Dodaj do ulubionych

ODPOWIADAM

IP: *.* 06.04.01, 09:22
drogie dyskutantki,Zacznę od początku: kiedy nasze forum zdobyło tak dużą popularność (to już przecież ok 2000 postów!), napisałem na forum: "Czas na zmiany na forum". Czekałem na konstruktywny odzew z Waszej strony. Z tego co napisałyście w odpowiedzi (można sobie przeczytać) wyciągnąłem następujące postulaty:- podział na grupy, bo można się zgubić w nawale wątków- prośba o trzymanie się tematów, żeby odpowiadając na jeden temat nie zaczynać drugiego- życzenie, aby tematy, na które była odpowiedź, pojawiały się na gorzeE-mailem dostałem jeszcze prośbę aby można było łatwiej zciągać wiadomości aby można było sobie poczytać offline.Wprowadziłem nowe forum, które:- jest podzielone na fora tematyczne- tematy, na które jest nowa odpowiedź, pojawiają sie rozwinięte na górze strony- umożliwia zciągnięcie nawet całego forum w postaci jednego pliku, który zapisawszy można potem przeglądać offline- umożliwia przenoszenie wątków miedzy forami (jak ktoś napisze nie tam, gdzie trzeba, można to przenieść)Po wprowadzeniu nowego forum dostałem głosy:- gubię się- brak opcji wysyłania postów na email- nie odznacza przeczytanych odpowiedzi- po co rejestracja?Odpowiadam:- na pierwsze, mogę odpowiedzieć że rozumiem, niemniej nie zgadzam się że stare forum było bardziej przejrzyste - nowe ma ten sam system wyświetlania wiadomości a nawet lepszy- opcja wysyłania na email nie będzie dostępna, sorry- forum odznacza przeczytane odpowiedzi- co do rejestracji, to będzie ona potrzebna w przyszłości, na razie, jak można przeczytać, wszystkie fora są ogólnodostępne - nie trzeba się rejestrować, żeby czytać i pisaćMoim błędem, za który przepraszam, jest to, że wprowadziłem coś nowego nie napisawszy dla Was instrukcji obsługi. Poprawię się - już niedługo pojawi się tekst opisujący wyczerpująco wszystkie opcje.Czekam na konstruktywne propozycje (poza tą, żeby wrócić do starego forum). Można zmienić wygląd wyświetlanych postów, np usunąć napis "Ostatnio" i czerwoną datę, wtedy znaczek "nowe" będzie bardziej widoczny. Mogę też nie pokazywać daty przy każdym z postów na liście - to uprości trochę wygląd.Chcę zaznaczyć, że eDziecko.pl jest dla Was, tak bardzo jak tylko można. Proszę, spójrzcie na to wszystko jako na coś, co także od Was zależy i napiszcie konstruktywnie co chcecie zamiast emocjonalnego dołączania się do chóru nieprecyzyjnej krytyki. W końcu odpowiadamy na Wasze sygnały, czasem tak szybko że same jesteście zdziwione.Na razie tyle, sorry że tak poźno.Wasz zapracowany Marcin webredaktor
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: ODPOWIADAM IP: *.* 06.04.01, 09:33
      Wszystko jest OK, ja jedynie nie rozumiem po co dodatkowo trzeba klikać na rozwiń, przecież i tak zawsze chce się przeczytać wszystko. Może to drobiazg, ale czasem to parę minut straty, które decyduje o tym czy jednak przeczytam, czy już muszę biec do dziecka.
    • Gość: guest Re: ODPOWIADAM IP: *.* 06.04.01, 10:17
      Podział na tematy jest super, dzięki za tę pracę.Ale jedno co mi się nie podoba to ta żółta tabelka z tytułem każdego postu. Jak rozwijam całe forum to potem trochę się gubię. Mógłbyś główny wątek tak zostawić, ale odpowiedzi zrobić trochę mniej rzucające się w oczy.
      • Gość: guest Re: ODPOWIADAM IP: *.* 06.04.01, 11:24
        Ja uważam , że daty przy każdym poście można by było zrobić na czarno, tak jak piszesz. Wtedy rzeczywiście napis nowe byłby lepiej widoczny (bo to wszystko na czerwono jakoś mi skacze po oczkach :-)).Pozdrawiam
        • Gość: guest Re: ODPOWIADAM IP: *.* 06.04.01, 12:04
          Zapomniałam dopisać, że może dobrze byłoby, gdyby w tej tabelce na początku oprócz daty ostatniego postu, pojawiała się jego godzina. Wtedy na wstępie wiadomo byłoby, czy cos nowego sie pojawiło.To by było (chyba) na tyle z mojej strony :-))).
    • Gość: guest Re: ODPOWIADAM IP: *.* 06.04.01, 11:41
      Kochany Panie Marcinie, Może jestem mało kumata lub za słabo obeznana z internetem ale naprawdę nie mogę dojść do tego co znaczą te czarne kropki, białe kropki i czarne kwadraciki obok każdej wiadomości, proszę o wyjaśnienie. Przyłączam się do głosu, żeby daty zrobić czarne a "nowe" czerwone. Czy znaczek "nowe" na pewno zawsze się pojawia? Dzisiaj wchodząc na forum miałam problem ze znalezieniem nowości (byłam tu również wczoraj), np. wiadomość od Pana drogi redaktorze nie była oznaczona jako nowa i znalazłam ją dlatego, że wypatrzyłam dzisiejszą datę. Może ja po prostu nie do końca rozumiem zasady dzaiałania tego forum i dlatego się gubię. Z niecierpliwością czekam na instrukcję obsługi. A tak wogóle to nowa forma jest super. Dziękuję i pozdrawiam.
      • Gość: guest Re: ODPOWIADAM IP: *.* 06.04.01, 12:56
        Drogi Marcinie! Powoli przyzwyczajam się do nowego forum,dzięki za wyjaśnienie po co jest rejestracja, tego potrzebowałam. Dlaczego pomoc jest po angielsku? Nie podoba mi się to wcale. No i mam taką skromną propozycję, nie wiem, czy dobrą, podpowiedzcie - żeby nowe posty z danego dnia wyświetlały się jeszcze bez podziału na tematy. Np. hasło "DZIŚ" i już. Bo okropnie dużo czasu zajmuje otwieranie i zamykanie każdego bloku tematycznego, tak sobie, po prostu żeby sprawdzić, co nowego gdzie.A tak od razu mamy jasność, widzimy wszystkie problemy i tematy z danego dnia, wszystkie nowości, które dopiero potem Marcin sprawnie i bez najmniejszego problemu (co to dla niego?! taki malutki kawałek dodatkowej pracy...)podzieli na grupy tematyczne. Pozdrawiam, Kasia
    • Gość: guest Re: ODPOWIADAM IP: *.* 06.04.01, 12:47
      Z rejestracją już doszłam o co chodzi i jak się zalogować :o))Mam prośbę, czy nie można tak zmienić ustawień, żeby wiadomości z forum (o zalogowaniu i zmianie hasła) przychodziły tylko raz. Mam dosyć kasowania ok 24 takich samych listów (a coś koło tego przychodzi do mnie, choć zarejestrowałam się przedwczoraj).W starym forum podobało mi się, że interesujace mnie tematy przychodziły do mnie na maila (choć też było tego coś ok 20 z każdego tematu).Nowe forum jest OK! i bardzo mi się podoba.IzaPs. O co chodzi z tym "ściągnij forum".I dlaczego nie można odpowiadać z rozwiniętej listy?
      • Gość: guest Re: ODPOWIADAM IP: *.* 07.04.01, 22:41
        Izo, opcja "ściągnij forum" to sposób na zaoszczędzenie pieniędzy jeśli łączysz się w domu przez TP SA. Otwierasz forum, które ćię interesuje, klikasz "ściągnij forum" (możesz ściągnąc nawet wszystkie fora - każde w innym oknie), rozłączasz się z TP SA i wszystkie wiadomości masz dostępne offline czyli czytasz nie wisząc na połączeniu.
    • Gość: guest Re: ODPOWIADAM IP: *.* 06.04.01, 13:20
      Jeszce jedna uwaga. Dlaczego za każdym razem, gdy chcę odpowiedzieć, muszę wpisywać swoje dane? To trwa strasznie długo. Dawniej pokazywały się od razu. Dzięki za cierpliwość, drogi Marcinie, pozdrawiam raz jeszcze, Kasia
    • Gość: guest Re: ODPOWIADAM IP: *.* 07.04.01, 22:31
      Panie Marcinie,Jestem pełna podziwu dla Pańskiej pracy. Jeszcze wczoraj trochę narzekałam i nie wszystko rozumiałam a tu dzisiaj taka niespodzianka - błyskawiczna reakcja na nasze propozycje. Pięknie widać wszystkie nowości (opcja "tylko nowe" jest super) no i wogóle dużo pozytywnych zmian. Z każdym dniem coraz lepiej się we wszystkim orientuję i coraz sprawniej się poruszam po forum. Tak trzymać Panie Marcinie. Gorąco pozdrawiam.
    • Gość: guest Re: ODPOWIADAM IP: *.* 07.04.01, 22:42
      A mnie się nie podoba, bo mnóstwo mam gdzieś wcięło i jest o wiele mniej postów. Ale o tym już napisałam na emamie.Wybacz Marcin, ale nie potrafię Ci podziękować, pozdrawiam mimo wszystko.
    • Gość: guest Re: ODPOWIADAM IP: *.* 09.04.01, 08:04
      wiecie co..Biję się w piersi pomimo wcześniejszej ostrej krytyki(ałaaaaaaa!), że jednak Marcin niegłupio wykombinował to nowe forum. Chyba trzeba sie po prostu przestawić i otworzyć umysł na nowe ( hehe). Ale jednak muszę powiedzieć, że klikania jest troszkę więcej, trudno.Acha i myślę, że jeśli tylko "nowe" będzie na czerwono, to będzie o wiele czytelniej.Pozdrawiam Was wszystkie i Marcina też:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka