Dodaj do ulubionych

no musze, po prostu musze pochwalic syna!!:-)

15.03.06, 18:48
bo od trzech dni uklada sam wieze z klockow Lego Duplosmile)))i to nie z dwoch
ale z wielu klockow, najwiecej widzialam OSIEM sztuksmile)
Matek Budowniczy.
A najbardziej jestem dumna, ze idzie sobie do pokoiku, wyciaga klocki i
paredziesiat minut potrafi w skupieniu budowac.
W ogole chyba juz naprawde dorasta, bo zdecydowanie potrafi sie skupic np jak
mu czytam bajke i to nawet pare razy (Lokomotywa i Ptasie Radio).
To sie pochwalilamsmile
Obserwuj wątek
    • dusiek7 Re: no musze, po prostu musze pochwalic syna!!:-) 15.03.06, 18:51
      gratulacje!! Z tego wniosek: dziecko umie się już samo bawić = mama ma więcej
      czasu dla siebie!! big_grin
      mi jeszcze daleko do tego.. ehh
      • mmala6 Re: no musze, po prostu musze pochwalic syna!!:-) 15.03.06, 18:54
        Dusiek, rzuc mala na mate i niech sie bawiwink)
    • renatka_sz Re: no musze, po prostu musze pochwalic syna!!:-) 15.03.06, 18:54
      no nie, Mmala, nie dosc ze spi po trzy godziny ciurkiem, to sie jeszcze na
      dodatek SAM bawi!!! Nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie!!!smile))
      • mmala6 Re: no musze, po prostu musze pochwalic syna!!:-) 15.03.06, 18:57
        no ale mnie nie o to chodzi, ze on sie bawi sam, bo to umie robic od dawna ale
        ze wlasnie umie te klocki nacisnac jeden na drugi i trzeci na drugi i czwarty na
        tzreci...
        • dusiek7 Re: no musze, po prostu musze pochwalic syna!!:-) 15.03.06, 19:02
          i co z tego, że rzuce ją na mate?? jak i tak będę musiała ją za chwilę z niej
          zdjąć?! Moje dziecko nie należy do takich które to same się potrafią zabawić uncertain
          A to spryciarz z Mateuszka jak już tak umie budować wieże... brawo brawo!!
          • mmala6 Re: no musze, po prostu musze pochwalic syna!!:-) 15.03.06, 19:56
            no rzucisz, dasz jakis cel zabaw a ona sie bedzie bawic ladniesmile
        • renatka_sz Re: no musze, po prostu musze pochwalic syna!!:-) 15.03.06, 19:08
          gratulujemy Matusiowi sprytu i cierpliwosci!
          Mmala, skoro on od dawna sie sam potrafi bawic, to tylko potwierdza moja teze o
          braku sprawiedliwoscismile
          • renatka_sz Re: no musze, po prostu musze pochwalic syna!!:-) 15.03.06, 19:14
            ja tez sie pochwale - Szafka to co prawda maruda i nie potrafi sie sam bawic,
            ale za to bardzo dzielnie probuje stac bez trzymania. Stoi na przyklad przy
            drzwiach balkonowych i puszcza sie raczkami, oczywiscie po kilku sekundach
            laduje na pupie. Ale momenty stania sa corac dluzszesmile))
    • wenus.z.willendorfu Brawo Matek! 15.03.06, 19:25
      Frutka, choć tyle starsza, potrafi najwyżej trzy-cztery klocki poukładać w
      wieżę. Aha! I na pewno nie zajmuje się tym paredziesiąt minut sad
      A koro taki zdolny, to może jej dom kiedyś wybuduje?
    • magdalena_dem Re: no musze, po prostu musze pochwalic syna!!:-) 15.03.06, 19:28
      Moje gratulacje!! Chłopak się niesamowicie rozwija, dostał wiosennego speeda, na
      gwiazdkę pewnie zainwestujecie w takie klocki
      www.allegro.pl/item90215134_hit_klocki_magnetyczne_super_prezent_150_elem_.html??
      no i w "W poszukiwaniu straconego czasu", hmm tylko czy sie połapie w wątkach?? wink
      • wenus.z.willendorfu Re: no musze, po prostu musze pochwalic syna!!:-) 15.03.06, 19:32
        Magda, masz rację! Trzeba Matusiowi kupic takie klocki, bo co się będzie
        chłopakowi talent marnował!
        • magdalena_dem Re: no musze, po prostu musze pochwalic syna!!:-) 15.03.06, 19:45
          i będzie chłopak mosty budował wink
        • mmala6 Re: no musze, po prostu musze pochwalic syna!!:-) 15.03.06, 19:51
          Niezle te klocki Magda.Tylko biorac pod uwage,ze kazdy klocek Duplo zanim zostal
          uzyty jako element konstrukcyjny byl pogryziony i obsliniony, to obawiam sie, ze
          magnetyczne klocki raczej by dlugo nie pozylywink
          Tak Wenus, Matek z pewnoscia wybuduje dom, hehe oby nie taki jak ten z klockow,
          bo biedna Frutka schizofrenii by dostalawink
          Jestesmy bardzo zasokczeni,tym ze umie i chce budowac, zwlaszcza ze z jego
          raczkami nie jest jeszcze do konca dobrze.Oczywiscie jak jedna reka buduje, to
          druga jest zacisnieta w piastke, eh.
          Renatko, brawo dla SzafkismileMateusz na tym etapie sie zatrzymal (nie liczac tych
          2x2 kroczki, ktore powoli zasunuwa mgla niepamieci...wink).Ale Szafka jest
          przeciez duuuuuuzo mlodszy od Matka!!
          • wenus.z.willendorfu Mmala, żądamy dowodów! 15.03.06, 20:41
            oczekuję, że najdalej jutro w naszej galerii pojawią ię zdjęcia Matka z
            wielgaśna wieżą z klocków!
            Tako rzecze Wenus wink
            • mmala6 Re: Mmala, żądamy dowodów! 15.03.06, 22:40
              Wenus, przeciez do zdjecia to ja moge te wieze zbudowac,hehehe.
              Poza tym jak Was znam, to nawet jak bedzie to zdjecie z Matka wieza, to i tak
              bedziecie szydzic, ze to ja zbudowalamwink))
              • wenus.z.willendorfu My? Szydzić?! W życiu! ;-) 16.03.06, 08:59

• ezrapound napisałaś "PAREDZIESIĄT?" 15.03.06, 20:23
      No nie dość, że śpi trzy godziny ciągiem to jeszcze paredziesiąt minut sam się
      bawi? Nie za dobrze Ci?
      • duramgama Re: napisałaś "PAREDZIESIĄT?" 15.03.06, 21:29
        Ho ho ho!!- że sie tak elokwentnie wyrażę... Jestem pod wrażeniem!
        Srajdzinka ledwo łączy razem 2-3 klocki.
        No to na architekturę Matka wysłać! Talent rozwijać!!!!
        • pancerniczek Re: napisałaś "PAREDZIESIĄT?" 15.03.06, 21:59
          hehe, pochwalić się publicznie to od razu dowodów żądają wink
          choć to "paredziesiąt" pachnie mi nieco ułańską fantazją big_grin (wstrętna
          zazdrość przeze mnie przemawia wink
          • mmala6 Re: napisałaś "PAREDZIESIĄT?" 15.03.06, 22:35
            od razu fantazja i to ulanska! no ze 20-30 min. sie bawi na luzie, wiec jest
            pareDZIESIAT, no nie??smile
            Oczywiscie to jest czas zabawy samodzielnej, tj Matek maszeruje na czworakach do
            pokoiku i tam sie bawi, a ja rozsadzam sie przed kompem i zerkam do niego od
            czasu do czasu zwlaszcza jak zalega cisza.No i naprawde dzisiaj ukladal te wieze!
            Twa zazdrosc Panerniczku musi byc doprawdu wielka, skoro nawet przemowilas z tej
            okazjiwink)
        • kubona Re: napisałaś "PAREDZIESIĄT?" 15.03.06, 22:00
          ja od zawsze mówiłam, że Matek dzielny chłopak jest. Kuba nawet się za
          budowanie nie zabiera.... no ale nie będę go popędzać. dostanie klocki na
          urodziny może mu się spodoba nowa zabawkasmile
        • mmala6 Re: napisałaś "PAREDZIESIĄT?" 15.03.06, 22:37
          wiem, wiem kiedys pisalas.Matek dostal te klocki pod choinke wiec niemal trzy
          m-ce cwiczylwinka jak juz zalapal, ze jeden wchodzi w drugi jak tylko troszke
          pokombinuje, to z minka pelna skupienia uklada ile sie da.
          • mmala6 Re: napisałaś "PAREDZIESIĄT?" 15.03.06, 22:38
            to do Duram bylo, zle sie podpielamwink

Kuba to te klocki w mig rozpracuje, wiec chwale sie poki moge!hehehewink
          • renatka_sz Re: napisałaś "PAREDZIESIĄT?" 15.03.06, 22:40
            kurcze, to on naprawde cierpliwy jest! Co do Szafki to mam zle przeczucia - on
            to wszystko szybko i po lebkach!
            • mmala6 Re: napisałaś "PAREDZIESIĄT?" 15.03.06, 22:49
              Renatko, to z wiekiem tak przychodzismile
              Dziewczyny pewnie pamietaja jak biadolilam nad Matkiem, ze zadnej bajki nie moge
              mu poczytac (a wszystkie dzieci na forum takie oczytane!!) bo on ani chwili nie
              usiedzi i sie nie umie skupic.A teraz, uwierz mi, Lokomotywe i Ptasie Radio w
              srodku nocy bez zajakniecia moge recytowac a Mateuszowi ostatnio PIEC razy pod
              rzad czytalam te wierszyki (juz mi jezyk kolkiem stanal) a ten sluchal jak
              zaczarowany.
              Tak po roczku mu sie zmienilo i jakis taki doroslejszy sie zrobil, potarfi sie
              zamyslic, hehe, skupic, obejrzec sam spokojnie bajeczke bez darcia stron no i
              dluzej sie sam bawic.
              Takze, wszystko przed Wamismile
              • renatka_sz Re: napisałaś "PAREDZIESIĄT?" 15.03.06, 22:54
                No to mnie pocieszylas, bo juz myslalam, ze z Szafki jakis dresiarz wyrosnie,
                czy cos w tym stylusmile
                • mmala6 Re: napisałaś "PAREDZIESIĄT?" 15.03.06, 22:59
                  w sumie... z taka ksywkawink)
                  • renatka_sz Re: napisałaś "PAREDZIESIĄT?" 15.03.06, 23:00
                    no, no, uwazaj co piszeszsmile))
                    • mmala6 Re: napisałaś "PAREDZIESIĄT?" 15.03.06, 23:07
                      hehehe,a co? macie 'szafiastych' kolegow we Wroclawiu?wink
                      • renatka_sz Re: napisałaś "PAREDZIESIĄT?" 15.03.06, 23:08
                        we Wroclawiu pracuje chrzestny Szafki, wiec badz czujna!!!
    • mooh Re: no musze, po prostu musze pochwalic syna!!:-) 15.03.06, 22:01
      No proszę, Matek, Matek, co z ciebie wyrośnie? Gaudi, Le Corbusier?
    • wiolkak Re: no musze, po prostu musze pochwalic syna!!:-) 16.03.06, 09:23
      ledwo człowiek straszne oko otworzył, a tu już takie złe wieści! zgroza!
      chyba zrezygnuję z tego forum!!!
      (zuch chłopak)smile))
      • wenus.z.willendorfu Re: no musze, po prostu musze pochwalic syna!!:-) 16.03.06, 09:28
        wiolka, jak widzę, ciągle w swietnej formie!
        • wiolkak Re: no musze, po prostu musze pochwalic syna!!:-) 16.03.06, 09:29
          staram sięwink
    • izka_74 Re: no musze, po prostu musze pochwalic syna!!:-) 16.03.06, 10:46
      Faktycznie możesz być dumna jak cholera smile Poczekam jeszcze z 3 tygodnie, ale
      nie wydaje mi się, żeby moje dziecię osiągnęło w tym czasie poziom rozwoju
      Matka smile
      • mmala6 Re: no musze, po prostu musze pochwalic syna!!:-) 16.03.06, 13:43
        No coz, Matek sam nie chodzi, nie mowi za bardzo (co ja mowie, on w ogole 'po
        ludzku' nie mowi), nie je lyzeczka, nie uklada piramidy z kolek, to chociaz sie
        wieza z klockow pochwalesmile)

Swoja droga pewnie znowu cos zacznie robic bo od trzech dni budzi sie w nocy na
        zarlo!!alez mu mozgownica pracuje!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka