bellferek 01.07.07, 20:32 Kiedy dziecku zaczyna sie myc zeby? Moj synek ma 8 miesiecy i ma juz 6 zebow, siodmy wychodzi. Czy juz kupic mu cos jak gumowa szczoteczka zeby sobie gryzl i dziamal? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
demarta Re: zabki 01.07.07, 20:40 ząbki powinno się myć odkad się pojawią, ino nie umie ja dziecka przekonać do tej szczoteczki..... argumęęęęntów mi brakuje )) Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: zabki 01.07.07, 20:46 moj dentysta powiedzial, zeby zaczac gdy dziecko ma 4 zeby. na poczatku tylko sama szczoteczka. u nas z przekonywaniem nie bylo problemu-corcia widziala jak my myjemy zeby i chciala naszymi szczotkami myc swoje dwa zeby. kupilismy jej wiec szczoteczke, taka specjalna dla malych dzieci i dumna "myje" sobie zabki kilka razy dziennie Odpowiedz Link Zgłoś
bellferek Re: zabki 01.07.07, 20:56 Dzieki. Pamietam ze moja bratanica miala najpierw cos z Nuka, niby gumowa szczoteczka, dlatego sie zastanawialam. Z tego co napisalyscie wynika ze 1) dawno powinnismy myc juz zeby (oops...), 2) czeka nas wyprawa po kolorowa szczotunie... Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: zabki 01.07.07, 21:04 ja tej gumowej nie kupowalam bo ona jest do masowania dziasel, nie do zebow. kupilsm normalna szczotke, tylko ze duzo mniejsza, z miekkimi wloskami i oczywiscie bardzo kolorowa Odpowiedz Link Zgłoś
poccnr Ale jak... 01.07.07, 21:23 ..myć? Ja daję synusiowi tą szczoteczkę a on ją gryzie-po czym stwierdza,że go to "pika" i odrzuca...ma zaledwie dwa dolne,ale jak mam mu je myć? Odpowiedz Link Zgłoś
kasja78 Re: zabki 01.07.07, 21:33 najlepiej zęby zacząc myć zanim sie jeszcze pojawią,zaczynając od takich gumowych do masowania dziąseł Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka40 Re: zabki 01.07.07, 21:15 ja myje odkąd Remik skonczył 3 miesiace , bo wtedy wyszły mu 2 dolne jedynki Odpowiedz Link Zgłoś
serenada73 Re: zabki 01.07.07, 22:29 taaaa najlepiej zacząć myć jeszcze jak jest w brzuchu co by pruchnicy nie było Odpowiedz Link Zgłoś