Dodaj do ulubionych

Strach przed owadami 2,5 latka!!!

14.05.07, 14:30
Ludzie pomóżcie co mam robić mój synek zacząl panicznie się bać owadów
latająch i pyłków z dmuchawców. Co mam robić! Tlumacze i pokazuje mu ale on
na dworzu chce żebym go wciąż nosił. Co poradzicie .
Pozdrawiam Marek
Obserwuj wątek
    • kinia0422 Re: Strach przed owadami 2,5 latka!!! 14.05.07, 14:47
      u mnie to samo!!! i do tego stopnia ze Mała budzi sie w nocy płacze i krzyczy
      mama pogoń te muchy,dostała do tego (chyba ze strachu-biegunki!) my włanczamy
      światło i z nią siedzimy ostatnio w nocy 2 godziny, musielismy ją rozszmieszac
      i opowiadac rozne fajne historyjnki-dopiero to ja uspokoiło. a w dzien to
      ucieka gdzie popadnie jak cos widzi i do mnie...
      nie wiem czy coś na to mozna poradzic czy poprostu uspokajac i odczekac...
      pozdr.k.
      • luna333 Re: Strach przed owadami 2,5 latka!!! 14.05.07, 14:51
        mój 21 miesięczniak też boi się much ale to chyba moja wina - chciałam wygonić z mieszkania muchę i mały od tej pory się zaczął ich bać albo to zbieg okoliczności bo boi się też jednego drzewa które nic mu nie zrobiło smile
        • przyszla_mama1 Re: Strach przed owadami 2,5 latka!!! 14.05.07, 15:38
          a moze pomogla by taka ksiazeczka z rysunkami owadow kupilam ostatnio w empiku
          i sa tam namalowane kolorowe muszki itp. ? i odrazu powiedziec cos nt muszek i
          owadow ? moj synek lubi ostatnio robaki a szczegolnie jak latam z kapciem po
          domu i chcem zabic muche to ma ubaw.
          • ola1027 Re: Strach przed owadami 2,5 latka!!! 14.05.07, 15:44
            mój syn ma 5 lat i od jakiegoś miesiąca panicznie boi sie os. nie wiem czemu.
            jak widzi w domu muche to koniecznie chce zeby ja zabić. nerwowy jest takze jak
            jakiś robak usiądzie na niego np. nad jeziorem. nie wiem co go napadło.
            przeczekam to. pozdrawiam
            • czarna_maruda Moja dwulatka to samo 14.05.07, 21:43
              i nie wiem dlaczego sad. Do tej pory nawet dotykała palcem i mówiła "ceść
              robak", a teraz "maaaaaaaama o bzyk" i panika totalna. Zwłaszcza, że nie należy
              do dzieci zbyt strachliwych.
    • natalka1978 Re: Strach przed owadami 2,5 latka!!! 15.05.07, 09:52
      Witaj, moje dziecko tez ma ten problem- z muchami i motylkami.Staram sie mu
      pokazywac je w ksiazeczkach i bajkach,ale ciagle mówi, że "nie jubi"- czyli nie
      lubi.Już kilka razy z tego powodu wracalismy z placu zabaw do domku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka