dororka 13.03.06, 18:13 No łatwego charakterku to on raczej nie ma - asertywnosc głęboko zakorzeniona. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joolka4 Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 13.03.06, 19:40 szczerze mówiąc, wogóle się nie zgadza. No nie wiem?? Odpowiedz Link Zgłoś
ohmygoodnes nie mam! 14.03.06, 12:03 w ogole nie mam dziecka, ale sam wypelnilem ze mojego przyszlego potomka, no nie powiem zeby byl z niego dumny Warsaw City Odpowiedz Link Zgłoś
bede.prezydentem.w.2035 Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jaka jest różnica 25.11.07, 01:30 między raczej szczęśliwy, a dość zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
bede.prezydentem.w.2035 Re: Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jaka jest różnica 25.11.07, 01:33 albo skąd wiadomo czy: -pozwala się włożyć i zapiąć bez problemu czy -zazwyczaj akceptuje to zdarzenie jako "kolejną konieczność" Odpowiedz Link Zgłoś
aniald1 Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 13.03.06, 20:11 U nas też wyszły bzdury (( Odpowiedz Link Zgłoś
saskia123 Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 13.03.06, 20:15 Brednie na resorach. Amerykanie jak zwykle chcą wszystko ująć w 3 schematy i łatwe procedury. Przede wszystkim do żadnej z odpowiedzi w żadnym pytaniu nie mogłam zakwalifikować zachowań mojego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
miauka Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 02.06.06, 10:04 Zrobilam ten quiz, myśląc o moim synu w wieku ok. 2 lat. Nawet się zgadzało. Tylko że wkrótce po tym wieku charakter mojego dziecka uległ zmianie o 180 st: ze spokojnego, porządnickiego i "dobrze przystosowującego się" zmienił się w temperamentnego bałaganiarza, kontestującego wszystkie zmiany i wymagania (rodziców). To się nie zmieniło - teraz ma 16 Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 13.03.06, 20:24 dobre łatwe mam, heh jakby tak autor testu z nim dniówke posiedzial toby zdanie zmienil juz bardziej mi sie podobala klasyfikacja trejsi hogg takie cudo, jakim mnie Pan Bog dobry obdarzyl ona okresla jako pomieszanie żywczyka z poprzeczniakiem ))) nie spoób sie z uczoną trejsi nie zgodzic a tak w ogle co ma wrazliwosc na mokrą pieluche wspolnego z adaptacją i rutyna? Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 13.03.06, 22:15 Łatwe i ja się z tym zgadzam. Moje dziecko właśnie takie jest. Z tym, że ja nie rwę włosów z głowy, gdy oberwie szufladę, non stop grzebie w szafkach, skacze po kanapie, etc.. Jest radosny, płacze jak pożądnie się wyrżnie, dzieli się wszystkim ze wszystkimi, nie wiem co to kłopoty z usypianiem, czasem gorzej z karmieniem (nie zawsze dociera do mnie, że moze nie mieć apetytu, heheh), ale tez nie jest źle. Nie daję sobie włazić na głowę, wymagam w granicach rozsądku, nie czytam poradników, obserwuję, wyciągam wnioski. Tyle. A temperament pewnie po tacie odziedziczył Odpowiedz Link Zgłoś
cyborgus Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 13.03.06, 23:07 za malo pytan zeby ten test mogl byc wiarygodny. i czesto brak mi bylo opcji ktora by charakteryzowala moja mala. Odpowiedz Link Zgłoś
rudel Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 13.03.06, 23:57 He,he dobre... "łatwe" , z trzy tygodnie temu,to może i tak,ale teraz to ktoś nam chyba podmienił szkodnika.No ,ale jak dziecko ma 2 i 1/2 to podobno tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
igf2r co to ma być? 14.03.06, 02:33 Chyba ktoś bezdzietny pisał ten test! - (albo jakiś amerykanin) Wszystko bez sensu a zwłaszcza odpowiedzi. Wynik testu? - z kosmosu! Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: co to ma być? 14.03.06, 04:42 igf2r napisał: > (albo jakiś amerykanin) Takei stweirdzenie swaidczy li i jedynie o twojej ignorancji! > Wszystko bez sensu a zwłaszcza odpowiedzi. Wynik testu? - z kosmosu! Poszukaj sobie w internecie a autorach "testu" a dowiesz sie ze test w takiej postaci nie istnieje (tzn. nie w postaci pytan i odpowiedzi do wyboru), badania trwaly 10 lat i zostaly upublicznione w 1970r (czyli prawie 40 lat temu!!! co w swiecie medycznym stanowi niemalze prehistorie - i dopiero dotarly do Polski?!) a przeprowadzono je w oparciu na dzieciach z problemami psychologicznymi. www.acamedia.info/sciences/sciliterature/origin_of_personality.htm Moje dziecko jest "latwe," i rzeczywiscie doskonale przystosowuje sie do sytuacji i otoczenia wykorzystujac to na swoja korzysc co przyprawia wszystkich o zszargane nerwy i oczoplas Odpowiedz Link Zgłoś
panna.sarabella Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 14.03.06, 07:58 bez sensu. Zaznaczyłam ze moje dziecko nie ma ustalonych p[ór jedzenia i spania a oni piszą że ma. Kolejny dowód na to ze takie testy to uogólnienia które nie mają wiele wspólnego z rzeczywistością. Odpowiedz Link Zgłoś
mamapiotra Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 14.03.06, 08:30 wyszło, ze łatwy, ale odpowiedzi do pytan nie pasowaly do mojego malca. nie mogłam znalexc odpowiedniej opcji. dla mnie to byl test poboznych zyczen. Odpowiedz Link Zgłoś
echoo Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 14.03.06, 08:42 Moje dziecko wyszło trudne... Jakie w ogole sa mozliwe wyniki, dziecko trudne łatwe i jest jeszcze jakis typ? Odpowiedz Link Zgłoś
siasiuszek Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 14.03.06, 08:52 Zrobiłam ten test 2 razy, bo w wielu pytaniach nie mogłam się zdecydować na jedną odpowiedz i raz mi wyszło, że jest dzieckiem łatwym a raz, że powoli rozgrzewającym się. Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 14.03.06, 09:06 odpowiedzi pisalam "pi razy oko", bo niema odpowiednich do mojego synka. Zawsze myslalam ze jest prawie ze nadpobudliwy, a im wyszlo rozgrzewający sie....Ciekawa sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
mamaoskarka Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 14.03.06, 13:01 wyszlo, ze mam latwe dziecko... no coz, chcialabym zeby to byla prawda ale niestety tak nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
lady51 Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 18.03.06, 13:04 Moje dziecko się stale zmienia, ale należy raczej do spokojnych dzieci.Wynik testu raczej się niezgadza. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
agalen1 Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 17.03.06, 08:21 Łatwe dziecko - raczej nie, chyba,że wg Amerkanów. Zrobiłam test analizując zachowania mego syna najlepiej jak umiałam. Ale łatwego dziecka to ja nie mam. Pediatra skierował nas do psychologa - krótko ujmując jego zachowania "terrorysta". Chciałbym aby wynik testu był pradą - ale nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
sako.o Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 21.04.06, 21:03 w żaden sposób nie zgadza się to ze stanem faktycznym Odpowiedz Link Zgłoś
bella41 Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 21.04.06, 21:22 zrobilam ten test, ale wiekszosc przedstawionych sytuacji jest mi obca i nie wiem, jak mi sie maly by zachowal 1 dnia z niania, a jak po 1 mies.,odp. sa nieprecyzyjne-jedno jest takie, gdzie a/ oznaczac moze to samo co i c/, wyszlo, ze moje jest rozgrzewajace sie i na nowe rzeczy reaguje zazwyczaj placzem/raczej cichym/ patryk bardzo rzadko placze,jest typem obserwatora, dotykacza nowe rzeczy czy ludzie wzbudzaja ciekawosc, placz-nigdy Odpowiedz Link Zgłoś
ciociapolcia Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 21.04.06, 21:51 Hehhee, "łatwy"! Dzisiaj mamy apogeum buntu dwulatka... Cud sie stal, ze nie zwariowalam... Jak dotad dzien 21 kwietnia 2006 (miesiac przed 2 urodzinami) moge okreslic dniem, w ktorym moje dziecko najwiecej razy w swoim zyciu uzylo partykuly "nie". Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 21.04.06, 22:16 Temperament maja jak widac tylko dzieci w miarę zamożnych rodziców - i to żyjacych razem. Jak się nie ma samochodu, niani i partnera - to i temperamentu dziecka zmierzyc nie mozna. Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
miauka Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 02.06.06, 10:16 Bardzo słuszna uwaga Verdany - pewnie większość takich testów jest zerżnięta z jakichś amerykańskich pseudopsychologicznych porad w czasopismach i dotyczy nie naszej rzeczywistości. Swoją drogą faktycznie dyskryminuje ogromne rzesze samotnych i niezamożnych matek - nic nowego w naszym pięknym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
tora99 Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 22.04.06, 05:44 jakbym czytala o jakims obcym dziecku... ten test to totalna porazka ukladajacego.. Odpowiedz Link Zgłoś
olusza3 Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 28.04.06, 17:51 Mnie wyszło że "wolno rozgrzewajace się".Totalna bzdura.W opisie użyto stwierdzenia ,że raczej nieśmiałe-w życiu ...im większa publiczność dla jego występów tym jest szcześliwszy.Wcale nie jest spokojny,a napewno nie melancholijny.Wrzeszczy, biega ,tańczy i śpiewa ,w miejscu chwili nie usiedzi.A odpowiedzi trudno dopasować. Odpowiedz Link Zgłoś
anita_bm Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 29.04.06, 14:15 "powoli rozgrzewające się" - Julka 22m. - opis raczej się zgadza Odpowiedz Link Zgłoś
marge1 Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 30.04.06, 22:02 Nie zgadza się ten wynik z temperamentem mojego dziecka.Bzdury! Odpowiedz Link Zgłoś
gosiawks Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 09.05.06, 17:46 Mi wyszło że moja Wika jest typem dziecka powoli rozgrzewającego się. Acha, zwłaszcza, jak zaczyna drzeć się wniebogłosy, rzucac się ma ziemię i tupać nogami!! Nie mam już pomysłu na jej ataki gniewu, naprawdę "z niczego". A tak poza tym jest przesłodka, potrafi się śmiać do rozpuku i okręca nas wszystkich wokół swojego małego paluszka... Odpowiedz Link Zgłoś
malynils Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 09.05.06, 18:06 Tak wiec mój dzidziuś jest "powoli rozgrzewający sie". Odpowiedz Link Zgłoś
kagorek Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 09.05.06, 18:23 wyszło mi że łatwy, a jak z nim żyję w życiu bym tego nie powiedziała... Odpowiedz Link Zgłoś
anula2000 Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 09.05.06, 19:07 Test wyglądał mało wiarygodnie i jak inne mamy miałam problem dopasować zachowanie do odpowiedzi, może to dla maluchów sądząc po pytaniu z grzechotką. Ale wyszło mi, że trudny i faktycznie wiele rzeczy się zgadza, bo akurat syn ma podobne problemy. Ale sam test jest zbyt ogólny, nie można okreslic charakteru dziecka na jego podstawie. Odpowiedz Link Zgłoś
egoya Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 09.05.06, 21:27 moje dziecko tez ma podobno łątwy charakter, jakoś truno mi uwierzyć w to, co prawda ma ustalone pory jedzenia i spania, ale to nie zasługa temperamentu tylko moja, że nad tym czuwam. I część odpowiedzi była strzałem, bo mojego dziecka nie odzwierciedla Odpowiedz Link Zgłoś
szyman33 Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 09.06.06, 08:15 niE ZGADZAM SIE Z WYNIKIEM TEGO TESTU. mOJE DZIECKO JEST UFNE I BAAAARDZO SMIALE. zAWSZE WSZYSTKO PPRZYCHODZI JEJ BEZ PŁACZU. a TU WYSZLO WSZYSTKO NA OPAK CZEMU??? NO CHYBA ZE TO JA NIE ZNAM SWOJEJ CORKI Odpowiedz Link Zgłoś