16.08.05, 05:57
Ludziska, poza Dziennikiem Zwiazkowym pomyslalem sobie ze i tu skrobne
ogloszonko. Zawsze najlepiej sie przeciez interesy zalatwia w kameralnym
gronie. A moze komus w ten sposob wyswiadcze przysluge...? never know...

Mam znajomych, ktorzy poszukuja Polaka do opieki. 24godz/dobe - jak to zwykle
bywa... 7dni w tygodniu ( z jednym weekendem w miesiacu wolnym). Opiekowac sie
trzeba zupelnie niepelnosprawnym synem Amerykanow - kompleksowo - ubieranie,
mycie, pomoc w codziennych czynnosciach, karmienie, bla, bla, bla...

Szczegoly na maila dla zainteresowanych. Rodzinka ma wymagania co do opiekuna:
- wiek 22-35
- bez nalogow
- posiadajacy wazne DL, SS
- posiadajacy rachunek bankowy (placa imiennymi czekami)

Zarobek: $100/dzien + osobny pokoj z TV i osobna lazienka. Do dyspozycji auto,
telefon. Pelne wyzywienie. Mila i przyjazna atmosera.

Praca ciezka (mniej fizycznie, bardziej psychicznie). Poprzedni Polak pracowal
tam 18mc - wiec nie jest tak zle...

Jesli macie ochote lub znacie kogos kto szuka pracy to prosze o kontakt
mailem: monkglobe@yahoo.com

Praca pochodzila z agencji pracy dlatego osoba pracujaca tam obecnie chce
odzyskac to co zaplacila za nia agencji: tak wiec koszt uzyskania tej pracy to
3 pierwsze czeki.

Sorry za prywate na forum, ale potrzebuje kogos juz od konca sierpnia... tak
wiec nie wiele mam czasu i oglaszam sie gdzie moge.

Dzieki za cierpliwosc
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • evek Re: Praca 16.08.05, 16:04
      nurtuje mnie tu jedno pytanie - 3 pierwsze czeki....z 3 tygodni????? to mi
      wychodzi jakies $2100??? (7 dni po $100 razy trzy....) co to za agencja?! albo
      moze tak spytam: to normalne stawki dla agencji??? chyba ze sie pomylilam. ale
      tak z ciekawosci pytam.
      • monkglobe Re: Praca 16.08.05, 17:22
        praca byla z agencji i teraz opirkun chce odzyskac to co sam kiedys zaplacil.
        Raczej przecietne stawki i w miare uczciwie, bo po przepracowaniu. Wiekszosc
        agencji chce teraz ok 800$ gotowka, albo czeki z pierwszego miesiaca... no
        niestety agencje to nie jet najlepszy pomysl...
        • rhino1 Re: Praca 17.08.05, 06:56
          monkglobe napisał:

Wiekszosc agencji chce teraz ok 800$ gotowka, albo czeki z pierwszego
          miesiaca... ---> bullshit
    • marxx Re: Praca 16.08.05, 17:48
      spoko , spoko, z ta prywata na forum.
      no i mam nadzieje ze ktos zainteresowany to przeczyta
    • rhino1 Re: Praca 17.08.05, 06:54
      sorry ale tez pracuje jako caregiver i troche przesadzasz z tymi 3 czekami -
      czyli rozumiem 3 tygodniami - bo agencje biora jedna tygodniowke - czyli chcesz
      sobie jeszcze na koniec dorobic 2100$ co ??
      byly tylko 2 agencje w okolicach chicago ktore biora 2 tygodniowki a reszta
      bierze jenda ; i jesli ktos zaplaci 3 to jest baaaardzo glupi ,
      pozdrawiam
      • monkglobe Re: Praca 17.08.05, 07:35
        to propoonuje ci wybrac sie do agencji i za jednego czeka dostac prace, w ktorej
        poza pensja dostaniesz auto z karta na benzyne, tel komorkowy, osobny pokoj z
        tv, dvd, osobna lazienka, pelne wyzywienie, wczasy z wlascicielami (np wyprawa w
        gory na narty), bedziesz mial pelnoplatne wolne, darmowa szkole jezyka
        (uczestnictwo w zajeciach na uniwersytecie), mila atmosfere pracy, dostep do
        internetu, darmowa pomoc stomatologiczna i wsparcie milych ludzi.

