Dodaj do ulubionych

Jaki temperament ma twoje dziecko?

13.03.06, 18:13
No łatwego charakterku to on raczej nie ma - asertywnosc głęboko zakorzeniona.
Obserwuj wątek
    • joolka4 Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 13.03.06, 19:40
      szczerze mówiąc, wogóle się nie zgadza. No nie wiem??
      • ohmygoodnes nie mam! 14.03.06, 12:03
        w ogole nie mam dziecka, ale sam wypelnilem ze mojego przyszlego potomka, no nie
        powiem zeby byl z niego dumny

Warsaw City
        • bede.prezydentem.w.2035 Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jaka jest różnica 25.11.07, 01:30
          między raczej szczęśliwy, a dość zadowolony
          • bede.prezydentem.w.2035 Re: Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jaka jest różnica 25.11.07, 01:33
            albo skąd wiadomo czy:
            -pozwala się włożyć i zapiąć bez problemu czy
            -zazwyczaj akceptuje to zdarzenie jako "kolejną konieczność"
    • aniald1 Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 13.03.06, 20:11
      U nas też wyszły bzdury sad((
      • saskia123 Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 13.03.06, 20:15
        Brednie na resorach. Amerykanie jak zwykle chcą wszystko ująć w 3 schematy i
        łatwe procedury. Przede wszystkim do żadnej z odpowiedzi w żadnym pytaniu nie
        mogłam zakwalifikować zachowań mojego dziecka.
      • natiania Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 14.03.06, 12:26
        bzdury
      • miauka Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 02.06.06, 10:04
        Zrobilam ten quiz, myśląc o moim synu w wieku ok. 2 lat. Nawet się zgadzało.
        Tylko że wkrótce po tym wieku charakter mojego dziecka uległ zmianie o 180 st:
        ze spokojnego, porządnickiego i "dobrze przystosowującego się" zmienił się w
        temperamentnego bałaganiarza, kontestującego wszystkie zmiany i wymagania
        (rodziców). To się nie zmieniło - teraz ma 16 smile
    • moofka Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 13.03.06, 20:24
      dobre smile
      łatwe mam, heh
      jakby tak autor testu z nim dniówke posiedzial toby zdanie zmienil
      juz bardziej mi sie podobala klasyfikacja trejsi hogg
      takie cudo, jakim mnie Pan Bog dobry obdarzyl ona okresla jako pomieszanie
      żywczyka z poprzeczniakiem smile)))
      nie spoób sie z uczoną trejsi nie zgodzic
      a tak w ogle co ma wrazliwosc na mokrą pieluche wspolnego z adaptacją i rutyna?
    • em_em71 Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 13.03.06, 22:15
      Łatwe i ja się z tym zgadzam. Moje dziecko właśnie takie jest. Z tym, że ja nie
      rwę włosów z głowy, gdy oberwie szufladę, non stop grzebie w szafkach, skacze
      po kanapie, etc.. Jest radosny, płacze jak pożądnie się wyrżnie, dzieli się
      wszystkim ze wszystkimi, nie wiem co to kłopoty z usypianiem, czasem gorzej z
      karmieniem (nie zawsze dociera do mnie, że moze nie mieć apetytu, heheh), ale
      tez nie jest źle. Nie daję sobie włazić na głowę, wymagam w granicach rozsądku,
      nie czytam poradników, obserwuję, wyciągam wnioski. Tyle. A temperament pewnie
      po tacie odziedziczył wink
    • cyborgus Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 13.03.06, 23:07
      za malo pytan zeby ten test mogl byc wiarygodny. i czesto brak mi bylo opcji
      ktora by charakteryzowala moja mala.
      • rudel Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 13.03.06, 23:57
        He,he dobre... "łatwe" , z trzy tygodnie temu,to może i tak,ale teraz to ktoś nam chyba podmienił szkodnikasmile.No ,ale jak dziecko ma 2 i 1/2 to podobno tak jest.
    • igf2r co to ma być? 14.03.06, 02:33
      Chyba ktoś bezdzietny pisał ten test! - (albo jakiś amerykanin)
      Wszystko bez sensu a zwłaszcza odpowiedzi. Wynik testu? - z kosmosu!
      • edytkus Re: co to ma być? 14.03.06, 04:42
        igf2r napisał:

> (albo jakiś amerykanin)
        Takei stweirdzenie swaidczy li i jedynie o twojej ignorancji!

> Wszystko bez sensu a zwłaszcza odpowiedzi. Wynik testu? - z kosmosu!

Poszukaj sobie w internecie a autorach "testu" a dowiesz sie ze test w takiej postaci nie istnieje (tzn.
        nie w postaci pytan i odpowiedzi do wyboru), badania trwaly 10 lat i zostaly upublicznione w 1970r
        (czyli prawie 40 lat temu!!! co w swiecie medycznym stanowi niemalze prehistorie - i dopiero dotarly do
        Polski?!) a przeprowadzono je w oparciu na dzieciach z problemami psychologicznymi.
        www.acamedia.info/sciences/sciliterature/origin_of_personality.htm
        Moje dziecko jest "latwe," i rzeczywiscie doskonale przystosowuje sie do sytuacji i otoczenia
        wykorzystujac to na swoja korzysc co przyprawia wszystkich o zszargane nerwy i oczoplas wink
    • panna.sarabella Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 14.03.06, 07:58
      bez sensu. Zaznaczyłam ze moje dziecko nie ma ustalonych p[ór jedzenia i spania
      a oni piszą że ma. Kolejny dowód na to ze takie testy to uogólnienia które nie
      mają wiele wspólnego z rzeczywistością.
    • mamapiotra Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 14.03.06, 08:30
      wyszło, ze łatwy, ale odpowiedzi do pytan nie pasowaly do mojego malca. nie mogłam znalexc odpowiedniej opcji. dla mnie to byl test poboznych zyczen.
      • echoo Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 14.03.06, 08:42
        Moje dziecko wyszło trudne... Jakie w ogole sa mozliwe wyniki, dziecko trudne
        łatwe i jest jeszcze jakis typ?
    • siasiuszek Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 14.03.06, 08:52
      Zrobiłam ten test 2 razy, bo w wielu pytaniach nie mogłam się zdecydować na
      jedną odpowiedz i raz mi wyszło, że jest dzieckiem łatwym a raz, że powoli
      rozgrzewającym się.
    • weronikarb Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 14.03.06, 09:06
      odpowiedzi pisalam "pi razy oko", bo niema odpowiednich do mojego synka. Zawsze
      myslalam ze jest prawie ze nadpobudliwy, a im wyszlo rozgrzewający
      sie....Ciekawa sprawa
    • mamaoskarka Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 14.03.06, 13:01
      wyszlo, ze mam latwe dziecko... no coz, chcialabym zeby to byla prawda ale
      niestety tak nie jest...
      • lady51 Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 18.03.06, 13:04
        Moje dziecko się stale zmienia, ale należy raczej do spokojnych dzieci.Wynik
        testu raczej się niezgadza.
        Pozdrawiam!
    • agalen1 Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 17.03.06, 08:21
      Łatwe dziecko - raczej nie, chyba,że wg Amerkanów. Zrobiłam test analizując
      zachowania mego syna najlepiej jak umiałam. Ale łatwego dziecka to ja nie mam.
      Pediatra skierował nas do psychologa - krótko ujmując jego
      zachowania "terrorysta". Chciałbym aby wynik testu był pradą - ale nie jest.
    • sako.o Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 21.04.06, 21:03
      w żaden sposób nie zgadza się to ze stanem faktycznym
      • bella41 Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 21.04.06, 21:22
        zrobilam ten test, ale wiekszosc przedstawionych sytuacji jest mi obca i nie
        wiem, jak mi sie maly by zachowal 1 dnia z niania, a jak po 1 mies.,odp. sa
        nieprecyzyjne-jedno jest takie, gdzie a/ oznaczac moze to samo co i c/, wyszlo,
        ze moje jest rozgrzewajace sie i na nowe rzeczy reaguje zazwyczaj
        placzem/raczej cichym/
        patryk bardzo rzadko placze,jest typem obserwatora, dotykacza
        nowe rzeczy czy ludzie wzbudzaja ciekawosc, placz-nigdy
    • ciociapolcia Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 21.04.06, 21:51
      Hehhee, "łatwy"! Dzisiaj mamy apogeum buntu dwulatka... Cud sie stal, ze nie
      zwariowalam... Jak dotad dzien 21 kwietnia 2006 (miesiac przed 2 urodzinami)
      moge okreslic dniem, w ktorym moje dziecko najwiecej razy w swoim zyciu uzylo
      partykuly "nie".
      • verdana Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 21.04.06, 22:16
        Temperament maja jak widac tylko dzieci w miarę zamożnych rodziców - i to
        żyjacych razem. Jak się nie ma samochodu, niani i partnera - to i temperamentu
        dziecka zmierzyc nie mozna.
        Wstyd!
        • miauka Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 02.06.06, 10:16
          Bardzo słuszna uwaga Verdany - pewnie większość takich testów jest zerżnięta z
          jakichś amerykańskich pseudopsychologicznych porad w czasopismach i dotyczy nie
          naszej rzeczywistości. Swoją drogą faktycznie dyskryminuje ogromne rzesze
          samotnych i niezamożnych matek - nic nowego w naszym pięknym kraju sad
    • tora99 Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 22.04.06, 05:44
      jakbym czytala o jakims obcym dziecku... ten test to totalna porazka
      ukladajacego..
    • olusza3 Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 28.04.06, 17:51
      Mnie wyszło że "wolno rozgrzewajace się".Totalna bzdura.W opisie użyto stwierdzenia ,że raczej nieśmiałe-w życiu ...im większa publiczność dla jego występów tym jest szcześliwszy.Wcale nie jest spokojny,a napewno nie melancholijny.Wrzeszczy, biega ,tańczy i śpiewa ,w miejscu chwili nie usiedzi.A odpowiedzi trudno dopasować.
    • anita_bm Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 29.04.06, 14:15
      "powoli rozgrzewające się" - Julka 22m. - opis raczej się zgadza
    • marge1 Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 30.04.06, 22:02
      Nie zgadza się ten wynik z temperamentem mojego dziecka.Bzdury!
    • gosiawks Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 09.05.06, 17:46
      Mi wyszło że moja Wika jest typem dziecka powoli rozgrzewającego się. Acha,
      zwłaszcza, jak zaczyna drzeć się wniebogłosy, rzucac się ma ziemię i tupać
      nogami!! Nie mam już pomysłu na jej ataki gniewu, naprawdę "z niczego". A tak
      poza tym jest przesłodka, potrafi się śmiać do rozpuku i okręca nas wszystkich
      wokół swojego małego paluszka...
    • malynils Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 09.05.06, 18:06
      Tak wiec mój dzidziuś jest "powoli rozgrzewający sie".
    • kagorek Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 09.05.06, 18:23
      wyszło mi że łatwy, a jak z nim żyję w życiu bym tego nie powiedziała...smile
    • anula2000 Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 09.05.06, 19:07
      Test wyglądał mało wiarygodnie i jak inne mamy miałam problem dopasować
      zachowanie do odpowiedzi, może to dla maluchów sądząc po pytaniu z grzechotką.
      Ale wyszło mi, że trudny i faktycznie wiele rzeczy się zgadza, bo akurat syn ma
      podobne problemy. Ale sam test jest zbyt ogólny, nie można okreslic charakteru
      dziecka na jego podstawie.
      • egoya Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 09.05.06, 21:27
        moje dziecko tez ma podobno łątwy charakter, jakoś truno mi uwierzyć w to, co prawda ma ustalone pory jedzenia i spania, ale to nie zasługa temperamentu tylko moja, że nad tym czuwam. I część odpowiedzi była strzałem, bo mojego dziecka nie odzwierciedla
    • szyman33 Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 09.06.06, 08:15
      niE ZGADZAM SIE Z WYNIKIEM TEGO TESTU. mOJE DZIECKO JEST UFNE I BAAAARDZO
      SMIALE. zAWSZE WSZYSTKO PPRZYCHODZI JEJ BEZ PŁACZU. a TU WYSZLO WSZYSTKO NA
      OPAK sad CZEMU??? NO CHYBA ZE TO JA NIE ZNAM SWOJEJ CORKI smile
    • natiania Re: Jaki temperament ma twoje dziecko? 09.06.06, 10:20
      totalna bzdura
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka