steffa 24.11.03, 23:34 A od kiedy można dawać dziecku lekką herbatę zieloną? Czy dla roczniaka to za wcześnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pysia-2 Re: herbata? 25.11.03, 09:06 ja na razie nie daje (18 mcy), mysle, ze jest to po prostu niepotrzebne. Czasami owocowa, ale zazwyczaj woda, czasem soczki. Raz proobowalam zielona, leciutka. Wypil. Ale po co dziecko pobudzac? w sumie nawet taka lekka pewnie nie pozostaje bez wplywu na system nerwowy. No, ale moze jestem przewrazliwiona. Odpowiedz Link Zgłoś
jogo2 Re: herbata? 25.11.03, 09:38 a nie wolisz dawać dziecku ziółek, np. mięta, albo pokrzywa? Też zielone, a nie pobudza, chyba że nerki do pracy i ma dobry wpływ na żoładek. Mój Arturek chętnie pije mieszankę mięty z pokrzywą nawet nie słodzoną. Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
steffa Re: herbata? 25.11.03, 23:24 Hmm, ale wiesz, jeśli tak na to patrzeć, to ziółka też nie są obojętne O to przecież chodzi. Podobno mięta na dłuższą metę działa drażniąco. O herbę się pytam, bo wiadomo, w pewnym wieku dziecko chce jeść dokładnie to, co jedzą rodzice. Herbatki dziecięce są dosładzane cukrem, a ja nie chcę mu dawać cukru bez sensu. No i taki mam dylemacik. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko02 Re: herbata? 26.11.03, 21:50 Ja zaczęłam podawać synkowi gdy skończył 1,5 roku. Taką słabą, od czasu do czasu. Oprócz kofeiny i teiny zawiera także "dobre" garbniki oraz fluor (z korzyścią dla zębów) Odpowiedz Link Zgłoś