Dodaj do ulubionych

przerosniete migdałki

07.01.07, 16:23
Witajcie! Wczoraj lekarz badający mojego synka powiedział ze ma przerosniete
migdałki, zapomniałam spytac co to znaczy, moze Wy dziewczyny wiecie, błagam
o jakies informacje, dodam ze mój synek bardzo czesto choruje odkąd poszedł
do przedszkola
Obserwuj wątek
    • bablara Re: przerosniete migdałki 08.01.07, 13:11
      Oznacza to ,ze miglady sa duzo wieksze niz powinny i moga powodowac duzo
      problemow. Np. moj syn z powodu przerosnietych migldalow, bardzo czesto zapadal
      na zapalenie ucha, zapalenie gardla i przede wszystkim strasznie chrapal.
      Lekarz, ktory go badal twierdzil,ze oprocz obajwow teraz wystepujacych takie
      przerosniete miglady moga powodowac problemy z doroslym zyciu. Najlepsza rada do
      taka ,zeby udac sie do laryngologa, tylko taki lekarz jest w stanie stwierdzic
      jak bardzo przerosniete sa te migdaly i co dalej nalezy z nimi zrobic.
      • mmala5 Re: przerosniete migdałki 09.01.07, 22:37
        Serdecznie dziekuje za podpowiedz
    • 37g Re: przerosniete migdałki 10.01.07, 12:05
      moja mała na przezośnięte migdały bierze eupatorium oczywiście zapisany przez
      laryngologa .
      • mmala5 Re: przerosniete migdałki 10.01.07, 22:28
        A mozesz mi napisac cos wiecej, czy czesto chorowała i takie tam??? byłabym
        wielce zobowiązana.Pozdrawiam
        • 37g Re: przerosniete migdałki 12.01.07, 19:16
          Moja mała najprawdopodobniej jest alergiczką. Choroby łapała b. często stale
          zapalenia gardła, anginy i na to antybiotyki. Antybiotyki ja uczulaja i robi
          sie błędne koło; w nocy chrapie i śpi z otwarta buzią. Jestem przeciwniczka
          usuwania migdałów i trktuje to jako sktajna ostateczność.Zaczełam leczyc małą
          homeopatycznie raz z większym a raz z mniejszym skutkiem. Migdały ma duże , jak
          otwiera gardło to maja gdzies średnicę 2 cm. Laryngolog stwierdził , że nie sa
          do przycinania i zapisał jej eupatorium w kroplachi inne lekarstwa robione
          pozrawiam i życzę zdrowia.
    • mama_pysiaczkow Re: przerosniete migdałki 11.01.07, 14:45
      mój synek ma bardzo przerosniete migdalki podniebienne. Choruje bardzo czesto
      (od wrzesnia 5 antybiotykow).
      taki przerost u niego jest pewnie wynikiem tych ciągłych infekcji - po prostu
      nie maja mozliwosci sie zmniejszyc bo ciągle choruje. Na razie nie utrudniają
      mu oddychania wiec nie planuję nic z tym robic. Nie mamy problemu z trzecim
      migdalem wiec podejrzewam, ze przyczyna moze być równiez fakt, ze jest
      alergikiem.
      Moze Twoje dzieciątko tez ma alergię i dlatego często choruje no i ma
      przerosniete migdałki. Idź do laryngologa. A jak wszystko bedzie OK to odwiedź
      alergologa.
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka