ezrapound 27.04.06, 21:12 Moje dziecko co prawda nie raczkuje (juz sie z tym pogodziłam), za to bez ustanku wstaje i próbuje chodzić. Chciałabym kupić jej porządne buciki na te pierwsze kroczki. Doradźcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kangur4 Re: pierwsze buciki 27.04.06, 22:08 Pierwsze buciki jakie kupiliśmy to były sznurowane Befado. Miały same zalety i jedną wadę - nie mają wkładki w środku, a mojej M nogi się bardzo pocą - wieczorem strasznie jej syry śmierdziały. Nawet chciałam kupic takie wkładki scholla "anty-potne" i wyciąć nozyczkami pod jej rozmiar, ale zanim zdążyłam zrealizować pomysł, M wyrosła z tych butków. Teraz mamy inna popularną markę, nazwa zaczyna się na "Z", nie mogę sprawdzić, bo buty są u M. Mają wkładkę, ale z kolei są troszkę cięższe od befado i M strasznie w nich tupie. A tak w ogóle, to bardzo polecam Ci antypoślizgowe skarpety - czyli model - pół dnia w butach, pół dnia w skarpetach. Odpowiedz Link Zgłoś
ezrapound Kangur 27.04.06, 22:19 Faktycznie, skarpety to dobry patent na chodzenie po domu. A buciki Befado gdzie można dostać? Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: Kangur 27.04.06, 22:22 Befado sa na pewno w Smyku i w sklepach firmowych Bartka (ja mam blisko do Sadyby Best Mall). Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: pierwsze buciki 27.04.06, 22:35 Ezra, ale chodzi Ci o kapcie czy o buty na dwor? kapcie na Z to Zetpol (czy jakos tak).Matek mial wczesniej Lemigo ale one sa takie same jak wspomniane przez Kangur Befado i tez Matkowi sie stopka bardzo pocila.Teraz je tutula w ogrodku. Po domu kupilismy mu kapcie z wywietrznikami w Deichmanie, za 30zl.Nie sa jakies super sztywne przy piecie, wiec w sumie poczatkujacy nie powinni w nich chodzic ale Matek ma sztywne buty, w ktorych duzo chodzi.Poza tym w domu smiga tez na bosaka. Jezeli chodzi o buty to jest tego troche i pewnie nie da sie powiedziec ze wlasnie te jedne jedyne sa najlepsze.My jako pierwsze mielismy butki Elefanten kupione na slepo na allegro.Okazaly sie swietne!!sliczne, miekkie, super wyprofilowane, cale ze skorki rzecz jasna, nie za sztywne nie za miekkie przy piecie -ortopeda je ogladal i sa ok.Elefanten ma swoje stoiska w Deichmanie, buty ok 100-120zl.Wczoraj widzialam fajne czerwone sandalki za 99zl.Ogladalam je sama, bez Matka wiec nie wiem czy jedmu beda pasowaly www.elefanten.de/media/katalog/pp/00_1402890_P_pp.jpg Poza tym teraz mamy buciki Guliana ze sklepu internetowego, tez kupilam na slepo i okazaly sie bardzo fajne. Moja skromna rada, jezeli chcesz kupowac butki przez inetrnet to dobrze wczesniej pojsc do jakiegokolwiek sklepu z butami dla dzieci, poprzymierzac, zeby sparwdzic czy nie ma problemu typu wysokie podbicie, szeroka kostka czy cos tam jeszcze.Bo jak cos takiego ma miejsce to wiadomo,ze nie trzeba buta przymierzyc przez zakupem, wiec internet odpada.Matek ma stopy normalne i kazdy bucik jest na niego dobry dlatego skusilam sie na te butki z netu. Te co teraz mamy, to te tylko w realu troche jasniejsze: www.sklep.guliana.pl/product_info.php?cPath=25&products_id=40 Poza tym sa Bartki, Geoxy, Superfity, Naturino, Ecco i tansze Kornecki i jeszcze pewnie pare innych, ktorych nie pamietam.Cos na pewno wybierzesz Odpowiedz Link Zgłoś
kpaxstar Re: pierwsze buciki 27.04.06, 23:00 Jeśli chodzi o buciki po domu polecam buty tzw. profilaktyczne. Można je kupić w Smyku lub Bartku i pewnie w innych sklepach też, ale w tych są na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
agga_27 Re: pierwsze buciki 27.04.06, 23:29 Po domu polecam skarpetko-kapcie, u nas sprawdziły się rewelacyjnie, kupiłam na Allegro za jakieś 16 zł, sa lepsze niż skarpety antyposlizgowe i nawet czasem używamy ich na ogródku, żeby się nie bawić w sznurowanie butków. A pierwsze buciki kupiliśmy takie wypasione marki Elefanten w Deichmanie www.elefanten.de/catalogue/catalogue.do?act=showBookmark&favOid=24942 Rewelacja!Całe ze skórki, mięciutkie, delikatne, elastyczna podeszwa, usztywniana piętka no i śliczne, Julka jest w tych butach zakochana, nosi je po całym mieszkaniu i przytula, nie wiem skąd u niej ta miłośc do butów. Kosztowały ok. 120 zł ale jak na pierwsze butki uważam że warto. Z tym, że u nas okazało się, że Julce najlepeij się chodzi po domu na bosaka po dywanie a po płytkach zakładam jej te skarpetko-kapcie. W butkach jakoś jej się bardziej nóżki plącza i łatwiej o wywrotkę. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: pierwsze buciki 29.04.06, 13:41 Mamo_Olka, czemu nie piszesz na forum? chetnie bym sie dowiedziala czegos o bucikach, my w koncu dopiero poczatkujacy jestesmy.No i moze komus jeszcze tez by sie Twoje rady przydaly Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: pierwsze buciki 29.04.06, 14:40 z ust mi to wyjełas Mmala, ja też chętnie poczytam. wprawdzie Kaśce daleko jeszcze do chodzenia, ale... Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: pierwsze buciki 29.04.06, 16:37 ja co prawda znam na pamiec kazdy watek o butach z forum ZAKUPY ale nie ma to jak opinia i zdanie kogos znajomego i godnego zaufania My poki co z butami mamy spokoj, czeka nas jeszcze kupno sandalkow moze za m-c... Odpowiedz Link Zgłoś