Dodaj do ulubionych

Czy kompac synka codziennie??

13.03.06, 17:06
Witajcie mam pytanko:moj synek zbliza sie do 5 miesiaca i znajomi zapytali
mnie czy dalej kompie go codziennie a ja do tej pory codziennie go kompie,oni
powiedzieli mi ze juz jest na tyle duzy ze nie trzeba,wystarczy co drugi
dzien.Prosze napiszcie jak tak tam u was jest z tym kompaniem czy codziennie?
jesli nie to co ile dni??? Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • duramgama Re: Czy kompac synka codziennie?? 13.03.06, 17:32
      Srajdzinka do dziś kąpana jest codziennie, mimo że stary z niej babsztyl.
      I nie dlatego, że tak być powinno/nie powinno (wink, ale dlatego, że lubi (to
      codzienne spotkanie z ukochanymi kaczuszkami...).
      Poza tym weszło nam to rytualnie w krewsmile
      Oczywiście nie pilnuję tego z chorobliwą dokładnością. Jeśli nocujemy gdzieś
      poza domem albo późno wracamy do siebie - myjemy tylko buzię, łapy, zęby i
      cztery literysmile
      • wiolkak Re: Czy kompac synka codziennie?? 13.03.06, 18:37
        my też się myjemy codziennie, ta kąpiel jest miłym zakończeniem dniasmile
        poza tym myślę, ze co jak co, ale kąpać częściej to właśnie teraz by trzeba
        było, przynajmniej u nas, bo Katarynka należy do dzieci szcześliwych, czyli
        brudnychwink
    • kubona Re: Czy kompac synka codziennie?? 13.03.06, 18:56
      ponieważ dla mnie dzieko szczęśliwe to dziecko brudne, kuba dużo biega, rusza
      się , je całym ciałęm kąpiemy go codziennie, dla niego jest to też rytuał,
      znak, że zblizą sie pora spania. pomijając już te sprawy, ja sama codziennie
      biorę prysznic. więc codzienna kąpiel jest dla mnie oczywistym zakończeniem
      dnia.

musisz kasiu zobaczyć jak twój maluszek woli być kąpany- - po kilku dniach
      zorientujesz się czy kąpiel jest konieczna czy był to spokojny dzień i
      wystraczy tylko przetrzeć najbardziej konieczne miejsca. jeśli jednak bardzo
      lubi się kąpać, to nie rezygnowałabym z tego rytuałusmile
      • mmala6 Re: Czy kompac synka codziennie?? 13.03.06, 19:08
        Cos sie chyba pomieszalo Twoim znajomym.To wlasnie male dzieci mozna spokojnie
        kapac co pare dni, bo sie nie ruszaja,nie brudza i jeszcze niekoniecznie lubia
        kapiel etc.A im wieksze tym brudniejszewink i tym bardziej zadowolone z kapieli.
        U nas jest podobnie jak u Szanownych Kolezanek od Duram poczawszy.
    • kiniasek Re: Czy kompac synka codziennie?? 13.03.06, 19:56
      ja kapie julkę codziennie..ona uwielbia kapiele poza tym jest cały dzień w
      ruchu...sądze,że to dla niej najlepsze smile)
    • z1mka Re: Czy kompac synka codziennie?? 13.03.06, 20:06
      a my - dosłownie MY - bo kąpię się z Marysią, kapiemy się co drugi dzień. Chyba
      z lenistwa. Maryś lubi się kąpać, ale ma taki czas przejściowy troszeczkę -
      jeszcze wytrzyma bez cowieczornych kaczuszek i z drugiej strony nie brudzi się
      tak bardzo, bo jeszcze nie odkryła radości samodzielnego brudzenia się. Nawet
      gdy marchewka przypadkowo ląduje za kołnierz, jak na razie jest to dziełem
      przypadku, wiem, że do czasu...
      Ale miało być o kąpaniu. Więc jak na razie nie co dzień. Gdy była malutka,
      kąpaliśmy kazdego dnia, ze względu na upierdliwe kolki, że inaczej sie nie
      wyraże, więc od czasu zninięcia kolek oszczędzamy wodęsmile
      Musisz zaobserwować, czy dziecko lubi się kąpać, czy sprawia mu to przyjemność.
      W tym jak i w wielu innych aspektach pielegnacji niemowlęcia, kieruj sie
      wyłącznie jego zachciankami, nie radami znajomych. Twoje dziecko wie najlepiejwink
      • sylwiawm Re: Czy kompac synka codziennie?? 15.03.06, 22:58
        Ja też kąpię codziennie. Choć zdarzają się wyjątki takie jak wczoraj. Położyłam
        Wiki spać po 16 i obudziła się następnego dnia o 11. Spała 19 godzin z
        przerwami na jedzenie więc zrezygnowałam z kąpieli, ale tak to codziennie kąpię.
        • renatka_sz Sylwia 15.03.06, 22:59
          a co sie stalo, ze Wiki tak dlugo spala?
    • kaja3004 Re: Czy kompac synka codziennie?? 16.03.06, 08:57
      Kąpanie to dla maluszka radocha. A poza tym warto wymoczyć pupę po całym dniu w
      pieluszce, w której zdarza się przecież i kupka i siusiu i czasem nie
      sprawdzimy, a dziecko nam od razu nie powie, że coś zrobiło, szczególnie takie
      paromiesięczne.

Kasia
      • sylwiawm Renatko_sz 18.03.06, 22:58
        Nic się nie stało. Chciało jej się spać to spała. Śpioszek jej się włączył. Do
        tej pory już się nie powtórzyło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka