Dodaj do ulubionych

Owoce.egzotyczne

17.05.07, 16:51
Chcialabym.do.diety.mojego.15.miesiecznego.synka.owoce.takie.jak.mango,awokado
,melon.gdyz.mieszamy.za.granica(Hiszpania)
i.tutaj.teo.owoce.sa.niedrogie.ale.bardzo.zdrowe.Maly.nie.jest.alergikiem.wiec
.mysle.ze.jego.organizm.dobrze.zniesie.taka.nowosc.Oczywiscie.na.poczatku.zacz
niemy.od.kawaleczka.dziennie.a.potem.bede.malego.obserwowac.Czy.wy.tez.podajec
ie.taie.waszym.pociechom?
Jesli.ta.to.w.ktorym.rou,miesiacu.malec.sprobowal.takich.smaow?
Prosze.o.odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • aka10 Re: Owoce.egzotyczne 17.05.07, 17:24
      Mango w wieku okolo 5 miesiecy.Uwazam,ze 15 miesieczne dziecko moze,a nawet
      powinno jesc wszelkie dostepne owoce,jesli nie jest alergikiem.Pozdrawiam.
    • kakuba Re: Owoce.egzotyczne 18.05.07, 09:30
      owoców egzotycznych nie zaleca się w Polsce malutkim dzieciom nie dlatego, że
      jest w nich coś niewłaściwego, ale z powodu środków konserwujących, jakie sa
      niezbędne żeby owoc dało sie przechowac i przetransportować do Polski

wiec jeśli mieszkasz tam, gdzie te owoce rosną i mozesz kupić takie
      niezakonserwowane to nie ma raczej przeciwskazań dla dzieci powyżej 12 miesięcy

w Polsce jest tez problem truskawek, bo mimo że polskie to jednak mocno
      pryskane środkami np. grzybobójczymi... częste uczulenia nie wynikają ze składu
      samej truskawki, a właśnie z tej chemii którą te owoce były traktowane

a w tym roku po przymrozkach pewnie na straganie zamiast polskich będą
      truskawki chińskie... już sobie wyobrażam jak bardzo będą musiały
      być 'zchemizowane' żeby przetrwać trasę z chińskiego krzaczka na polski
      stragan sad
    • dominika0808 Re: Owoce.egzotyczne 18.05.07, 20:20
      melona i mango moj synek zaczal jesc jak skonczyl roczek i do dzis sie nimi
      zajada...awokado w postaci pasty z jajkiem i cebulka na kanapce dostal jak mial
      16 miesiecy po raz pierwszy...pozdrawiam
    • bomba001 Re: Owoce.egzotyczne 19.05.07, 08:18
      oczywwiscie, dziwei sie, ze jeszcze nie podwalas, jak mieszkasz w hiszpanii, to
      sa owoce lokalne dla ciebie. my wszystkie owoce podajemy od roku- wtedy jeuz
      dziecko moze wszystko jesc...
      • iza813 Do.bomby001 19.05.07, 22:14
        Ty.to.nie.ja,a.ja.to.nie.ty.A.w.Hiszpanii.mieszkam.od.paru.miesiecy.i.wole.byc.o
        strozna.przy.wprowadzaniu.nowych.owocow.itd.mimo.ze.moj.synek.ma.15.miesiecy

Moje.sliczne.kropeczkismile)))))))))))))
        • anka19761 a w takim razie jakie owoce w Hiszpanii? 21.05.07, 12:05
          ... mogę podać mojej 8 miesięcznej damie. jedziemy na wakacje do Hiszpanii. W
          Polsce Niunia je banany (uwielbia) i brzoskwinie ale co jeszcze mogę jej
          zaproponować w Hiszpanii? I jeszcze jedno, dziewczyny czy 8 miesięczniaki np w
          Hiszpanii kąpią się (tzn mocza fragenty ciałka np nóżki) w basenach, na plaży?
          bo korespondowałam z jedną mamą mieszkającą w Hiszpanii i poleciłą mi zeby brać
          te specjalne pieluszkui do pywania, moja mała używa ich jak chodzimy na
          specjalne zajęcia na basen ale tak właściwie to się nie dopytałam gdzie te
          dzieci się tam kąpią bo wątpię, żeby w hotelowym basenie było 30 C. pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka