Dodaj do ulubionych

Gerber - skandal WWW!!!

06.12.03, 21:00
Od miesiąca usiłujemy wejśc - bezskutecznie - na stronę internetową Gerbera.
Nasze maleństwa zaczęły jeść inne pokarmy niż mleko i chcieliśmy zapoznać
się z ofertą poszczególnych firm (Hipp, Nutricia, Nestle - bez problemów).
Gerber, jako znana firma mogłaby się bardziej postarać. Mamy wrażenie, ze
jest to troszkę niepoważne traktowanie klientów. Wychodza z założenia, że
mają bardzo ugruntowaną pozycję na rynku. Szkoda, bo my poczuliśmy się
bardzo zlekceważeni. Lepiej odbiera się komunikaty - "strona w budowie" niż
brak możliwości wejścia na konkretną stronę.
Obserwuj wątek
    • edytast Re: Gerber - skandal WWW!!! 06.12.03, 21:15
      Chyba masz pecha. Ja niedalej jak miesiąc temu weszłam na ich stronę, fakt że
      bardzo długo się otwiera, ale znalazłam tam wiele informacji na temat każdego z
      produktów, jest też serwis konsumencki. Ale fakt, w tej chwili nie udało mi się
      tam wejść. Więc, albo musisz uzbroić się w cierpliwość, albo zapoznać się z ich
      ofertą w sklepie.
      Pozdrawiam. Edyta.
      • jjj123 Re: Gerber - skandal WWW!!! 06.12.03, 21:35
        Właśnie o to chodzi. Miesiąc temu ta strona faktycznie wolno się ładowała, ale
        wkrótce potem już w ogóle. Kto przez tyle czasu w XXI wieku toleruje tego typu
        usterkę, uniemożliwiająca kontakt z klientami??? No chyba, że im na klientach
        nie zależy albo nie traktuję ich POWAŻNIE ... ps. nasi rodzice za czasów
        komuny musieli się zbroić w cierpliwość (np. w kolejkach) - my już byśmy nie
        chcieli ...
        Chcielibyśmy wiedzieć czego mamy szukać w sklepie zanim podejdziemy do półki z
        artykułami dla dzieci i niemowlaków. Inne firmy to rozumieją ...
        • kingabd1 Re: Gerber - skandal WWW!!! 06.12.03, 21:59
          jak masz jakes watpliwosci to zadzwon do nich na infolinie. telefon na
          sloiczkach.
          • jjj123 Re: Gerber - skandal WWW!!! 06.12.03, 22:11
            My nie mamy wątpliwości ani pytań - my chcieliśmy ZOBACZYĆ ofertę.
            Przynajmniej od miesiąca nie jest to możliwe w przypadku Gerbera.
            Pozdrawiamy.
            • chalsia Re: Gerber - skandal WWW!!! 06.12.03, 23:06
              Ekhm ...... należy rozumieć, że od miesiąca nie byliscie w sklepie ??? wink
              Najlepiej tę ofertę można zobaczyć na żywo na sklepowej półce.

Pozdrawiam,
              Chalsia
              • jjj123 Re: Gerber - skandal WWW!!! 06.12.03, 23:40
                Tym razem wypowiem się we własnym imieniu jedynie, tj. jako ojciec dwóch 4-
                mies. bliźniaków (ich mamusia już śpi i pisze na forum) a dodatkowo jako
                prowadzący własny biznes. Gdyby mi ZALEŻAŁO na klientach, to osoba zajmująca
                się utrzymaniem mojego serwera ew. isp dostałaby ode mnie baaardzo niemiłe
                pisemko wypowiadające umowę w takiej sytuacji. Oczywiście mogę pójść do sklepu
                (nawet kilku bo rzadko kiedy widzi się kompletną ofertę danego producenta w
                jednym sklepie), mogę dzwonić na infolinię i dopytywać się o każdy szczegół,
                ktory w internecie byłby po prostu na ekranie. ALE PO CO WYMYŚLONO INTERNET W
                TAKIM RAZIE ??? Bo nie wierzę, że tylko po to, abyśmy mogli pogawędzić sobie
                na tym forum!
                • pisiomek Re: Gerber - skandal WWW!!! 07.12.03, 01:28
                  ALE PO CO WYMYŚLONO INTERNET W
                  > TAKIM RAZIE ??? Bo nie wierzę, że tylko po to, abyśmy mogli pogawędzić sobie
                  > na tym forum!

Moze to komus wydaje sie dziwne ale internetu nie wymyslono po to zeby firmy
                  mogly sie w nim reklamowac. Na poczatku (calkiem niedawno) to byla siec
                  akademicka i nikt z tworcow nie podejzewal do czego ludzie moga ja wykorzystac i
                  na jaka skale.
                  Wracajac do tematu smile ja tez lubie obejzec kompletna informacje (najlepiej z
                  cennikiem) na stronie zanim pojde do sklepu. Ostatnio nawet zakupy
                  "supermarketowe" robie przez internet.
                  Paulina
                  • jjj123 Re: Gerber - skandal WWW!!! 07.12.03, 11:53
                    A tak naprawdę to była sieć wymyślona dla zastosowań wojskowych wink - tzw.
                    ARPANET (przodek internetu) powstał jeszcze w latach 60-tych w ramach projektu
                    Defence Advanced Research Projects Agency. Pomyliło Ci się z Microsoftem wink

A dziwne wydaje mi się to, że coś co stworzono, aby działało, nie działa już
                    przez długi czas. Ale nikomu to widać nie przeszkadza ...
                • 11ulla Re: Gerber - skandal WWW!!! 07.12.03, 23:48
                  ja pracuę w redakcji lokalnej gazety i przez bardzo długi czas mielismy
                  problemy z nasza stroną www...to serwer się zawieszał, to ktoś probował się
                  dobrać do czegoś na serwerze, teoretycznie wszystko było ok...ale strona się
                  albo bardzo wolno ładowała, albo nie ładowala sie wcale....az w koncu krok po
                  kroczku wszystko zostało naprawione, zmieniliśmy program do robienia strony i
                  wszystko jest ok
                  może w gerberze też coś sie psuje
    • mamaizyimoniki Re: Gerber - skandal WWW!!! 07.12.03, 10:05
      No, jeżeli to jest dla ciebie "skandal"... Hmmm
    • santta Re: Gerber - skandal WWW!!! 07.12.03, 10:43
      Może nie skandal, ale na pewno kiepsko działający dział public relations.
      Jest takie ostatnio bardzo modne powiedzenie: "Jak czegos nie ma w internecie
      to nie ma tego wcale".
      Internauci na pewno się zgodzą...a reszta rzeczywiście może iść do sklepu;-
      ))))))
      • jjj123 Re: Gerber - skandal WWW!!! 07.12.03, 12:01
        Dzięki za wsparcie.
        Też to mamy na mysli - firma Gerber jest na rynku bardzo długo i jest znana -
        najbardziej rozpoznawalna marka wśród porkarmów dla dzieci. I "skandalem"
        jest, ze nie mają działającej strony internetowej - Gerber.com działa bez
        zastrzeżeń. Nawet rosyjska strona nie robi niespodzianek. Czy u nas musi być
        źle? Wszyscy piszący powyżej, jakby nie zrozumieli naszego "oburzenia"...
        Pozdrawiamy
        • chalsia Re: Gerber - skandal WWW!!! 07.12.03, 14:45
          Ja tam świetnie rozumiem Wasze "oburzenie". Co nie zmienia faktu, że Twój post,
          na który odpowiedziałam można było odebrać tak, że spowodował mój żartobliwy
          komentarz.
          No bo pomyśl sobie o tym z tej strony - chcą ludzie przestawić dzieci na stały
          pokarm i oglądają ofertę i tylko z racji braku dostepu do www okazuje się, że
          nie moga podjąć decyzji i cały proces z tego powodu sie opóżnia. A to co chcą
          obejrzeć stoi w wielkim wyborze w sklepie - chyba najpełniejszy range jest w
          Tesco, Auchan i Leclerc.

Pozdrawiam,
          Chalsia
    • w_ania Re: Gerber - skandal WWW!!! 07.12.03, 12:27
      ja was rozumiem od nas się wymaga to dlaczego inni zawalają?
      Też mnie ...... trafia jak widzę takie podejście. Tym bardziej w tych czasach.
      U nas ludzie się przyzwyczaili że klienta w sklepie można opluć on i tak wróci.
      To pokutuje poprzedni system. Nie próbowałam wejść na ich stonę ale też się
      wkurzam jak otwieram coś powyżej kilku sekund to rezygnuję z wejścia .
      Szkoda czasu.
      Zdecydowanie was popieram i dziwię się ludziom że chce im się biegać od sklepu
      do sklepu i patrzeć na pólki przecierz wyjście do marketu to strata conajmniej
      1 godziny(przy ekspresowym tempie).
      Pozdrawiam Ania
      • chalsia Re: Gerber - skandal WWW!!! 07.12.03, 14:53
        Dziwisz się, hmmmm. Ja mam dziecko mocno alergiczne i MUSZĘ przeczytać
        dokładnie skład produktu. I wiem, że takich informacji często na stronach www
        nie ma, albo jeśli są - to niestety, nie mam zaufania, że działy odpowiedzialne
        za zawartość www wprowadzają tego typu poprawki "na czas".
        Jedyną gwarancją dla mojego dziecka, że nie zje czegoś co mu zaszkodzi, jest
        przeczytanie przeze mnie składu produktu NA ETYKIECIE opakowania NOWEGO
        produktu, który zamierzam kupić.
        Z resztą Twojej wypowiedzi się zgadzam, i dlatego np. zakupy robię (również
        spożywcze) przez Internet. I zawsze sprawdzam etykiety słoiczków synka, jak mi
        przywiozą zamówiony towar.

Pozdrawiam,
        Chalsia
    • agusmichal Re: Gerber - skandal WWW!!! 07.12.03, 19:15
      Ja też nie moge wejśc na strone gerbera i dziwiłam się dlaczego. Ale jest
      jeszcze jedno rozwiązanie waszego problemu: zapytajcie pediatre o ulotke
      gerbera z całym menu. ja dostałam jak tylko mały skończył 4 m-ce bez problemu.
      Może dlatego, że moja pani doktor jest niesamowita. Zresztą zawsze dostajemy
      różne ulotki i kalędaże rozwoju itp. Jeśli ktoś bardzo chce to mogę odstąpić
      jeden-mam dwa. Najlepiej miejscowej mamie, chyba, że komuś bardzo zależy. I
      jest tam pełna informacja dla alergików. Taki same ulotki są też z Nestle i
      Bobovity. Pozdrawiam. Aga.
    • 11ulla Re: Gerber - skandal WWW!!! 07.12.03, 23:40
      niestety strona gerbera dość często nie działasad ale jak już znów zaczyna
      działać to nawet zakupy mozna tam robić co lepsze zamówienia sa realizowane w
      ciągu 3 dni!

z produktami gerbera możesz też zapoznac sie na stronie:
      www.novartis.pl/index.php
    • adzia_a Re: Gerber - skandal WWW!!! 08.12.03, 08:23
      Skandal, nie skandal - ale masz rację, że wkurza. Coś o tym wiem, bo chciałam
      pościągać jakieś zdjęcia ze strony firmy "Ceramika Końskie" i też - niby strona
      wygląda dobrze, ale żadne linki nie działają i informacji o tym nie ma.
      Niepoważne toto co najmniej. Człowiek (znaczy ja) przyzwyczaił się do wygody i
      traktuje Internet jak każde inne źródło informacji. Co byście powiedzieli,
      gdyby nagle, bez żadnych wyjasnień, znikł z TV ślad po Wiadomościach wink czy
      innym popularnym programie. Z Internetem jest tak samo.
    • malgos1975 Re: Gerber - skandal WWW!!! 08.12.03, 09:41
      ja z innej strony. Nie szukajcie Gerbera , moje dziecko wylądowało w wieku 6
      miesięcy na pogotowiu z powodu zupki tego właśnie producenta. Słoiczek oddaliśmy
      do sanepidu i okazało się że był gronkowiec. Zrobiliśmy to po znajomości i nic
      dalej w tej sprawie nie zrobiliśmy. Na szczęście nic się nie stało dziecku. Od
      tamtej pory SŁOICZKOM STANOWCZE NIE. Może to było źle przechowywane, nie wiem.
      Pozdrawiam i życzę właściwych wyborów. My obiadki robimy sami ( poświęcam temu
      góra 1,5 godzinki , ale warto jest świeże i wiem co dziecko je ).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka