Dodaj do ulubionych

Bawi sie z dziewczynkami

14.09.06, 10:58
Mam pytanie czy są mamy których synek (4 latek) lubi zabawy z dziewczynkami,
np. w gotowanie. Zaznaczam ze z chlopcami tez sie bawi- lubi samochody,
wyscigi, ale na podwórku jak równiez w przedszkolu ma dwie kolezanki z
ktorymi bawi sie najchetniej.Czy to cos nienormalnego? Czy powinnam się bac?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mama_kotula Re: Bawi sie z dziewczynkami 14.09.06, 11:04
      To jak najbardziej powód do niepokoju, na pewno ma zaburzone poczucie
      identyfikacji seksualnej i zostanie gejem w przyszłości ;-PPPPP

A tak serio, to imho nie masz się czym martwić. Mój synek (3 lata) też woli
      bawić się z dziewczynkami - o ile już się zgodzi w ogóle na zabawę z dziećmi,
      jako, że za dziećmi nie przepada. W przedszkolu wozi wózkiem lalki big_grinDD - w domu
      nie, bawi się też kuchnią i "kącikiem niemowlęcym", kontakty nawiązuje głównie z
      dziewczynkami. Nie przepada za zabawami typu "biegamy z koparą i robimy
      katastrofy samochodowe", w co się bardzo chętnie bawią koledzy z jego grupy
      przedszkolnej, jest raczej typem "stolikowca". W domu różnie, ale również lubi
      np. urządzać "przyjęcia" dla pluszaków.
      • emila25 Re: Bawi sie z dziewczynkami 14.09.06, 11:31
        Tak, ale trzylatki raczej bawia sie obok siebie a nie wspolnie, razem, moj ma
        4,5 latka to jest duza roznica wieku.

Pozdrawiam
        • mama_kotula Re: Bawi sie z dziewczynkami 14.09.06, 11:44
          emila25 napisała:

> Tak, ale trzylatki raczej bawia sie obok siebie a nie wspolnie, razem, moj ma
          > 4,5 latka to jest duza roznica wieku.

Mój synek jest w przedszkolu w grupie 4-latków (rocznik wyżej, po sugestii
          psychologa), bawi się z dziećmi (coraz częściej wspólnie) - i właśnie z
          dziewczynkami, na podwórku też preferuje zabawę z dziewczynkami, zwłaszcza
          starszymi od siebie smile))
          Nadal uważam, że nie masz się czym martwić smile, skoro piszesz przecież, że
          stereotypowo "chłopięce zabawy" też go interesują.
          • emila25 Re: Bawi sie z dziewczynkami 14.09.06, 11:52
            Moze rzeczywiscie wpadam w popłoch, a bawi sie ze starszymi dziewczynkami 5-6
            latkismile pozyjemy, zobaczymysmile
            • verdana Re: Bawi sie z dziewczynkami 14.09.06, 12:16
              Czego sie obawiasz? Że bedzie gejem? Że go wyśmieją? Że prawdziwy facet w wieku
              3,5 lat powinien bawić sie tylko z facetami, a zabawy z dziewczynkami sa
              poniżające? Ze zabawy dziewczynek sa gorsze i nieodpowiednie dla chłopca?
              Oczywiście, chłopcy, nigdy, ale to przenigdy nie powinni się bawić w dom, czy w
              gotowanie. Ich zadaniem, gdy będą mężami i ojcami bedzie przynoszenie kasy,
              reperowanie samochodu i ganianie żony, by szybciej podała obiad. Oczywiscie,
              nie powinni zajmować się żadnymi babskimi zajęciami, do ktorych - nie daj Boże-
              przygotowywałaby ich wcześniejsza zabawa z dziewczynkami.
              Kobieto, nad czym Ty się zastanawiasz? Na kogo chcesz wychować dziecko? Na
              macho?
              Dziecko powinno bawić się z tym, kogo lubi. Płeć nieistotna.
              • emila25 Re: Bawi sie z dziewczynkami 14.09.06, 12:35
                Ok, ok, ale zostałam objechanasmilerozumiem i nie uważam ze dziewczynki sa
                gorszymi kompanami do zabawy a wrecz lepszymi bo dziewczynki w wieku 5-6 lat sa
                duzo mądrzejsze i bardzej rozwinięte od chłopców w tym samym wieku i moze
                mojemu Adaskowi odpowiadają pod względem umysłowym własnie dziewczynki(
                ciekawsze zabawy). Ciągle powtarza ze zostanie kucharzem,ciesze sie bo jak
                wiadomo najlepszymi szefami kuchni są faceci. Założy sieć super eleganckich i
                znanych na całym świecie restauracji...ale sie rozmarzyłam
    • bella43 Re: Bawi sie z dziewczynkami 14.09.06, 15:26
      Mój synek ma 5,5 roku i woli bawić się z dziewczynkami ze swojej grupy
      przedszkolnej. Zapytany dlaczego bawi się z dziwczynkami odpowiada, że
      dziewczynki są grzeczniejsze i nie rozrabuają. Pani za nieposłuszeństwo stawia
      do konta (może tego się boi)?????

PS Kolegów też ma i też czasami szaleje, ale na podwórku przed blokiem.
      • ibulka Re: Bawi sie z dziewczynkami 14.09.06, 16:38
        To straszne...
        Mój syn też woli towarzystwo dziewczynek. Spowodowane jest to tym, iż w/w
        dwulatek ma dwie siostry - bliźniaczą, oraz o rok starszą, i ani jednego
        brata...
        Powinnam odizolować dzieci...

A tak serio: nie ma powodów do obaw! ;o))
    • 5_monika Re: Bawi sie z dziewczynkami 14.09.06, 16:48
      co za pytanie, a jak syn bawi się sam lub z mamą talerzykami w gotowanie to
      źle ?
    • triss_merigold6 Re: Bawi sie z dziewczynkami 14.09.06, 18:27
      To bardzo dobrze, przynajmniej jest szansa, że nie wyrośnie na tępego macho.
    • edytkus Re: Bawi sie z dziewczynkami 15.09.06, 05:43
      moja corka lubi bawic sie z chlopcami, autami i pociagami, a lalek uzywa tylko gdy cwicza zapasy,
      tragedia, mowie wam, ani chybi zaraz zacznie golic zarost LOL
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka