Dodaj do ulubionych

Re: nosidelka....

IP: *.* 10.07.02, 10:41
Hej!A ja tzn. my obie jesteśmy za.Moja córcia to mały wiercipieta, ale wsadzona do nosidełka była jak zaczarowana. Dodam może,że było to bardzo wygodne w obsłudze i noszeniu nosidełko firmy Babybjorn, nie wiem czy u nas dostępne bo dostałam z Niemiec. Jego niewątpliwą zaletą była bożliwość noszenia dziecka przodem do mamy/taty i tyłe kiedy to maleństwo obserwowało sobie świat bezpiecznie oparte pleckami o niosącego.Nosidełka tego urzywaliśmy już od trzeciego miesiąca (głownie na zakupach, bo wtedy mała była niespokojna w wózku), dopóki się dało (patrz na ile pozwolił kręgosłup). Obecnie "maleństwo" jest za duże do noszenia z przodu myślimy więc o nabyciu stelaża do noszenia na plecach.Syla&Zosia
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: nosidelka.... IP: *.* 10.07.02, 17:49
      Ja noszę już drugie dziecko. Mam dwa nosidła : dla malutkiej córeczki takie zakładane na brzuch, a dla dwuletniego synka stelażowe na plecy. Obydwoje bardzo lubią ten sposób podróżowania - córka szczególnie ze względu na możliwość jedzenia bez przerwy - z której oczywiście skwapliwie korzysta :lol:Mi jest też wygodnie, bo mam możliwość dotarcia w miejsca gdzie wózkiem nie dojadę, oraz mogę samodzielnie wyjść z parką na spacer (jedno w wózku, a drugie w nosidle).Ortopeda natomiast nie ma nic przeciwko - jako zaletę podaje właśnie prawidłowe odwiedzenia stawów biodrowych podczas noszenia.Poza tym zauważyłam, że wielu tatusiów bardzo lubi zabierać swoje pociechy na spacer właśnie w ten sposób.Pozdrawiam serdecznie.Basia.
      • Gość: Anett Re: nosidelka.... IP: *.* 10.07.02, 19:23
        Witam,Ja noszę w nosidełku mojego dwumiesięcznego synka. Ortopeda nie miał żadnych przeciwskazań nawet dla tak malego bobasa. Wygodne jak wybieramy sie na zakupy. Polecam,Aneta
      • Gość: guest Re: nosidelka.... IP: *.* 10.07.02, 19:25
        Podrozuje bardzo czesto jak mamboo- na dwa nosidla. nie wyobrazam sobie zycia bez nich ;)jesli chodzi o pozycje to jest jak najbardziej korzystna dla dziecka- pod warunkiem ze kupisz dobre, dopasowane nosidelko i ze nie bedziesz dziecka nosila na dlugich szelkach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka