selgross 09.10.08, 17:09 czy moze byc? odkad go zasadzilam w pokoju walczymy od 2 tyg z katarem, czy moze on jest przyczyna kataru? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga_martusia Re: storczyk w pokoju dziecka 09.10.08, 20:04 w pokoju córki storczyk jest od okolo 4mca jej zycia do dzis czyli 25mcy. Nie zauwazylam w tym czasie zadnych objawów alergii. Odpowiedz Link Zgłoś
selgross Re: storczyk w pokoju dziecka 09.10.08, 20:46 dzieki za informacje. prosze jeszcze o jakies potwierdzenie ze jednak to nie storczyk...probowalam szukac w internecie ale nic nei znalazlam Odpowiedz Link Zgłoś
ik_ecc Re: storczyk w pokoju dziecka 10.10.08, 03:03 selgross napisała: > dzieki za informacje. prosze jeszcze o jakies potwierdzenie ze jednak to nie > storczyk... Potwierdzic mozesz tylko Ty wynoszac storczyk z pokoju dziecka. To ze wiekszosc ludzi nie jest na niego uczulona, nie znaczy koniecznie ze NIKT nie jest na niego uczulony - ktos moze byc. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: storczyk w pokoju dziecka 09.10.08, 20:59 ja mam wszedzie storczyki i nic sie nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: storczyk w pokoju dziecka 10.10.08, 01:11 Nie sadze, zeby to byl storczyk. Czy dziecko ma/mialo inne rosliny w pokoju? Jesli jest alergikiem i to pierwsza roslina w pokoju, to winny moze byc nie sam storczyk, a grzyby czy plesnie z ziemi, w ktorej jest posadzony. Wystaw go na kilka dni z pokoju, jesli to on, to poprawa nastapi bardzo szybko, jak katar sie utrzyma, albo wystapia inne objawy, to przeziebienie albo infekcja. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiek289 Re: storczyk w pokoju dziecka 13.10.08, 11:35 A mój synek jak miał 2 latka - to po pobycie u babci ( 8 godzin) - (która dostał lilię) - zaczął się dusić - tak jak przy krtani( mały jest alergikiem) koleżanka w pracy - jest uczulona na storczyki - i też zaraz kaszle, leje się jej z nosa czasami wyniesienie kwiatka nic nie pomaga - trzeba wyrzucić Odpowiedz Link Zgłoś