Fakt, glupich nie zachecam.
        • rhino1 Re: Praca 18.08.05, 07:27
          wiesz mam nie pokoj z lazienka lae caly dom dla siebei bo dziadek siedzi w
          pokoju caly czas , nie jedna lazienke a dwie , a do tego garaz i ogrod :)
          auto , telefon , internet, i to wszystko o czym piszesz - to nie cuda w
          ameryce a do tego wiesz mam troche wiecej placone na tydzien niz 100 na dzien ,
          i do agencji zaplacilem tygodniowke - jak chcesz numer telefonu to daj znac ,
          mialem prace z 5 agencji i nigdzie nie musialem dawac wiecej niz tygodniowki -
          a z agencji na Lawrence ( jako jedynej w Chicago ) - praca jest bez zadnej
          oplaty - bo oni pobieraj tylko od pracodawcy
          moze znajdziesz glupiego , ktory dopiero co przyjechal ale pozostalych
          uprzedzam zeby sie nie dali nabrac a ciebie pozdrawiam przed powrotem do
          Polandu . bez urazy ale rodakow sie nie powinno kantowac ;)
          • monkglobe Re: Praca 18.08.05, 19:58
            Byc moze masz rownie dobre warunki pracy, ale jak piszesz w Ameryce nie jest to
            nic szokujacego. Nie twierdze, ze opiekun dostanie zlote gory.
            Ani nikt tu nikogo nie zmusza do niczego, ani nie wymaga podpisania cyrografu.
            Pojawilo sie ogloszenie, jak ktos ma ochote to moze na nie odpowiedziec. Jak
            woli prace z agencji - nic nie stoi przeciez na przeszkodzie.
            Ja nie szukam pracy z agencji, nie mam takiej potrzeby. Nie pracuje jako
            opiekun, choc wykonywalem to zajecie przez pierwsze miesiace po przyjezdzie. Nie
            rozumiem dlaczego twierdzisz, ze ktos probuje oszukac naiwnych Polakow? Nikt tu
            nikogo nie probuje oszukac, pojawilo sie jasne ogloszenie, z gory napisalem ze
            koszt to 3 czeki - to zeby uniknac niepotrzebnych rozczarowan. Jak ktos uwaza
            (podobnie jak Ty), ze to za duzo, nie musi odpowiadac na to ogloszenia.
            Dziennik zwiazkowy pelen jest ogloszen agencji, jesli sa takie ktore biora
            tygodniowke - swietnie, sam je polecam. Jesli jednak ktos ma problem ze
            znalezieniem pracy - zapraszam: Praca ciezka, koszt duzy, zarobki przecietne.

Pozdrawiam
            • rhino1 Re: Praca 19.08.05, 08:55
              spoko , ja tez wyrazilem swoje zdanie na ten temat poniewaz troche w tym juz
              siedze i jeszcze sie nie spotkalem z agencja ktora bierze powyzej 2 tygodniowek
              ( a bylem w okolo 20 - 30 ) ale moze jest ktos kto sie chce szybko dorobic - ja
              mowie nie brac takiej oferty i to jest tylko moje zdanie . a Ty tez polecasz w
              innym watku agencje ktora bierze tygodniowke .a do tego z tego co piszesz na
              innych watkach wynikalo ze to ty ta robote chcesz oddac - ale przeciez moge sie
              mylic i wyciagac pochopne opinie . Nie ma o czym juz gadac .

swoja droga milego czasu ci zycze z "nia" - ja tez bylem w takiej sytuacji i
              tez po roku mojego pobytu przyjechala ona na tydzien - byl to najlepszy tydzien
              w moim zyciu , niestety byl to jest dobre okreslenie bo zwiazek na odleglosc
              trudno jest strasznei utrzymac .
              pozdrawiam
      • monkglobe Re: Praca 17.08.05, 07:49
        rhino1 napisał:
        - czyli chcesz sobie jeszcze na koniec dorobic 2100$ co ??

>> ani sobie, ani dorobic.

Poprzednik zaplacil taka kase agencji, wiec jednak sa takie ktore tyle biora.
        Poza tym przez pierwszy tydzien nowy nie bedzie sam tylko z poprzednim opiekunem
        polskim, a tydzien drugi z opiekunem amerykanskim (ktory bedzie sie zajmowal
        chorym kilka wieczorow w tygodniu przez caly okres pracy nowego, tak zeby
        opiekun polski mial wiecej czasu na relax)

Nie wiem czy ta oferta jest az tak bardzo straszna i zuchwala. Zdaje sie ze
        bardziej jako uczciwi, szukamy uczciwego. Ot co.

Pozdrawiam i zycze spokoju ducha:)
    • kassiek84 Re: Praca 18.08.05, 08:29
      Jak szukalam pracy dzwonilam do 2 agencji i obie chcialy po 1 tygodniowce. Cos
      jest tu chyba nie tak... Ale jestem w USA dopiero 1,5 miesiaca wiec sie moze
      nie znam ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka