Gość: guest
IP: *.*
11.07.02, 11:35
Wiem, że takich próśb było na forum sporo i niektóre z nich wywołały sporą burzę, ale tym razem zapewniam, że sprawa jest poważna i nie jest to żadna próba wyłudzenia pieniędzy.W Radomiu mieszka z rodzicami trzyletni, bardzo chory chłopiec. Filipek cierpi na bardzo rzadką odmianę aplazji szpiku kostnego - zespół Fanconiego. Podobno jest kilka takich przypadków w Polsce. Bardzo cierpi, przyjmuje sterydy i nadal choruje. Pominę szczegóły. Wymaga przeszczepu szpiku i dawca znalazł się w USA. Operacja ma być wykonana we Wrocławiu. Potrzeba pieniędzy, w sumie 150 tys. złotych. Rodzice zebrali mniej więcej połowę i nadal zbierają, ale trzeba się spieszyć, bo chłopiec może nie doczekać operacji ( przepraszam, że tak dosłownie, ale ostatnio, w drodze powrotnej z kliniki we Wrocławiu znów dostał krwotoku i trafił do szpitala w Warszawie.) Czas ma decydujące znaczenie. Wiem, że dopóki Filip nie będzie zdrowy, nie może dojść do przeszczepu, ale im dłużej czeka, tym więcej powikłań go dopada.Pod koniec czerwca w Radomiu na rzecz Filipka wystąpiła Arka Noego ( zdjęcie Roberta Friedricha z Filipkiem można znaleźć na lokalnych stronach Gazety Wyborczej - Gazety w Radomiu ). Zebrano w czasie koncertu ponad 20 tys. złotych - dane z lokalnej prasy. Pieniądze zbiera tylko i wyłącznie radomska Caritas. Nie ma zbiórek ulicznych, chodzenia po domach i tak dalej. Proszę was pomóżcie. Zaznaczam, że nie jestem spokrewniona z rodziną Filipka, nawet ich nie znam. Po prostu wiem o ich tragedii, a ponieważ sama mam synka ( na szczęście zdrowego ) bardzo chcę im pomóc.Podaję konto Caritas Diecezji Radomskiej:PeKaO S.A. II o/Radom nr 10801398-5904-27006-801000 z dopiskiem " na leczenie Filipa".Dla tych emam, które zechcą potwierdzić wiarygodnośc tej historii, o co proszę, podaję telefon do Caritas w Radomiu:( 0 48 ) 3652928, 3652929.Dzięki.Liczę na dobre serca emam.