Dodaj do ulubionych

urodzinowy tort

26.09.03, 13:36
Jakie napisy miały wasze dzieciaczki na torcie z okazji 1 urodzin? Mama już
prawie rocznej Mai. hip hip hura kocham mieć dziecko! Kocham moją Majeńkę!
Obserwuj wątek
    • karina17 Re: urodzinowy tort 26.09.03, 13:55
      Paulinka nie miała napisu (lae tort był przepyszny) - napis miał być tylko w
      cukierni zapomnieli go zrobić sad
      Ale najpopularniejszy to np. "szymon 1 rok".

pozdrawiam Karina mama Pauli

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=5848202&a=7873393
    • aniask_mama Re: urodzinowy tort 26.09.03, 13:56
      My tak dość pospolicie: "Mikołaj 1 rok", a w następnym roku
      odpowiednio ...dwa ...trzy - każdy tort nieco inny, każdy sfotografowany i w
      albumie, jest co wspominać wink)
    • mamamajki Re: urodzinowy tort 27.09.03, 19:38
      dziękuję
    • anma Re: urodzinowy tort 27.09.03, 19:46
      My mieliśmy kolejno "Kamilek 1 rok", "Kamilek 2 lata", "3 latka
      Kamilka", "Kamilek ma 4 latka". Wszystkie pospolite, ale niezbyt dużym torciku
      tylko tyle się mieści. Ale torciki tez rózne, pyszne i też wszystkie
      sfotografowanesmile)
      • aniaop Re: urodzinowy tort 29.09.03, 07:34
        U nas bylo napisane 1 roczek Zuzi. Ale np na imieniny zamawialam jej maly
        kwadratowy torcik z napisem Dla Zuzanny i napis zrobili na oddzielnej tabliczce
        z czekolady, bo sie nie miescil, hihi.
    • pysia-2 Re: urodzinowy tort 29.09.03, 09:16
      u nas bylo patryk 1 rok. i jedna uwaga - tort z bita smietana nie sluzy
      zoladkowi rocznego dziecka. szczegolnie jeli tort byl wykradziony i jedzony
      rekoma :o))
    • adamskakamila Re: urodzinowy tort 29.09.03, 09:47
      U nas pisało - 1 URODZINY BARTOSZA
      tort był przepyszny i śliczny i 8 pazdziernika szykujemy sie do 2 urodzin .
      Pozdarwiamy
      • mamamajki Re: urodzinowy tort 29.09.03, 13:44
        dzięki wszystkim mamą u mnie 02.10 roczek Mai a 07.10 moja trzydziestka uff al
        • aniamr Re: urodzinowy tort 29.09.03, 20:59
          Nie ma jak wagi!!!!! 11 października moje urodzinki, a 4 dni później 15
          października pierwsze urodzinki mojej Amelki.
          Najlepsze życzonka!!
          Napisz jak było!!
          • mamamajki Re: urodzinowy tort do aniamr 30.09.03, 12:48
            wczoraj wieczorem oglądałam zdjęcia twojej córeczki może dlatego że jest ich
            sporo, może ze względu na to że twoja córeczka jest w wieku mojej a może
            dlatego że taka śliczna z niej dziewczynka zapamiętałam autora tzn.aniamr i
            dzisiaj gdy zobaczyłam odpowiedż na mój list od aniamr od razu zrobiło się
            jakoś swojsko no a gdy przeczytałam że również mama to waga (bo że Amelka to
            wiedziałam)było jeszcze milej mamę też widziałam na zdjęciach i bardzo mi się
            podobała szczególnie w tym bordowym spodium na weselu a my 04.10 idziemy też
            na wesele i ja mam spódnicę z tafty taki sam kolor jak twój strój jest taka
            długa i szeroka piękna tylko co mam do niej ubrać na górę hmm? Maja ma ładną
            sukieneczkę aksamitną granatową ale jak zobaczyłam Amelkę w bordowej tak
            dopasowanej do twojego stroju zastanawiam się czy Maja nie powinna mieć też
            bordowej dopasowanej do mojej spódnicy hi hi wracając do wag moja Maja
            miała się urodzić 22 września to jest jeszcze panna a 23 już waga wiedziałam
            że muszę ją przetrzymać ten jeden dzień i tak trzymałam że po 3 razach
            oksytocyny wkońcu urodziła się 02 pażdziernika gdyby nie ta oksytocyna chyba
            wyskoczyłaby dopiero w moje urodziny ale tak naprawdę nie bardzo wierzę w te
            znaki poza tym że lubię wagi dziewczyny i było już kilka razy tak że podobała
            mi się dziewczyna miło się rozmawiało a póżniej okazywało się że to waga a dla
            faceta podoba mi się wodnik pracowity i opiekuńczy ale mój mąż nie jest
            wodnikiem tylko baranem upartym baranem no to się rozpisałam pa całuski dla
            Amelki a jeszcze napiszę że moja Maja prawie też byłaby Amelką pod wpływem
            takiego filmu francuskiego (uwielbiam ten klimacik kina francuskiego)
            rozpatrywana była też Nina (pod wpływem Niny Simone) Hanna i Różyczka
            • aniamr Re: urodzinowy tort do aniamr 01.10.03, 11:08
              No to jutro to wielki dzień!!!
              Myślę, że Majeczka będzie równie ładnie wyglądała w granatowej sukienusi. U
              mnie to przypadek, że właśnie byłyśmy pod kolor ubrane. Moja tafta leżała i
              czekała na okazję, a sukienka dla Amelki tak jakoś wyszło. Ja osobiście bardzo
              lubię taftę, bo to jest materiał z klasą i dobrze sie mi z niego szyje, bo
              muszę sie pochwalić, że te spodnie i gorset sama szyłam.
              Może do tej spódnicy coś wydekoltowanego i ocisłego.
              A muszę Ci powiedzieć, że takie spódnice to można też ubrać do jakiegoś
              zgrabnego sweterka + biżuteria i jest eleganca kreacja np. do teatru.
              Co do października to u nas w rodzinie jest tego sporo: ja 11, mój brat 21,
              babcia 8, kuzynostwo koło 20, dziadek też był jesienny. Koleżanka jest z 7 a
              urodziła 8 też córcie. Co do wagi- to zależy która dekada. Mój brat mimo, że z
              też waga to mamy różne charaktery, a z tą koleżanką z 7 to mogłabym konie
              kraść!!Ale tak naprawdę to nie zwracam na to uwagi.
              Życzę miłej zabawy na weselu, a wcześniej na urodzinkach Majki. Napisz jak
              było.
              • mamamajki Re: urodzinowy tort do aniamr 01.10.03, 13:14
                zazdroszczę Tobie tego,że potrafisz szyć ja sama nigdy nie miałam potrzeby ani
                chęci ale teraz gdy jest Maja jakoś zapragnełam szyć dla niej no i nie wyszło
                mi nic materiał na zasłonki do jej pokoju chciałam przeciąć na pół i tak
                przecinałam i równałam,że zostały mi wprawdzie równe ale 80 cm paski a miały
                być 110 cm no i takie wąskie nie wyglądają ładnie nie tak jak chciałam
                firany natomiast musiałam skrócić do wysokości 240 bo były 280 i skróciłam
                powiesiłam i... o zgrozo ...zaniosłam natychmiast do krawcowej
                a czapeczkę mikołaja dla 2 miesięcznej Mai uszyłam z polarku ładnie tylko że
                nie weszła na główkę no to ją wcisnełam zrobiłam zdjęcie i już
                • aniamr Re: urodzinowy tort do aniamr 01.10.03, 19:29
                  No to rzeczywiście miałaś trochę przygód z nożyczkami!!! Coś mi sie wydaje, że
                  trochę z wątku tortowego zeszłyśmy......
                  Może warto uskutecznić jakieś wymiany poczty na priva - w końcu mamy
                  rówieśnice!!
                  • mamamajki Re: urodzinowy tort do aniamr 17.10.03, 17:17
                    a co to znaczy wymiana poczty na priva jeszcze nie wiem bo od niedawna
                    korzystam z tego forum pozdrawiam
                    a propos
                    roczek Mai był bardzo fajny Maja wogóle lubi imprezki i dużo ludzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka