Dodaj do ulubionych

A moje dziecko jeszcze słodko śpi...

20.01.06, 11:51
Malunio zasnął o 22, od godziny 24 do 1 mieliśmy kryzys, płakał przeokrutnie -
bidulek po tych rotawirusach, czy innych dziadostawach dostał nieładnej
wysypki na pupce, aż zrobiła mu się taka chropowata skórka i swędzi go to
strasznie, szczególnie w nocy, już różne wynalazki stosowałam i zero
jakiejkolwiek poprawy, dziś przychodzi do nas lekarz, może coś poradzi...

O godzinie 8:30 kaszka i śpi nadal.... Spałam z nim do 11:15, ale juz mnie
głowa boli chyba z przespania... ileż można spać wink)
Obserwuj wątek
    • xemm1 Re: A moje dziecko jeszcze słodko śpi... 20.01.06, 12:16
      już się obudził, no to chyba dzisiaj polączył sen nocny z popołudniową
      drzemką wink))
      • wiolkak Re: A moje dziecko jeszcze słodko śpi... 20.01.06, 12:18
        a ja właśnie doczytuję co sie dzieje, tyle tylko że niewiele widzę z
        niewyspania, chyba i nas dopadł jakiś wirus, bo od wczoraj Kaśka gorączkuje
        • xemm1 Re: A moje dziecko jeszcze słodko śpi... 20.01.06, 12:27
          Hej Wiolka!
          Oj to niedobrze.... a ma jakieś inne dolegliwości.... może to zęby coooo??
          • xemm1 Re: A moje dziecko jeszcze słodko śpi... 20.01.06, 12:27
            Kurcze, a może od teściunia coś podłapała, a jak on dzisiaj?
            • wiolkak Re: A moje dziecko jeszcze słodko śpi... 20.01.06, 12:30
              oboje do niczego, tyle tylko, że mała jak ma czopa w tyłku to nie jest taka
              marudna!
              też troche obstawiałam zęby, ale miała 39 to chyba jednak jakiś wirusik
              • xemm1 Re: A moje dziecko jeszcze słodko śpi... 20.01.06, 12:36
                wiesz my kiedyś mieliśmy jednodniową gorączkę 39,5 od zęboli, także wszystko
                możliwe.... z dwojga złego to chyba już lepiej niech te zęby będą sprawcą tej
                gorączki...
                • wiolkak Re: A moje dziecko jeszcze słodko śpi... 20.01.06, 12:39
                  do tej pory szły bezgorączkowo, poza tym to już drugi dzień
                  • xemm1 Re: A moje dziecko jeszcze słodko śpi... 20.01.06, 12:45
                    a doktorek był?
                    • wiolkak Re: A moje dziecko jeszcze słodko śpi... 20.01.06, 12:49
                      został poinformowany, wypytał, zadał leki do wykupienia i w razie pogorszenia
                      kazał dzwonić po siebie albo jechać do niego do szpitala na dyżur, powiedz mi
                      jak długo moczyć smarkatą w wodzie żeby zbić gorączke
                      • xemm1 Re: A moje dziecko jeszcze słodko śpi... 20.01.06, 12:51
                        wiesz co tak trochę krócej niż standardowa kąpiel, a ile ma teraz, powyzej 39?
                        Możesz jeszcze jej chłodnawe okłady zrobić na nadgarstki rąk i kostki u
                        nóżek... kurcze a może to trzydniówa..
                        • wiolkak Re: A moje dziecko jeszcze słodko śpi... 20.01.06, 12:54
                          teraz dostała ibufen, ale myśle o wieczorze, jak już przestanie działać, nie
                          chce jej tak katować tymi lekami, poza tym też stawiam trochę na trzydniówke,
                          tylko gorączka, po lekach jest ok
                          • xemm1 Re: A moje dziecko jeszcze słodko śpi... 20.01.06, 12:58
                            U nas przy trzydniówce, miałam wrazenie, leki kompletnie nie działały, ale za
                            to kąpiel (37st.) i okłady... super... wprawdzie na niedługo, ale zawsze to
                            jakaś ulga dla szkraba....
                            • wiolkak Re: A moje dziecko jeszcze słodko śpi... 20.01.06, 13:01
                              u nas po lekach jest ok, kazał doktorek dawać na zmianę paracetamol w czopkach
                              z ibufem - doustnie, ale w miarę możliwości robić jak największe przerwy,
                              najgorsze że obie jesteśmy strasznie padnięte, ja całą noc patrzyłam czy nic
                              się nie dzije, a ona się strasznie rzucała i wybudzała, a jutro mam być
                              świadkiem
                              • xemm1 Re: A moje dziecko jeszcze słodko śpi... 20.01.06, 13:07
                                nocki przy gorączkującym, chorym dziecku są straszne... współczuję sad
                                aaa i jeszcze to świadkowanie, tylko tam nie padnij i podpisz się w prawidłowej
                                rubryczce...
              • enja11 Xemm 20.01.06, 12:37
                to doprawdy niepoprawne politycznie, takie ekscesy opisywać na tym forumie;-
                ))))) A na spacerek już wychodzicie? Ja właśnie mam dylemat - męczyć się z
                Jachem w domu, czy wynieść go na dwór? Wiatru chyba za dużego nie ma, ale cuś
                takie mieszane uczucia mam na myśl o wyjściu z domu.
                Na basen jeszcze się nie wybieracie, czy może już można?
                • xemm1 Re: Xemm 20.01.06, 12:48
                  wiesz zdarzyło się raz na ruski rok to się chwalę, pewnie dzisiejszej nocki to
                  się zemści na mnie wink))
                  Chyba pójdę na spacerek, chociaż z okna nie wygląda to ciekawie, ale Malunio
                  miał przymusową kwarantannę po szpitalu, to teraz nadrabiamy, no i będzie
                  więcej spokoju...
                  A co do basenu to jeszcze nie wiem, dziś ma być u nas nasza lekarka (Szymcio ma
                  jakąś okropną wysypkę) to zobaczymy co zadecyduje...
                  • xemm1 Enja 20.01.06, 15:20
                    i co byliście na spacerku? My wytrzymaliśmy 0,5 godzinki i starczy!!!
    • pomme Re: A moje dziecko jeszcze słodko śpi... 20.01.06, 12:39
      no mój poszedł spac o 22 wstał pierwszy raz o 7.30 ( tak tak) najadł sie
      oglądnelismy egzamin z zycia, zasnęliśmy do 11, obudził sie zjadl i dalej spi,
      jestem w szoku,on nigdy w dzień tyle nie śpi
      • xemm1 Re: A moje dziecko jeszcze słodko śpi... 20.01.06, 12:48
        o Pomme to widzę, ze jeszcze lepszy egzemplarz ...wink)
        • pampeliszka Re: A moje dziecko jeszcze słodko śpi... 20.01.06, 13:42
          Czy Wy to piszecie specjalnie? Poczekajcie tylko, jak kiedys Malgos zacznie noce
          przesypiac, to CODZIENNIE bede taki watek zakładac.Spryciary jedne.
          • xemm1 Re: A moje dziecko jeszcze słodko śpi... 20.01.06, 15:19
            Pam człowiek jak się wyśpi to się taki złośliwy robi he he he...
            ale w ciągu mojego prawie 15-miesięcznego niespania, takich dni było niewiele,
            a one takie piękne....to się dzielę z Wami swoim szczęściem wink)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka