Dodaj do ulubionych

Jak długo sterylizowałyście butelki?

30.04.06, 07:56
Albo wyparzałyście? Kiedy można ogłosić koniec wyparzania?
Generalnie nie jestem mamą sterylną (nigdy nie prasowałam ubranek
niemowlęcych, nie mam też specjalnie wielkiego problemu, kiedy Królewna
pakuje sobie do mordki zabawki z podłogi). Ale butelki cały czas sterylizuję
i wyparzam. Może już dość?
Obserwuj wątek
    • wenus.z.willendorfu Re: Jak długo sterylizowałyście butelki? 30.04.06, 08:59
      ja bym już przestała
      • mmala6 Re: Jak długo sterylizowałyście butelki? 30.04.06, 11:10
        nie pamietam kiedy wiec musialo to byc bardzo dawno temu.Na pewno Matek byl
        mlodszy od Jagody.Z tym ze ja gotowalam flaszki tylko raz, po zakupie, potem
        tylko przelewalam wrzatkiem.
        • sylwiawm Re: Jak długo sterylizowałyście butelki? 30.04.06, 17:04
          Ja jeszcze od czasu do czasu gotuję. Przeważnie 10 minut
          • matylda301 Re: Jak długo sterylizowałyście butelki? 30.04.06, 22:20

• mooh Re: Jak długo sterylizowałyście butelki? 01.05.06, 13:44
              Ja się nie mogę oprzeć i przelewam wrzątkiem miseczki, łyżeczki i kubeczki.
              Butelek nie, bo ich nie używamy.
              • ezrapound Mooh, 01.05.06, 14:09
                Ja też mam właśnie taki odruch - mam sterylizator do mikrofalówki, więc butelki
                jest mi bardzo łatwo wysterylizować. Łyżeczki i inne zazwyczaj przelewam
                wrzątkiem, jakoś tak odruchowo. A potem daję dziecku do paszczy smoczek prosto
                z podłogi... i gdzie tu logika?
                • mooh Re: Mooh, 01.05.06, 14:21
                  Ja się przed parzeniem smoczków i prasowniem uranek też nie mogę powstrzymać.
                  Perfekcjonizm kiedyś mnie wykończy.
                  • ezrapound Re: Mooh, 01.05.06, 15:08
                    Naprawdę prasujesz ubranka? To Ty niesamowita jesteś. Jak sobie dajesz radę? I
                    pewnie jeszcze masz posprzątane, co?
                    • mooh Re: Mooh, 01.05.06, 17:17
                      Ze sprzątaniem bywa różnie, niestety.
            • ezrapound Matylda301 01.05.06, 14:08
              Hej! A czym myć, skoro nie detergentami? Czy myjesz samą wodą? Mam wrażenie, że
              sama woda nie domywa dobrze butelki po mleku. Oczywiście bardzo dobrze zawsze
              ją płuczę.
              Ale jaki związek z użyciem detergentów ma wyparzanie? To już tajemnica dla mnie.
              • wenus.z.willendorfu Ezra 01.05.06, 14:11
                a dlaczego mnie imiennie nie wymieniasz w tytule? Czuję się pokrzywdzona! wink
                • ezrapound wenus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!! 01.05.06, 14:17
                  Już wymieniam!
                  • wenus.z.willendorfu Re: wenus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! 01.05.06, 14:25
                    dzięki, od razu mi ulżyło smile))
                    • ezrapound Re: wenus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! 01.05.06, 14:51
                      Polecam się na przyszłość. Zawsze chętnie wymienię Cię w tytule.
                      • pampeliszka Re: wenus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! 01.05.06, 15:08
                        My mamy tylko kubek niekapek z naczyn Malgosiowych. Kaszke je z kubków, bo mi
                        się łatwiej daje. Ale nic nie wyparzam. Kubek-niekapek potraktowałam ostro zaraz
                        po zakupie, wrzuciłam do gara, zeby sie wygotował, poszłam do wanny a moj maz
                        miał pilnowac. No i jest lekko przypieczony z jednej strony.
                        • ezrapound Pam, 01.05.06, 15:34
                          po takim solidnym wysterylizowaniu to ten kubek nie będzie już potrzebował
                          wyparzania. NIGDY.
                          • pampeliszka Re: Pam, 01.05.06, 15:46
                            no, cudem uratowany.
                            • mmala6 Re: Pam, 01.05.06, 23:08
                              Mooh, naprawde prasujesz??wow! jestem pod wrazeniem, wyprasowalam tylko raz
                              jedna koszulke Matka w zeszym roku i to tylko dlatego,ze to byla koszulka, ktora
                              nie naciaga sie jak bodziakwink
                              A z tym wyparzeniem to w tym wieku co Klusia czy Krolewna to juz na pewno nie
                              trzeba.No chyba,ze nie mozecie sie oprzecwink
              • matylda301 Re:Ezra 02.05.06, 06:53

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka