Dodaj do ulubionych

płacz w nocy

28.09.06, 10:43
Moja córcia niedawno skończyła 13 miesięcy. Czasami zdarzyło się jej w nocy
budzić z płaczem. Ale ostatnio zdarza się jej to coraz częściej budzi się
między 24 a 3 rano i strasznie płacze. Jak wezmę ją na ręce przytula się do
mnie mocno i uspokaja się ale jak chcę ją położyć koło siebie dalej
przytulając zaczyna strasznie płakać. Trwa to ok 2,5 godz.Miałyście podobne
zdarzenie?
Obserwuj wątek
    • ianna Re: płacz w nocy 28.09.06, 11:13
      A może to zęby? Może jest je zimno/gorąco
      • gerandia Re: płacz w nocy 28.09.06, 11:32
        Moj synek tez tak ma ale wiem ze ida mu zabki i moze jest goraco jak sie bnudzi
        to zawsze chce mu sie pic a w domu wcalke nie jest az tak cieplo trzeba
        przeczekac
        • robertaa Re: płacz w nocy 28.09.06, 12:21
          mam to samo, synek ma 11 m-cy i trwa to juz ok 2 tygodni. nie wiem czy to zęby
          ale chyba coś go boli, ponieważ podałam mu kilka razy panadol i po 20 minutach
          uspokajał się i zasypiał na pare godzin. nie wiem co to jest i jak długo
          potrwa, niektórzy sugerują nocne koszmary senne, sama nie wiem...
          • pallmal Re: płacz w nocy 28.09.06, 12:52
            włsnie to przerabiam ze swoja córka 13 miesiecy równierz zrobiłam podstawowe
            badania i nic lekarka powiedziała ze idą ząbki a do tego w gre wchodza emocje
            które dziecko przezywa w ciągu dnia a pózniej snu ponoc to trwa do 2-3 roku
            życia raz jest lepiej raz gorzej
    • mama-kacpra Re: płacz w nocy 28.09.06, 20:09
      Witaj!
      Moj synek ma prawie 16 miesiecy i w ostatnim czasie tj okolo 2 tygodni tez
      budzil sie w srodku nocy i jeczal przez sen, nic nie pomagalo glaskanie,
      przytulanie jeszcze gorzej, podawalam mu panadol i smarowalam dziasla zelem no
      i podawalam mu piciu, przez 2 godziny to trwalo prawie co noc potem spokoj i
      spal do rana. Podejrzewalam zeby, ale w miedzy czasie przechodzil lekkie
      przeziebienie zapchany nosek (wiec kropelki do noska, gruszka a i infalacja
      lekka), katarek sie skonczyl a i wnocy sie nie budzi od kilku dni ale dzis
      zauwazyla ze cos sie przebija przez dziaselka jakby zeby trzonowe a z tego co
      pisaly mamy na formu to te zeby bardzo bola jak sie wykowaja.

Pozdrawiam
      mama Kacperka
      • fifkowa Re: płacz w nocy 29.09.06, 20:07
        To normalka u mnie tez tak bylo to pewnie zeby moj tak mniel przy zebach przy
        bolu brzuszka(wzdecia)i zapaleniu ucha zawsze jak go cos bolalo to moze sie
        powtarzac co jakis czas bo jak wyjda zabki to za jakis czas ok 2 miesiecy
        pojawiaja sie nowe u nas tak bylo
        • jawa77 Re: płacz w nocy 06.10.06, 14:34
          ja mam to samo u 13 miesięcznej dziewczynki, ale to trwa już ponad miesiąc!
          Czasem daję jej na noc panadol (ale podobno zbyt długo nie można - czy ktoś wie
          jak długo można?) i wtedy jest lepiej. Generalnie w nocy uspokaja ją butla,
          tylko że ona potrafi zjeść 20 ml i potem zasnąć - czyli chyba raczej nie jest
          głodna. Zastanawiam się, czy może znowu przyzwyczaiła się do nocnego jedzenia?
          Zrobiłam jej badanie moczu i posiew i nic nie wyszło. Zęby nowe czuć pod skórą,
          ale jest mniej więcej tak samo od miesiąca - zastanawiam się kiedy to się może
          skończyć?
          • iwpal Re: płacz w nocy 06.10.06, 19:32
            może być przewlekłe ucho
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka