Dodaj do ulubionych

Nie chce nocnika

02.11.07, 21:49
Moja 19-miesięczna córcia gdy widzi nocnik to woła nie, nie, a jak ma na niego usiąść to sie wyrywa, krzyczy a kończy się to płaczem. A jak chodzi w pampersie to woła że zrobiła ee. Jak ją przyzwyczaić do nocnika. Już nawet misie i lale na nim sadza a sama nie chce
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: Nie chce nocnika 02.11.07, 22:09
      Wyzluzuj. Skoro woła po zrobieniu, to moze niedługo zacznie wołac zanim zrobi i
      wtedy jej wytłumaczysz co i jak.
      Nocnik nie jest obowiązkowym akcesorium, równie dobrze można od razu siusiać do
      sedesu.
    • asia0212 Re: Nie chce nocnika 02.11.07, 22:11
      Po prostu odczekaj nic na siłę.U mnie było to samo starsza córka gadała jak
      dorosły a na nocnik sadzana była z wrzaskiem.Po jakimś czasie jej przeszło.Może
      spróbuj sadzać córkę w ubikacji są odpowiednie nakładki dla dzieci na sedes.Moja
      córka ma 22 miesiące i też ucieka jak widzi nocnik.Dałam sobie spokój i poczekam.

miłości moja...
      img218.imageshack.us/img218/2861/pict0007gf0.jpg
    • jakw Re: Nie chce nocnika 03.11.07, 19:11
      Weź pod uwagę, że mała może nie być jeszcze gotowa. Ja swoją
      młodszą usiłowałam przystosować do nocnika w lecie - po tygodniu
      lania gdzie popadnie dałam spokój. A jak ja w pampersie uwierało to
      wołała, żeby zmienić. Teraz ma niespełna 2.5 roku i od tygodnia po
      prostu zaczęła siusiać i kupkać na nocnik. W ciągu 10 dni były może
      ze 3 wpadki.
      A jak jest na nie z nocnikiem to schowaj nocnik na kilka tygodni i
      wtedy zacznij od poczatku.
    • doralia Re: Nie chce nocnika 03.11.07, 20:03
      Nie chowaj nocnika, niech sobie kładzie lalki i niech wie, że one
      tam robią sisi. Moja córcia poczatkowo sikała na nocnik a potem nie
      chciała siadac na niego więc kupiłam nakładkę i to jej pasowało bo
      widziała wcześniej jak dorośli się załatwiają do sedesu. Ma 22
      miesiace, a od 4 chodzi bez pieluchy. Nic na siłę, a jak pokazuje
      już że zrobiła sisi to juz bardzo dużo. Trzymamy kciuki!!!
    • klara_0204 Re: Nie chce nocnika 03.11.07, 20:07
      Moim zdaniem powinnaś zamiast nocnika nauczyć ją siadać na sedesie (z nakładką). Argument, że robi siku tak jak mama zwykle działa. Tak samo było z moją córką. Na widok nocnika uciekała, a do korzystania z sedesu przyzwyczaiła się w dwa dni.
      • oda2006 Re: Nie chce nocnika 03.11.07, 21:22
        Moja corcia od konca maja nie zrobila kupki do pampersa.12 pazdziernika
        skonczyla rok.Od samego poczatku wiedzielismy kiedy robi kupke,robila sie
        czerwona i zaczynala stekac,nawet jeszce bedac w bujaczku miala swoje tajemne
        miejsca.Kupilam jej nocnik i posadzilam,od tej pory kupe i za kazdym razem kiedy
        ja posadze chociaz kilka kropelek zrobi siku.Schodzi z niego kiedy w srodku cos
        jest,ale czasami posiedzi nawet z 15 minut wowczas jest kupka.Jest to
        zaskakujaco dziwne bo tak normalnie nie usiedzi nawet trzech sekund.Oczywiscie
        musi miec caly czas zajete raczki,nocnik ma taki najzwyklejszy kupiony w
        biedronce.Ale dzieci tak maja wyrywaja sie z rak,wrzeszcza....wszystko w
        odpowiednim czasie smileBratanek ma skonczone 3.5 roczku od paru miesiecy nie chce
        pampersa coz z tego jak kupe robi tylko i wylacznie do majtek i to potrafi
        bobkowac kilka razy dziennie.To dopiero dramat,nie mowiac o wyjsciu w tym dniu w
        gosci
    • scarlet_s Re: Nie chce nocnika 04.11.07, 00:19
      Niech zobaczy jak inni domownicy siadają. Kupcie taki fajny, malutki
      kibelek - nocniczek. Moja mała go uwielbiała.
      • lankal84 Re: Nie chce nocnika 04.11.07, 13:02
        a ja powiem inaczej usadz ja na sile niehc pokrzyczy ale od razu ja zagaduj zeby
        pokazala mamusi jak leci i jak zrobi bij jej brawo
        ja tak robie z synkiem
        kiedys sadzalam go jak byl malutki ale poytem bylam zalatana i tak praktycznie
        przestalam jak kociol mi sie skonczyl chcilam znowu nauczyc go ze robimy do
        nocnika i wariowal darl sie w nieboglosy i przytrzylam go na sile ale od razu
        mowilm pokaz mamusi jak leci i teraz sie nadyma specjalnie zeby chociaz kilka
        kropelek polecialo
        i bije sobie brawo
    • oda2006 Re: Nie chce nocnika 04.11.07, 16:09
      Ja swoja corcie przytulam,caluje i pokazywalam,teraz juz nie musze bo sama od
      razu kuka do nocnika i pokazuje swoje dwa zabki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka