Dodaj do ulubionych

uratujmy Filipka

IP: *.* 11.07.02, 11:35
Wiem, że takich próśb było na forum sporo i niektóre z nich wywołały sporą burzę, ale tym razem zapewniam, że sprawa jest poważna i nie jest to żadna próba wyłudzenia pieniędzy.W Radomiu mieszka z rodzicami trzyletni, bardzo chory chłopiec. Filipek cierpi na bardzo rzadką odmianę aplazji szpiku kostnego - zespół Fanconiego. Podobno jest kilka takich przypadków w Polsce. Bardzo cierpi, przyjmuje sterydy i nadal choruje. Pominę szczegóły. Wymaga przeszczepu szpiku i dawca znalazł się w USA. Operacja ma być wykonana we Wrocławiu. Potrzeba pieniędzy, w sumie 150 tys. złotych. Rodzice zebrali mniej więcej połowę i nadal zbierają, ale trzeba się spieszyć, bo chłopiec może nie doczekać operacji ( przepraszam, że tak dosłownie, ale ostatnio, w drodze powrotnej z kliniki we Wrocławiu znów dostał krwotoku i trafił do szpitala w Warszawie.) Czas ma decydujące znaczenie. Wiem, że dopóki Filip nie będzie zdrowy, nie może dojść do przeszczepu, ale im dłużej czeka, tym więcej powikłań go dopada.Pod koniec czerwca w Radomiu na rzecz Filipka wystąpiła Arka Noego ( zdjęcie Roberta Friedricha z Filipkiem można znaleźć na lokalnych stronach Gazety Wyborczej - Gazety w Radomiu ). Zebrano w czasie koncertu ponad 20 tys. złotych - dane z lokalnej prasy. Pieniądze zbiera tylko i wyłącznie radomska Caritas. Nie ma zbiórek ulicznych, chodzenia po domach i tak dalej. Proszę was pomóżcie. Zaznaczam, że nie jestem spokrewniona z rodziną Filipka, nawet ich nie znam. Po prostu wiem o ich tragedii, a ponieważ sama mam synka ( na szczęście zdrowego ) bardzo chcę im pomóc.Podaję konto Caritas Diecezji Radomskiej:PeKaO S.A. II o/Radom nr 10801398-5904-27006-801000 z dopiskiem " na leczenie Filipa".Dla tych emam, które zechcą potwierdzić wiarygodnośc tej historii, o co proszę, podaję telefon do Caritas w Radomiu:( 0 48 ) 3652928, 3652929.Dzięki.Liczę na dobre serca emam.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: uratujmy Filipka IP: *.* 12.07.02, 11:12
      Liczę na was...Jeżeli macie zapytania dotyczące tej sprawy proszę odezwijcie się na priva. Nie wiem, jak jeszcze mogę zaapelowac do dobrych dusz. Może któras z emam ma jakiś pomysł?Wronka
    • Gość: guest Re: uratujmy Filipka IP: *.* 14.07.02, 16:29
      Czy nikt tu nie zagląda?
    • Gość: guest Re: uratujmy Filipka IP: *.* 15.07.02, 10:42
      Czy nikt tu nie zagląda?
    • Gość: guest Re: uratujmy Filipka IP: *.* 16.07.02, 15:07
      Błagam was, dajcie znać, że oni nie zostali sami ze swoja tragedią.Wronka
      • Gość: magusia Re: uratujmy Filipka IP: *.* 18.07.02, 10:28
        Wronka! Ja dziś przeczyrtałam i idę na pocztę wysłac przekaz! Liczy się każdy grosz! EMamy to może być jakakolwiek kwota. Nie zostawiajmy tej rodziny samej ze swoim cierpieniem... A jest ono straszne, dużo się naoglądałam odbywając staż w Śl. Centrum pediatrii.
        • Gość: guest Re: uratujmy Filipka IP: *.* 18.07.02, 14:14
          Dzięki wielkie. Już myślałam, że napisała w powietrze. Może niesłusznie wątpiłam w dobre serca emam.Wronka
          • Gość: lea Re: uratujmy Filipka IP: *.* 18.07.02, 22:27
            ja też bym chciała pomóc ale nie mam zielonego pojęcia jak??? kiedy odpocznę może coś wymyślę? narazie mogę się pomodlićpa pozdrawiam
    • Gość: guest Re: uratujmy Filipka IP: *.* 19.07.02, 14:32
      Lea, dzięki za każde wsparcie. Ci rodzice potrzebują każdej pomocy. Jak zaznaczałam, nie znam ich osobiście, widziałam ich podczas koncertu Arki Noego i czytałam o nich w lokalnej prasie. Są na prawdę bardzo dzielni. Trzeba jak najszybciej zenrać te pieniądze na operację, bo możemy nie zdążyć. Spróbuję też zaapelować na innych forach.Wronka
    • Gość: 13012001 Re: uratujmy Filipka IP: *.* 20.07.02, 06:34
      Ja również pragnę poinformować, że wysyłam na konto tyle ile mogę w tej chwili przeznaczyć. Mam nadzieję, że jest więcej takich osób, które tak zrobią i oby ich była wystarczająca liczba. Swoją drogą patrząc na liczbę odsłon(w tej chwili 450) trzeba mieć nadzieję, że są takie osoby, które wysłały pieniążki, ale nie pisały o tym tutaj.Jesio masz taką możliwość to informuj nas o zdrowiu Filipka i postępach w zbiórce pieniędzy.AgaM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka