sabka22 27.12.09, 20:30 Odnośnie wątku o dochodach na rodzine...chodzi i zawód w którym pracujecie oraz Wasi mężowie. Ciekawe czy tu też tak wiele emam się chętnie wypowie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slonko1335 Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 27.12.09, 20:35 Ja bezrobotna obecnie, ostatnio pracowałam w księgowości i zajmowałam się pierdołami różnymi, ogólnie strasznie nudne zajęcie to było. Mąż jest handlowcem w hurtowni materiałów dachowych - zajmuje się obsługą dużych inwestycji. Nie pracuje w swoim zawodzie choć pokrewnym. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 27.12.09, 20:39 Słonko-a gdzie konkretnie ? Bo może się znamy-ja w tej samej branży Każdy ma jakąś swoją prywatną szajbę. Jak się z nią włazi w paradę zbyt wielu ludziom, mówią na niego wariat. W.Wharton Odpowiedz Link Zgłoś
kroloffa Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 27.12.09, 20:45 Projektowanie, męża brak. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 27.12.09, 20:54 he krolowa ale projektowac mozna wiele rzeczy od budynkow przez instalacje roznego rodzaju, po lodzie (okrety w zasadzie) podwodne konkretniej moze troche? Odpowiedz Link Zgłoś
kroloffa Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 27.12.09, 21:08 z tym, że ja nie projektuje konkretnie czegoś póki co projektuje ubrania, wnętrza, zdarzają sie meble...zawód będę miała jak ukończę studia...chociaż cos mnie korci, by iść na prawo Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 27.12.09, 21:03 W jednej ze spółek stoczniowych którą wraz ze stocznią diabli wzięli... Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 27.12.09, 21:12 elza78 napisała: > technika cieplna .." znaczy się - kaloryfery wymieniasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 27.12.09, 21:22 ja raczej ten dzial ponizej temperatury krzepniecia wody Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 27.12.09, 21:49 elza78 napisała: > ja raczej ten dzial ponizej temperatury krzepniecia wody .." znaczy się - lodówki?? Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 29.12.09, 15:34 no chlodnictwo bardzo ogolnie Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 29.12.09, 17:54 zapomnialam maz programista jest Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 27.12.09, 21:02 Kiedyś pracowałam w szkole, teraz w bibliotece. Dodatkowo coś tam tłumaczę (dokumenty i książki), a dla zdrowia i kondycji oprowadzam czasem wycieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
kulma.m Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 27.12.09, 21:08 Witam poswiatecznie Ja jestem dyrektorem do spraw kontraktów zagranicznych w wydawnictwie wydającym książeczki dla dzieci Maz jest kierowca w jednej z hurtowni spozywczych w Warszawie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 27.12.09, 21:36 A, zapomniałam napisać, że eks jest przedstawicielem handlowym w branży bhp. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 27.12.09, 21:48 echtom napisała: > A, zapomniałam napisać, że eks jest przedstawicielem handlowym w branży bhp..." doprawdy, mam w wielkim poważaniu co robią moi eksowie Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 27.12.09, 21:55 Ten eks jest akurat ojcem trójki moich dzieci, więc utrzymujemy regularne kontakty i nie jest mi obojętne, jaki dochód generuje Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 27.12.09, 21:48 A ja jestem nauczycielką. Odpowiedz Link Zgłoś
lolinka2 Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 27.12.09, 21:48 ja - tłumacz medyczny mąż - z wykształcenia pedagog animator kultury, w trakcie studiów kosmetologicznych obecnie nie pracujący (tzw kur domowy) Odpowiedz Link Zgłoś
cleo1976 Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 27.12.09, 22:43 Ja - prowadzę biuro sporej firmy ogrodniczej Mąż - wspólnie z ojcem prowadzi firmę zajmującą się remontami piecy hutniczych, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 27.12.09, 22:50 Jestem kierownikiem dzialu zatrudnienia w firmie prawniczej. Odpowiedz Link Zgłoś
epb3 Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 27.12.09, 22:55 informatyk - konkretnie programista. dodatkowo Mama na caly etat + Pani domu na caly etat. wszystkie zawody wykonuje w domu, wszystko sie przeplata. jestem caly czas w pracy i caly czas w domu Odpowiedz Link Zgłoś
kocimicibulki Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 27.12.09, 23:06 Ja pracuję w banku od 3 lat a moj partner jest kucharzem w gdyńskiej restauracji Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 27.12.09, 23:16 Mechanika, blacharka i lakiernictwo samochodowe, ale głównie wtedy, kiedy jest nawał pracy albo klient życzy sobie moich rąk przy jego samochodzie. Na co dzień rozmnażanie ryb akwariowych w mieszkaniu, a więc zazdroszczę tym, które między ludźmi pracują. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_sama Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 27.12.09, 23:22 Ja - telewizja Mąż - reklama Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 27.12.09, 23:38 Sklep mam. Maż wraz ze wspólnikiem firmę prowadzi, urządzenia gastronomiczne + transport. Odpowiedz Link Zgłoś
anias29 Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 28.12.09, 09:21 Księgowam, a małżonek - pracownik naukowy wyższej uczelni technicznej Odpowiedz Link Zgłoś
anek130 Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 29.12.09, 15:30 hehe u nas to samo ja księgowa w szkole a mąż dr na Politechnice Sląskiej. pozdrawiam serdecznie Ania Odpowiedz Link Zgłoś
anias29 anek130 29.12.09, 19:37 > hehe u nas to samo ja księgowa w szkole a mąż dr na Politechnice > Sląskiej. > > pozdrawiam serdecznie > Ania I do tego imię wspólne;D Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: anek130 29.12.09, 21:00 a z jakiego miasta jesteś jeśli można wiedzieć?pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
anias29 Re: anek130 29.12.09, 22:03 sabka22 napisała: > a z jakiego miasta jesteś jeśli można wiedzieć?pozdr. Kto, anek130 czy ja? Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 28.12.09, 09:30 etatowo sekretarka w budrzetówce, poza etatowo architekt wnętrz i witrażownk. Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 28.12.09, 09:33 budżetówka oczywiście.. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 29.12.09, 05:32 Mąż - policjant Ja - zajmuję się biorezonansem (medycyna naturalna), 4 gabinety w różnych miastach Do tego wspólnie załozyliśmy prywatne przedszkole Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 29.12.09, 05:33 anyx27 napisała: > Mąż - policjant > Ja - zajmuję się biorezonansem (medycyna naturalna), 4 gabinety w różnych miast > ach > > Do tego wspólnie załozyliśmy prywatne przedszkole Z wykształcenia: mąż - stomatolog, ja - germanistka. Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Anyx27 29.12.09, 09:02 Ty to masz szczęście nie dosyć że policjanta masz w domu to jeszcze zęby leczyć potrafiprzydałby mi się taki Odpowiedz Link Zgłoś
czustka Re: Anyx27 29.12.09, 09:07 Przyjmuję wnioski o wydanie dowodu osobistego czyli administracja samorządowa Urząd Miasta Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Anyx27 29.12.09, 13:28 sabka22 napisała: > Ty to masz szczęście nie dosyć że policjanta masz w domu to jeszcze > zęby leczyć potrafiprzydałby mi się taki Mąż nie pracuje jako stomatolog, studia skończył kilka(naście ) lat temu i z zawodem nie ma nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
migotka-2 Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 29.12.09, 09:21 Mąż-Partner blacharstwo i lakiernictwo- własna działalność Ja- tanatokosmetyka i pokrewne. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 29.12.09, 15:38 znaczy upiekszasz nieboszczykow? Odpowiedz Link Zgłoś
migotka-2 Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 29.12.09, 15:46 Można to tak nazwać, choć ja mówię o tym trochę inaczej przez wzgląd na specyfikę pracy i rodziny zmarłych (przygotowuję zwłoki do pochówku) Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 29.12.09, 15:48 ciekawe zajecie, nie masz problemow z emocjonalnym podejsciem do pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
migotka-2 Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 29.12.09, 16:00 Pewnie że czasami mam. Ale problemy są zawsze, w każdej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 29.12.09, 16:04 ale twoje zajecie jest szczegolne, podobnie jak patolog masz do czynienia ze zmarlymi, ja bym chyba nei podolala psychicznie szacun normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 29.12.09, 16:05 Elza, po roku zwłoki przestałyby stanowic problem. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 29.12.09, 17:52 nie wiem jak u mnie, bo ja na praktykach strasznie przezywalam, to w zasadzie zadecydowalo o mojej zyciowej drodze ale jakas tam fascynacja pozostala, mimo wszystko balabym sie przezyc emocjonalnych, zwlaszcza teraz, kiedys znacyz przed dziecmi chyba bylam bardziej twarda Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna56 Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 29.12.09, 18:39 elza78 napisała: > nie wiem jak u mnie, bo ja na praktykach strasznie przezywalam, to w zasadzie > zadecydowalo o mojej zyciowej drodze Czyli kim jesteś bo jakoś pojąć nie mogę Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 29.12.09, 19:01 mam dwa zawody jestem analitykiem medycznym i inzynierem mechanikiem Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 29.12.09, 19:06 ale poswiecam sie raczej temu technicznemu - konkretnie chlodnictwo, jako analityk pracowac nie zamierzalam i nei zamierzam, chce polaczyc swoja wiedze z obydwu dziedzin aby robic to co mi odpowiada, ale do tego musze zrobic drugi stopien studiow - juz niebawem Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 29.12.09, 20:42 A czym sie zajmuje analityk medyczny? Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 29.12.09, 23:41 analizy krwi (biochemia serologia, koagulologia, hematologia, rowniez posiewy), moczu, pmr plynow z jam ciala, wykonywanie preparatow histopatologicznych, pobieranie materialu biologicznego do badan, mikrobiologia, etc. generalnie to praca laboratoryjna w zasadzie zblizona do analizy chemicznej w niektorych sytuacjach chociaz mocno rozszerzona o biologie mikrobiologie i inne nauki medyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 29.12.09, 23:59 Dzieki - tak w sumie zgadywalam po chwili, tylko najpierw skojarzylo mi sie z analitykiem CIA albo finansowym, i usilowalam sobie wyobrazic, jakie to zagadnienia medyczne mozna tak gleboko analizowac Sytuacje szpitalnictwa w Polsce czy co... Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 30.12.09, 11:40 to od analiz chemicznych raczej sie nazwa wziela Odpowiedz Link Zgłoś
madeleine.b Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 29.12.09, 10:22 Ja jestem nauczycielką. Mąż serwisantem. Odpowiedz Link Zgłoś
korusiar Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 29.12.09, 10:46 Z wykształcenia jestem pracownikiem administracyjnym, obecnie nie pracuję zawodowo, zajmuję się dwiema córkami i domem. Prawie-mąż z wykształcenia jest mechanikiem samochodowym, obecnie współwłaściciel firmy w branży transportowej na kraj i zagranicę. Odpowiedz Link Zgłoś
anulkau Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 29.12.09, 11:08 Ja - doradca rolniczy, mąż - pracuje w szpitalu, ale nie jest lekarzem (niestety, albo na szczęście... ) Zajmuje się papierkami... Odpowiedz Link Zgłoś
gku25 Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 29.12.09, 11:26 Zajmuję się logistyką, mąż jest strażnikiem granicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 29.12.09, 12:32 ja: fotoedytor (na wychowawczym i w 2 ciąży, więc chwilowo w domu) maż: prawnik Odpowiedz Link Zgłoś
ezaremba Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 29.12.09, 15:37 Jestem szefem działu handlowego w centrali prywatnej firmy (mamy jeszcze oddziały). Firma jest dytsrybutorem materiałów eksploatacyjnych do urządzeń biurowych (tonery, tusze), sprzedajemy również materiały biurowe. Niedoszły narzeczony był kierownikiem zmiany na magazynie, a po zdegradowaniu jest magazynierem w tej samej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 29.12.09, 15:45 Ja - wydawnictwo. Mąż - badania marketingowe. Zawodów nie podam Odpowiedz Link Zgłoś
w_miare_normalna Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 29.12.09, 15:52 Ja mam zawód sprzedawca, ale jeszcze się uczę, teraz studium technik- administracji, chwilowo jestem na urlopie wychowawczym. Mój facet jest z zawodu mechanikiem, a pracuje jako przedstawiciel handlowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mloda0242 Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 29.12.09, 16:03 pedagog i programista; Odpowiedz Link Zgłoś
grave_digger Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 29.12.09, 16:11 nauczyciel dodatkowe dochody to alimenty Odpowiedz Link Zgłoś
agatracz1978 Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 29.12.09, 16:16 ja - prawnik (obecnie na wychowawczym do września) mąż - ph w branży budowlanej Odpowiedz Link Zgłoś
utrzymanka Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 29.12.09, 16:24 z wysztalcenia prawnik, obecnie firma konsultingowa w rozwoju biznesu. on - inz. telekomunikacji, obecnie cos tam robi na poziomie corporate, ale nigy nie udalo mi sie zrozumiec co dokladnie Odpowiedz Link Zgłoś
pati9.78 Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 29.12.09, 17:32 Ja z zawodu jestem nauczycielką (ale obecnie juz trzeci rok na wychowawczym), a mąż jest architektem z zawodu, a od kilku lat prezesem firmy budowlanej. Odpowiedz Link Zgłoś
bellinetta Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 29.12.09, 17:42 ja architekt, a moj maz ma własną firmę Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 29.12.09, 17:44 ja - jestem nauczycielem mąż - prowadzi gospodarstwo rolne (czytaj jest rolnikiem Odpowiedz Link Zgłoś
olaj Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 29.12.09, 18:48 Ja się zajmuję bańkami Ola Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Czym się zajmujecie zawodowo? 29.12.09, 18:55 mąż z wykształcenia elektryk (było to modne pracuje jako kierowca wielkich autobusów ja pracuję zgodnie z wykształceniem: marketingowiec, kierownik sekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
kotka.zielonooka Re: Ja nie powiem ale lilka69 29.12.09, 18:48 Jestem architektem , [tudzież architektem wnętrz i architektem krajobrazu] A tak półzawodowo/półamatorsko zajmuje się wizażem , makijażem (i ogólnie "ażem" ) Odpowiedz Link Zgłoś
kotka.zielonooka Re: Ja nie powiem ale lilka69 29.12.09, 18:54 A! a narzeczony - lekarz. Specjalizacja - reumatolog ale z zacieciem internistycznym Odpowiedz Link Zgłoś
protozoa Re: Ja nie powiem ale lilka69 30.12.09, 20:06 O ile nic sie nie zmieniło to reumatologia jest specjalizacja robiona na bazie interny, więc musi mieć zacięcie internistyczne. Chyba, że - tak jak kardiologia ( która zawsze była na bazie interny)- jest specjalizacja podstawowa. Odpowiedz Link Zgłoś
kotka.zielonooka Re: Ja nie powiem ale lilka69 30.12.09, 21:51 Chodzilo mi o to ze pomimo specjalizacji narzeczony mocno interesuje sie przypadkami stricte internistycznymi akurat z zagadnieniami samej reumatologi jako takiej nie majacymi wiele wspolnego. moze sie nieprecyzyjnie wyraziłam Odpowiedz Link Zgłoś