kaska099 02.06.07, 23:34 moja corka czesto po zasnieciu chrapie co prawda nie jest to glosne inie trwa dlugo ... pojawilo sie to calkiem nie dawno. czy mam sie martwic?jest alergiczka czy to ma zwiazek z tym? proszę o odpowiedź i radę pozdrawiam- kaska099 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tijgertje Re: chrapanie u 5 latka? 03.06.07, 01:32 Chrapanie najczesciej wskazuje na powiekszony trzeci migdal, musisz to sprawdzic u laryngologa. U alergikow czesciej sie to zdarza. Moj syn (3 lata) mial juz usuwanego 2 razy, zabieg to w sumie male piwo, nie to co gardlowe, a roznica jest ogromna. Osobiscie widzac, jaka jest ogromna poprawa u mlodego nie mam watpliwosci, ze gdybym miala decydowac ponownie, wybor bylby ten sam. Powiekszony migdal moze powodowac chrapanie, sapanie, kiepski apetyt, uczucie ciagle zatkanego nosa mimo braku kartaru, albo katar wodnisty (jak przy alergi), czestsze infekcje uszu, zwlaszcza u malych dzieci. Najbardziej niebezpieczne sa nocne bezdechy, ktore rowniez moga towazyszyc powiekszonemu migdalowi. Odpowiedz Link Zgłoś