Dodaj do ulubionych

czy bedzie problem z wiza?

IP: *.* 30.08.02, 10:54
mam pytanie:wybieramy sie po wize amerykanska dla mojej coruni i tak:jej dziadzius ma obywatelstwo amerykanskie, jej tata ma zielona karte ale mieszka w polsce i ma tu dobra prace czy moja niunia bedzie miala problem z dostaniem wizy?blagam odpowiedzcie bo zzeraja mnie nerwy!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: QUELLE Re: czy bedzie problem z wiza? IP: *.* 02.09.02, 12:07
      Niepotrafie ci odpowiedziec dokladnie na twoje pytanie,ale sama mam podobny problem.Od 5 lat mieszkam w belgii i urodzilam tutaj corke.ona ma obywatelstwo belgijskie po ojcu.Chcialam jechac do polski na swieta z corka i co sie okazalo na granicy polsko-niemieckiej?Niemiecka straz graniczna niechciala przepuscic mojej corki ze mna przez granice poniewaz ja mam polskie obywatelswo a ona nie.Powinnam miec meza przy sobie bo on jest ojcem i maja takie samo nazwisko(w belgii nawet po wyjsciu za maz nosi sie swoje panienskie nazwisko)i to byl powod dla ktorego musialam wrocic do domu.W momencie kiedy zaczelam wyjasnac i udowadniac innymi dokumentami ze to moja corka powiedzieli ze jeszcze troche i beda mnie podejzewac o porwanie mnie o porwanie!!!Okazuje sie ze niewazne jest na granicy to ze jestem matka tylko to ze mam inne obywatelstwo.Mam nadzieje ze ci sie udalo wszystko zalatwic bez problemow.
      • Gość: joannaz Re: czy bedzie problem z wiza? IP: *.* 09.09.02, 09:26
        Hej- nie wiem czy sprawa jest jeszcze aktualna, ale właśnie dziś w Gazecie Prawnej jest dodatek na temat "Jak wyjechać do Stanów" . jest tam sporo na temat wiz takż dla dzieci- dzieci tez muszą mieć wizęPozdrawiamJoanna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka