Dodaj do ulubionych

spocone i zimne stópki

IP: *.* 03.01.02, 22:04
Kochane Mamy! :what:mój synek ma ciągle spocone i zimne stópki. Co robić?Za dwa tygodnie skończy 4 miesiące. Najgorzej jest w nocy. Pocą mu się jak "staremu". Boję się, że w przyszłości będzie miał z tym problem.Joanna :hello:
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: spocone i zimne stópki IP: *.* 03.01.02, 23:58
      Z tego co wiem może to być brak witaminy D w organiźmie. Porozmawiaj z lekarzem, może trzeba będzie zwiększyc dawkę.pozdrawiamsammy :)
      • Gość: guest Re: spocone i zimne stópki IP: *.* 04.01.02, 11:36
        z tego co wiem, to przy braku wit. D poci sie glowka a nie stopki. A moze po prostu za cieplo dziecku w stopki? Moja Jozka tez ciagle miala spocone a w dodatku karminowoczerwone, szczegolnie podczas kapieli. Teraz, kiedy ma dwa lata, tez czesto ma spocone stopki, szczegolnie gdy np. ma skarpetki i buty na nogach gdy jest goraco. Moze trzeba stopkom dac wytchnienie i nie zakladac skarpetek na spioszki? A jak jest w domu cieplo to niech fika golymi stopkami, zahartuje sie.pozdrawiamhala
        • Gość: guest Re: spocone i zimne stópki IP: *.* 04.01.02, 14:45
          W przypadku niedoboru wit. D skutkującego krzywicą objawem może być również pocenie stóp nie tylko główki. Lepiej sprawdzić u lekarza niż zbagatelizować sprawę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka