Dodaj do ulubionych

Czy Wy też pokradacie kosmetyki swoim dzieciom?

19.01.06, 23:23
Bo ja nagminnie. Kąpię się w Klusiowym płynie do kąpieli z oliwką, wklepuję w
moją łuszczącą sie skórę krem Linomag A+E. A poza tym podżeram jedzenie ze
słoiczków, które zaczynamy powoli wdrażać do Klusinej diety. To było bardzo
szczere mea culpa bez postanowienia poprawy.
Obserwuj wątek
    • mooh Re: Czy Wy też pokradacie kosmetyki swoim dziecio 19.01.06, 23:24
      A w tytule miało być "podkradacie" oczywiście.
      • kangur4 Re: Czy Wy też pokradacie kosmetyki swoim dziecio 19.01.06, 23:47
        Eee, i tak nie przebijesz Mamy_Olka, która razem z Tatą_Olka wyjadła Olkowi
        całą paczkę bezglutenowych, nota bene obrzydliwych herbatniczków, zakupionych w
        internetowym sklepie ze zdrową żywnością. Były obrzydliwe, ale z dżemem jakoś
        poszły. Tak ich przypiliło.

Ja używam:
        - chusteczek (świetne do demakijażu, czyszczenia klawiatury, czyszczenia
        czegokolwiek)
        - alantanu plus w kremie
        - płynu do kąpieli
        - Lipobazy teraz na mmróz
        • mooh Re: Czy Wy też pokradacie kosmetyki swoim dziecio 19.01.06, 23:50
          kangur4 napisała:

> Eee, i tak nie przebijesz Mamy_Olka, która razem z Tatą_Olka wyjadła Olkowi
          > całą paczkę bezglutenowych, nota bene obrzydliwych herbatniczków, zakupionych
          w
          >
          > internetowym sklepie ze zdrową żywnością. Były obrzydliwe, ale z dżemem jakoś
          > poszły. Tak ich przypiliło.
          >
          >To bardzo w naszych klimatach. Mój mąż i ja jesteśmy równie niewybredni,
          kiedy łakomstwo zajrzy w oczy smile
          • tutelitury Re: Czy Wy też pokradacie kosmetyki swoim dziecio 20.01.06, 08:37
            Jak najbardziej zdaża sięsmile
        • enja11 Re: Czy Wy też pokradacie kosmetyki swoim dziecio 20.01.06, 08:40
          Ja nie podkradam, bo ten płyn do kąpieli z oliwką i tak szybko schodzi, jakbym
          jeszcze ja się w tym kąpała to bym z torbami poszławink)
          Kangur, a co to jest ta Lipobaza? Ja mam Nivea na każdą pogodę, ale mam
          wrażenie, że nie chroni za dobrze? Gdzie to można kupić i z ile mniej więcej?
          • el_sylwana Re: Czy Wy też pokradacie kosmetyki swoim dziecio 20.01.06, 09:03
            no wlasnie co to ta lipobaza?
            • kangur4 Lipobase 20.01.06, 11:20
              www.wizaz.pl/news/index.php?itemid=650
              Poleciła mi ten krem dermatolog dziecięca. Kosztuje 30 dychy, ale jedna tubka
              na całą zimę starcza. Acha, no i w linku, który wam podałam jest bład -
              Lipobazę produkuje firma Yamanouchi.
              • magdalena_dem Re: Lipobase 20.01.06, 12:02
                przepraszam że sie wtrące, ale podobna w działaniu jest dermobaza, bardzo
                tłuściutka i dobrze chroni, kosztuje ok 7zł
                • kangur4 Re: Lipobase 20.01.06, 21:16
                  Dermobaza być może ma podobne działanie ale za to skład zupełnie inny.
                  Ja wolę Lipobazę, szczególnie dla siebie, bo nie ma działania komedogennego (a
                  ja niestety miewam skłonność do powstawania zaskórników). Natomiast dermobaza,
                  będąca po prostu wazeliną kosmetyczną może sprzyjać wągrom, niestety.
    • wenus.z.willendorfu Re: Czy Wy też pokradacie kosmetyki swoim dziecio 20.01.06, 11:02
      ja używam tylko oliwki Frutki
      No dobrze, czasem jej podjadam herbatniki...
    • agagaby Re: Czy Wy też pokradacie kosmetyki swoim dziecio 20.01.06, 11:26

• xemm1 Re: Czy Wy też pokradacie kosmetyki swoim dziecio 20.01.06, 11:30
        ...czasami podkradnę oliwkę no i teraz Lipobazę, nieraz chusteczki (klawiaturę
        nimi świetnie się czyści co nie Kangurku hehehe).... no i podjem parę
        biszkoptów, chociaż ich nie lubię...
        • r.kruger Re: Czy Wy też pokradacie kosmetyki swoim dziecio 20.01.06, 15:32
          tak, korzystamy z tych samych kosmetyków (prócz szczoteczek do zębów)
          chusteczki "do pupy" są idealne do demakijażu
    • viviene12 a probowalyscie juz 20.01.06, 15:53
      jagod z jablkiem hippa?
      Normalny odjazd!
    • matylda.suczynska Re: Czy Wy też pokradacie kosmetyki swoim dziecio 20.01.06, 18:11
      Naturalnie, niestety w te mrozy nie miałam tak tłustego kremu jak ma moja córka
      (Ziajka).
      • mmala6 Re: Czy Wy też pokradacie kosmetyki swoim dziecio 20.01.06, 21:03
        a ja niesad(nawet chusteczek nie podkradam....mowicie, ze dobre do czyszczenia
        klawiatury?wink
        Jedzonko predzej ale tu nie ma szalenstw bo Matek je juz prawie to co my, wiec
        bez łaski.
        Aha, dzis wracajac z gor zjedlismy paczke herbatnikow Mateuszka i poplismy
        sczkiem z niekapka.No co? bylo tak zimno ze nie chcialo nam sie zatrzymywac na
        stacji beznyznowej a Matek spal wiec te dobra nie byly mu potrzebne.

Tez mam zastrzeznia do Nivea na kazda pogode.Na duze mrozy sie u nas nie nadaje,
        Matus ma strasznie suche policzki!!I czym ja mam mu je teraz smarowac??Poradzie!
        • pomme Re: Czy Wy też pokradacie kosmetyki swoim dziecio 20.01.06, 21:20
          ja koniecznie musze te chusteczki wyprobować na klawiaturze, a tak poza tym to
          znim syn sie urodził uzywalam jego alantanu - puder bo byłam taka gruba ze mi
          sie nogi ocierały

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka