ola_225 04.09.08, 10:12 Mam pytanie do mam, które były ze swoimi dziećmi w cyrku. Chcę się tam wybrać z 2 letnim synkiem. Czy jest sens? Czy wysiedzi? Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bast3 Re: 2 latek w cyrku 04.09.08, 10:21 Ja sądzę, że zabranie dziecka do cyrku to pokazanie mu męki zwierząt dla radochy ludzi. Ale to wszystko kwestia tego na kogo chcesz wychować synka. Odpowiedz Link Zgłoś
baz12 Re: 2 latek w cyrku 04.09.08, 10:43 Ja byłam z moim 2-latkiem ostatnio w cyrku i bardzo mu się podobało. Bez problemu wysiedział godzinę, potem zaczął się już wiercić. Nie traktuję tego w kategorii pokazywania dziecku męki zwierząt, po prostu chciałam żeby zobaczył na żywo zwierzątka, występy gimnastyczne. Zwierzątka w zoo już widział ale to trochę co innego. Idąc tym tropem co mówicie to najlepiej nie jeść np mięsa, bo przecież trzeba zabić krowę albo świnię. Dla mnie to jakaś paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: 2 latek w cyrku 04.09.08, 11:30 > Idąc tym tropem co mówicie to najlepiej nie jeść np mięsa, bo > przecież trzeba zabić krowę albo świnię. Dla mnie to jakaś > paranoja. Paranoją było pójście tym tropem Odpowiedz Link Zgłoś
prigi Re: 2 latek w cyrku 04.09.08, 10:43 kurde, skoro w koło sami miłośnicy zwierząt to kto do cyrku chodzi? a do zoo? ja mam bzika na punkcie zwierząt (mój mąż mówi, że jestem psychiczna, bo nawet osę prędzej wypuszczę niż ją zabiję) i zastanawiam sie nad prowadzaniem dziecka do takiego przybytku, ale prawda jest taka, ze dzieci mają tam niesamowitą frajdę, bo zoabczą konika, zebrę itd. sama chodziłam tam z rodzicami i jakoś na mordercę zwierząt nie wyrosłam. A myślicie, że bojkot takich miejsc sprawi, ze tym zwierzętą będzie lepiej? bo mi sie wydaje, ze wręcz odwrotnie- ich dotychczasowe miejsce splajtuje i zwierzę, w najlepszym przypadku, zostanie sprzedane w inne miejsce. pytanie czy lepsze... a co do pytania autorki: to nie wiem, bo moja latorośl skończyła nie dawno rok Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: 2 latek w cyrku 04.09.08, 10:52 wole isc do zoo, przynajmniej nikt nie kaze sloniowi stawac na jednej nodze Odpowiedz Link Zgłoś
bast3 Re: 2 latek w cyrku 04.09.08, 11:03 No właśnie, jeśli takie miejsca splajtują to może te zwierzaki do zoo chociaż trafią. Mają tam jak mają, ale to zawsze lepsze niż wykonywanie dziwnych nienaturalnych sztuczek dla uciechy oglądających je tempaków. Oczywiście, że się dziecko cieszy, ale to Ty decydujesz o tym jakie wartości w niego wpoisz. To nie jest to samo co niejedzenie mięsa. Czy w ogóle macie pojęcie jak te zwierzaki są tresowane?? TYle męczarni aby dziecko się chwilę pośmiało. To kup dziecku zwierzaczka i pozwól mu go zamęczyć, zobaczysz jaką będzie miało frajdę. A wierz mi, to naprawdę to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: 2 latek w cyrku 04.09.08, 11:43 Mój nie wysiadziałby. Gdyby wysiedział i tak bym nie poszła z powodów podanych wyżej przez dziewczyny. Zwierzęta oglądamy w naturze, ewentualnie w ostateczności w ZOO. Odpowiedz Link Zgłoś
jahreshka Re: 2 latek w cyrku 04.09.08, 13:15 Dla mnie też cyrk to katowanie zwierząt. Niech się wygłupiają klauni, niech się wyginają akrobaci - ale niech dadzą spokój zwierzętom. Odpowiedz Link Zgłoś