Dodaj do ulubionych

PILNIE POTRZEBNA POMOC!!!

IP: *.* 24.09.02, 08:55
W szpitalu, okreslajac poziom zoltaczki uzywaja punktow czy jakos tak.(chodzi o zawartosc bilurbiny czy jakos tak to sie pisze). Ktoregos dnia robilismy badanie krwi naszego malca (zapobiegawczo) i wykazalo ze ma 208umol/l. Tu moje pytanie. Jak to przeliczyc do tych szpitalnych stopni, bo tam okreslaja to jako 15, 13 itd....Licze na szybka odpowiedz kogos kompetentnego.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Siunia Re: PILNIE POTRZEBNA POMOC!!! IP: *.* 24.09.02, 13:59
      Nie wiem jak to jest przeliczane. Nie znam sie na tym.Ale jeżeli podejrzewasz, że poziom bilirubiny jest wyższy niż norma przewiduje, jest coś co Cie niepokoi, to idź do lekarza. Zapytaj tez w labolatorium bo oni tam powinni wiedzieć czy to prawidłowe czy nie.Możesz też zadzwonic do przychodni i zapytac, tez powinni wiedziec.A sama możesz podac wodę z glukoza, bo to takie "podręczny" środek pomagający zbic zbyt wysoki poziom bilirubiny, glukoza rozrzedza.Moja Wika miała długi czas z tym problemy. I lekarz mi doradził, że jakby co to podawać wodę z glukozą i jak jest coś nie tak, to przyjść.Moja Wika reaguje tak nawet na niektóre antybiotyki. Jak w ulotce jest napisane, że mogą takie objawy wystapić, to moja Wika zawsze ma wyższy poziom bilirubiny a często baaardzo żółknie.To tyle co moge doradzić.Powodzenia- Siunia
      • Gość: clowiek Re: PILNIE POTRZEBNA POMOC!!! IP: *.* 24.09.02, 14:25
        Z tego co sie juz dowiedzialem to ten poziom jest za wysoki jak na miesieczne dziecko. Jutro skontaktujemy sie z lekarzem i zobaczymy co bedzie dalej. Swoja droga nie sadzilem ze glukoza zbija ta bilirubine.dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam
        • Gość: guest Re: PILNIE POTRZEBNA POMOC!!! IP: *.* 24.09.02, 19:37
          witam :)zwalczanie wysokiego poziomu bilirubiny wodą z glukozą podobno nie jest potwierdzone skutecznością, tzn. nie potwierdzono wpływu glukozy na obniżenie bilirubiny. Mój młodszy synek był pomarańczowy do około 6 tygodnia, lekarz przy wypisywaniu ze szpitala powiedział, że jest to normalne , a także , że przy karmieniu piersią może się utrzymywać do miesiąca. D-go nie przejmowałam się , że Maciuś jest żółty aż do wizyty w przychodni, tam zrobiono ;krzyk;, że d-go itd. , tak jakbym to ja umiała odpowiedzieć, dlaczego mój synek jest żółty... W każdym razie przestraszyłam się ogromnie.,, wezwałam lekarza prywatnie, a ten polecił mi odstawić Maciusia od piersi na 24 godziny , a w tym czasie odciągać pokarm, a małego karmić nanha , Po tym jednym całym dniu widać było od razu poprawę, w przychodni kazali mi odstawić małego na tydzień, ale się nie dałam i tylko ten 1 dzień, i synek powrócł do normalnego koloru skóry. Pozdrawiam I.
          • Gość: clowiek Re: PILNIE POTRZEBNA POMOC!!! IP: *.* 25.09.02, 06:13
            U nas juz w szpitalu maly byl odstawiony od piersi na 48 godzin i poskutkowalo. Dzis bedziemy sie kontaktowac z lekarzem ktora prowadzila malego w szpitalu i mowila ze gdyby cos sie dzialo to walic do niej. I tak tez zrobimy bo niewiasta jest bardzo sympatyczna zarowno dla nas jak i dla malego. Swoja droga sprawdzalismy wczoraj sposob z glukoza i mysle ze Siunia miala racje. Zonka mowila ze wczoraj jej caly dzien dokuczal i nie spal dluzej niz pol godziny.Coprawda nie mamy tego potwierdzonego badaniami, ale maly po podaniu glukozy spal jak susel przez trzy godziny pozniej karmienie+glukoza i.. znowu trzy godziny. Moze to zbieg okolicznosci a moze jednak glukoza skutkuje.pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka