Dodaj do ulubionych

ratunku gryzie!!!!

IP: *.* 20.03.03, 23:13
Czy macie jakieś sprawdzone sposoby na oduczenia dziecka GRYZIENIA? Moje dziecko ma półtora roku i strasznie wszystkich gryzie. Już nie daje sobie z nim rady, nic nie skutkuje :-(
Obserwuj wątek
    • Gość: glennkon Re: ratunku gryzie!!!! IP: *.* 21.03.03, 04:03
      A probowals sie odgryzc? Nie tak, zeby zrobic krzywde ale zeby zabolalo? W koncu dziecko nie raz sie w cos walnie i tez go boli i w ten sposob sie uczy.
    • Gość: guest Re: ratunku gryzie!!!! IP: *.* 21.03.03, 07:30
      Mój maluch też gryzie wszystko i wszystkich i też ma półtora roczku. Jeśli znacie skuteczny sposób to i ja skorzystam. Ten z "odgryzaniem" mi się nie podoba, według mnie trzeba uczyć dziecko żeby nie dotykało bo parzy, a nie żeby nie dotykało bo już się oparzyło. Choć moja teściowa mówi że i oparzyć się musi ay się nauczyć. I tu się w ogóle nie zgadzamy. Pozdrawiam pogryziona mama.
      • Gość: madziara Re: ratunku gryzie!!!! IP: *.* 21.03.03, 07:43
        Moje dziecko gryzie wszystkich od kilku miesiecy a ma obecnie 15 miesięcy. Próbowałam wszystkiego nawet gryzienia ale nic nie skutkuje, zaczełam już szukać metod co zrobić aby puściła gryzioną ręke i dowiedziałam się że trzeba dmuchnąć w nos dziecku ale na moją Zuze to nie działa.A wogóle o gryzieniu pisałam już na forum bliźniaki jesli jesteście zainteresowane to możecie tam pogrzebać.Nie wierm jak wasze dzieci ale moja Zuza gryzie najczęściej inne dzieci a w szczególności swoją siostre i to do krwi !!! Aż wstyd czasem na szczepieniu ale jak lekarzx powiedział tekie są uroki bliźniąt.Moim zdzniem nie ma złotego środka na to tylko czrzeba przeczekać , choć mam jeszcze małą nadzieje że kiedyś Natalka się odważy i również mocno ugryzie Zuze, narazie ją uczymy aby jej oddawała ale ona nie potrafi gryźć, ttylko się śmieje.Pozdrawiam i życze małych sladów pogryzieniaMagda gryząca Zuza i pogryziona Natalka
    • Gość: guest Re: ratunku gryzie!!!! IP: *.* 21.03.03, 09:52
      Mój synek w tym wieku też gryzł - ze złości, z miłości, z nudów, ze szczęścia; ta mania trwała kilka miesięcy :( Nie pomagało nic: ani tłumaczenia, ani klapsy w pampers - trudno, ale czasami ręka tam leciała... Przestał sam, ale to trwało i bolało. W momencie gdy czułam zaciskające się ząbki, szczypałam go lekko w policzek. Dzięki temu koncentrował się na uszczypnięciu i uścisk ząbków ustępował.
      • Gość: emama Re: ratunku gryzie!!!! IP: *.* 21.03.03, 11:08
        Dorota, dobre, to mi się podoba :lol:, to jest myśl uszczypnąć w policzek. Moja Mała też zaczyna gryźć, po prostu się Jej nie daję ugryźć, po ty jak mnie dziabnęła do krwi w ramię. Albo siedzenie u mamy na rączkach albo gryzienie. Pozdrawiam. Asik
        • Gość: ochotka Re: ratunku gryzie!!!! IP: *.* 21.03.03, 11:12
          Przede wszystkim to sie nie śmiac jak dziecko gryzie, bo czesto widywalam takie sytuacje ze babcie sie smieja, a dziecko mysli ze to zabawa
    • Gość: zgagusia Re: ratunku gryzie!!!! IP: *.* 21.03.03, 14:09
      moje dziecko ma 8 m-cy, 3 zabki i tez straaaszny gryzon z niego :-(. Mam pogryzione dlonie, ramiona (jak trzymam go na rekach to z uwielbieniem "wgryza" sie we mnie, piersi - przez to codziennie obiecuje sobie ze to juz koniec karmienia...). Jak czytam ze to moze potrwac do 1,5 roku... ojej... niech ktos poradzi co z tym zrobicpogryziona
      • Gość: adadozet Re: ratunku gryzie!!!! IP: *.* 21.03.03, 14:48
        Cześć Mikołaj też gryzłPrubowałam :- tłumaczenia, że to boli itp- odgryzania się - marne skutki - traktował to jak dobrą zabawę (wiadomo - mama mocno nie ugryzie)- unikania tulenia kiedy wiedziałam że będzie gryzł (ale ja go tak kocham tulić)- szczypania w ramię, albo udo - parę razy pomogło.- lekkich klapsówI poskutkował mimowolny, mocny klaps - kiedy mnie tak ugryzł, że ręka sama (nie wiem nawet kiedy) poleciała .Płakaliśmy oboje - on z bólu i wystraszenia , a ja z podwójnego bólu (fizycznego i psychicznego) Teraz jeżeli nawet mnie gryzie to leciutko - patrzy na mnie spod oka czekając na reakcję i jest wesoło.Ale Tatę dalej gryzie - aż do sińców - a ma 21 m-cy.Co ciekawe - nikogo więcej nie gryzie - tylko tatę :-))Pozdrawiam AniaZ
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka