Dodaj do ulubionych

"stare" piosenki

IP: (158.66.1.11) 158.66.119.* 14.01.02, 14:00
Dziewczyny może wiecie czy można nabyć gdzieś w całości "zbiór" pioseneczek których słuchałyśmy same parę no może paręnaście lat temu śpiewwnych chyba głownie przez Fasolki np. Ogórek, ogórek, Najłatwiejsze ciasto w świecie, Ufoludki, witaminki, Zuzia lalaka nieduża itp itd.Pamiętacie każda piosenka miała swój obrazek w rogu ekranu telewizora! Pamiętam słowa raczej szczątkowo, czasem na forum pojawiają się słowa niektórych piosenek ale fajnie byoby posłuchać w tym "starym" wykonaniu - prawda???agarad
Obserwuj wątek
    • Gość edziecko: Kalina Re: "stare" piosenki IP: 217.153.14.* 14.01.02, 14:57
      Hej, hejKupiłam mojej Oli, kasete "Fasolek" jakies 2 miesiace temu, na ryneczku, w maleńkim sklepiku z kasetami.Była tez płyta CD, tytuł po prostu "Fasolki".Dla mnie rewelacja, sa wszystkie stare przeboje "Zuzia-lalka nieduza", "Ogórek", "Zając Poziomka", "Mydło"Kaseta jest suuuuppperrr :)Aha, kupiłam ja w Gdyni Kalina
      • Gość edziecko: Magdalena mama Gaby Re: "stare" piosenki IP: (213.77.94.12) 10.1.2.* 17.01.02, 18:27
        Dziewczyny!Moje czasy! Dzięki. Poszukam w Rzeszowie.Magda :hello:
      • Gość edziecko: mama Marcinka Re: "stare" piosenki IP: (158.66.1.11) 158.66.119.* 30.01.02, 09:16
        Dzięki Kalina ale w w-wie nie znalazłam (ach ta stolica), ale nie poddałam się szukałam dalej i znalazłam wsród rodziny dzieci nie wyrzuciły starych kaset i mam ale się cieszę superowe te piosenki z "naszych" czasów!
    • Gość edziecko: Anita Re: "stare" piosenki IP: 194.201.24.* 30.01.02, 14:20
      Te pisenki sa na kasecie/plycie malych Slowianek - w sklepach typu Geant oraz merlin.compa!Anita :)
    • Gość edziecko: kasiab Re: "stare" piosenki IP: 157.25.9.* 30.01.02, 14:55
      Te piosenki można znaleźć w internecie, chyba nawet mam sporp na dysku. Gdzie Ci przesłać, jeśli znajdę ?Pozdrawiam Kasia B.
      • Gość edziecko: mama Marcinka Re: "stare" piosenki IP: (158.66.1.11) 158.66.119.* 30.01.02, 15:42
        agnrad@mg.gov.plz góry dzięki
      • Gość edziecko: Ania S Re: "stare" piosenki IP: (212.76.33.66) 62.121.73.* 30.01.02, 17:16
        Kasiu, czy ja też mogę podłączyc się ;) i otrzymac te pioseneczki (ania212@wp.pl) ?:hello: PozdrawiamyAnai i mała Ola
      • Gość edziecko: Dorka mama Wojtka Re: "stare" piosenki IP: (213.76.204.99) 192.168.0.* 30.01.02, 18:02
        ja tez poprosze.....
        • Gość edziecko: Majsie Re: "stare" piosenki IP: 62.179.0.* 30.01.02, 22:41
          Moja dwuletnia Gosia też bardzo by się ucieszyła z takich piosenek. Byłabyś tak miła? Aga. slonslon@poczta.onet.pl
          • Gość edziecko: Akilegna Re: "stare" piosenki IP: (205.251.129.201) 205.251.201.* 12.03.02, 15:05
            Nie przeczytalam wszystkich postow na ten temat tutaj, wiec nie wiem czy ktos jus nie zaproponowal tego co ja mam zamiar powiedziec. Jesli ktos juz to mowil to przepraszam. Dla pan z szybkimi modemami ja proponuje odwiedzenie www.audiogalaxy.com gdzie po wkliknieciu hasla Fasolki wszystkie piosenki sie pojawily i mozna sobie smialo MP3 sciaglac na twardy.Milego sluchaniasmileAngelika
    • Gość edziecko: kasiab Re: "stare" piosenki-JUŻ DOSTĘPNE IP: 157.25.9.* 31.01.02, 16:31
      Dziewczyny, piosenki, które udało mi się odszukać na dysku wrzuciłam na stronę internetową http://ftp.db.it.pl/users/darekb/mp3/ . Tam możecie je przesłuchać i skopiować. Wysyłanie mp3 mailem nie bardzo ma sens, zbyt długo trwa. Postaram się niedługo "dorzucić" tam jeszcze trochę Fasolek. Jak mi się uda, napiszę.Dajcie znać, gdybyście miały jakieś problemy, będziemy dalej kombinować. Aha, niestety nie wszystkie piosenki są najlepszej jakości, ale na to już wpływu nie mam.Pozdrawiam i życzę przyjemnego wspominania, ja się nieźle ubawiałam...Kasia B.
      • Gość edziecko: Patyk, mama Zochaczka Re: "stare" piosenki-JUŻ DOSTĘPNE - do Kasi IP: (213.173.209.75) 213.173.199.* 01.02.02, 14:47
        Co prawda do tej pory nie uczestniczylam w rozmowie na temat "starych" piosenek, ale bacznie sie przygladalam :).Chcialabym Ci Kasiu podziekowac za udostepnienie super pioseneczek.Pozdrawiam :)- Patyk
      • Gość edziecko: Ania Re: "stare" piosenki-JUŻ DOSTĘPNE IP: 213.76.194.* 02.02.02, 20:14
        Kasiu, dzięki za piosenki! Właśnie ściągam sobie i mam nadzieję, że Maleństwo się ucieszy...Pozdrawiam!Ania
      • Gość edziecko: Aldona Re: "stare" piosenki-JUŻ DOSTĘPNE IP: 62.118.134.* 03.02.02, 21:56
        Dzieki Kasiu! :hap:Aldona
      • Gość edziecko: mama Karola Re: "stare" piosenki-JUŻ DOSTĘPNE IP: (195.136.31.66) 192.168.2.8, * 11.02.02, 23:41
        Witaj Kasiabku!Ogromnie dziękuję za piosenki. Właśnie dzisiaj mój mąż przegrał je synkowi, który jest zachwycony i już potrafi je sobie podśpiewywać. Dla nas jest to wielkie odciążenie ponieważ już od jakiegoś czasu żądał śpiewania nowych piosenek.Raz jeszcze diękujemy!!PS. Mój mąż również jest bardzo wdzięczny - ma teraz trochę więcej spokoju gdy zostaje z Małym.
      • Gość edziecko: mama Ani Re: "stare" piosenki-JUŻ DOSTĘPNE do tygrysa IP: (212.76.33.66) 10.129.134.* 20.03.02, 09:56
        Mam problem z wejściem na podaną przez ciebie stronę. Czy jest jeszcze dostępna?Pozdrawiam :hello:
        • Gość edziecko: kasiab Re: "stare" piosenki-JUŻ DOSTĘPNE do tygrysa IP: 157.25.9.* 20.03.02, 13:04
          Strona jest dostępna, spróbuj jeszcze raz, być może była jakaś chwilowa awaria :)
    • Gość edziecko: Olimpia Re: "stare" piosenki- Kasiab do wszystkich IP: 148.81.254.* 01.02.02, 13:13
      Kasiu szkoda, że nie mogę Cię uściskać. Siedzę właśnie w pracy i czuję, że znów mam kucyki (znaczy 15 lat mniej). Bardzo jesteś super, że podzieliłaś się z mamami internautkami tym skarbem. Lecę dzisiaj do domu, do mojego synka z nadzwyczajnym prezentem - dzięki Tobie. Ogromna buźka.OLCIA
    • Gość edziecko: kasiab Re: "stare" piosenki- Kasiab do wszystkich IP: 157.25.9.* 01.02.02, 18:03
      Dziewczyny, chętnie się z Wami podzielę swoimi zbiorami, tylko, że mp3 kiepsko się wysyłają. Jutro spytam męża, czy coś można z tym zrobić, żeby było szybciej. Cierpliwości, pamiętam o Was.Kasia B.
