ma-gusia 13.04.09, 10:36 córka ma prawie rok, ma 6 ząbków. 4 na dole i 2 na górze, odkąd wyszły górne zęby córka zaczęła zgrzytać nimi okropny odgłos! zgrzyta w dzień, jest pogodnym, pełnym energii dzieckiem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ingebjorg Re: zgrzyta zębami 13.04.09, 16:04 Moja córka też zgrzyta Ma rok i 8 ząbków - wydaje mi się, że robi to bo ma coś "nowego" (ząbki) w buzi. Nie przejmuję się tym zbytnio. Robi to tylko czasami. Odpowiedz Link Zgłoś
m_laczynska Re: zgrzyta zębami 14.04.09, 21:48 Mój syn zgrzyta przez kilka dni za każdym nowym ząbkiem (no pominąwszy pierwszy, bo nie było o co zgrzytać).Po paru dniach zajawka mija i potem od nowa zgrzyta przy nowym zębie. Dla mnie ten dźwięk też jest koszmarny. Odpowiedz Link Zgłoś
lejla81 Re: zgrzyta zębami 14.04.09, 21:54 Ojej, rozumiem Cię doskonale, mój synek właśnie sobie ostatnio taką zabawę wynalazł: zgrzyta zębami, ja się krzywię, on pęka z tego powodu ze śmiechu i znowu zgrzyta. Muszę bardzo się wysilić, żeby w żaden sposób nie pokazać, jak okropnie brzmi dla mnie ten dźwięk, bo inaczej on to traktuje jako najlepszą na świecie zabawę. Mam jeszcze paranoję, że on sobie po prostu te ząbki w ten sposób połamie. Odpowiedz Link Zgłoś
ma-gusia Re: zgrzyta zębami 15.04.09, 21:03 cieszę się że nie tylko moje dziecko ma takie pomysły tak - moja córka też ma świetny ubaw jak ja robię dziwne miny przy tym jej zgrzytaniu - wymyślam co się da, żeby tego nie robiła, i też się boję że ledwo ząbki wyszły a ta je zaraz pościera Odpowiedz Link Zgłoś