spaprana 29.01.10, 16:25 wczoraj był 14 dzień cyklu, wylądowaliśmy w łóżku, było miło, ale ....skończyło się nieciekawie- gumka została we mnie, wyjęłam ją bardzo ostrożnie ale mam stracha. Nie planowaliśmy drugiego dziecka teraz... boje się Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tylkotroche Re: RAtunku!!!! 29.01.10, 16:26 72 godziny czasu... jeszcze trochę zostało Odpowiedz Link Zgłoś
becitka87 Re: RAtunku!!!! 29.01.10, 16:31 Masz tabletki,które musisz wziać w ciągu 72 godz po stosunku. Wtedy na pewno ciąży nie będzie. Musisz iść po recepte do gina o ile dobrze pamiętam. Kosztują ok 100 zł Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: RAtunku!!!! 29.01.10, 19:45 Wtedy na pewno > ciąży nie będzie Nawet na tym forum wiele kobiet pisała,ze ma dzieci po tych tabletkach. Odpowiedz Link Zgłoś
becitka87 Re: RAtunku!!!! 29.01.10, 19:46 Nie wiedziałam o tym. Ja ich nigdy nie brałam. Dziewczyna mojego brata nie raz z nich korzystała. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: RAtunku!!!! 29.01.10, 19:49 To poczytaj sobie o tych tabletkach.Wiedza nie zabija Odpowiedz Link Zgłoś
lykaena Re: RAtunku!!!! 29.01.10, 16:30 Skoro nie planowaliście to może trzeba było się zabezpieczyć.... Odpowiedz Link Zgłoś
lykaena Re: RAtunku!!!! 29.01.10, 16:38 pl.wikipedia.org/wiki/Wska%C5%BAnik_Pearla Ty najwidoczniej nie potrafisz. Odpowiedz Link Zgłoś
wespuczi Re: RAtunku!!!! 29.01.10, 16:41 www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1761 idz do gina niech wypisze recepte... Odpowiedz Link Zgłoś
wesola_zocha Re: RAtunku!!!! 29.01.10, 16:42 rzeczywiście, najlepsze w tej sytuacji wyjście to chyba pójść do gina po tabletkę "po" (masz 72 h od niefortunnego zdarzenia). Jednak moim zdaniem prezerwatywa nie jest najpewniejszym środkiem jeżeli nie chcesz kolejnej ciąży. Próbowałaś innych metod? Radzę porozmawiać ze swoim lekarzem, bo przy kondomach trzeba się liczyć z takimi wypadkami. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sofi84 Re: RAtunku!!!! 29.01.10, 17:22 kurcze, jeśli dziewczyna nie wierzy w kalendarzyk i nie chce zakładać spirali (poza tym może jest młoda i nie miała dzieci więc się nie zaleca) i nie będzie się faszerowała hormonami, to gumka jest najpraktyczniejszą i najbardziej uniwersalną metodą antykoncepcji w tym wypadku. Co, że się zsunęła to co? już się nie umie zabezpieczyć? Kurcze, ja też kiedyś wyławiałam gumkę zdarzyło się no i co? Odpowiedz Link Zgłoś
dzoaann Re: RAtunku!!!! 29.01.10, 17:32 no, a mi sie zdarzyło,że pekła i dlatego właśnie to nie jest dobra metoda dla kogos, kto na 100% nie chce dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
zlosliwe_malpisko Re: RAtunku!!!! 29.01.10, 17:36 sofi84 napisała: > kurcze, jeśli dziewczyna nie wierzy w kalendarzyk chyba jednak wierzy skoro wie w którym dniu cyklu był sex, i nie chce zakładać spirali > (poza tym może jest młoda i nie miała dzieci więc się nie zaleca) ma dziecko, czytaj uważnie i nie będzie > się faszerowała hormonami oczywiście, po hormonach rośnie zarost i boli głowa to gumka jest najpraktyczniejszą i najbardziej > uniwersalną metodą antykoncepcji w tym wypadku. czego dowodem jest niniejszy wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: RAtunku!!!! 29.01.10, 17:52 Gumka nie jest zła, tylko lepiej nie stosować jej w samym środku cyklu Niektórzy zalecają też łączenie jej ze środkiem plemnikobójczym. Odpowiedz Link Zgłoś
sofi84 Re: RAtunku!!!! 29.01.10, 19:43 no to nie doczytałam - co racja to racja. Ale może nie chce spirali i już. Jasne, że gumka nie jest w 100% bezpieczna, ale mało co jest po hormonach nie tylko zarost rośnie poza tym ja brałam je wiele lat i żyję, moja kumpela bierze je rok i ma nieźle już wagę na plusie. Inna moja koleżanka jest ich przeciwniczką i już. Co za różnica Nie chce niech nie łyka. Pyta co teraz, można odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: RAtunku!!!! 29.01.10, 17:43 wiecie czmeu tka sie dzieje - bo faceci nie potrafia wybrac wlasciwego dla siebie rozmiaru prezerwatywy stad te pekniecia zsuwanie i tak dalej, bo to z egumki maja rozmiary to juz w ogole jest wielka rewelacja jak sie na ten temat wspomni. Odpowiedz Link Zgłoś
zlosliwe_malpisko Re: RAtunku!!!! 29.01.10, 17:46 elza78 napisała: > wiecie czmeu tka sie dzieje - bo faceci nie potrafia wybrac wlasciwego dla > siebie rozmiaru prezerwatywy stad te pekniecia zsuwanie i tak dalej, bo to z > egumki maja rozmiary to juz w ogole jest wielka rewelacja jak sie na ten temat > wspomni. mają różne rozmiary, tylko nie wiadomo po co... Każdy facet potrzebuje przecież XXL. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: RAtunku!!!! 29.01.10, 17:55 > Każdy facet > potrzebuje przecież XXL. i stad wlasnie takie sytuacje jak zsuwanie sie gumek... Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: RAtunku!!!! 29.01.10, 18:30 zlosliwe_malpisko napisała: > mają różne rozmiary, tylko nie wiadomo po co... Każdy facet > potrzebuje przecież XXL. No przecież! Odpowiedz Link Zgłoś
estelka1 Re: RAtunku!!!! 29.01.10, 20:03 Jasne, najlepiej skopać leżącego... spora część emam ma to dopracowane do perfekcji. Spaprana - szybkie pytanie, od którego moim zdaniem powinnaś wyjść. Nie planowaliście drugiego dziecka teraz. Będzie jakaś katastrofa, jeśli jednak mimo wszystko wczoraj "zaskoczyłaś"? Jeśli świat się nie zawali, bo "kiedyś" planowaliście drugiego malucha, to odpuść, niech się dzieje wola natury. Jeśli zdecydowanie mówicie nie, nie teraz, może wcale, biegnij do ginekologa po receptę na pigułki "po". Tylko najpierw doczytaj dokładnie, ile ona zamieszania w organiźmie robi i rozważ wszystkie za i przeciw. Pozdrawiam cieplutko i życzę jak najlepszego rozwiązania. Odpowiedz Link Zgłoś