Dodaj do ulubionych

Kubeczek:-))))))))))

IP: *.* 12.05.02, 19:50
ehh,ja znowu troszke pomęczę mamusie i tausiów swoim pisaniem.dziś o 22;35 minie 6 miesięcy odkąd na świat przyszedł mój <tylkosmile> synek-Kubeczeksmile.ten czas........ehh,te 6 mcy minęlo bardzo szybko.nawet nie sądziłam,że tak nagle moje maleństwo zacznie tak "dorośleć"smile.obiadki niemleczne,kaszki,owoce,soczki..........a miało być tylko mleko mamysmile.te 6 mcy temu byłam wykończona,nie wiem czy o tej godzinie spałam czy chodziłam wiem jedno:bardzo bardzo chcialam ujrzeć już mojego synka,przytulic go,nakarmic.......inaczej sie stalo.po pol godzinie parcia i nie czucia bolu<mialam znieczulenie> uslyszlam slowa:jest ,jest jaka sliczna czarna glowkasmile ale......owiniety pepowina 3 razy <pacha,szyjka x2>,nie oddycha,nia ma napiecia miesniowego,nie krzyczy,no po prostu nic.plakalam jak bobr,mialam wrazenie,ze czas bardzi sie wlecze,patrzylam na lekarzy,prosilam aby mowili co sie dziej,dlaczego nie slysze tego charakterystycznego krzyku maluszka.tak bylo przez 6 minut,6 dlugich,najdluzszych w moim zyciu minut,przez taki zcas Kubus nie oddychal,byla na skraju smierci,reanimacja,masaz srca,tlen,wszytsko aj apatrzylam i chcialam aby juz zyl.....aby juz zaczal zyc dla mnie.w 7 minucie pojawila sie akcja serca,napiecie miesni jednak tylko w 3 konczynach:prawa raczka pozostala bezwladnasad.zobaczylam mojego maluszka tylko przez sekunde,zostal umyty,ubrany i wsadzony do inkubatora.rano wiadomosc,ze Kubek nadal nie rusza raczka i pewnie trzeba bedzie robic przeszczep miesni.znowu moj placz,rozpacz:dlaczego mnie to spotyka?pobyt w klinice,wspanial opieka i wracamy do domku.Kubek chorowal prze pierwsz2 msce,lezal w szpitallu kilka dni.ale juz jest dobrze,raczka slicznie pracuje,Kubek jest zdrowy.po drodze ,wsrod wielu roznych nbadan okazalo sie ze ma w glowce tetniaka w otoczce naczyniowkowej.znowu sie balam.teraz czekamy na kolejna wizyte u pani neurolog,bedzie robion znowu usg glowki i amam nadzieje,ze juz bedzie po wszytskim,ze maluszek ni bedzie wiecej cierpial.zreszta maluszek jak maluszek,bo Kubek ma 6 mcy ,wazy 8,5 kg i jes dlugi na 72 cmsmile)))))).jest calym moim swiatem,jak tylko mama go zostawic z moja mama,mimo,ze to jego babacia,to mam dosc,chcialabym moc go miec przy sobie cfaly czas.To on jest mezczyzna mojego zycia,to jego kocham najbardziej i nie wyobrazm sobie ,ze teraz mogloby go nie byc ze mna.pomimo tego,ze jako "mama 2 w 1" czyli bez tatusia ,mama wiecej problemow to sadze,ze jakos sobie radze.moje ostatnie zalamanie gdzies minelo i znowu potrafie sie usmiechac tak jak zawsze.a ja poptarez na Kubeczka,ktory smieje sie ciagle i do kazdego,to nie pozostaje nic innego jak tylko poslac mu usmiech i dac goracego caluska.tm postem chcialabym podziekowac Kubeczkowi ze to ,ze jest.zdis specjalni poszlam do kosciola aby pomodlic sie za maluszka,ktory tyle radosci i szcescia wniosl do mojgo codziennego zycia uczennicy.uf,alez sie napislam ale jesli ktos to przeczytal to dziekuje.ciesze sie,ze moglam to dla was napisac,w takim dlugim skrociesmile))))pozdrawiamiza i spiacy Kubeczeksmile)))
Obserwuj wątek
    • Gość: aka Re: Kubeczek:-)))))))))) IP: *.* 12.05.02, 20:08
      Pozdrawiamy Was Izo,Ciebie i Kubeczka,bardzo bardzo.Tez mam to z moja Carolyn.Jest calym moim swiatem.Weronika,ktora zastanawiala sie czy mozna kochac az tak bardzo,a teraz wie,ze tak. :)A swoja droga to dzielni Jestescie Ty i Kubeczek!
    • Gość: Anna72 Re: Kubeczek:-)))))))))) IP: *.* 12.05.02, 20:56
      Jesteście oboje bardzo dzielni! Wszystkiego najlepszego! Żebyście już więcej nie musieli przechodzić przez tak ciężką próbę. Pozdrawiam, Anka.
    • Gość: guest Re: Kubeczek:-)))))))))) IP: *.* 12.05.02, 21:07
      jesteś wspaniała !trzymaj się !na pewno u pani neurolog wszystko będzie dobrze i już zawsze tak zostanie ! pozdrowienia dla Ciebie i Kubka !
    • Gość: guest Re: Kubeczek:-)))))))))) IP: *.* 12.05.02, 21:20
      Mnóstwo uścisków Wam przesyłam. Wzruszyłam się bardzo czytając Twój list. Trzymam kciuki za Was. Ja też nie przypuszczałam że można tak kochać dziecko. Moją Oliwię urodziłam 7 miesięcy temu. Tak niedawno ...a tak dawno. Buziaki. Na pewno wszystko będzie dobrze.
    • Gość: Zużka Re: Kubeczek:-)))))))))) IP: *.* 12.05.02, 21:52
      Cześć Iza, ja też mam Kubeczka, ale mój ma dopiero 5 miesięcy. Ucałuj serdecznie swojego maluszka i przyjmij gorące uściski dla siebie od Zużki i Kubusia, który tez urodził się oplątany 3 x pępowiną 1 wokół rączek i 2 razy wokół szyjki ale u nas skończyło się na asymetrii.Pozdrawiam serdecznie.
    • Gość: ikasia Re: Kubeczek:-)))))))))) IP: *.* 12.05.02, 21:56
      Droga Izo !Od jakiegoś czasu śledzę Twoje posty i muszę przyznać , że podziwiam Cię za wytrwałość i wielką siłę , jaką posiadasz.Kiedy czytałam ten post prawdziwie się wzruszyłam ... Izuniu , bądź dzielna jak dotychczas i pamiętaj, że chwile słabości wzbogacają nas o nowe pokłday energii , cierpliwości , miłości i wiary , że są ludzie , którzy nie zostawią Cię samej , pomimo tego ,że zdążyłaś przekonać się , że jest inaczej . Tobie i Kubusiowi życzę samych słonecznych dni i dużo uśmiechów na buźkach . Będę się modlić za to , żebyś któregoś dnia mogła powiedzieć , że masz to o czym zawsze marzyłaś .Trzymajcie się cieplutko :)Pozdrawiam :hello: ikasia
    • Gość: Barbie Re: Kubeczek:-)))))))))) IP: *.* 12.05.02, 22:03
      Wspaniała z Ciebie mama. Ma szczęście Kubeczek, że jesteś taka WIELKA. Pozdrawiam i życzę szczęścia.
    • Gość: EwaA Re: Kubeczek:-)))))))))) IP: *.* 13.05.02, 00:32
      Gratulacje Iza i glowa do gory, teraz to tylko z gorki , najtrudniejsze masz za soba. Na pewno sobie poradzisz, jestes dzielna mamusia. Pozdrowienia dla ciebie i caluski dla Kubka. EwaA
    • Gość: Gosia1 Re: Kubeczek:-)))))))))) IP: *.* 13.05.02, 15:33
      Izuniu, wszystkiego najlepszego, kochanie! Całym sercem jestem z Wami! Bardzo wzruszyła mnie Twoja historia. I wiesz co? Jest w Tobie tyle radości i optymizmu, tyle wiary, że MUSI być już tylko lepiej. Ja gorąco w to wierzę. Pozdrawiam Was bardzo gorąco - Gosia
    • Gość: AM Re: Kubeczek:-)))))))))) IP: *.* 13.05.02, 18:22
      Izo,gorące i szczere życzenia wszystkiego co najpiękniejsze dla Ciebie i Kubeczka. Mój synek tez ma na imie Kubuś i wyobraz sobie, że 6 miesiąc skończy za 2 dni - 15 maja!Pozdrawiamamo
    • Gość: ttt Re: Kubeczek:-)))))))))) IP: *.* 14.05.02, 17:01
      Życzymy dalszych jak najwspanialszych miesięcy i lat. :love:Misiek z Kubeczkiem
    • Gość: guest Re: Kubeczek:-)))))))))) IP: *.* 14.05.02, 17:33
      Kochani,Bardzo goraco Was sciskam i zycze wszystkiego naj,najsmileTrzymajcie sie dzielnie,tak jak do tej pory!Wszystko bedziedobrze.Pozdrawiam cieplo,eBeatka.
    • Gość: agnes Re: Kubeczek:-)))))))))) IP: *.* 14.05.02, 19:14
      Izo!Przeczytałam Twój post z ogromną przyjemnością. Jakie to wspaniałe, masz ogromne serce, a miłość Twoja do Twojego synka wprost emanuje z tego postu. Jesteś bardzo bogatą osobą - bogatą poprzez uczucia. Gratuluję Ci serdecznie tego ogromnego, ciepłego serca i wspaniałego synka. Dodam tylko, że jak nigdy baaaardzo się wzruszyłam.Pozdrawiam serdecznie, jaga
      • Gość: guest Re: Kubeczek:-)))))))))) IP: *.* 15.05.02, 22:06
        jestes dzielna!!!!!!!!! oby tak dalej.jestes niesamowita mamusia.dzidzia ma szczescia ,ze jestes jego mamusia.zycze wam wszystkiego naj naj ,cieszcie sie soba.leonia, mama 6 m-go michasia.
    • Gość: Kachna29 Re: Kubeczek:-)))))))))) IP: *.* 16.05.02, 11:21
      Buziaczki dla Was i dużo dużo zdrówka dla Kubka. Wszystko będzie dobrze, zobaczysz.Trzymamy za Was mocno kciuki,Kasia i Filipek, prawie rówieśnik Kubusia :-)
    • Gość: Gooh Re: Kubeczek:-)))))))))) IP: *.* 16.05.02, 20:27
      Izunia,przesyłamy z Brunem cmokusiesmile :-) :-)jestesmy z WamiGooh i Brunop.s. wszytsko się dobrze ułozy - uśmiech Ci w tym pomoże :-)no i moze troszke MY - czyli emamusie i edzieciaczki :-)
    • Gość: guest Re: Kubeczek:-)))))))))) IP: *.* 16.05.02, 21:41
      Wiktor skończył 6 miesięcy 10.05. i bardzo się cieszy, że ma takiego rówieśnika, tym bardziej, że miał się zwać Kubusiem...:)
    • Gość: guest Re: Kubeczek:-)))))))))) IP: *.* 28.01.03, 21:19
      Czytałam stare posty, bo tu jestem nowa.Kubeczku - gratuluję Takiej MAMY!!!Heidi
    • Gość: lili Re: Kubeczek:-)))))))))) IP: *.* 29.01.03, 10:38
      Izo pięknu post :), aż się wzruszyłam.Życzę ci i Kubusiowi samych radosnych i szczęśliwych dni a wszelkie choroby niech omijają Was szerokim kołem :)powodzeniaDorota
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka