beatrycja.30 23.11.09, 19:19 Czy pensja faceta około 4000 PLN jest niska czy wysoka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elza78 Re: Mąż i ... 23.11.09, 19:22 a brutto czy netto nie no to powyzej sredniej krajowej Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Mąż i ... 23.11.09, 19:28 beatrycja.30 napisała: > netto o jezu... netto??? a to nie jest w takim razie pensja godna prawdziwego mezczyzny to juz patologia Odpowiedz Link Zgłoś
qunegunda Re: Mąż i ... 23.11.09, 19:24 to zależy jeśli ma dużego fiuta to taka pensja jest o.k. jeśli małego pensja jest stanowczo zbyt niska Odpowiedz Link Zgłoś
lidia341 Re: Mąż i ... 23.11.09, 21:09 Kurde jakby mój tyle zarabiał ja mogłabym siedzieć w domu Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Mąż i ... 23.11.09, 19:34 Takie grosze? To można nazwać w ogóle zarobkami? No nie wiem, nie wiem, ja bym się wstydziła przyznać gdyby mój mąz przynosił do domu taka jałmużnę Odpowiedz Link Zgłoś
beatrycja.30 Re: Mąż i ... 23.11.09, 19:54 kali_pso napisała: No nie wiem, nie > wiem, ja bym się wstydziła przyznać gdyby mój mąz przynosił do domu > taka jałmużnę Ciesz się więc że twój mąż zarabia więcej. Mój też choć niewiele więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Mąż i ... 23.11.09, 19:43 hehehe..dobre...kryterium płeć jako jedyny wzynacznik tego, czy zarabia się dużo czy mało..cholera po co w tym kraju walczy sie o równouprawnienie? Kobiecie nikt by nie wytykał, że to mało.... Odpowiedz Link Zgłoś
beatrycja.30 No dobra, a dla kobiety 4000 netto? 23.11.09, 19:50 kali_pso napisała: Kobiecie nikt by nie wytykał, że to mało.... Czy ja wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: No dobra, a dla kobiety 4000 netto? 23.11.09, 19:58 Hmmmm, nie no jasne, niektórzy to i 10 koła uznają za wegetację Nie ma dla mnie znaczenia płeć- to według mnie dobre zarobki. Uwierz- mój mąż tyle nie zarabia, ja też nie. NIKT nigdy nie wypominał mi tego. Jak na mój zawód, staż pracy, stopień awansu zawodowego- zarabiam świetnie a mniej niż 4 tys. Jeśli już chcesz koniecznie wartosciować- jaki zawód ma twój mąż? Jeśli jest programistą to pewnie wśród innych programistów wypada bladop Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Mąż i ... 24.11.09, 12:00 kali_pso napisała: > Kobiecie nikt by nie wytykał, że to mało.... Coś w tym jest. Chciałabym, żeby nic z tym nie było, no ale jest. Odpowiedz Link Zgłoś
zonka77 Re: Mąż i ... 23.11.09, 19:44 to zależy od zawodu i wykształcenia i możliwości. Jeśli to jest szczyt zarobków w stosunku do możliwości to jest to bardzo ok, jeśli dużo poniżej możliwości - mało Odpowiedz Link Zgłoś
zonka77 Re: Mąż i ... 23.11.09, 19:47 Aczkolwiek wcale nie oznacza to że uważam że każdy powinien dążyć do szczytu możliwości zarobkowych kosztem zdrowia rodziny itp. Zależy od potrzeb i chęci. U nas jest tak że oboje osiągneliśmy poziom który jest ok dla nas. Oboje moglibyśmy dużo więcej ale kosztem rodziny, zdrowia - samych siebie. Dla nas w tej chwili jest dobrze tak jak jest. Ale gdybyśmy mieli mniej to dążylibyśmy do obecnego poziomu (ten poziom pewnie się jeszcze zmieni w górę lub w dół w zależności od sytuacji) Odpowiedz Link Zgłoś
mila.85 Re: Mąż i ... 23.11.09, 19:49 Zależy od miasta, zawodu i ilości osób w rodzinie. No i pensji żony - podobno chcemy zarabiać na równi z mężczyznami, więc czemu same szerzymy pogląd, że mężczyzna powinien przynosić więcej pieniędzy? Wg mnie przy obustronnym przychodzie są to fajne pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrycja.30 Re: Mąż i ... 23.11.09, 19:52 mila.85 napisała: Wg mnie przy obustronnym > przychodzie są to fajne pieniądze Ale że 8000 netto? Odpowiedz Link Zgłoś
mila.85 Re: Mąż i ... 23.11.09, 20:35 Że jeśli druga strona też przynosi jakieś pieniądze (nawet trochę mniejsze) to nie wychodzi to tak mało. Czyli jakieś 6-8 tys. miesięcznie. Spokojnie można przeżyć, bez biedowania. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Mąż i ... 23.11.09, 21:44 beatrycja.30 napisała: > Czy pensja faceta około 4000 PLN jest niska czy wysoka? pani, przeca to jeno na waciki starczy. Odpowiedz Link Zgłoś
swiniara Re: Mąż i ... 23.11.09, 21:46 Nie wiem, jak można być z kimś, kto zarabia 4000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Mąż i ... 23.11.09, 21:51 To zależy od potrzeb - znam pary, które tyle mają w sumie na rodzinę 2+1 i żyje im się dobrze. A znam takie, które samych opłat tyle mają albo i wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Mąż i ... 24.11.09, 01:31 To chyba jakoś indywidualnie trzeba traktować jednym starcza na waciki a innym na życie Jak masz wątpliwości to się rozwiedź i poszukaj takiego co więcej zarobi Ps. bardzo proszę mnie nie linczować za głupie rady Odpowiedz Link Zgłoś
margerytka69 Re: Mąż i ... 24.11.09, 01:45 a nie mogłaś napisać tego zdania bez wyrazu "faceta" ? czyli: Czy pensja około 4000 PLN jest niska czy wysoka? mam pytanie do Ciebie - jakie znaczenie w Twoim poście ma płeć osoby zarabiającej??? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrycja.30 Re: Mąż i ... 24.11.09, 10:25 margerytka69 napisała: > Czy pensja około 4000 PLN jest niska czy wysoka? > > > mam pytanie do Ciebie - jakie znaczenie w Twoim poście ma płeć osoby > zarabiającej???[/b] Płeć nie ma znaczenia, akurat zapytałam o mężczyznę. Serio 4000 netto to dobra pensja? Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Mąż i ... 24.11.09, 10:32 > Serio 4000 netto to dobra pensja? a ja sie wciaz zastanawiam, czemu kobieta dorosla zadaje tak debilne pytania Odpowiedz Link Zgłoś
beatrycja.30 Re: Mąż i ... 24.11.09, 12:38 deodyma napisała: a ja sie wciaz zastanawiam, czemu kobieta dorosla zadaje tak debilne > pytania Co w tym debilnego? Zwykłe pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Mąż i ... 24.11.09, 12:53 > Co w tym debilnego? Zwykłe pytanie. no nie wiem, nie wiem... sa ludzie, ktorzy przez cale swoje zycie nie beda tyle zarabiali, co Twoj maz wlasnie. a Ty sie zapewne zastanawiasz nad tym, czy to nie zbyt mala kwota i bedziesz go gonic do roboty, gdzie zarobi wiecej. a Ty? ile zarabiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrycja.30 Re: Mąż i ... 24.11.09, 13:11 > a Ty? > ile zarabiasz? prawie 4000 netto Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Mąż i ... 24.11.09, 13:12 no to chyba jest ok? macie prawie 8 tys netto, wiec jeszcze Ci malo? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrycja.30 Re: Mąż i ... 24.11.09, 13:30 Szczerze to ponad 8,5 bo mąz zarabia troche więcej. Ano mało ale radzimy sobie Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Mąż i ... 24.11.09, 13:31 Ano mało ale radzimy sobie: > ) malo powiadasz... no niech Ci bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Mąż i ... 24.11.09, 17:04 zgadza się, porażająco mało... Zasiłek w opiece społecznej gwarantowany Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Mąż i ... 24.11.09, 22:57 Jesli ma mozliwosc zarabiac wiecej, to czemu nie? Lepiej miec niz nie miec.I wcale nie trzeba byc pazernym, raczej ambitnym. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Mąż i ... 24.11.09, 10:34 Mój mąż nie zarabia 4000zł netto, zarabia mniej, ale nie mam co się nad tym zastanawiać czy to duzo czy mało, bo to niczego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Mąż i ... 24.11.09, 22:54 > mam pytanie do Ciebie - jakie znaczenie w Twoim poście ma płeć osoby > zarabiającej???[/b] Biorac pod uwage taki "nieistotny" szczegól , ze w Polsce nadal kobiety zarabiaja mniej niz mezczyzni, 4000 zl zarabiane przez faceta to mniej niz 4000 zl zarabiane przez kobiete.Po prostu- facet jest w stanie latwiej zarobic tyle niz kobieta, ma wiecej mozliwosci.Moze tez zarobic wiecej, stad pytanie, czy na tle innych wypada ok czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
zlosliwe_malpisko Re: Mąż i ... 24.11.09, 10:38 jeżeli wykłada towar na półki w supermarkecie to zarabia bardzo dużo. jeżeli jest prezesem banku to zarabia bardzo mało. Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Mąż i ... 24.11.09, 12:24 W porządku. A tak dokładniej - jeśli starcza, to jest dobrze. Jeśli starcza i daje się odłożyć kasę - jest bardzo dobrze. Jeśli nie starcza - to widać to niska pensja. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrycja.30 Re: Mąż i ... 24.11.09, 12:37 Moim zdaniem nie jest to pensja niska, ale taka mniej niż średnia. Sama zarabiam prawie tyle i nie uważam żeby to było dużo, ale nie mam całego etatu więc jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Mąż i ... 24.11.09, 12:51 A widzisz, a ja bym chciała tyle zarabiać. Średnia krajowa jest niższa, obudź się Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Mąż i ... 24.11.09, 12:54 beatrycja.30 napisała: > Moim zdaniem nie jest to pensja niska, ale taka mniej niż średnia. czyli jaka wedlug Ciebie??? jezu... Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Mąż i ... 24.11.09, 13:02 Dla mnie to początek tzw. satysfakcjonującej pensji. Ale jak zwykle zależy - od potrzeb, miejsca zamieszkania itd. Nie ma znaczenia, czy tyle zarabia facet, czy kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrycja.30 Re: Mąż i ... 24.11.09, 13:13 Zgodziłabym się z tobą, że to początek. Odpowiedz Link Zgłoś
a-ronka juz raz o to pytałaś 24.11.09, 13:19 ankietę robisz? Co ci da wywiad,że jednej mąż zarabia 1600 zł a drugiej 25 000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: tak, robię ankietę. 24.11.09, 13:30 no to ci polepeze i ja samopoczucie:0 znam takie malzenstwo, gdzie on zarabia ponad 6 tys na reke, ona tylko 1100 zlotych. wiec oboje nie maja tyle, co Ty i Twoj maz. jak nic, powinnas sie z tego cieszyc Odpowiedz Link Zgłoś
anita334 Re: juz raz o to pytałaś 24.11.09, 13:31 Właśnie,zastanawiam się nad celowością sondy...Kwotę powyższą zostawiam miesięcznie w warzywniaku i nie czuje się z tym lepiej ani gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
only_marcopol Re: juz raz o to pytałaś 24.11.09, 13:43 anita334 napisała: > Właśnie,zastanawiam się nad celowością sondy...Kwotę powyższą > zostawiam miesięcznie w warzywniaku i nie czuje się z tym lepiej ani > gorzej. ta a świstak siedzi i zawija musisz byc barrrrdzoooo ... pojemna Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: juz raz o to pytałaś 24.11.09, 13:45 only_marcopol napisała: > musisz byc barrrrdzoooo ... pojemna E, niekoniecznie, kumkwaty, liczi - są przecież malutkie Odpowiedz Link Zgłoś
anita334 Re: juz raz o to pytałaś 24.11.09, 19:03 only_marcopol żal mi ciebie ,mam kupę kasy czy ci się to podoba czy nie.Nie znaczy to wcale,że nie mam problemów.Nie sądzę jednak,ze chciałabym akurat z Tobą u nich rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
only_marcopol Re: juz raz o to pytałaś 24.11.09, 19:34 anita334 napisała: > only_marcopol żal mi ciebie ,mam kupę kasy czy ci się to podoba czy > nie.Nie znaczy to wcale,że nie mam problemów.Nie sądzę jednak,ze > chciałabym akurat z Tobą u nich rozmawiać. ten kto ma kupe kasy z reguły się tym nie chwali - na forum natomiast można napisac wszystko ale wiesz co nawet jak śpisz na pieniądzach to daj ci Boże - ja mam dochody które mi wystarczają w zupełności, ale też i nie mam innych problemów i na tym chyba polega szczęście Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: juz raz o to pytałaś 24.11.09, 13:49 a-ronka napisała: > ankietę robisz? > Co ci da wywiad,że jednej mąż zarabia 1600 zł a drugiej 25 000 zł. ona zbiera argumenty W domu pokaże mężowi ten wątek i powie: "widzisz, one też uważają, że za malo zarabiasz" Odpowiedz Link Zgłoś
only_marcopol Re: juz raz o to pytałaś 24.11.09, 15:57 miska_malcova napisała: > > ona zbiera argumenty W domu pokaże mężowi ten wątek i powie: "widzisz, one > też uważają, że za malo zarabiasz" Odpowiedz Link Zgłoś
only_marcopol Licytacja 24.11.09, 13:39 kto da wiecej - tylko kasa sie liczy kasa .!!!!!!! Spływam stąd myślałam ze to trochę normalniejsze forum Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka taka sobie 24.11.09, 14:42 taka sobie i jeszcze zalezy ile zarabia żona Odpowiedz Link Zgłoś
lopez27.1 Re: Mąż i ... 24.11.09, 15:06 Ja też myślałam że to normalniejsze forum .Z tego co tu czytam to normalnie jestem w szoku bo ja znam rodziny których miesięczny dochód wynosi 1600 zł i jakoś żyją nie głodują rachunki mają pozapłacane itp.Czuję się jak biedaczysko czytając to.No cóż każdy jest inny .Podziwiam osoby które miesięcznie mają ponad 4 tyś dochodu i jakoś sobie radzą......................PRZECIEŻ TO WEGETACJA NIE ŻYCIE Odpowiedz Link Zgłoś
only_marcopol Re: Mąż i ... 24.11.09, 15:56 lopez27.1 napisała: > Ja też myślałam że to normalniejsze forum .Z tego co tu czytam to normalnie > jestem w szoku bo ja znam rodziny których miesięczny dochód wynosi 1600 zł i > jakoś żyją nie głodują rachunki mają pozapłacane itp.Czuję się jak biedaczysko > czytając to.No cóż każdy jest inny .Podziwiam osoby które miesięcznie mają pona > d > 4 tyś dochodu i jakoś sobie radzą......................PRZECIEŻ TO WEGETACJA NI > E > ŻYCIE tyle to na waciki ledwo starcza ja tam mysle ze większość postów to przechwałki jak ten o warzywach a kumkwatów w zyciu nie jadłam to bidok ze mnie a juz wiem dlaczego w biedronce nie sprzedaja Odpowiedz Link Zgłoś
anita334 Re: Mąż i ... 24.11.09, 17:00 Dziewczyno,zrozum że istnieją osoby osiagające dochody wielokrotnie wyższe niż Twoje i nie mające z tego powodu schizów.Do dziewczyny komentującej warzywniakaerio tyle płacę,ciężko na to pracujemmy oboje. Odpowiedz Link Zgłoś
only_marcopol Re: Mąż i ... 24.11.09, 19:31 anita334 napisała: > Dziewczyno,zrozum że istnieją osoby osiagające dochody wielokrotnie > wyższe niż Twoje i nie mające z tego powodu schizów.Do dziewczyny > komentującej warzywniakaerio tyle płacę,ciężko na to pracujemmy > oboje. nie dziwią mnie twoje dochody tylko możliwości zjadania takich ogromnych ilości - bo oprócz warzyw chyba cos jecie jeszcze - swoją drogą ciekawa jestem ile wazysz Odpowiedz Link Zgłoś
anita334 Re: Mąż i ... 24.11.09, 20:20 Jadamy i owszem inne produkty niż warzywa,te były tylko przykładem.Ważę- naturalnie w swojej ocenie za dużo,ale po czwórce dzieci {w tym bliźnięta}oraz wieku dobiegającym czterdziestki ,sądzę że nie jest źle.Kasy mam jak lodu i bawi mnie ,że cię to wpienia,hłe. Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Mąż i ... 24.11.09, 20:40 Może niektórych Twoja pogarda nie bawi... Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Mąż i ... 25.11.09, 15:17 > Kasy mam jak lodu i bawi mnie ,że cię to wpienia,hłe. Kasy tak. Klasy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Mąż i ... 24.11.09, 17:05 only_marcopol napisała: > kumkwatów w zyciu nie jadłam to bidok ze mnie ja jadłam. Dobrze, ze czasem na bankiety w pracy zapraszają Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Mąż i ... 24.11.09, 23:04 których miesięczny dochód wynosi 1600 zł i > jakoś żyją nie głodują rachunki mają pozapłacane itp Chyba oficjalny tylko.Po opłaceniu rachunkow ile moze zostac? 1 tys zl? 30 zl na dzien na wszystko? Chyba mieszkajac u rodziny i uprawiajac poletko. Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdama Re: Mąż i ... 24.11.09, 19:16 I dużo, i mało. Mój mąż na pełnym etacie lekarza specjalisty w szpitalu zarabia 2,5 tysiąca na "rękę" (mam się wstydzić?). W domu praktycznie nie mieszka,żeby dyżurami i dodatkową pracą dobić do 6 tys. A ja wredna żona, ciągle narzekam,że mamy mało (sama zarabiam tyle ile mąż na etacie, a moja praca dodatkowa to dom i dzieci). Dla czteroosobowej rodziny z kredytem i nianią spokojne życie można by zacząć gdzieś od 10 tys./miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
only_marcopol Re: Mąż i ... 24.11.09, 19:37 amsterdama napisała: W domu praktycznie nie mieszka,żeby dyżurami i > dodatkową pracą dobić do 6 tys. A ja wredna żona, ciągle narzekam,że mamy mało a ja już naiwnie myslałam ze przeczytam - narzekam ze mamy mało "czasu dla siebie " - przeliczyłam się - a szkoda - bo życie nie tylko polega na tym zeby kase zarabiać Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Mąż i ... 24.11.09, 23:10 bo życie nie tylko polega na tym zeby > kase zarabiać Odkrywcze bardzo.Duzo czasu i malo pieniedzy to taka niby frajda? Jakos watpie.Mozna poswiecic wiecej godzin, zarobic wiecej kasy po to, by wspolny czas spedzac ciekawie.Miec srodki na atrakcyjne wyjazdy, wyjscia.Moze bedzie rzadziej, ale bardziej interesujaco i roznorodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrycja.30 Re: Mąż i ... 25.11.09, 12:21 lola211 napisała: Mozna poswiecic wiecej godzin, zarobic wiecej kasy po > to, by wspolny czas spedzac ciekawie.Miec srodki na atrakcyjne > wyjazdy, wyjscia.Moze bedzie rzadziej, ale bardziej interesujaco i > roznorodnie. Zgadzam się z tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
emma_euro_emma Re: Mąż i ... 24.11.09, 22:05 My z mężem w sumie tyle często nie mamy. I nam wystarcza No, ale apetyt rośnie w miarę jedzenia, a i chęć podwyższenia standardu życia zwiększa się cały czas... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna56 Re: Mąż i ... 25.11.09, 14:27 Wątek może nie za mądry. My zarabiając jak ktoś tu napisał (autorka chyba) też coś koło osiem i pół tysiąca mamy tyle żeby spłacić kredyt i utrzymać niewielki dom oraz cztery osoby ale zdarza mi się na wielu rzeczach oszczędzać to znaczy wydawać pieniądze rozsądnie. Odpowiedz Link Zgłoś