morgen_stern 19.10.09, 09:48 Ale nie do rodziny, tylko tak całkiem, do ośrodka wypoczynkowego, za granicę na plażę itp., czyli bez tradycyjnego obchodzenia świąt. Właśnie planujemy ze znajomymi wypad do spa, już się cieszę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
larenata Re: A kto wyjeżdża na święta? 19.10.09, 09:51 Pozazdrościć, u mnie to nie przejdzie... Dzieci uwielbiają wigilię, choinkę... Ja w zasadzie też, choć czasem mam dość i zazdroszczę wszystkim "wyjechanym" Odpowiedz Link Zgłoś
ola_motocyklistka Re: A kto wyjeżdża na święta? 19.10.09, 09:52 Ale Ci zazdroszczę...Ja po świętach wielkanocnych beznadziejnych zresztą ( masz siedzieć i żreć ) obiecaliśmy sobie z mężem, że też wyjedziemy. No niestety, na te święta BN już nie. Gdzieś na dniach bożonarodzeniowych będę rodzić. Ale kiedyś uwolnię się od świętowania w rodzinie i wyjedziemy sobie tam, gdzie spędzimy swięta tak jak chcemy my a nie jak wypada Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: A kto wyjeżdża na święta? 19.10.09, 09:54 Na plażę to mogę w każdym innym terminie,a wigilie bożego narodzenia mam tylko raz w roku.Nie będę z niej rezygnować ,to fajny okres w roku. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: A kto wyjeżdża na święta? 19.10.09, 09:57 Ale ja nie pytałam, dlaczego nie wyjeżdżacie na plażę, tylko KTO wyjeżdża Jak zwykle zaczynają się odpowiedzi na temat hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Morgen, napisz jeszcze, że ci burzą 19.10.09, 09:58 "strukturę wątku" i zgłoś do moderacji Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Morgen, napisz jeszcze, że ci burzą 19.10.09, 10:03 Pewnie, zaraz tu zrobię porządek Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Re: Morgen, napisz jeszcze, że ci burzą 19.10.09, 12:17 > Pewnie, zaraz tu zrobię porządek no już zaprowadzasz pruski dryl. Naprawdę w takim wątku jedynymi tolerowanymi odpowiedziami mogą być "ja" ewentualnie "Ciocia Wiesia"? Ale jak rozumiem najbardziej pożądanymi są "O! Ja!, No nie! Ale zazdroszczę"... Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Morgen, napisz jeszcze, że ci burzą 19.10.09, 13:57 Rzeczywiście, pragnienie wypowiedzi NA TEMAT na ematce, to wygórowane żądanie, zapomniałam. Doprawdy, wystarczyłoby, żeby wypowiedziały się te, które wyjeżdżają (zgodnie z tytułem wątku), choćby i trzy na krzyż - będę szczęśliwa. Ale nie, przecież jest kolejna okazja, żeby się przypierniczyć do morgen, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: Morgen, napisz jeszcze, że ci burzą 19.10.09, 14:13 No dobra, to Ci odpowiem Od paru lat święta spędzam z mamą. Nie chodzę do kościoła, nie śpiewam kolęd. Po prostu spędzam ten czas z nią i pozostałymi członkami rodziny. Różnie bywało, nie każdy potrafił zaakceptować, że chętnie pomogę w kuchni, posprzątam przy stole ale na mszę nie pójdę. Dlatego te święta spędzę najprawdopodobniej gdzieś z dala od domu. Nie, żeby się lansować Po prostu, żeby odpocząć. W zeszłym roku byłam w Serpelicach. Obawiałam się tych świąt poza domem, zwłaszcza tej oprawy. Ale była mile zaskoczona. Właścicielka pensjonatu postawiła na udekorowanym stole koszyczki z informacją "jeśli ktoś chce", tak samo z mszą, poinformowała delikatnie o godzinach, gdzie jest kościół. Kto chciał, poszedł. Kto nie chciał, spędził tych kilka dni inaczej. Nikt nikogo do niczego nie zmuszał, nie czynił aluzji. Jestem na etapie szukania pomysłów. Chętnie wyskoczyłabym w góry ale nie jeżdżę na nartach. Ze względu na złamania nogi raczej nie pojeżdżę. Spa nie wchodzi w grę, jakoś mi nie po drodze. Ciepłe kraje też nie dla mnie, ja lubię zwiedzać, umęczyć się za własne pieniądze Może jakieś Mazury... Szukam czegoś fajnego, z wyżywieniem ale bez tej całej około świątecznej oprawy. Wyjazd chcemy połączyć z Sylwestrem. I tu znów przeważnie albo samo łóżko ale bal przy muzyce... Ale nic to, jeszcze mam trochę czasu do namysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Morgen, napisz jeszcze, że ci burzą 19.10.09, 14:15 A Beskid Niski cię interesuje? Wygwizdów, uprzedzam, ale świetna agroturystyka i super właściciele. Odpowiedz Link Zgłoś
pieskuba Re: Morgen, napisz jeszcze, że ci burzą 19.10.09, 14:35 Morgen, siostro! Lubisz ptaki tak jak ja, to wiem. Ale że Besksid Niski, tak jak ja? A nam morze może jeździsz w okolice Łeby? pieskuba Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Morgen, napisz jeszcze, że ci burzą 19.10.09, 14:38 Nie, ostatnio byłam w Kątach Rybackich Marzy mi się wyjazd ornitologiczny, zorganizowany - mam nadzieję, że uda mi się wyjechać w długi majowy weekend. Taki prawdziwy birdwatching Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: Morgen, napisz jeszcze, że ci burzą 19.10.09, 15:16 Dawaj Sprawdzimy, czy taki wygwizdów) Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Morgen, napisz jeszcze, że ci burzą 19.10.09, 15:28 Poszło na priv Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Morgen, napisz jeszcze, że ci burzą 20.10.09, 13:00 morgen_stern napisała: > Poszło na priv > Moge też dostac namiary?? Odpowiedz Link Zgłoś
kamakszi Re: Morgen, napisz jeszcze, że ci burzą 20.10.09, 10:28 Z końmi może ta agroturystyka? :] Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Morgen, napisz jeszcze, że ci burzą 20.10.09, 10:38 Tak, jest tam jazda konna. Wyślę ci na priv linka. Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Re: Morgen, napisz jeszcze, że ci burzą 20.10.09, 15:37 > Rzeczywiście, pragnienie wypowiedzi NA TEMAT na ematce, to wygórowane żądanie, nie, tylko to "na temat" mozna różnie interpretować. Coś dla kogoś może być "na temat" a dla kogoś innego już nie. No i cóż w tym strasznego, jesli czyjeś skojarzenie z teatem jest dość odległe? Można nie czytać albo nie komentować.... > Ale nie, przecież jest kolejna okazja, żeby się przypierniczyć do morgen, nie? Natomiast to zdanie mnie wprawiło w osłupienie. Jakie tu "przypierniczanie"?? I jeszcze, ze niby mam szukać okazji? A niby dlaczego? Naprawdę sądzisz, że to w ogóle może być moja motywacja? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: A kto wyjeżdża na święta? 19.10.09, 10:02 Dobrze,żebys za dużo zagadek nie miała.Nie wyjeżdżam. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Mam jak Gryzelda pod tym względem 19.10.09, 09:58 Rodzinne święta BN, wigilia domowa, choinka - nie tylko ja to uwielbiam, ale i dla dzieci to ważne. Plażę i spa mogę mieć w dowolnym innym terminie. Choć jeśli ktoś miałby smętnie siedzieć sam lub poddać się nieciekawym klimatom we własnej nieciekawej rodzinie to rozumiem i popieram, że chce od tego uciec. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Mam jak Gryzelda pod tym względem 19.10.09, 10:03 Dziękuję uprzejmie za pozwolenie na wyjazd Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Jeśli tak to odebrałaś, to 19.10.09, 10:12 pozwalam ci również na terapię. Obsesje się leczy u specjalisty, a nie na forum Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Jeśli tak to odebrałaś, to 19.10.09, 10:14 Dziękuję! Zaiste łaskawość twa nie zna granic Odpowiedz Link Zgłoś
kasskossk Re: A kto wyjeżdża na święta? 19.10.09, 14:53 gryzelda71 napisała: > Na plażę to mogę w każdym innym terminie,a wigilie bożego narodzenia mam tylko > raz w roku.Nie będę z niej rezygnować ,to fajny okres w roku. To tylko zazdroscic tyle wolnego czasu... Inni pracuja caaałły czas.. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: A kto wyjeżdża na święta? 20.10.09, 07:03 > To tylko zazdroscic tyle wolnego czasu... Inni pracuja caaałły czas.. Nawet w święta?To może pracę należy zmienić? Odpowiedz Link Zgłoś
schiraz Re: A kto wyjeżdża na święta? 20.10.09, 20:59 Chętnie bym wyjechała ale pracuję niestety, akurat mam w tym roku nockę w Wigilię więc niestety.... Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: A kto wyjeżdża na święta? 19.10.09, 10:03 my mamy brak tradycyjnego obchodzenia swiąt w domu (a raczej bardzo okrojona tradycja), wyjazdy na wczasy w Polsce w czasie BN wiązały się z obrzędami typu opłatek czy modlitwa więc zrezygnowaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: A kto wyjeżdża na święta? 19.10.09, 10:04 Z przyjemnością bym wyjechała do domku w górach ale niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya Re: A kto wyjeżdża na święta? 19.10.09, 10:17 nie wyjeżdzam, na spa/wakacje/narty/inne survivale biorę urlop wypoczynkowy i jedżę w innych terminach, i ja i maż mamy duże i fajne rodziny, więc święta spedzamy rodzinnie... nie widzimy potrzeby lamsu tzw. opryginalnością spędzania świąt... Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: A kto wyjeżdża na święta? 19.10.09, 10:21 > nie widzimy potrzeby lamsu tzw. opryginalnością spędzania świąt... To już do końca życia wiesz jak będziesz spędzać święta. Nuuuda Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: A kto wyjeżdża na święta? 19.10.09, 10:24 Cytat> nie widzimy potrzeby lamsu tzw. opryginalnością spędzania świąt... Nie przyszło ci do głowy, że ktoś może być niewierzący? Że ktoś nie ma ochoty na rodzinne nasiadówki? Po co te durne komentarze o lansie, humorek sobie chciałaś poprawić? Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya Re: A kto wyjeżdża na święta? 19.10.09, 12:01 jak ktoś wyżej napisał...jak się jest nierodzinny, ma się kiepską rodzine, nudzi się/źle czuje w jej towarzystwie, to faktycznie lepiej niech gdzieś wyjedzie... zawsze przy okazji mozna się polansować... Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: A kto wyjeżdża na święta? 19.10.09, 12:14 No i gadał dziad do obrazu Tak tak, jadę się lansować, rozumiem, że lepiej ci od tego ;P Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya Re: A kto wyjeżdża na święta? 19.10.09, 12:45 dlatego też, skoro nie potrafisz kochać rodziny, ani ona nie kocha ciebiego, pochwalam twoją decyzję lansu... Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: A kto wyjeżdża na święta? 19.10.09, 13:05 Tak, nikt mnie nie kocha, ja nikogo nie kocham i dlatego jadę się byczyć w góry. Puknij się dziewczyno w głowę. Zazdrość brzydka rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: A kto wyjeżdża na święta? 19.10.09, 13:39 Czyli...jeśli nie chodzę do kościoła (w ogóle nie chodzę), tym samym nie obchodzę Świąt Bożego Narodzenia...to nie kocham rodziny i ona mnie nie kocha? A może w drugą stronę...jeśli ich kocham to powinnam do tego kościoła iść mimo własnych przekonań? Bo co sąsiadka powie? A jeśli zostanę sama w domu to też się lansuję?? Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: A kto wyjeżdża na święta? 19.10.09, 13:44 Nienie, po prostu niektórzy ludzie na sam dźwięk słowa "spa" dostają nerwowych drgawek. Ot, takie prowincjonalne i zaściankowe wyobrażenia o luksusie i lansie Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: A kto wyjeżdża na święta? 19.10.09, 13:52 Spa, spa, spa...powtórzę sobie głośno jeszcze parę razy, bardzo ładnie mi brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia mam drgawki 20.10.09, 10:12 przestancie w tej chwili. dla mnie Wigilia to swietosc musi byc z rodziną. ale ja lubie z nimi posiedziec przy choince. Odpowiedz Link Zgłoś
kasskossk Re: A kto wyjeżdża na święta? 19.10.09, 14:44 papalaya napisała: > jak ktoś wyżej napisał...jak się jest nierodzinny, ma się kiepską > rodzine, nudzi się/źle czuje w jej towarzystwie, to faktycznie > lepiej niech gdzieś wyjedzie... > > zawsze przy okazji mozna się polansować... A jesli ktos wyjezdza z rodzicami i tesciami?! To jak to nazwiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: A kto wyjeżdża na święta? 19.10.09, 10:18 Ze względu na dziecko wigilię mam zamiar spędzić z rodziną i z aktualnym wyjechać pierwszego dnia świąt i siedzieć poza stolycą do sylwestra. Choinka i takie tam się dziecku należą jak psu buda, jakoś przeżyję aczkolwiek bez entuzjazmu. Odpowiedz Link Zgłoś
vincentyna Re: A kto wyjeżdża na święta? 19.10.09, 11:49 No ja sie w tym roku dalam namowic po raz pierwszy na swieta u tesciowej. Maz ostatni raz w rodzinnym domu na swieta byl prawie 10 lat temu. Jesli mi sie nie spodoba, to w przyszlym roku SPA Wielkanoc od wielu lat juz spedzamy w Hiszpanii Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: A kto wyjeżdża na święta? 19.10.09, 11:49 Ja do ukochanej Szklarskiej Poręby, już się tu cieszyłam, na forum. pewnie komplet będzie, więc są inni. Spa to raczej nie, bo generalnie tradycja mi się podoba Chcę mieć choinkę itd. Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: A kto wyjeżdża na święta? 19.10.09, 13:51 Ja to wolę latem nad morze, zimą nawet na imprezy sylwestrowe wyjeżdżać mi się nie chce, na nartach nie jeżdżę... Z przyjemnością sobie więc w czasie świąt w domu pomieszkam, rzadko mam okazję sobie po prostu brzuchem do góry poleżeć. Odpowiedz Link Zgłoś
kasskossk :-) 19.10.09, 14:16 20 grudnia lecimy z mezem na Bora Bora a wracamy 12 stycznia. Nie przepadam za sniegiem,mrozem i spotkaniem rodzinnym na 40 osob.. Odpowiedz Link Zgłoś
kasskossk Re: :-) 19.10.09, 14:33 morgen_stern napisała: > Nienawidzę cię > why?! a co ja takiego zrobiłam Odpowiedz Link Zgłoś
kasskossk Re: :-) 19.10.09, 14:46 kasskossk napisała: > morgen_stern napisała: > > > Nienawidzę cię > > > > Morgen lepiej zrob nowy watek i zapytaj kto w swieta zostaje w domu- haha to dopiero bedzie duzo wypowiedzi Le > why?! a co ja takiego zrobiłam Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: :-) 19.10.09, 15:06 borabora jest passe, w tym sezonie lans robi się w San Jose del Cabo... Odpowiedz Link Zgłoś
kasskossk Re: :-) 19.10.09, 15:15 des4 napisał: > borabora jest passe, w tym sezonie lans robi się w San Jose del > Cabo... w Meksyku juz byłam Jesli juz to polecam Emiraty i hotel The Emirates Palace w Abu Dhabi bajka Odpowiedz Link Zgłoś
kasskossk Re: haha ale mnie rozbawiłas.. 20.10.09, 09:49 Wiesz co? ty pewnie mozesz popatrzec sobie na takie miejsca znajdujac je w wyszukiwarce bo ja nie musze.. Nastepnym razem zanim cos napiszesz to przemysl to dwa razy.. szkoda zeniewpadłas na pomysł ze ktos moze zajmowac sie organizowaniem takich wakacji.. np miec biuro podrozy Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: :-) 20.10.09, 07:09 kasskossk napisała: > 20 grudnia lecimy z mezem na Bora Bora a wracamy 12 stycznia. To jednak udało się uszczknąć odrobinę wolnego.To dobrze,bo już myślałam,ze się zarobisz pracując cały czas Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Widzę że 19.10.09, 20:05 Widzę że całkiem sporo z Was nie jest entuzjastkami rodzinnych świąt. Nareszcie są ludzie, którzy mówią o tym głośno, a nie tylko umęczone kobity z obłędem w oczach piekące ciasta, lepiące pierogi i gotujące barszcze na 3 noce przed świętami (plus praca zawodowa), zaciskające zęby podczas wigilii z teściową, kiedy cała rodzina udaje że się lubi. Zaczynam doceniać swoją super rodzinę, z którą spędzam naprawdę cudowne święta, bez musu, bez stresu. Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: A kto wyjeżdża na święta? 19.10.09, 20:19 My od kilku lat wszystkie swieta (o ile tylko uda nam sie zgrac urlopy) spedzamy z rodzina na wojazach i mast latac ze sciera i odkurzaczem, piec placki czy lepic pierogi byczymy sie na plazy, zwiedzamy ciekawe miejsca po czym wedrujemy na uroczysta kolacje podana pod nos przez kelnera, po czym wleczemy sie do lokalnego kosciola i cieszymy sie z lokalnym ludem swietami. Teraz wiem ze polskie swieta koscielne sa `nièsamowicie smutne i przygnebiajace, nie ma ani radosci narodzenia ani zmatwychwstania. Odpowiedz Link Zgłoś
laloonka Re: A kto wyjeżdża na święta? 20.10.09, 08:26 hanalui napisała: > Teraz wiem ze polskie swieta koscielne sa `nièsamowicie smutne i > przygnebiajace, nie ma ani radosci narodzenia ani zmatwychwstania. to przykre, ze masz takie doswiadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: A kto wyjeżdża na święta? 20.10.09, 20:55 laloonka napisała: > hanalui napisała: > > > > Teraz wiem ze polskie swieta koscielne sa `nièsamowicie smutne i > > przygnebiajace, nie ma ani radosci narodzenia ani zmatwychwstania. > > to przykre, ze masz takie doswiadczenia. No wlasnie dlatego ze wiem jak wygladaja swieta w polskim kosciele i widzialm jak obchodzi sie swieta w innych krajach i w ogole msze w innych kosciolach katolickich twierdze ze te polskie niestety sa strasznie smutne. Mysle ze jednak nie da sie tego wytlumaczyc, trzeba to raczej przezyc i dopeiero widzi sie roznice. Odpowiedz Link Zgłoś
diabel.lancucki na swieto zmarlych czy niepodleglosci? bo to te.. 20.10.09, 07:11 najblizsze ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: na swieto zmarlych czy niepodleglosci? bo to 20.10.09, 08:08 A co to jest "święto zmarłych"? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: na swieto zmarlych czy niepodleglosci? bo to 20.10.09, 08:41 Potoczna nazwa Święto Zmarłych została wypromowana w czasach PRL i była elementem prób laicyzacji państwa. Używanie tej nazwy na określenie Uroczystości Wszystkich Świętych (1 listopada) jest w opinii Kościoła rzymskokatolickiego błędne. Choć wiem,ze to wiesz i chciałaś się czepnąć Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: na swieto zmarlych czy niepodleglosci? bo to 20.10.09, 08:42 Rozgryzłaś mnie Gryzeldo Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: A kto wyjeżdża na święta? 20.10.09, 07:30 och ty... tak, planuję - w marzeniach... jeśli już wyjeżdżam to do Białego bo tam spokojniej Odpowiedz Link Zgłoś
lysa.spiewaczka Re: A kto wyjeżdża na święta? 20.10.09, 10:40 A u nas wszystko będzie odwrócone do góry nogami...Wyjeżdzają wszyscy, tylko nie my...Znaczy ja rodzę w okolicach BN, wiec z mężem i swieżym narybkiem zostajemy we troje. Reszta naszej rodziny( w tym starszy narybek - szt.1) zawija ogon i wybiera się w gory pokazywać piekno polskiej tradycji chlopakowi mojej siostry, którego ma nam zaprezentowac własnie w grudniu. Powinno mi być porzykro, a ja się cieszę. Odpowiedz Link Zgłoś
kasskossk Re: lysa.spiewaczka 20.10.09, 10:52 lysa.spiewaczka napisała: > A u nas wszystko będzie odwrócone do góry nogami...Wyjeżdzają > wszyscy, tylko nie my...Znaczy ja rodzę w okolicach BN, wiec z mężem > i swieżym narybkiem zostajemy we troje. Reszta naszej rodziny( w tym > starszy narybek - szt.1) zawija ogon i wybiera się w gory pokazywać > piekno polskiej tradycji chlopakowi mojej siostry, którego ma nam > zaprezentowac własnie w grudniu. > Powinno mi być porzykro, a ja się cieszę. Ale bedziecie mieli z mezem najpiekniejszy prezent na BN zapamietacie Go na zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
lysa.spiewaczka Re: lysa.spiewaczka 20.10.09, 11:01 No wlaśnie, ja się cieszę na chwile błogiego szczęścia we troje. Słyszę już nawet kompletną ciszę w domu, przerywaną czasem kwileniem niewinnym. Trzymam w zasadzie kciuki, żeby się rodzinie plany nie odwidziały. Odpowiedz Link Zgłoś
kasskossk Re: lysa.spiewaczka 20.10.09, 11:06 Zawsze mozesz poinformowac rodzine ze pierwsze np 1-2 tygodnie chcecie spedzic tylko z mezem i dzieckiem.Ja zrobiłam tydzien wolnego i wszyscy to uszanowali Odpowiedz Link Zgłoś
mustardseed Re: A kto wyjeżdża na święta? 20.10.09, 13:00 Ale na które święta? Wszystkich świętych czy Bożonarodzeniowe? A może wielkanocne już planujecie?? Ja na Wszystkich swietych wyjezdzam gdzieś do spa. Boże narodzenie u rodziców, wielkanocne u tesciów. Czyli na wszystkie wyjezdżam Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: A kto wyjeżdża na święta? 20.10.09, 16:26 Cytat> Ale na które święta? Wszystkich świętych czy Bożonarodzeniowe? A > może wielkanocne już planujecie?? Wybierz sobie jakie bądź, bo chyba się pogubiłaś Odpowiedz Link Zgłoś
mim288 Re: A kto wyjeżdża na święta? 20.10.09, 17:14 My lubimy wyjeżdzać na święta.Zresztą lubimy wyjeżdzać razem z rodziną, więc nie ma sprszeczności typu wyjazd-contra - rodzinne święta (mamy dwa w jednym). W tym roku akurat będziemy w domu (choć klimat grudniowy nie specjalnie nam leży). Odpowiedz Link Zgłoś