anke1 17.04.09, 19:44 Hej, wiosna już na dobre i chcieliśmy z mężem oraz naszą półtoraroczną córeczką rozpocząć sezon rowerowy, a więc jak w temacie - który fotelik rowerowy wybrać najlepiej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nunik Re: Fotelik rowerowy - który najlepiej? 17.04.09, 19:54 Dla takiego malucha kupwałam 4 lata temu. Wysoki tak żeby głowa opierała się a nie wystawała Pasy 4-5 punktowe chyba że dziecko spokojne to mogą być 2 punktowe Regulowane podnóżki No i oczywiście na pałąku a nie na bagażniku. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalikm Re: Fotelik rowerowy - który najlepiej? 17.04.09, 20:04 Tu masz aktualny wątek z forum ZAKUPY forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=94023159&a=94116914 Odpowiedz Link Zgłoś
cas_sie Re: Fotelik rowerowy - który najlepiej? 19.04.09, 15:12 Hamax siesta , wypróbowaliśmy najpierw z jedną córcią a potem z dwoma. wspaniały bo można odchylić do tyłu jak dziecko przyśnie i nie "zwisa" wtedy na bok . Dużo możliwości regulacji , profesjonalne , bezpieczne pasy i amortyzuje w czasie jazdy . Nie jest tani ale inwestycja sie opłaca na pewno posłuży przez kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Fotelik rowerowy - który najlepiej? 20.04.09, 10:27 Cas_sie, mam pytanie - jak rozwiązujecie sprawę "majtającej się' głowy śpiącego dziecka podczas jazdy? Odpowiedz Link Zgłoś
cas_sie Re: Fotelik rowerowy - który najlepiej? 20.04.09, 14:19 Mniemanologio - nie zauważyłam żeby głowa strasznie się "miotała" nawet gdy zasną, fotelik ma boczne zabezpieczenia, poza tym gdy jest odchylony głowa układa się spokojniej nawet gdy zasną. Nie wiem może moje tak sztywno śpią a może umieją się ułożyć. W każdym razie staramy się nie jeżdzić po wertepach i raczej spokojnie a nie sportowo, gdy nie bujamy rowerem to i głowa jest mniej narażona na bujanie. Generalnie gdy zasną robimy "spacer rowerowy" żeby sie wyspały. Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Fotelik rowerowy - który najlepiej? 21.04.09, 10:42 No my niestety mamy złe doświadczenia, jeśli chodzi o jazdę ze śpiącym dzieckiem w foteliku, słyszałam o pomysłach, żeby dziecku przymocowywać na sztywno kask do fotelika, ale póki co dajemy sobie radę - po prostu przystając na jakiś czas i dając dziecku pospać. A po czeskiej stronie gór Izerskich nie ma nawet szczególnych wertepów na ścieżkach rowerowych, ale i tak Młody nie mógł spać po drodze Odpowiedz Link Zgłoś
cas_sie Re: Fotelik rowerowy - który najlepiej? 21.04.09, 13:56 Szczerze mówiąc bałabym się przyczepiać kask na sztywno do fotelika. Nie wiem może mam zwyrodniałą wyobraznię ale widzę już jak przy wywrotce ten kask dziecku głowę urywa. Pomijając już że moje wiercioły nie dałyby się usztywnić. Może twój synek po prostu jest bardziej wrażliwy na wstrząsy.. moje młode zasypiają mocno w fotelikach kiedy tylko mają okazję. Odpowiedz Link Zgłoś
mara_jade73 Re: Fotelik rowerowy - który najlepiej? 21.04.09, 14:12 My mamy hamaxa i jesteśmy zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
strefa2a Re: Fotelik rowerowy - który najlepiej? 09.07.09, 17:26 Polecam świetne foteliki montowane z przodu roweru. (Kangaroo LTD lub Kangaroo Carrier Odpowiedz Link Zgłoś