Gość: guest
IP: *.*
06.04.01, 09:22
drogie dyskutantki,Zacznę od początku: kiedy nasze forum zdobyło tak dużą popularność (to już przecież ok 2000 postów!), napisałem na forum: "Czas na zmiany na forum". Czekałem na konstruktywny odzew z Waszej strony. Z tego co napisałyście w odpowiedzi (można sobie przeczytać) wyciągnąłem następujące postulaty:- podział na grupy, bo można się zgubić w nawale wątków- prośba o trzymanie się tematów, żeby odpowiadając na jeden temat nie zaczynać drugiego- życzenie, aby tematy, na które była odpowiedź, pojawiały się na gorzeE-mailem dostałem jeszcze prośbę aby można było łatwiej zciągać wiadomości aby można było sobie poczytać offline.Wprowadziłem nowe forum, które:- jest podzielone na fora tematyczne- tematy, na które jest nowa odpowiedź, pojawiają sie rozwinięte na górze strony- umożliwia zciągnięcie nawet całego forum w postaci jednego pliku, który zapisawszy można potem przeglądać offline- umożliwia przenoszenie wątków miedzy forami (jak ktoś napisze nie tam, gdzie trzeba, można to przenieść)Po wprowadzeniu nowego forum dostałem głosy:- gubię się- brak opcji wysyłania postów na email- nie odznacza przeczytanych odpowiedzi- po co rejestracja?Odpowiadam:- na pierwsze, mogę odpowiedzieć że rozumiem, niemniej nie zgadzam się że stare forum było bardziej przejrzyste - nowe ma ten sam system wyświetlania wiadomości a nawet lepszy- opcja wysyłania na email nie będzie dostępna, sorry- forum odznacza przeczytane odpowiedzi- co do rejestracji, to będzie ona potrzebna w przyszłości, na razie, jak można przeczytać, wszystkie fora są ogólnodostępne - nie trzeba się rejestrować, żeby czytać i pisaćMoim błędem, za który przepraszam, jest to, że wprowadziłem coś nowego nie napisawszy dla Was instrukcji obsługi. Poprawię się - już niedługo pojawi się tekst opisujący wyczerpująco wszystkie opcje.Czekam na konstruktywne propozycje (poza tą, żeby wrócić do starego forum). Można zmienić wygląd wyświetlanych postów, np usunąć napis "Ostatnio" i czerwoną datę, wtedy znaczek "nowe" będzie bardziej widoczny. Mogę też nie pokazywać daty przy każdym z postów na liście - to uprości trochę wygląd.Chcę zaznaczyć, że eDziecko.pl jest dla Was, tak bardzo jak tylko można. Proszę, spójrzcie na to wszystko jako na coś, co także od Was zależy i napiszcie konstruktywnie co chcecie zamiast emocjonalnego dołączania się do chóru nieprecyzyjnej krytyki. W końcu odpowiadamy na Wasze sygnały, czasem tak szybko że same jesteście zdziwione.Na razie tyle, sorry że tak poźno.Wasz zapracowany Marcin webredaktor