    • Gość edziecko: JoannaRM Re: "stare" piosenki IP: (62.233.169.126) 192.168.1.* 24.02.02, 00:19
      KASIU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!JESTEŚ WSPANIAŁA :)WIELKIE DZIEKI :)TYSIĄCE BUZIAKÓW I USCISKI :)Wprawdzie zalediwe od wczoraj jestem na eDziecko a juz tyle dzieki temu portalowi zyskałam :) Wszystkie jesteście wspaniałe :)********************************* (buziaki)PozdrawiamJoanna i mała Wikunia
    • Gość edziecko: Dalia Re: "stare" piosenki-słowa do piosenek IP: 213.77.128.* 11.03.02, 13:40
      Bardzo proszę może ktoś zna słowa do "rudego rydza" (o rudy, rudy rydz). Mój synek uwielbia te piosenkę, ale ja nie znam całości tylko refren. I jeszcze słowa do piosenki, gdzie zaczyna się tak: "my jesteśmy czarne, czarne jagódki".Błagam pomóżcie mamie terroryzowanej przez swoje rozpasane muzycznie dziecko :)).Dalia.
      • Gość edziecko: Aneta Drabek Re: "stare" piosenki-słowa do piosenek IP: 155.158.17.* 11.03.02, 14:03
        Proszę Dalia, oto słowa piosenki "Rudy rydz"Rudy RydzSłowa: J. Bocheński, Muzyka: B. KlimczukBył sobie las, zielony lasA w lesie jakby nigdy nicW zielonej chustce, na jednej nóżceStał sobie rudy rydzRudy, rudy, rudy, rydzJaka piękna sztukaRudy, rudy, rudy, rydzA ja rydzów szukamO rudy, rudy, rudy, rydzMam na rydza smaczekRudy, rudy, rudy, rydzLepszy niż maślaczekO gdyby chciał i gdyby takZerwać się dał, o BożeLecz na to rydz nie mówi nicBo mówić wszak nie możeO rudy, rudy, rudy, rydzTylko spuszcza oczyRudy, rudy, rudy, rydzGniewa się i boczyRudy, rudy, rudy, rydzBoi się nożykaRudy, rudy, rudy, rydzNie chce do koszykaPrzez cały czas zielony lasCoś plecie wiatrem trzy po trzyI nawet nie wie, że gdzieś pod drzewemSamotny rydzyk śpiO rudy, rudy, rydzJaka piękna sztukaRudy, rudy, rudy, rydzA ja rydzów szukamO rudy, rudy, rudy, rydzMam na rydza smaczekRudy, rudy, rudy, rydzLepszy niż maślaczekO gdyby chciał i gdyby takZerwać się dał o BożeLecz na to rydz nie mówi nicBo mówić wszak nie możeO rudy, rudy, rudy, rydzJuż go nie uproszęRudy, rudy, rudy, rydzChyba pójdę z koszemRudy, rudy, rudy, rydzPróżne z nim pogwarkiNo to, no to, no to nicPójdę na pieczarki PozdrawiamAneta
      • Gość edziecko: Aneta Drabek Re: "stare" piosenki-słowa do piosenek IP: 155.158.17.* 11.03.02, 14:08
        ... i jeszcze tekst "Jagódek"Jagódki Jesteśmy jagódki, czarne jagódki,Mieszkamy w lesie zielonym,Oczka mamy czarne, buźki granatowe,A sukienki są zielone i seledynowe. A kiedy dzień nadchodzi,Dzień nadchodzi.Idziemy na jagody,Na jagody.A nasze czarne serca,Czarne serca.Biją nam radośnie,Bum tarara bum.BisPójdziem na jagódki, wysmarujem bródki,Do kosza połowę, a resztę na głowę.Trochę sobie zjemy, się wysmarujemyI zatańczymy nowy tanieć jagodowy.A kiedy dzień nadchodzi... PozdrawiamAneta
        • Gość edziecko: Dalia Re: "stare" piosenki-słowa do piosenek IP: 213.77.128.* 12.03.02, 08:41
          Aneta, dzięki serdeczne. Jestes wielka :)). Pozdrawiam cię serdecznie i Karolinkę. Może się spotkamy na chacie, choć ja rzadko teraz wpadam. Dalia.
    • Gość edziecko: Dalia Re: "stare" piosenki IP: 213.77.128.* 12.03.02, 08:46
      Acha i jeszce jedno.A może znasz taką piosenkę co zaczyna sie chyba tak: Na wielkiej, czarnej, czarnej górzegdzie czarny, czarny zamek stał,a dookoła rosły czarne róże,żył książę co czarną skórę miał.Dalej niestety nie pamiętam. Było cos o czarnej księżniczce i coś jeszcze.Mama mi spiewała kiedy byłam mała i bardzo mi sie podobała. Szczególnie to powtórzenia: czarne, czarne :))Teraz niestety mama słów już nie pamięta.Ja też nie. Tylko melodia pozostała w pamięci.
      • Gość edziecko: Suzann mama Izuni Re: "stare" piosenki IP: (195.229.241.243) 217.164.69.* 14.03.02, 19:50
        Tam na wysokiej czarnej gorzePotezny czarny zamek stalWokolo rosly czarne roze I czarna skore narod mialCzarna ksiezniczka w nim mieszkalaI czarny ksiaze kochal jaTulil ja do czarnego cialaPotezny Abdu Abdu BejGodzina wojny juz wybilaI czarna zbroje przywdzial onA ona by mu wierna bylaW czarne kajdanki zakol jaI czarny kluczyk w morze rzucilAby miec pewnosc zonki swejWskoczyl na konia w dal sie rzucilPotezny Abdu Abdu BejMijaja czarne dni tesknotyKsiezniczka leje czarne lzySpragniona bardzo jest pieszczotyA noca miewa czarne snyAz ktorejs czarnej, czarnej nocyZ pod czarnej ziemi zwal sie glosAch nie placz, nie placz juz kochanieJa mam dla Ciebie kluczyk tenKtos pomajstrowal przy zameczkuCzarn kajdanki spadly z niejTeraz popieszcze Cie koteczkuLepiej niz Abdu Abdu BejSteskniony ksiaze z wojny wracaDo swej najmilszej mknie co tchuNagle zdziwione oczy zwracaCzyjez to dzieci bawia tuNa to ksiecznika rzekla skromnieAch jakze bardzo balam sieBys nie panowal bezpotomniePotezny Abdu Abdu BejUffffffffff :) Mam nadzieje ze o to chodziloMama mi wlasnie odspiewala :lol::hello:Suzann
        • Gość edziecko: Dalia Re: "stare" piosenki IP: 213.77.128.* 15.03.02, 12:22
          Suzann, dzięki serdeczne-to właśnie ta piosenka.A swoj drogą, że ja w takim młodym wieku, lubiłam taką nieskromną piosenkę :))
    • Gość edziecko: mama Ninki? Re: "stare" piosenki IP: 217.30.154.* 16.03.02, 18:24
      Cześć dziewczyny,jak widzę dysponujecie ogromną wiedzą. Dlatego nie waham się zapytać, czy któraś zna słowa baaardzo starej kołysanki (śpiewały ją nawet nasze babcie):Na Wojtusia z popielnika iskiereczka mruga,chodź opowiem Ci bajeczkę, bajka będzie długa...i tu amba - dalej nie pamietam...Dziękuję z góryDorota
      • Gość edziecko: Annnia Re: "stare" piosenki IP: 62.87.142.* 17.03.02, 13:29
        hej, idzie to tak:na Wojtusia z popielnikaiskiereczka mruga:"chodź opowiem ci bajeczkę,bajka będzie długa"Była sobie Baba JagaMiała chatkę z masłaa w tej chatce same dziwy...Psst... Iskierka zgasłana wojtusia...Była sobie raz królewnaPokochała grajkakról wyprawił im weseleot i cała bajka
    • Gość edziecko: mama Daniela Re: "stare" piosenki IP: (62.104.210.101) 213.7.221.* 18.03.02, 05:35
      A może gdzieś w sieci są mp3 Majki Jeżowskiej! Jakbyście coś wiedziały to napiszcie!Ada
  • Gość edziecko: Magdalena Re: "stare" piosenki- Kasiab do wszystkich IP: (213.77.94.199) 10.1.2.* 31.01.02, 08:31
    Kasiu! Może i mnie uszczęśliwisz tymi piosenkami?Z góry dziękuję!Magda :hello:
  • Gość edziecko: mama Kubusia Re: "stare" piosenki- Kasiab do wszystkich IP: 217.96.240.* 31.01.02, 09:06
    Kasiu , jeśli mnie też poratujesz tymi piosenkami to będe wdzięczna.Z góry dziękuję . Kasia
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka