monika.k.2 08.07.09, 19:10 Mój synek skończył tydzień temu rok.Ma tylko 2 zęby.Dolne jedynki.Czy powinnam się martwić? Ile zębów maja Wasze pociechy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lena_lodz Re: rok-ile zebów? 08.07.09, 19:53 Synek skończy roczek 20.07 i też ma tylko dwie dolne jedynki. Kiedy wyszły myślałam, że teraz posypią się pozostałe ząbki a tu ciągle nic choć minęły już 3 miesiące kiedy się pojawiły....z niecierpliwością czekamy na pozostałe ząbki Odpowiedz Link Zgłoś
bbacha Re: rok-ile zebów? 08.07.09, 19:56 Mój synek miał też 2 jak miał roczek. Dziś ma 15 miesięcy i właśnie przebił się szósty. Nie martwić się, na wszystko przyjdzie pora Odpowiedz Link Zgłoś
monika.k.2 Re: rok-ile zebów? 08.07.09, 19:58 U nas było podobnie Michaś miał ok.7,5 jak wyszedł mu pierwszy ząbek, potem szybko drugi a potem nic...I tak do dzisiaj.... Odpowiedz Link Zgłoś
zarowka75 Re: rok-ile zebów? 09.07.09, 13:16 Mój synek na roczek (14.stycznia) miał 8 ząbków. Potem długo, długo nic, a teraz wychodzi mu kolejne 6 naraz Odpowiedz Link Zgłoś
pieknajedza Re: rok-ile zebów? 08.07.09, 20:14 corka gdy miala 11 miesiecy miala 1 zabek,gdy miala rok wyszedl drugi ale z gory. czyli gry miala rok miala tez dwa zabki pozniej posypaly sie nastepne,teraz ma 17 miesiecy i 12 zabkow Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: rok-ile zebów? 08.07.09, 20:18 Mój ma 12, ale nic się nie martw. Masz mniej mycia. Odpowiedz Link Zgłoś
agbrz78 Re: rok-ile zebów? 08.07.09, 21:20 Moja córcia ma 14 miesięcy i ma 20Ale jej koleżanka ma tylko dwa . Co dziecko to inna bajka Odpowiedz Link Zgłoś
bebik.pl Re: rok-ile zebów? 08.07.09, 23:43 Mój synek ma 10 zębów. Po szczegóły zapraszam na www.bebik.pl/2009/06/zabkowanie/ Odpowiedz Link Zgłoś
monika.k.2 Re: rok-ile zebów? 09.07.09, 08:39 Mi lekarz powiedział,że tak mało zębów może być symptomem krzywicy. Dlatego się tak martwię.Ale dzięki dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: rok-ile zebów? 09.07.09, 10:16 monika.k.2 napisała: > Mi lekarz powiedział,że tak mało zębów może być symptomem krzywicy. > Dlatego się tak martwię.Ale dzięki dziewczyny Lekarz powinien nie patrzyc tylko i wylacznie na ilosc zebow, bo dzieci nie robia wszystkiego jednoczesnie. Jedne maja malo zebow, ale "gadaja", raczkuja i chodza, inne sa tak zajete zebami, ze chodzic zaczynaja dopiero, jak im zeby powylaza Moj przez chorobe nie rozwijal sie przez poltora miesiaca, pierwsze zeby wyszly mu jak mial 5,5 miesiaca, 2 na raz, potem tak parami co miesiac, jak w zegarku Na pierwsze urodziny mial 10 zebow, ale nie chodzil i nie raczkowal wtedy, tylko pelzal jak zolniez pod drutem kolczastym, tyle ze chyba znacznie szybciej Jakby sie tak dobrze przyjrzec dziecku rozlozonemu na czynniki pierwsze, to milion chorob mozna by u kazdego zdrowego malucha znalezc Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: rok-ile zebów? 09.07.09, 14:01 To czemu badań żadnych nie zlecił? Poziom vit d, wapń, fosfor - można też zrobić badanie gęstości kości - takie USG. Może jest jeszcze coś, ale to przeca lekarza działka Wkurza mnie takie gdybanie - sorki... U nas na kontroli przed rokiem, gdzie nie było żadnego zęba dr powidziała - czekamy jeszcze trochę, nie matrwimy się, a jak nie wyjdzie do następnej wizyty(tak co 3 mies mamy kontrole) zrobimy badania. Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: rok-ile zebów? 09.07.09, 14:03 To czemu badań nie zlecił tylko straszy niepotrzebnie? Odpowiedz Link Zgłoś
bird-dogging 0 09.07.09, 09:55 skończony rok wczoraj. ilość zębów - 0; dentysta mówi, żeby zacząć się martwić, jak nie wyjdą do 14 miesiąca. to się nie martwię. choć dzieć ząbkuje od czasu do czasu, tyle że nieefektywnie Odpowiedz Link Zgłoś
nikamika Re: jak był roczek bylo 0 !!! 09.07.09, 13:12 U nas jak synek mial roczek bylo 0 zebow !!! dziasla byly rozpulchnione juz mega dlugo i bylo zero !!! tez bylam zestresowana - Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: rok-ile zebów? 09.07.09, 13:55 Mała urodziła się 3,5 mies za wcześnie więc daję dwie roczkowe daty: rok urodzeniowy - jeden ledwo widoczny ząb - w zasadzie kreska rok korygowany - dwa zęby i kreska(czyli niby 3) Ja myślę, że ważne że, zaczęły wyłazić - znaczy będą Odpowiedz Link Zgłoś
to_wlasnie_cala_ja Re: rok-ile zebów? 09.07.09, 14:14 jak miała rok miała 16 ząbków a kolezanki córka nie miała żadnego. teraz mają obie prawie po dwa lata i tamta ma też już 16 zębów i moja ma nadal 16 Odpowiedz Link Zgłoś