Dodaj do ulubionych

jaki krem?

IP: *.* 16.10.02, 07:53
eMamy doradźcie, jaki krem na zimę dla rocznej dzidzi? Dodam ze Bambino mi nie odpowiada. Żle się rozsmarowuje i jest za tłusty. Dzięki za rady. Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: AniaAsi Re: jaki krem?-maść cud! IP: *.* 16.10.02, 08:01
      Opowiem Ci o kremie-maści robionej na zamówienie, która mimo pewnych wad (różami toto nie pachnie...) jest moim zdaniem fantastyczna do wielu celów. Skład:3% acidi borici - 40glanolinum - 60gvaselini albi - 200gSkład prosty jak konstrukcja cepa, a leczy wszelkie odparzenia pupkowe i zatarcia, poparzenia, jest fantastyczny na buzię na mróz, sama używam go do przesuszonych rąk i stóp. Maść jest tłusta, ale można stosować cienką warstwę, a rozsmarowuje się b. dobrze ze względu na niezbyt zbitą konsystencję.Trzeba lekarkę poprosić o receptę i zamówić w aptece. Koszt 10 zł (bez recepty chyba 30) a starcza na ok. 2 miesiące bez oszczędzania.Polecam wszystkim mamom, można stosować już u noworodków.Ania
      • Gość: beattta Re: jaki krem?-maść cud! IP: *.* 16.10.02, 20:33
        Aniu!Również mam recepturę maści-cud, takiej dla bardziej wrażliwych nosków ;) (bezzapachowa).3% ac.borici 40.0ol.raphae 10.0eucerini ad 200.0Skład podobny i też praktycznie na wszystko. Nie stosowałam tego jako kremu na buźkę przed wyjściem na spacer, ale leczyłam odparzenia i zadrapania. Odkąd używam tej maści jako kremu do pupki nie miałam żadnych problemów ze skórą mojej córeczki w tym właśnie miejscu.Co do kremu na buzię dermatolog poradziła mi na zime wazelinę (konkretnie używamy Oeparol BV).
    • Gość: guest Re: jaki krem? IP: *.* 16.10.02, 09:47
      Cześć Kasiu,Ja polecam krem na każdą pogodę GERBER-a. Szybko i dobrze się wchłania i nie jest zbyt tłusty. Na porządne mrozy używałam NIVEA, chyba też nazywa się "na każdą pogodę". Jeśli się nie mylę, nie zawiera wody. Jest bardziej tłusty od poprzedniego ale dobrze się rozsmarowywuje i wchłania. Natomiast w okresie jesienno-zimowym przy bardziej suchym powietrzu w mieszkaniach (kaloryfery itp.) używam po kąpieli kremu ochronnego firmy AA. Cudnie się wchłania i skórka na buziaku jest jak przysłowiowa "pupcia niemowlaka".Teraz Julcia ma 20 m-cy, ale w zeszłym sezonie używałam tych właśnie kremów.Pozdrawiam i życzę udanego wyboru.Husia z Julcią
      • Gość: mono Re: jaki krem? IP: *.* 16.10.02, 11:37
        Polecam krem Nivea "na każdą pogodę". Dla mnie Bambino też był za tłusty.
    • Gość: goskax Re: jaki krem? IP: *.* 16.10.02, 12:24
      My uzywamy Hermal Balneum (moje dziecię jest alergikiem i ten sie sprawdził ) lub Ziaji. W przypadku smarowania buzi zimą wazne jest aby była posmarowana 15-20 minut przed wyjściem. POzdrawiam
    • Gość: Horska Re: jaki krem? IP: *.* 16.10.02, 20:49
      Ja smaruję mojego synka kremem "Haut-balsam" firmy Bubchen,nie zawiera wody, jest tłusty. Używamy też kremu "Nivea" dla dzieci na dwór , jest rewelacyjny.Pozdrawiam :hello:Haga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka