eduardoss1 14.05.07, 14:30 Ludzie pomóżcie co mam robić mój synek zacząl panicznie się bać owadów latająch i pyłków z dmuchawców. Co mam robić! Tlumacze i pokazuje mu ale on na dworzu chce żebym go wciąż nosił. Co poradzicie . Pozdrawiam Marek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kinia0422 Re: Strach przed owadami 2,5 latka!!! 14.05.07, 14:47 u mnie to samo!!! i do tego stopnia ze Mała budzi sie w nocy płacze i krzyczy mama pogoń te muchy,dostała do tego (chyba ze strachu-biegunki!) my włanczamy światło i z nią siedzimy ostatnio w nocy 2 godziny, musielismy ją rozszmieszac i opowiadac rozne fajne historyjnki-dopiero to ja uspokoiło. a w dzien to ucieka gdzie popadnie jak cos widzi i do mnie... nie wiem czy coś na to mozna poradzic czy poprostu uspokajac i odczekac... pozdr.k. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Strach przed owadami 2,5 latka!!! 14.05.07, 14:51 mój 21 miesięczniak też boi się much ale to chyba moja wina - chciałam wygonić z mieszkania muchę i mały od tej pory się zaczął ich bać albo to zbieg okoliczności bo boi się też jednego drzewa które nic mu nie zrobiło Odpowiedz Link Zgłoś
przyszla_mama1 Re: Strach przed owadami 2,5 latka!!! 14.05.07, 15:38 a moze pomogla by taka ksiazeczka z rysunkami owadow kupilam ostatnio w empiku i sa tam namalowane kolorowe muszki itp. ? i odrazu powiedziec cos nt muszek i owadow ? moj synek lubi ostatnio robaki a szczegolnie jak latam z kapciem po domu i chcem zabic muche to ma ubaw. Odpowiedz Link Zgłoś
ola1027 Re: Strach przed owadami 2,5 latka!!! 14.05.07, 15:44 mój syn ma 5 lat i od jakiegoś miesiąca panicznie boi sie os. nie wiem czemu. jak widzi w domu muche to koniecznie chce zeby ja zabić. nerwowy jest takze jak jakiś robak usiądzie na niego np. nad jeziorem. nie wiem co go napadło. przeczekam to. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_maruda Moja dwulatka to samo 14.05.07, 21:43 i nie wiem dlaczego . Do tej pory nawet dotykała palcem i mówiła "ceść robak", a teraz "maaaaaaaama o bzyk" i panika totalna. Zwłaszcza, że nie należy do dzieci zbyt strachliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
natalka1978 Re: Strach przed owadami 2,5 latka!!! 15.05.07, 09:52 Witaj, moje dziecko tez ma ten problem- z muchami i motylkami.Staram sie mu pokazywac je w ksiazeczkach i bajkach,ale ciagle mówi, że "nie jubi"- czyli nie lubi.Już kilka razy z tego powodu wracalismy z placu zabaw do domku. Odpowiedz Link Zgłoś