Dodaj do ulubionych

zaczyna sie.....

22.05.06, 15:23
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=42249101
w sumie dawno nie bylo nic na ten temat.A ja glupia sie dalam wciagnac.Ale to
przez Was!! bo nie ma nikogo na moim forum i sie udzielam na 'ichnich'...
Obserwuj wątek
    • tropikalna Re: zaczyna sie..... 22.05.06, 15:39
      Mmala prosze...
      jedna madrzejsz od drugiej
      a jak wszystko wiedza i maja scisle sprecyzowane poglady to po cholere sie
      kloca?
      i tak jedna drugiej nie przekona
      to jak z zapytaniem co bylo pierwsze jajko czy kura
      u nas kurasmile
      • mmala6 Re: zaczyna sie..... 22.05.06, 15:41
        No pewnie,ze Kura!smile I Kogutsmile)
        Rozwalila mnie na dziewczyna z tym sprowadzaniem mleka z USA.....
        • ewa_mama_jasia Re: zaczyna sie..... 22.05.06, 21:18
          Widziałam i podziwiałam, jak dzielnie walczyłaś wink Ale przekonanych nie
          przekonasz, one wiedzą lepiej.......
          • mooh Mmala 22.05.06, 23:17
            Podziwiam Cię za wytrwałość i zimną krew. Tak w ogóle, to autorka wątku to
            jakaś ćwierćinteligentna istota, którą miałam przyjemność poznać w innych
            wątkach (tych z gatunku "co na pleśniawki") i przekonac sie o wyjątkowej
            wartości merytorycznej udzielanych przez niż rad. Myślę, że takich ludzi
            niepotrzebnie kształci się w zakresie umiejętności pisania. Jako analfabeci,
            byliby mniej szkodliwi.
    • viviene12 o Matko 22.05.06, 23:37
      maja kobiety zdrowie 76543432... watek na ten sam temat.
      • mmala6 Re: o Matko 23.05.06, 13:28
        O!! Viv!!
        • viviene12 O! MMala:-))) 23.05.06, 14:17
          a czemu tu tak pusto?
          Czy wszyscy siedza na GnW???
    • mmala6 Re: zaczyna sie..... 23.05.06, 14:18
      nie, sa w watku kawowymwink
      na GnW chyba tez jedna noga.
      Co u Ciebie??i Mysza???
      • wiolkak heloł Viv 23.05.06, 14:21
        strasznie rzadko bywaszsmile
        • viviene12 ano rzadko 23.05.06, 14:22
          jak mlody spi obiady gotuje
          a jak nie spi to pisac nie daje
          czytac tez tridno bo sie drze ze chce do klawiatury i myszki
          Taka karma
          kiedy to mija?
          I czy w ogole mija???
          • viviene12 a jak juz zajrze 23.05.06, 14:24
            to puuuuuchy
            no to co mam robic?
      • viviene12 Wlasnie raczyl zasnac 23.05.06, 14:21
        spi raz dziennie, czasem godzine, a czasem dwie.
        Odkad skonczyl rok KATEGORYCZNIE odmowil sloiczkowych obiadkow, nawet tych
        ulubionych. No to jak spi to ja gotuje. Tyle mojej wolnosci.
        Poza tym zaczyna chodzic tzn. puszczac sie jak zasuwa wzdluz kanapy.
        No i od kilku tygodni wisi mi na nogawce i mamuje ciagle mamaaaa maaaaama
        maaaaaammmmmmmmmaaaaaaaaa w zaleznosci od sytuacji mniej lub bardziej dramatycznie.
        A co u Matusia? Podja juz nauke w szkole? Do pracy poszedl? Ozenil sie?smile)
        • mmala6 Re: Wlasnie raczyl zasnac 23.05.06, 14:26
          Mateusz konczyt wlasnie fakultet 'chodzenie bez trzymanki' i zapisuje go od
          wakacji na nowy 'mowienie zdan podrzednie zlozonych ze slowem MAMA w
          podmiocie'.Poza tym pracuje na wykopaliskach, glownie w piachu no i dorabia jako
          mechanik samochodowy.Nie ozenil sie.Nie ma czasu, poza tym u nas tyle kobiet ze
          moze miec co tydzien inna, wiec co sie bedzie wiazalwink))
        • wenus.z.willendorfu Viviene! 23.05.06, 14:52
          ja nieśmiało poproszę o jakieś fotki Mysza- Już Dawno Nie Niemowlaka!
          • viviene12 Jasne! 23.05.06, 14:56
            jak sie tylko uporam z obiadem i sie Mysz do tego czasu nie obudzi - cos wrzuce
            i dam znac, ok ?
            • wenus.z.willendorfu Re: Jasne! 23.05.06, 15:08
              eee tam, obiad będziesz gotować. Zadzwoń po pizzę! (mówi to ta, która ma już
              całkiem gotowy obiad na dzisiaj wink

W takim razie czekam na zdjęcia!
              • mmala6 Re: Jasne! 23.05.06, 15:08
                Viv, co Ty gotujesz Myszowi, ze Ci to zajmuje cala jego drzemke?
                • viviene12 Normalny obiad 23.05.06, 15:10
                  udka kurczaka, surowka, ziemniaki itp.
                  • viviene12 wczoraj byly szparagi w szynce zapiekane 23.05.06, 15:10

• viviene12 tzn dla nas wszystkich 23.05.06, 15:12
                      wzglednie mnie i Mysza - cos lekkiego, zeby mogl tez zjesc i zebym podwojnie nie
                      gotowala.
                      • viviene12 Mala 23.05.06, 15:13
                        a co jada Matus?
                        drugie dania?
                        jak przyrzadzasz mieso? dajesz smazone, panierowane??
                        • mmala6 Re: Mala 23.05.06, 15:21
                          Viv, Matek nie je dwoch dan.Je zupodrugiedanie, dlatego ze nie przepada za
                          typowa wodnista zupa.Wiec albo zageszczam mu zupe np krupnik bedzie mial duzo
                          kaszy i ziemniakow etc zeby bylo geste albo je normalnie tak jak my (a raczej
                          jego tato, bo ja jem inaczej) tj filet smazony na oliwie w panierce, ryz,
                          salatka.Albo ryba -ostatnio pieczona w piekarniku z serem i pomidorami, albo
                          makaran ze szpinakiem, albo ruskie, nalesniki albo miesko gotowane z warzywami i
                          kasza dowolna...
                          Takie obiady 'drugodaniowe' je w weekendy kiedy moj maz je w domu.W tygodniu
                          najczesciej 'gesta zupa' z miesem badz jakies maczne danie (z raz w tygodniu)
                          albo ryba gotowana.
                    • mmala6 Re: wczoraj byly szparagi w szynce zapiekane 23.05.06, 15:12
                      fju fju, no ale to nie zajmuje godziny!wink nie sciemniajwink
                      No ale ja mam dzisiaj zwykly pospolity szary krupnik.....

Daj przepis na te szparagi, plisssmile
                      • viviene12 Mmala 23.05.06, 15:14
                        ja sie w tym czasie tez szykuje do wyjscia np. przed chwila wlosy umylam, susze
                        i ulozyc troche musze, bo inaczej wygladam jak strach na wroble.
                    • wenus.z.willendorfu Re: wczoraj byly szparagi w szynce zapiekane 23.05.06, 15:13
                      właśnie dzisiaj widziałam sklepie szparagi i pomyślałam nawet, żeby nabyć, ale
                      nie mam żdnego fajnego przepisu (z wyj. szparagów pod beszamelem).
                      Viv, możesz podać przepis na te szynkowe zapiekane?
                      • mmala6 Re: wczoraj byly szparagi w szynce zapiekane 23.05.06, 15:25
                        no daj, no daj, no daj!
                      • kangur4 Re: wczoraj byly szparagi w szynce zapiekane 23.05.06, 15:35
                        Ja szparagi smażę na oliwie czosnkowej i posypuję parmezanem - pyyycha!
                        • wenus.z.willendorfu Najprostszy przepis na szparagi 23.05.06, 15:42
                          Jednakowe pędy należy związać w pęczki bawełnianą nicią, gotować "na stojąco" w
                          wysokim garnku,pod przykryciem, nalewając tyle wody, aby główki nie były
                          przykryte i gotowały się na parze.
                          Wrzucamy je do wrzącej wody, dodając: łyżeczkę masła, 3 - soli, pół - cukru,
                          kilka kropli soku lub plasterek cytryny
                          Gotować 20-40 min., aż będą miękkie.
                          Ugotowane szparagi można polać bądź zapiec pod beszamelem (zasmażka z jednej
                          łyżki masła i mąki, rozporwadzona szklanką rosołu, szklanką śmietany z odrobiną
                          mleka, gałka muszkatołowa, sól, pieprz, 3 żółtka).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka