Dodaj do ulubionych

podajecie UHT?czy zwykłe?

01.06.07, 21:41
Witam moja mała skończyła rok i miesiąc i od wczoraj podaję Jej jedną butelkę mleka w woreczku 3,2%.Dobrze robię?czy powinnam
pozostać na Nan3?a czy mogę podawaćnp. Łaciate?Doradźcie bo niewiem czy Jej nie szkodzę.Dodam,że jogurty i serki wcina już dawno,a
to przecież też na zwykłym mleku.
Obserwuj wątek
    • my.sza Re: podajecie UHT?czy zwykłe? 01.06.07, 21:43
      No jogurty i serki to nie jest zupełnie to samo co "zwykłe" mleko wink Skoro nic
      jej się nie dzieje to znaczy, że możesz podawać "zwykłe" mleko. Mój syn w życiu
      żadnego mleka nie pił poza moim i żyje wink
      • salvita Re: podajecie UHT?czy zwykłe? 01.06.07, 21:56
        jak chcesz sie przezucic na zwykłe mleko to polecam mleko święże a nie UHT i
        najlepiej najtłustsze
        • przyszla_mama1 Re: podajecie UHT?czy zwykłe? 02.06.07, 13:36
          ze wzgledow finansowych podajesz mleko UHT? czy tak poprostu ? no ja znowu
          slyszalam ze jak podawac zwykle to najchudsze... moja kuzynka rozrabiala
          jeszcze z woda. ja od czasu do czasu daje synkowi (17 ms ma) kakao na zwyklym
          kartonowym mleku i smakuje mu smile
          • truscaveczka Re: podajecie UHT?czy zwykłe? 02.06.07, 19:15
            A to chyba źle słyszałaś smile Dziecku podaje się do 3. roku życia tłuste mleko, bo
            tłuszcz i cholesterol potrzebne są do rozwoju mózgu. Z tym, że 2% wystarcza.
            UHT jest najnormalniejszym mlekiem świata, nie jest to żadna zabójcza
            technologia a po prostu ekstremalnie wysoka temperatura, która nie działa jakoś
            źle na mleko, poza minimalnym obniżeniem poziomu wapnia.
            Polecam lekturę:
            Artykuł o mleku
            • salvita Re: świeze kontra UHT 02.06.07, 21:27
              polecam artykul
              www.ppr.pl/artykul.php?id=125781
              • joanna1982 Re: świeze kontra UHT 19.06.07, 23:33
                Ja podawałam zwykłe mleczko to z folii jak mała miała 11 m-cy bo po odstawieniu
                od piersi żadno bebiko czy nan nie wchodziło w grę - w ogóle nie chciała
                mleczka. Pani doktor kazała zwykłe. A co do UHT to nie ma ono już tylu
                składników dobrych i wapń jest mniej przyswajalny. Kiedyś czytała o akcji pij
                mleko będziesz wielki i tam właśnie było że to UHT właśnie przez to że poddawana
                tym temperaturom to może więcej złego niź dobrego zrobić. Jak znajde artykuł to
                wrzuce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka