Dodaj do ulubionych

Ali baba, czy Alladin

06.11.06, 17:51
Mam zamiar leciec na sylwestra z SUN&FUN do Hurghady hotel Ali baba lub
Alladin, z dziecmi. Czy ktoś może coś na temat hoteli, biura podróży czy też
rezydenta powiedziec? A może ktoś leci w tym samym czasie? Będę wdzięczna za
każdą informację.
Obserwuj wątek
    • malgos49 Re: Ali baba, czy Alladin 06.11.06, 21:32
      witam.Ja zdecydowanie polecam Alibabe, wrocilam trzy tygodnie temu i bylo super.SUN&FUN mimo obaw wszystko bylo naprawde ok.Rezydentke widzielismy tylko w pierwszy dzien, ale to na wlasne zyczenie bo wszystkie fakultety zalatwialismy sami[za 60%ceny].JEsli chcesz to wysle CI nr.telefonu do osoby z Hurgady ktora to zalatwia.Pozdrawiam i juz Ci zazdroszcze tego sylwestra
      • moonbeauty Re: Ali baba, czy Alladin 06.11.06, 22:33
        A może ktoś nasze jakie są różnice pomiędzy tymi dwoma hotelami (wiem że są
        obok siebie) - który kompleks ma fajniejsze bungalowy? dzięki za odpowiedź!
        • suomi77 Re: Ali baba, czy Alladin 06.11.06, 22:36
          Problem nie polega na hotelach,bylam tam 12 razy,wszystko ok,ale najgorzej z
          polskimi biurami i hotelami :(( macie z 7 dni 5 i z hotelu 4 **** 1 *,ja to
          wiem,ale roznie bywa
        • wiki110 Re: Ali baba, czy Alladin 07.11.06, 10:21
          Bungalowy są tylko w Aladdinie. Alibaba to kompleks 1- piętrowych budynków.
          Czyściej i ładniej jest w Alibabie (bo nowszy), ale niewątpliwie bungalowy
          Aladdina mają swój urok.
      • kem8 Re: Ali baba, czy Alladin 28.11.06, 18:06
        Małgoś 49 ,jeżeli to czytasz,proszę wyślij mi nr.tel. tej osoby ,która to
        załatwia.Będę wdzieczna.Mam nadzieję,że wylecimy w czwartek rano z Warszawy!!!
        Mój e-mail to kem8@wp.pl
    • asiek313 Re: Ali baba, czy Alladin 08.11.06, 18:39
      Ja byłam w Jasmine Village obok alladyna i alibaby. Moglismy korzystać z
      infrastruktury wszystkich 3. Alibaba ma z zewnatrz najładniejsze budynki i
      najlepiej zadbaną zieleń. wszystkie są ok. W jasmine trochę niedoróbek i lepsze
      pokoje na piętrze. Pozdrawiam
      • adudi Re: Ali baba, czy Alladin 09.11.06, 08:50
        mnie sie najbardziej podobal AliBaba i nie dlatego ze tam mieszkalam. Przed
        wyjazdem czytalam o wszystkich trzech... wybralam AliBabe i po przyjezdzie
        poszlismy obejrzec pozostale... no coz. wydawalo nam sie porazka wybranie
        pozostalych. ale nie bylam w pokojach w pozostalych hotelach.
        Na stronie foto.onet.pl/0,20099,1192612,user.html?P=4 umiescilam pare z
        djec z wszystich trzech hoteli. Jest tam tez foto z lotu ptaka calego kompleksu.
        ALiBaba jest najbardziej zadbany i zielony. Budynki wygldaja najlepiej.
        Najgorzej jest chyba w Jasminie, bo trwaja tam roboty budowlane, i mieskzanie
        przy ZOO jest raczej bledem.
        Rzeczywiscie najlepsza plaza jest przy Jasminie, jesli myslimy o wchodzeniu do
        wody, piasek jak u nas. Ale jesli tylko o lezeniu na lezaku, to AliBaba ma
        bardzo czysta i zadbana plaze, podobnie Alladyn. Jasmin ma wiekszy balagan.
        AliBaba ma najwiekszy basen i caly teren oraz holl. Moim zdaniem to plus, bo w
        hollu mozna spokojnie znalezc miejsce na odpoczynek oraz takie gdzie nie
        bedziemy np. czuc dymu z papierosa sasiada. W Alladynie ladnie z zewnatrz
        wyglada restauracja. Nie jadlam w pozostalych wiec nei wiem jak jest z
        jedzeniem. Wg mnie AliBaba to najlepszy wybor, kto lubi basen ma najwiekszy, a
        kto plaze moze spokojnie isc do Jasmina, jest blisko! No i zielen jest super!
        • suomi77 Re: Ali baba, czy Alladin 25.11.06, 15:47
          tak Ali baba najlepszy,sluze info i fotkami.
    • ika5 Re: Ali baba, czy Alladin 28.11.06, 15:20
      1. Jedzenie - zdecydowanie najsmaczniejsze w Alladinie - duzo wiecej surowek
      niz w Alibabie, przytulna restauracja główna, napoje do kolacji w pelnym
      wyborze ( w Alibabie tylko wino i piwo na inne trunki trzeba wyjsc do
      lobby ), owoce do wyboru - w Alibabie trzeba na owoce wyjsc z restauracji ( tak
      bylo , gdy stamtad wyjezdzalam tydzien temu )
      bary na plazy wszedzie takie same
      2.Pokoje - najnowsze w Alibabie ale bungalowy w Alladinie daja poczucie
      intymnosci i wg mnie lepiej nadaja sie dla dzieci
      3.Wieczorne programy rozrywkowe - zdecydowanie Alladin i Jasmin (Pergola -
      dyskoteka super fajna ).W Alibabie taki wieczor odbywa sie w lobby wielkosci
      holu dworca kolejowego (wiekszy niz Centralny) .Paranoja !Buczenie wynikajace z
      faktu , ze ok.500 osob rozmawia sobie jednoczesnie ... brrrrr. Chyba , ze ktos
      lubi odpoczywac w gwarze i rozgardiaszu. Ja jak chce miec glosno to ide na
      dyskoteke.
      4.Baseny - najladniejsze w Alibabie i co z tego , ze ladne, jak w polowie
      listopada nie podgrzewane . Kapalismy sie w podgrzewanym basenie w Alladinie!
      5.Programy animacyjne na basenach : w Alibabie organizowane na krańcu basenu
      kolo budynku glownego ( ci z drugiego konca basenu nawet nie widzieli , ze cos
      sie dzieje ) ; w Alladinie organizowane miedzy dwoma basenami.
      5.Plaza : najladniejszy piasek w Jasminie ale plaza ciasna , w Alladinie mozna
      kapac sie bez butow i plaza duzo luzniejsza, w Alibabie plaza tez luzniejsza
      ale kamole przy brzegu i w wodzie i obuwie obowiazkowo.
      Pozdrawiam
      • cairo7 Re: Ali baba, czy Alladin 28.11.06, 22:46
        Super opis!Krótko i na temat!Ja dodam ,że łóżka w Alibabie jeżdżą a w Aladdynie
        są murowane....:)
      • kamilendo1 Re: Ali baba, czy Alladin 29.11.06, 10:04
        ika 5 co ty piszesz za głupoty woda w alibabie jest podgrzewana od 2 listopada
        tylko że koło baru pokoje w alibabie zdecydowanie lepsze co do jedzenia to
        zdania są podzielone ja wolałem alibabe chyba ze lubisz wypić to cię rozumie też
        dopiero wróciłem
        • moonbeauty Re: Ali baba, czy Alladin 29.11.06, 10:20
          Dzięki za info. Dla mnie lepiej brzmi Alladin bo zależy mi na bungalowach :)
          Byłam we wrześniu w tunezji z bungalowach i o wiele bardziej mi się takie
          rozwiązanie podobało niż hotelowe pokoju czy piętrowe budynki :)
          • suomi77 Re: Ali baba, czy Alladin 29.11.06, 16:59
            wszystko lepsze w Alibabie,najgorsza obsluga i brud w Jasminie,a plaza moze
            ladna,ale ciasna,chata na chacie,woda w alibabie podgrzewana,ale tylko w tej
            malej czesci,gdzie graja i cwicza.Alladyn moze byc,ale wole alibabę
    • beata19701 Re: Ali baba, czy Alladin 29.11.06, 20:50
      Witam Wróciłam z egiptu 24.11.06 i juz tęsknie! Jeżeli jedziesz z dzieciakami
      polecam TITANIC z agwa parkiem! Jest naprzeciwko kompleksu ali baba, alladin i
      jasmin Jedzenie, obsługa i programy animacyjne dla duzych i małych bez
      prównania z innymi hotelami Co prawda na plaze trzeba dojsc lub przejechać
      bezpłatnym autobusikiem który kursuje co 15 minut ale to małe wyżeczenie w
      prówaniu z innymi atrakcjami Jako klient Titanica korzystasz z plazy i baru
      przy alladinie Znajomi byli w alladinie i żałowali ale wybór zalezy od Ciebie
      Pozdrawiam i zycze niezapomnianych wrażeń!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka