Dodaj do ulubionych

Jak ubieracie przy temp.10 stopni ?

27.03.06, 13:50
Jak ubieracie malucha przy temp.10 stopni ?
Kombinezon jest już za gruby, ale czy kurteczka z ortailonu podszyta
polarkiem (niezbyt grubym) nie będzie za cienka ?
CZapki a właściwie kapelusiki mamy ze sztuksu, nie wiem czy ne będa za
cienkie. Z drugiej stony przecież nie nałożę takich kapeluszy przy 20
stopniach.
Jutro idę na szczepienia i naprawdę nie wiem jak je ubrać.
Obserwuj wątek
    • katka74 Re: Jak ubieracie przy temp.10 stopni ? 27.03.06, 14:24
      Właśnie wróciłyśmy ze spaceru. W Wa-wie w słońcu jest chyba z 15 st. Mała miała
      na sobie jeszcze zimową kurtkę i stwierdzam, że była ubrana za ciepło. Możesz
      spokojnie założyc juz wiosenną kurtkę najwyżej z jakąś cieplejszą bluzą pod
      spód. My od jutra wskakujemy w wiosenne ciuszki!
      Kasia
      • bea-ta Re: Jak ubieracie przy temp.10 stopni ? 27.03.06, 14:32
        22m - czapka wiosenna, chustka na szyje, swetr a pod spodem koszula, a na
        wierzch kurta wiosenna- ortalion z bawełniana podszewka. Igor na spacerze non
        stop w biegu, wiec kurta zimowa zdecydowanie jest za grubasmileBeata
        • myelegans Re: Jak ubieracie przy temp.10 stopni ? 27.03.06, 15:32
          18 miesiecy- body, bluza, kurtka podszyta polarkiem, chustka na szyje, bez
          czapki, bo sa natychmiast sciagane. Zimowa zdecydowanie za gruba, maly caly
          czas biega.
          • tynia3 Re: Jak ubieracie przy temp.10 stopni ? 27.03.06, 19:32
            Bartek - 26 mies.(ciągle w ruchu) - spacery ok 2,5h codzinnie:
            koszulka z kr. rękawem, bluza (bawełniana), rajstopy, spodnie dżinsowe, wiosenna
            kurtka, bez czapki(jeśli wieje, b. lekka, bawełniana) i szalika, bez rękawiczek;
            Emilka - 3,5 mies.:
            body z dł. rekawem, spodenki, skarpety, kombinezonik, cienka czapka (kaptur z
            kombinezonu nie związany), cienki kocyk, wózek głęboki (buda odsłonięta)
            Sprawdzam na karczku, czy jest im ciepło.
            pzdr
            • edytek1 Bez czapki do Tyni? 27.03.06, 20:46
              Tynia a ciebie panie w parku nie zliczowały , zę nie dbasz o dziecko i bez
              czapki puszczasz? Nikt nie chciał wezwać opieki społecznej? Dziś zdjełam córce
              zimowa czapkę na głowę zawiązałam chustkę i 4 panie w ciągu 15 minut udzieliły
              mi dobrej rady,że dziecko zmarznie , bo powietrze jest zdradliwe.
              • tynia3 Ano bez ;) 27.03.06, 21:08
                edytek1 napisała:

> Tynia a ciebie panie w parku nie zliczowały , zę nie dbasz o dziecko i bez
                > czapki puszczasz? Nikt nie chciał wezwać opieki społecznej? Dziś zdjełam córce
                > zimowa czapkę na głowę zawiązałam chustkę i 4 panie w ciągu 15 minut udzieliły
                > mi dobrej rady,że dziecko zmarznie , bo powietrze jest zdradliwe.

A co sobie panie mówią to wypuszczam drugim uchem, ewentualnie pytam: "A
                dlaczego pani nie ma czapki?".
                Moim dzieciom taki wychów nie szkodzi (syn jak wieje sam naciaga kaptur, albo
                mówi: "mama, zimno". Póki co w domu okna pouchylane nawet gdy kąpiemy. Ale każda
                mama sama wie najlepiej jak może ubrać swoje dziecko i czy ono lubi mieć ciepło,
                czy bardzo ciepło.
                pzdr
                • edytek1 Do tyni 27.03.06, 22:25

• edytek1 Re: Do Tyni :) 27.03.06, 22:27
                    Za szybko poszło . Ja to wiem , ale panie wszechwiedzące nie i wyobrazam
                    sobie ,że widok 2 latka bez czapki moze dziwić...
                    • ibulka Re: jak ubieram 28.03.06, 22:08
                      Lubię ubrać dziecko 'na cebulkę' - żeby w razie czego można było coś zdjąć.
    • figrut Re: Jak ubieracie przy temp.10 stopni ? 29.03.06, 18:30
      Dwóch chłopaków w wieku prawie 4 lata i 23 miesięczniak. Spodnie dresowe,
      skarpetki, adidasy, koszulka z krótkim rękawkiem, bluza dresowa z puszkiem, bez
      czapek oczywiście [wichury u nas nie ma]. Ci, którzy mnie znają już zaprzestali
      zwracania mi uwagi na "nieodpowiedni ubiór dzieci", ci którzy mnie nie znają,
      wciąż zwracają mi uwagę, że dzieci bez czapek i za lekko ubrane. Wokół widuje
      się jeszcze dzieci w zimowych czapach, kurtkach i zaplątane szalikami. Moje
      dzieci nie chorują, inne matki wciąż się skarżą, że ich dziecko "znowu zawiało"
      i się przeziębiły. Ubieram dzieci według temperatury a nie pory roku - u nas 11
      stopni ciepła.
    • flurcia Re: Jak ubieracie przy temp.10 stopni ? 30.03.06, 09:25
      Kurtka nazwijmy to wiosenna, ażurowa czapeczka, pólbuty, spodnie, bez rajstop.
    • ma.dzia Re: Jak ubieracie przy temp.10 stopni ? 30.03.06, 09:52
      3 latke ubieram tak jak siebie czyli wiosenna kurtka i bez czapki. W torebce
      oczywiscie cos do ubrania gdyby zrobilo sie zimno. Wczoraj widzialam juz dzieci
      bez czapek i szlikow ale byly tez ubrane tak jak miesiac temu, do tego
      czerwone, spocone a matki nic!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka