faga 05.06.10, 13:07 Jak w tytule Głosuje na Kaczyńskiego bo jest patriota i nie jest pieskiem Rosji jak całe PO. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
syriana Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 13:10 brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
sliwew Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 07.06.10, 13:15 Błagam rozsądnych ludzi---kogokolwiek tylko nie na Kaczyńskiego---to tyran-i dyktaturę bedziemy mieć,ze hej-nieważni sa dla niego ludzie--ale władza jaką moze mieć..żal mi czytac ,ze ulegacie wizji-jego sztabowi-któzy najlepiej chcieli,żeby przez całą kampanie nic nie mówił-i wyglądał na słodkiego lalusia-bużka-na plakatach fałszywie wymuskana!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 13:13 A gdzie się takich głupot nasłuchałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
majka003 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 13:18 Nie!Nie!Nie! Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 13:22 Mam wrazenie, ze definicje patriotyzmu w duchu romantycznym i pozytywistycznym rozjechaly sie w Polsce juz zupelnie Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 16:09 cherry.coke napisała: > Mam wrazenie, ze definicje patriotyzmu w duchu romantycznym i pozytywistycznym > rozjechaly sie w Polsce juz zupelnie A kiedy one były połączone??? Odpowiedz Link Zgłoś
ira_07 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 06.06.10, 00:40 > Mam wrazenie, ze definicje patriotyzmu w duchu romantycznym i pozytywistycznym > rozjechaly sie w Polsce juz zupelnie Te definicje nieco się różnią... Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 13:35 > Jak w tytule > Głosuje na Kaczyńskiego bo jest patriota i nie jest pieskiem Rosji jak całe PO. To jest jeden z powodów które odrzucają mnie od Kaczyńskiego i jego partii - wyborcy którzy są zawzięci i niestety często bardzo chamscy, czego w innych partiach na tak wielką skalę się nie spotyka. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 13:39 Inne partie maja wyborców, a PiS ma wyznawców. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 13:42 > Inne partie maja wyborców, a PiS ma wyznawców. Tak właśnie to widzę. Zaglądam na dwa fora i wszędzie to samo. Wyznawcy PiS-u ubliżają wszystkim dookoła, zwolennicy PO, SLD, PSL prezentują wysoki poziom kultury przy wyznawcach PiS-u. Jacy wyborcy, taki prezydent i partia. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 13:59 w zasadzie PO ma lepszego kandydata od wyborcow pan gafa ktory kobiety nazywa kaszalotami wspomina podczas wizyty w moskwie polska okupacje w kontekscie przemarszu wojsk i ma przyjemnosc wizytowac tereny powodziwe jacy wyborcy taki kandydat tu mozna powiedziec ze komorek przewyzsza oczekiwania Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 14:05 Elza, czy oczekujesz, iż kandydatem na prezydenta nie będzie człowiek z krwi i kości ? Ideałów nie ma. Każdy polityk jest aż lub tylko człowiekiem. Żaden z nich nie jest doskonały i np. pan Szmajdziński który był moim kandydatem również doskonały nie był. Dopuszczam ewentualne wpadki jako coś zupełnie ludzkiego, jednak pan Komorowski jest politykiem spokojniejszym i jak do tej pory nie przejawiał jakiegoś wielkiego zacietrzewienia które w polityce nie powinno mieć miejsca, a u pana Kaczyńskiego ma. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 14:12 to teraz figrut przypomnij sobei irasiada i borubara jak to jest ze jeden ten od kaszalotow moze byc czlowiekiem a drugi nie? jeden lepszy drugi gorszy? ktos wspomni jeszcze malpe w czerwonym w kontekscie tych biednych dunek nazwanych kaszalotami przez super kandydata na prezydenta o pseudonimie "litwin" bronek to porazka PO - porazka po calosci, bo jasne bledy zdarzaja sie kazdemu, ale takie dyplomatyczne wpady kandydata partii ktora swoja kampanie opiera miedzy innymi na retoryce trzesacego sie bartoszewskiego na temat dyplomatolkow coz - warto spojrzec we wlasne szeregi i zrobic rachunek sumienia kto tutaj matolem dyplomatycznym jest Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 14:17 Irasiada pamiętam, borubara nie (tu nie wiem o co chodzi). Daj mi proszę przykłady, gdzie gnębię jednego z polityków za potknięcie słowne, albo też moje słowa w których wyśmiewam się z wzrostu pana Kaczyńskiego, czy też z mlaskania itp. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 14:22 > Irasiada pamiętam, borubara nie (tu nie wiem o co chodzi). Borubar, czyli Artur Boruc, bramkarz polskiej reprezentacji. Prezydent chwalił go za grę na Euro Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 14:18 No i jeszcze jedno - moja sympatia zawsze była przechylona na stronę SLD, a jest to partia szkalowana bardzo często, bo podobno "czerwona, sprzedajna komuna". Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 15:25 figrut to skoro twoja sympatia zawsze byla w strone sld to chyba sie orientujesz ze sld nie poprze w drugiej turze zadnego z kandydatow, z tego powodu ze zachowanie komorka na konwencie seniorow 10 kwietnia bylo skandaliczne i cyniczne ponoc bronek pokazal prawdziwa twarz pewnie to on byl takim co sie cieszyl i klaskal w rece jak wspomnial poncyliusz dziwi ze ktos sie z takim kandydatem moze identyfikowac Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 16:28 Elza, widzisz różnicę między PRZECHYLA a TWARDO SIEDZI ? Nie jestem fanatyczką żadnej partii, a jedynie moja sympatia dla jednej jest większa, dla innej mniejsza. W SLD widzę wiele założeń z którymi osobiście się zgadzam, w PiS jest ich mało, ale też takie są, w PO też znajdzie się sporo rzeczy z którymi się zgadzam. Staram się odseparowywać na ile jest to możliwe od oszołomów z każdego ze stronnictw. Wskaż mi proszę partię czystą jak łza, która nie trzyma w swoich szeregach ludzi nieodpowiednich. Żeby nie było, to cenię sobie ekscentrycznego pana Palikota za jego inteligencję , choć nie jest on z SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 16:32 figrut napisała: > Elza, czy oczekujesz, iż kandydatem na prezydenta nie będzie człowiek z > krwi i kości ? jakby te wpadki to były glupie przejęzyczenia, to wtedy można się wesoło podśmiewać, ale on popełnia gafy merytoryczne, ma braki w konstytucji, myslał (mam nadzieję, że ktoś go już oświecił) że Norwegia jest w UE, myli podstawowe pojecia z ekonomii, to już smieszne nie jest. Zresztą na tle Bronka widać jak rozdmuchiwane były gafy L.K, z Borubara i Irasiad sama się śmiałam, ale jak słyszę, że najpoważniejszy kandydat na prezydenta chce wydobywać gaz metodą odkrywkową albo nawet nie zadał sobie trudu zeby sprawdzić gdzie pracuje (od ponad roku) osoba, którą chce na stanowiska szefa NBP to nie widzę powodów do śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 18:49 uscogens napisał: ale jak > słyszę, że najpoważniejszy kandydat na prezydenta chce wydobywać gaz metodą > odkrywkową Na moje oko łupki bitumiczne to skała osadowa zawierająca bituminy, czyli węglowodory. A łupek znajdujący np w Estonii ( światowy potentat w tejże technologii pozyskiwania gazu) zalega na głębokości od 7 do 100 m pod powierzchnią, więc wydobywany jest metodą odkrywkową. Tak więc pan marszałek miał tu całkowitą rację mówiąc,że odkrywki niszczą środowisko. Przykład największej ,,dziury" w Europie - Bełchatów. Ciśnie mi się na ,,usta"- przyganiał kocioł garnkowi. Może trochę wikipedii przydałoby się poczytać Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 19:57 A czy ja gdzieś neguję, że to niszczy środowisko?? Chodzi o to, ze nie jest to jedyna metoda i Komorowski albo o tym nie wie, albo udaje że nie wie, używając kuriozalnego argumentu o rezerwach na czas szantażu gazowego. No rzeczywiście jak nas zaczną szantażować to raz-dwa w trzy tygodnie gaz wydobędziemy i będziemy niezależni Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 20:26 iuscogens napisał: > A czy ja gdzieś neguję, że to niszczy środowisko?? Chodzi o to, ze nie jest to > jedyna metoda i Komorowski albo o tym nie wie, Trochę na ten temat czytałam więc powiedz mi jaka jest inna metoda pozyskiwania łupku bitumicznego ze skorupy ziemskiej? Bo wypowiedź pana Komorowskiego oglądałam i wiem/ domyślam się o co mu chodziło . Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 20:45 www.ogrzewnictwo.pl/index.php?akt_cms=5818&cms=265 Tu jest dość jasno opisane,są łupki gazowe i łupki z których pozyskuje się energię, tak jak te w Estonii. Tak,czy siak metoda dość kontrowersyjna, jeżeli chodzi o pokłady i ich wykorzystanie w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 20:46 weglowodory.pl/gaz-lupkowy-technologia-wydobycia/ To powiedz o co mu chodziło?? Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 21:14 O łupek jako taki (bitumiczny/ gazowy), z tej krótkiej wypowiedzi można byłby wywnioskować. Ta technologia wg ekspertów to pieśń przyszłości,za jakieś 10 -15 lat. A do tej pory co? Jak najbardziej jestem za tym , aby nasz kraj był energetycznie niezależny. Póki co drugim Katarem,czy Kuwejtem nie jesteśmy. Jako konsumentowi zależy mi aby gaz był tani , o narodowość nie pytam. weglowodory.pl/gaz-lupkowy-w-polsce-obalamy-mity/ Odpowiedz Link Zgłoś
joanna666 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 21:36 Ja. Bo uważam, że to najlepszy (choć nie idealny) kandydat, który ma realną szansę wygrać wybory. Poza tym (a może przede wszystkim) cała władza w ręce PO - no wayI tak uważa sporo znanych mi osób, które stanowczo przeczą stereotypowi wyborcy PiS-u. Jako wojująca feministka poza tym nie zagłosuję na kogoś, kto mniej urodziwe kobiety nazywa kaszalotami (sam ma zresztą aparycję dosyć odległą od Apollina Belwederskiego hue hue P.S. Baaardzo dużo moherów za namową pewnie wnuków albo księdza proboszcza podpięło sobie internet - zobaczcie chociażby sondaże na Interii. Tam chyba jest próba reprezentatywna - kilkaset tysięcy osób głosujących i Jaro wymiata No, ale tam głosowanie jest anonimowe i nie trzeba się tłumaczyć. Tak, jak i w realu... Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 21:44 No, w "Fakcie" tez, co jest ciagle przywolywane w propisowskich watkach Tylko jakims cudem ja ciagle widze tam przyciski do glosowania, i moge glosowac w kolko, co zreszta dla jaj czynie i to na przemian Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 21:48 Cherry.coke, jesteś grupa trzymająca sondaże Odpowiedz Link Zgłoś
joanna666 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 21:53 Ale na Interii nie da się z tego samego IP głosować w kółko Dlatego zacytowałam ta próbę jako statystycznie reprezentatywną Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 21:57 Też nie. Populacja internautów nie jest tożsama z populacją Polaków. Poza tym zmiana IP nie jest chyba problemem. I jeszcze poza tym - w glosowaniu przez internet nie wiemy, kto głosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 22:22 joanna666 napisała: > Ale na Interii nie da się z tego samego IP głosować w kółko Dlatego > zacytowałam ta próbę jako statystycznie reprezentatywną Ale wiesz, ze jesli chcesz, to co minute mozesz miec inne IP, nawet jesli wyjsciowo masz stale? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 21:50 > Tam chyba jest > próba reprezentatywna - kilkaset tysięcy osób głosujących Reprezentatywność próby nie polega na ilości oddanych głosów. A sondaż internetowy, w którym w dodatku głosować można wielokrotnie, NIE JEST badaniem opinii publicznej. Przykro mi, że muszę cię rozczarować. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna666 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 21:59 Przeczytaj, co napisałam powyżej No, może mój komp jest trefny został namierzony przez UOP czy cóś innego jako będący we władaniu "Pisiaków" i pokazuje cały czas, że już "zagłosowałam" Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 22:03 Przeczytałam. I? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna666 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 22:16 No ja na przykład i pewnie paru zwolenników JarKacza nie może głosować w kółko A nie chce mi się rzeźbić ze zmianą IP, podejrzewam, że większości "głosujących" też. Trafność sondaży oficjalnych mogłaś zaś ocenić 5 lat temu jesienią. Według nich prezydentem jest Donek... Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 22:21 > A nie chce mi się rzeźbić ze zmianą IP, podejrzewam, że większości > "głosujących" też. Większości na pewno. Tylko w głosowaniu netowym nie ma pewności, czy jednak jakaś grupa nie zechciała się w to pobawić (żeby nie było o polityce: pamiętam wyniki głosowania na najbardziej obiecującego piłkarza sprzed bodaj roku - wygrał jakiś nikomu nieznany chłopaczek z Rosji, bo tam "ktoś" zadbał o głosowanie). > Trafność sondaży oficjalnych mogłaś zaś ocenić 5 lat temu jesienią. Owszem, nawet analizowaliśmy je na zajęciach potem Było fascynujące zastanawiać się, dlaczego ludzie wstydzili się przyznać, na kogo zagłosują. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 06.06.10, 20:20 Owszem, nawet analizowaliśmy je na zajęciach potem Było > fascynujące zastanawiać się, dlaczego ludzie wstydzili się przyznać, > na kogo zagłosują. Rzeczywiście fascynujące, biorąć pod uwagę, że sama wyborców PIS-u nazywasz "wyznawcami". Poza tym w dużej mierze to "zasługa" mediów, które wylansowały pogląd, że tylko jedna partia i jeden kandydat jest trendi, a na PIs i Kaczyńskich głosują tylko tępe, wiejskie, moherowe babcie. Jak widac z lektury wątków na emama ten pogląd jest wiecznie żywy. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 06.06.10, 20:33 Rozczarowujesz mnie wyjezdzajac z argumentem "mediow" Juz pisalam o tym - ktore dokladnie media sa antypisowskie? GW i okolice TVN-u (i to nie do konca, bo TVN to tez media populistyczne, i jesli mozna wycisnac lzy dowalajac rzadowi, to tez dowala). Natomiast cala TVP, cale Polskie Radio, Rzepa, SE, Fakt, TV Trwam, Nasz Dziennik, Radio Maryja, Gazeta Polska - propis. Newsweek, Polityka, dziennik, Polsat - neutralne. Internauci - pol na pol. Dokonaj wiec prostej operacji arytmetycznej i skoncz z tym argumentem, bo jest kompletnie irracjonalny. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 22:24 Wiekszosci glosujacych na pewno sie nie chce, natomiast we wszelkie sondaze netowe ja w ogole nie wierze (ani w petycje), bo wystarczy, ze zechce sie jednemu i napisze automacik, ktory bedzie glosowal, zmienial proxy, glosowal, zmienial proxy... Zreszta w gazetowe sondaze tez nie wierze - nie wiem, czy te osrodki robia je do luftu, czy spoleczenstwo jest takie niezdecydowane, ale te fluktuacje sa niepowazne. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 06.06.10, 19:48 sarah_black38 napisała: > O łupek jako taki (bitumiczny/ gazowy), z tej krótkiej wypowiedzi można byłby > wywnioskować. > > Ta technologia wg ekspertów to pieśń przyszłości,za jakieś 10 -15 lat. A do te > j > pory co? No ale właśnie dlatego, że technologia jest w odległej perspektywie czasowej, to trzeba teraz się za to zabrać. A jak wyjaśnisz tekst o tym, że wg Komorowskiego gaz trzeba zostawić na czarną godzinę, biorąc pod uwagę właśnie ten okres oczekiwania???? Jak najbardziej jestem za tym , aby nasz kraj był energetycznie > niezależny. Póki co drugim Katarem,czy Kuwejtem nie jesteśmy. Jako konsumentowi > zależy mi aby gaz był tani , o narodowość nie pytam. > Tylko, że na takim podejściu można się przejechać. półtora roku temu była afera z kryzysem energetycznym, teraz jest sprawa z uzależnieniem Ukrainy od Rosji. Moim zdaniem, kwestia bezpieczeństwa energetycznego nie powinna być rozpatrywana tylko w kategoriach ekonomicznych. > Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 16:22 figrut napisała: > > Inne partie maja wyborców, a PiS ma wyznawców. > Tak właśnie to widzę. Zaglądam na dwa fora i wszędzie to samo. Wyznawcy > PiS-u ubliżają wszystkim dookoła, zwolennicy PO, SLD, PSL prezentują > wysoki poziom kultury przy wyznawcach PiS-u. Jacy wyborcy, taki > prezydent i partia. To zajrzyj na komentarze pod jakimkolwiek artykułem na gazecie, w którym wspominay jest PIs albo Kaczyński to może opadną Ci klapki z oczu. Oto próbka z dzisiaj z portalu gazety: "Piss-ciemniak. " "WAL sie piss-wale, po angielsku wasza partia to Piss-in-Shit czyli szcyny w gownie." "Nie będziesz pisuarem z fekaliami straszyl ludzi, bo bedzie ci on odebrany - jedenaste przykazanie." To tylko 3 przykłady z pierwszych 30 postów wątku który na 300 postów, dalej nie chce mi się nawet szukać. Poziom kultury nie jest zależny od tego czy się popiera PiS czy PO czy SLD, chamy i nawiedzeni są wszedzie. No chyba, ze to jest przykład wysokiej kultury dla Ciebie, to w takim razie nie dyskutuję dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 16:14 angazetka napisała: > Inne partie maja wyborców, a PiS ma wyznawców. A na jakiej podstawie oceniasz wszystkichwyborców PIS-u??? Tak ciężko jest pojąć, ze wśród wyborców PIs-u są (usiądź i przygotuj się na szok życiowy) są ludzie normalni, którym po prostu odpowiada program tej partii??? No kurde, widzę, ze w leceniu stereotypami to z ojca rydzyka bierzesz przykład Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 16:22 > A na jakiej podstawie oceniasz wszystkichwyborców PIS-u??? Tak ciężko > jest pojąć, ze wśród wyborców PIs-u są (usiądź i przygotuj się na szok życiowy) > są ludzie normalni, którym po prostu odpowiada program tej partii??? Wnioski można wyciągnąć choćby z for internetowych. Chyba nikt nie twierdzi, że w PiS nie ma ludzi myślących, wykształconych, inteligentnych, ale widać jak na dłoni, że jest to partia którą uwielbieniem (tak, uwielbieniem, a nie sympatią) darzy wyjątkowo wielki procent fanatyków i chamów. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 16:45 figrut napisała: > > A na jakiej podstawie oceniasz wszystkichwyborców PIS-u??? > Tak ciężko > > jest pojąć, ze wśród wyborców PIs-u są (usiądź i przygotuj się na > szok życiowy) > > są ludzie normalni, którym po prostu odpowiada program tej > partii??? > Wnioski można wyciągnąć choćby z for internetowych. Chyba nikt nie > twierdzi, że w PiS nie ma ludzi myślących, wykształconych, > inteligentnych, ale widać jak na dłoni, że jest to partia którą > uwielbieniem (tak, uwielbieniem, a nie sympatią) darzy wyjątkowo > wielki procent fanatyków i chamów. No własnie wyciagam, mogę dla Ciebie poszukać jeszcze więcej cytatów, jesli te ktore zacytowałam wyżej nie starczą. osoby chamskie i prymitywne są wszedzie, tylko ze wyborcy danej partii wolą myślenie, ze co złego to nie my, a Ci drudzy to fanatycy i chamy. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 18:24 Proszę forum.pomorska.pl/Wybory-2010-Wyra-swoja-opinie-Wybierz-z-nami-prezydenta-t58509.html Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 20:01 Figrut, ale o czym to świadczy, bo nie rozumiem?? Czy ja pisałam, ze wyborcy PIS-u to chodzące anioły, mi wystarczy poczytać forum gazety, żeby zobaczyć, że obu stron obrzucają się błotem. Wyborcy PO to nie są wyjatki naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 21:05 Ja sie akurat z toba zgodze, ze bluzganie jest po obu stronach. Nie to mnie zreszta odstrecza od PiS i szerzej umyslowosci prawicowej. Najbardziej odstreczaja mnie gniazda ideologiczne takie jak Salon24, Fronda, Gazeta Polska, Pospieszalski itp. Czytam to czasami dla celow edukacyjnych i jest to tak calkowicie sprzeczne nie tylko z moim swiatopogladem, ale i z ogolna racjonalnoscia myslenia, ze przerazeniem napawa mnie mysl, iz ci ludzie mieliby miec swoich przedstawicieli w najwyzszych wladzach panstwa. Jakis koszmarny splot osobowosci autorytarnej, polityki historycznej, umilowania spiskow, koltunskiego patriotyzmu i najprymitywniejszej, balwochwalczej religijnosci. Przeciwko temu jestem w stanie zaglosowac na kazdego. Nawet na gajowego Buraka. Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 22:59 Wszyscy dają upust emocjom, ale jednak PiS brutalniej i dosadniej. Na pewno za to wyznawcy PiS robią więcej błędów ortograficznych i nie potrafią się wysłowić. Zakładają wątki po prostu kłamliwe, piszą świadomie nieprawdę, zmieniają ciągle nicki, żeby podbijać wymyślone przez siebie łgarstwa. Taki jest PiS - dla władzy zrobi wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_polskiej_yntelygencji Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 23:59 a jednak... coś mnie jeszcze zadziwiło.. >wyznawcy PiS robią więcej błędów ortograficznych i > nie potrafią się wysłowić. Zakładają wątki po prostu kłamliwe, piszą > świadomie nieprawdę, zmieniają ciągle nicki, żeby podbijać wymyślone > przez siebie łgarstwa. Taki jest PiS - dla władzy zrobi wszystko. Jak te zmienione nicki sięgną władzy to dopiero będzie ... prawda? Twoja teoria przebiła wszystko.... no takiej czystej głupoty dawno nikt mi na tacy nie podał, argument sięgnął bruku... Za błędy z góry przepraszam, rozśmieszona jestem: po trochę winem męża a po trochę... Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 06.06.10, 00:50 Kończę dyskusję z kimś takim jak ty, bo szkoda czasu. W ten sposób możesz się odzywać do swojej pani w szkole. Absolutnie niczego nie zrozumiałeś, a to świadczy, że jesteś mniej więcej na etapie góra pierwszej klasy liceum (tu daję awansem), nie martw się niedługo wakacje. Ja nie stawiam i nie wymyślam teorii, w tym są znacznie lepsi ode mnie (szczególnie od spiskowych), opieram się na tym, co czytam i widzę, to naprawdę proste. Także formy "tak czystej głupoty", jak twój brak rozumowania dawno nie widziałam. I śmiej się dalej, byle nie skończyło się czkawką bądź przepukliną. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_polskiej_yntelygencji Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 07.06.10, 08:24 > Kończę dyskusję z kimś takim jak ty, bo szkoda czasu. Szkoda kochanie, myślałam, że ja i Ty: klawisz w klawisz, ekran w ekran a tu.. już koniec? Eeeeee… zawiodłaś mnie. > możesz się odzywać do swojej pani w szkole. >jesteś mniej więcej na etapie góra pierwszej klasy liceum (tu daję awansem), > nie martw się niedługo wakacje. > I śmiej się dalej, byle nie skończyło się czkawką bądź przepukliną. Ach jakże rzeczowe argumenty w twoim słowotoku. Gratuluję rzeczywiście nie znajdę odpowiedzi na wymaganym poziomie: Mój syn już dawno zakończył ten etap szkolnych przepychanek > opieram się na tym, co czytam i widzę, to naprawdę proste. No może na tym co widzisz, że czytasz - szczerze wątpię. >Także formy "tak czystej głupoty", jak twój brak rozumowania dawno nie widziałam. Śmiem Ci uczona mądralo zwrócić uwagę na drobny błędzik, może znajdziesz a może nie… ależ nie, to tylko wyborcy PIS-u robią błędy i używają argumentów z sufitu. Nie czujesz, że nie nadajemy na tej samej platformie? Ty na wiertniczej ja na gwiezdnej. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 16:23 Ale weź głęboki oddech i wyluzuj, bo zaraz padniesz na zawał. OK, nawet wśród fanów PiSu mogą być normalni ludzie. Lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 17:04 angazetka napisała: > Ale weź głęboki oddech i wyluzuj, bo zaraz padniesz na zawał. > OK, nawet wśród fanów PiSu mogą być normalni ludzie. Lepiej? Miło, ze martwisz się o moje zdrowie ale zawał na szczęscie mi nie grozi, po prostu nie lubię uogólnień. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 17:38 iuscogens napisał: Tak ciężko > jest pojąć, ze wśród wyborców PIs-u są (usiądź i przygotuj się na szok życiowy) > są ludzie normalni, którym po prostu odpowiada program tej partii??? Jaki program? To PiS ma w ogóle jakiś program? Jaki on jest? Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 18:06 ardzuna napisała: > iuscogens napisał: > Tak ciężko > > jest pojąć, ze wśród wyborców PIs-u są (usiądź i przygotuj się na > szok życiowy) > > są ludzie normalni, którym po prostu odpowiada program tej > partii??? > > Jaki program? To PiS ma w ogóle jakiś program? Jaki on jest? > No proszę Cie, informacje na ten temat są ogólnodostępne w internecie, to, że nie umiesz albo nie chcesz ich znaleźć nie oznacza że programu nie ma. Można go znaleźć w niecałą minutę, najpierw przeczytaj a potem odnieś się merytorycznie i krytykuj. Na tej samej zasadzie mogę stwierdzić, to PO ma jakiś program?? To Napieralski ma jakiś program??? Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 iuscogens 05.06.10, 19:09 Iuscogens, a które konkretnie punkty programu PIS przekonały cię, że chcesz głosować na J. Kaczyńskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: iuscogens 05.06.10, 19:32 a tak po prawdzie, co cie to obchodzi? dlatego w panstwie polskim wybory sa tajne aby sobie mozna wypisywac bzdury na temat debilizmu elektoratu partii ktora jest stanowczo be dla mediow main streemowych ostatnio jednak np miazdzaca przewaga sondazowa donia w wyborach prezydenckich zostala przez zycie pieknie zweryfikowana moze wyborcy pis to tez nie takie debile jak to lansuje gazeta ja znam w swoim otoczeniu osob conajmniej kilka ktorym ematki by mogly buty czyscic Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Re: iuscogens 05.06.10, 22:00 > a tak po prawdzie, co cie to obchodzi? no akurat bardzo. MNie raczej dziwi, że kogoś to może nie obchodzić. > ostatnio jednak np miazdzaca przewaga sondazowa donia kto to jest "donia" to jakaś kandydatka na prezydenta? > ja znam w swoim otoczeniu osob conajmniej kilka ktorym ematki by > mogly buty > czyscic ty czyścisz? Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: iuscogens 06.06.10, 23:12 uups zapomnialam o ociezalosci umyslowej zwolennikow po donio to zdrobnienie od donald, donek nie zapomnialam sie przelogowac mam jeden nick na forum nie robie sobie szopek i tak wystarczajaco tu wesolo Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Re: iuscogens 07.06.10, 19:30 > uups zapomnialam o ociezalosci umyslowej zwolennikow po donio to zdrobnienie od > donald, donek Specjalistko od ociężałości umysłowej pozwól, że zapytam czy własnie ona jest powodem nie używania przez ciebie znaków interpunkcyjnych i wielkich liter? Więcej szacunku dla ojczystego języka a i interlokutorzy będą mieli mniej pracy pod tytułem "co też autor miał na myśli". Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Re: iuscogens 05.06.10, 22:25 Elzo, tak z dobrego serca martwisz się o tajność wyborów koleżanki, czy też zapomniałaś się przelogować? Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: iuscogens 06.06.10, 19:51 marychna31 napisała: > Elzo, tak z dobrego serca martwisz się o tajność wyborów koleżanki, czy też > zapomniałaś się przelogować? Muszę Cię zmartwić, nie jestem Elzą na imię mam Kasia, bardzo mi miło i chętnie odpowiem co sprawia, że bede na J.K głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_w_twoim_wieku_nie_jadlam [...] 06.06.10, 19:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Re: iuscogens 07.06.10, 19:32 > chętnie odpowiem co sprawia, że bede na J.K głosować. To napisz, proszę. To jest akurat naprawdę ciekawe, w przeciwieństwie do pyskówek elzy powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 22:30 iuscogens napisał: > krytykuj. Na tej samej zasadzie mogę stwierdzić, to PO ma jakiś program?? To > Napieralski ma jakiś program??? Widzisz po prostu osoba przeciętnie rozwinięta intelektualnie wie że program a realizacja to dwie różne rzeczy. Wybierając partię wybierasz nie tylko program ale i ludzi którzy go albo są w stanie zrealizować albo nie. Jesli widzę że PiS ma w programie "Pokonamy niemoc w sprawach infrastruktury, szczególnie w dziedzinie budowy autostrad i dróg ekspresowych" i przypominam sobie jak pokonywał niemoc wtedy kiedy sam rządził, to pusty śmiech mnie ogarnia. Pokonał może raz w sprawie stacji kolejowej we Włoszczowie tylko potem niemoc wróciła bo okazało się że stacja jest kompletnie nieopłacalna, co zresztą złośliwi krytycy słusznie przewidywali (jasnowidze?). A jak czytam że "Publiczny szerokopasmowy dostęp do Internetu w szkołach, na uczelniach, w bibliotekach publicznych itp. będzie finansowany przez państwo i samorząd" to mnie pusty śmiech ogarnia i się zastanawiam czy to tylko kompletna niewiedza autorów, czy zła wola, bo biblioteki publiczne są finansowane ze środków publicznych więc internet w nich też i to bez kiwnięcia palcem ze strony PiSu, to samo z internetem w szkołach i na uczelniach. A jakie ciebie punkty programu PiS przekonują? Merytorycznie proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 22:35 Zgadzam sie, przejrzalam ten program i to nie zaden program, tylko koncert zyczen Cos a la wypracowanie z WOS "Jak sobie uczen wyobraza idealne panstwo". Jesli chcesz zobaczyc konkretne bijace po oczach przedstawienie dokonan PiS w wiecznie modnej dziedzinie autostrad - polecam bardzo dobry post: wo.blox.pl/2010/05/Autostrady-Kaczynskiego.html Dlaczego mielibysmy wierzyc, ze tym razem bedzie inaczej? Lepsze jutro bylo wczoraj! Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_polskiej_yntelygencji Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 23:51 angazetka napisała: > Inne partie maja wyborców, a PiS ma wyznawców Cudze chamstwo ganicie a swego nie znacie.. Angazetka, dziecko, pretendujesz zdaje się do miana obytej politycznie, nie bądź proszę marnym echem TVN-u.... postaraj się trochę... Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 17:34 > > Głosuje na Kaczyńskiego bo jest patriota i nie jest pieskiem Rosji > jak całe PO. > To jest jeden z powodów które odrzucają mnie od Kaczyńskiego i jego > partii - wyborcy którzy są zawzięci i niestety często bardzo chamscy, > czego w innych partiach na tak wielką skalę się nie spotyka. i u mnie to jest jeden z powodów dla których nie zagłosuję na Kaczyńskiego a jeszcze jak Jaro taki zawzięty i uparty jak Lech to strach sie bać Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 13:36 Nie zawłaszczaj patriotyzmu tylko dla jednej opcji. I nie pisz takich kiepskich sloganów, proszę Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_polskiej_yntelygencji Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 06.06.10, 00:02 I nie pisz takich kiepskich > sloganów, proszę Ta, co sloganem nie pojechała... Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 13:42 faga napisał(a): > Jak w tytule > Głosuje na Kaczyńskiego bo jest patriota i nie jest pieskiem Rosji jak całe PO. Masz świętą rację, niech wygra te wybory. Jeszcze te 5 lat zacisnę zęby i przeżyję takiego słabego prezydenta a on przynajmniej spali się doszczętnie w oczach społeczeństwa. Byle nie był już premierem, bo to byłaby dla Polski katastrofa i gospodarcza o polityczna. Przy okazji PiS się pewnie rozpadnie - nie będę za tą partią płakać, a Tusk będzie miał pretekst aby jakiekolwiek niepowodzenia swojego rządu zwalać na brak współpracy z prezydentem. Przy raczej niewielkich uprawnieniach prezydenta w tym kraju, będzie to trochę dla niego jak odstawienie na honorową bocznicę, no i dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 13:45 Nie mam w tych wyborach kandydata, ale powiem tak: niech wygra Bronek, przynajmniej partia miłości na nikogo już nie będzie mogła zwalić, że nie można, nie udaje się itp.Chociaż patrząc na przykład SLD czy Pisu, z reguły to demoralizujące dla partii, gdy ma pełnię władzy. No i Bronek ma szansę być też nieustającym źródłem uciechy z kolejnych wtop, w sumie dlaczego tylko Lechkacz miałby być tak zapamiętany. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 13:48 Lepsze kolejne wtopy niż kolejne seansiki nienawiści, jak za premierowania Jarkacza. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 13:55 Wiesz angazetko, kim jestem? Zawiedzionym elektoratem PO, głosowałam na nich w 2007 roku i mam z tego tyle, że moim ministrem jest baba, która rujnuje polską oświatę. Dlatego nie ma dla mnie opcji, by głosować na PO, a tym bardziej przaśnego Bronka. Ale uważam, że powinien wygrać, by także inni zobaczyli, jak będą wyglądać rządy partii, która wzięła wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
majka003 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 13:59 A ja tym razem zagłosuję na tego który jest najmniej "znany". Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 14:11 majka003 napisała: > A ja tym razem zagłosuję na tego który jest najmniej "znany". Na Leppera??? Odpowiedz Link Zgłoś
majka003 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 14:22 He he wykluczone!!!!On jest bardzo znany.Nie zdecydowałam jeszcze na którego,ale pewnie i tak żaden z nich nie wejdzie,bo nie ma afer za soba,a przynajmniej nic mi o nich nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 14:23 Tak, Marzeko, wiem już, że pani Hall jest najgorszym ministrem edukacji ever Głosowałam na PO, zachwycona nie jestem, ale lepszej propozycji nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 14:28 Wiesz już? Tzn, twoje dziecko weszło w tzw. system w nową reformę???? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 14:33 Mie Powtarzasz to w każdym poście. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 14:37 Bo pani Hall lepiej niż kawa podnosi ciśnienie Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 17:45 > Bo pani Hall lepiej niż kawa podnosi ciśnienie to tak jak mnie Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 17:40 Wiesz angazetko, kim jestem? Zawiedzionym elektoratem PO, > głosowałam na nich w 2007 roku i mam z tego tyle, że moim ministrem > jest baba, która rujnuje polską oświatę. Dlatego nie ma dla mnie > opcji, by głosować na PO, a tym bardziej przaśnego Bronka. oj to zupełnie jak ja! dlatego ja w tych wyborach nie mam kandydata i zastanawiam się czy sobie w takim wypadku dac spokój z głosowaniem,czy oddac tak zwany stracony głos Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 23:01 Ja tak kiedyś zrobiłam, oj żałuję do dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_polskiej_yntelygencji Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 06.06.10, 00:06 angazetka napisała: > Lepsze kolejne wtopy niż kolejne seansiki nienawiści, jak za premierowania > Jarkacza. Jarkacza? to sarkazm czy nienawiść? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 06.06.10, 00:18 Ani jedno, ani drugie. Marzeka pisała o Lechkaczu, umknęło ci? Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_polskiej_yntelygencji Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 06.06.10, 00:31 > Ani jedno, ani drugie. Marzeka pisała o Lechkaczu, umknęło ci? Umknęło... pisałam już żem winem zamroczona... Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 13:54 > Głosuje na Kaczyńskiego bo jest patriota i nie jest pieskiem Rosji jak całe PO. <owacje na stojąco> Odpowiedz Link Zgłoś
ata99 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 14:12 Biedactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 14:18 Dlaczego? Ma prawo do takich wyborów, chociaż kandydat mocno kontrowersyjny. U wielu e-mam widzę manierę, która zgubiła kiedyś nieboszczkę Unię Wolności (sama na tę partię wiernie głosowałam), a maniera ta to NIEUZASADNIONE poczucie wyższości. Tak jak nie uważam, że PO zachwyca, tak uważam, że kaczkom dorobiono monstrualną, gombrowiczowską gębę i chociaż Jarkacz kontrowersyjny- nie odmawiam głosującym na niego: rozsądku, mądrości itp.To także wyborcy, nie wyznawcy, a raczej wyznawców widzę po każdej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
majka003 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 14:26 I tak za niedługo zobaczymy kto wygra wybory.Wtedy kolejny wątek można zalożyć nt. "co myslicie o wyborze nowego..." Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 16:40 marzeka1 napisała: > Dlaczego? Ma prawo do takich wyborów, chociaż kandydat mocno > kontrowersyjny. U wielu e-mam widzę manierę, która zgubiła kiedyś > nieboszczkę Unię Wolności (sama na tę partię wiernie głosowałam), a > maniera ta to NIEUZASADNIONE poczucie wyższości. Tak jak nie uważam, > że PO zachwyca, tak uważam, że kaczkom dorobiono monstrualną, > gombrowiczowską gębę i chociaż Jarkacz kontrowersyjny- nie odmawiam > głosującym na niego: rozsądku, mądrości itp.To także wyborcy, nie > wyznawcy, a raczej wyznawców widzę po każdej stronie. Miło, że to napisałaś. Może mam dziś gorszy dzień, ale cholera mnie bierze jak widzę te wszystkie światłe wypowiedzi, których głównym celem jest wyśmianie tego, ze ktoś ma inne poglądy i śmie głosować na innego kandydata. I to są wyborcy tej "niby postepowej, tolerancyjnej" partii, którzy tworzą tą "jasną, optymistyczną" Polskę, tylko jak ktoś ma inne zdanie to juz się tolerancja konczy. Będę głosować na Kaczyńskiego, nie dlatego, ze mu brat zginął, a ja jestem sentymentalna, nie dlatego, ze jestem fanatycznym wyznawcą, tylko dlatego, że najbardziej mi odpowiada jego program, ale nie wszyscy są w stanie to zrozumieć. I to jest chyba największy sukces PO. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_polskiej_yntelygencji Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 06.06.10, 00:04 ata99 napisała: > Biedactwo. Kulturalny elektorat się odezwał.... Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 16:22 Nie gdyż nie mam zamiaru głosować na narodowego socjalistę. Do tego jako kawaler i katolik, który żyje w celibacie kartofel musi z tego powodu miec jakieś zmiany w psychice. Odpowiedz Link Zgłoś
marianczyk0 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 18:15 > Głosuje na Kaczyńskiego bo jest patriota no, jest prawdziwym polakiem, wscieklym zajadlym debilem do tego nie ma wlasnej rodziny ani nawet konta w banku, o prawie jazdy nie wspominajac niczego polsce tak nie potrzeba jak tego zeby reprezentowal ja na swiecie zyciowy nieudacznik Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 18:21 Wypowiedz tego typu źle świadczy tylko o tym co pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
agtsmith Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 19:15 No i? Ma racje. Ja nie chce zeby na swiecie reprezentowal mnie facet, ktory jest zyciowo niezaradna niedojda. Odpowiedz Link Zgłoś
salinas Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 19:24 A teraz napiszę ja - BYŁA zwolenniczka PiS, osoba która głosowała na tę partię w wyborach, gdzie PiS miał monopol na całą władzę ( premier i prezydent). Podobał mi się ich program, postulaty wyborcze, poglądy na gospodarkę i politykę wewnętrzną i zagraniczną. Wydali mi się fajną partią po rządach Sld i Aws-u. Wkrótce po wyborach ten cyrk z POPISEM. Po drugie koalicja z Lepperem i Giertychem, jak dla mnie nie do przyjęcia. Najgorsze było to ,że zamiast zabrać się za realizację postulatów wyborczych rozpoczęło się ,,polowanie na czarownice" - te teczki, podejrzenia o agenturalną przeszłość, afery ( Blida, Sawicka, Beger w tym hotelu, dziadek Tuska) ........ przykłady można byłoby mnożyć w nieskończoność. Mieli swojego premiera i prezydenta i cała para poszła w gwizdek. A tyle mogli dobrego dla Polski zrobić. Powiedziałam wtedy - nigdy więcej pis-u i konsekwentnie nie będę na pana Kaczyńskiego głosować. Szkoda,że ludzie mają tak słabą pamięć i nie pamiętają tego,że jest to partia przepełniona nienawiścią do wszystkich i do wszystkiego poza nimi.To co teraz prezentuje to tylko gra wyborcza, ta nagła przemiana . Wystarczy na yutubie pooglądać dawniejsze wystąpienia pana prezesa. Gafy Komorowskiego to pikuś przy tej zaciętości i zawziętości. Dziś pan Kaczyński mówi,że za ich rządów gospodarka parła do przodu. Zapomina ,że na całym świecie była hossa. Wystarczyło nic nie robić ,aby nie sp.........ć. Zapomina,że od dwóch lat na świecie jest kryzys, a u nas nie najgorzej. To tak odnośnie programu wyborczego tej partii. I co z tego,że program mają dobry, kiedy gorzej jest z jego realizacją. NIGDY WIĘCEJ PIS-u !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arturprzezywacz Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 19:35 Bardzo ciekawy glos - szkoda, ze niewielu ludzi jest w stanie przejrzec na oczy, tylko dalej brna w to bagno. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_polskiej_yntelygencji Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 06.06.10, 00:10 nie pamiętają tego,że > jest to partia przepełniona nienawiścią do wszystkich i do wszystkiego poza n > imi. Za to Dziadunio Żartowniś i Światowy Pan Reżyser miłosią pałają do wszystkich i wszystkiego... Odpowiedz Link Zgłoś
salinas Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 06.06.10, 20:56 kwiat_polskiej_yntelygencji napisała: > > Za to Dziadunio Żartowniś i Światowy Pan Reżyser miłosią pałają do > wszystkich i wszystkiego... Zdaje mi się ,że owi panowie nie są politykami PO a tylko jej sympatykami Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_polskiej_yntelygencji Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 07.06.10, 08:33 > Zdaje mi się ,że owi panowie nie są politykami PO a tylko jej sympatykami Przecież nie podam przykładu Palikota, przebrzmiały już jakiś.... Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 22:09 "no, jest prawdziwym polakiem, wscieklym zajadlym debilem do tego nie ma wlasnej rodziny ani nawet konta w banku, o prawie jazdy nie wspominajac niczego polsce tak nie potrzeba jak tego zeby reprezentowal ja na swiecie zyciowy nieudacznik"- głos z partii miłości? Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 19:44 Patriotą jest. Chociaż ja patriotyzm widzę trochę inaczej. Jeszcze myślałam, że się wyciszył, popatrzył inaczej na świat. Ale po dzisiejszych słowach: "Gybym był premierem, to formalności byłyby mniejsze, a pomoc większa itd." ręce mi opadły. Bardzo mnie to oburzyło i przypominam sobie, że tak samo się oburzyłam gdy usłyszałam: "Tam stało ZOMO a tu staliśmy my." Prezydent mojego kraju nie może wywoływać u mnie takich emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 20:50 kub-ma napisała: > Patriotą jest. Chociaż ja patriotyzm widzę trochę inaczej. > Jeszcze myślałam, że się wyciszył, popatrzył inaczej na świat. Ale > po dzisiejszych słowach: "Gybym był premierem, to formalności byłyby > mniejsze, a pomoc większa itd." ręce mi opadły. JK juz byl premierem, a PiS byl dlugo przy wladzy calkowitej. Tryb warunkowy w jego wypowiedziach jest zatem fantastyczny Zamiast powiedziec "mysmy zrobili to i to" mowi ciagle "zrobilibysmy to i to". Liczy na skleroze elektoratu? Odpowiedz Link Zgłoś
marianczyk0 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 20:55 > JK juz byl premierem, a PiS byl dlugo przy wladzy calkowitej. Tryb warunkowy w > jego wypowiedziach jest zatem fantastyczny Zamiast powiedziec "mysmy zrobili > to i to" mowi ciagle "zrobilibysmy to i to". Liczy na skleroze elektoratu? moze glab zapomnial, albo faktycznie to jarkacz sie roztrzaskal a nie pan pieprzyk Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 06.06.10, 19:58 kub-ma napisała: > Patriotą jest. Chociaż ja patriotyzm widzę trochę inaczej. > Jeszcze myślałam, że się wyciszył, popatrzył inaczej na świat. Ale > po dzisiejszych słowach: "Gybym był premierem, to formalności byłyby > mniejsze, a pomoc większa itd." ręce mi opadły. Bardzo mnie to > oburzyło i przypominam sobie, że tak samo się oburzyłam gdy > usłyszałam: "Tam stało ZOMO a tu staliśmy my." > Prezydent mojego kraju nie może wywoływać u mnie takich emocji. Oburza Cię bo widać zapomniałaś, tak jak Donald w podkoszulce, że opozycja jest po to, aby kontrolować działania rządu. Przypomnij sobie co robiło PO jak było w opozycji. Naprawdę nie siedziało cichutko i nie wspierało rządu, tylko krytykowało jak leci. Tylko wtedy to było ok, a teraz jak PIS krytykuje to święte oburzenie, jak oni mogą i agresywny J.K. Ostatnio Kuźniar (chyab) błysnął i stwierdził, że wraca stary, agresywny J.K bo powiedział, uwaga:"Że Polska jest krajem suwerennym i powinna przejąc śledztwo". No rzeczywiście, poziom agresji większy niż u Mike'a Tysona Mi wtedy ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 06.06.10, 20:07 Wykrecasz kota ogonem Nie chodzi o to, ze krytykuje, bo to owszem rola opozycji (choc milo, gdy krytyka jest konstruktyewna a la gabinet cieni, a nie tylko "ja to bym dal wiecej za mniej"). Chodzi o to, ze ten pan premierem juz byl, mial rzad, wiekszosc w sejmie i prezydenta pod telefonem. Dlaczego wtedy nie usprawnial procedur? A teraz odgrywa niewinna lelije Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 06.06.10, 20:30 cherry.coke napisała: > Wykrecasz kota ogonem Nie chodzi o to, ze krytykuje, bo to owszem rola > opozycji (choc milo, gdy krytyka jest konstruktyewna a la gabinet cieni, a nie > tylko "ja to bym dal wiecej za mniej") wd Donalda rolą opozycji jest albo pomagać albo siedzieć cicho. na krytykę (nawet konstruktywną) miejsca nie ma. Zresztą on ostatnio wybitnie rozmija się z demokracją, powiedział też, żeby wójtowie nie przejmowali się procedurami i rozdawali kasę i się NIK-iem nie przejmowali. Chodzi o to, ze ten pan premierem juz > byl, mial rzad, wiekszosc w sejmie i prezydenta pod telefonem. Dlaczego wtedy > nie usprawnial procedur? A teraz odgrywa niewinna lelije 1. Wszyscy zapomniają, że rząd najpierw był mniejszościowy, a potem była przymusowa koalicja z dwoma nieprzewidywalnymi partiami. 2. To, że ktoś już był premierem nie odbiera mu prawa do krytykowania. Wg twojej teorii wypowiadać mogą się tylko Ci, którzy są nowi w polityce. 3. Jednak w czasie rządów PISu takiej powodzi nie było, wiec jednak jest trochę inna sytuacja. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 06.06.10, 21:01 Mial wladze? Mial. Mial katastrofy? Mial. Ma sie czym pochwalic i wskazac na osiagniecia? Jak widac nie. Stosuje strategie pierwszego naiwnego i liczy na ciemny lud, co kupi Jeszcze moze o autostradach zechce popouczac lub o mieszkaniach? Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 06.06.10, 21:55 Według mnie to nie jest konstruktywna krytyka. Taką koalicję to mieli na własne życzenie. Są rzeczy których się nie robi nawet dla władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 06.06.10, 21:51 Ja nie piszę o tym co kiedyś robiło lub nie robiło PO. Oburzam mnie to co teraz mówi J. Kaczyński. Dla mnie to jest tania retoryka, której raczej spodziewałabym się po moim dziecku: "Ja dałbym więcej ... " Dla mnie to jest wykorzystywanie nieszczęścia do celów politycznych. Nie można mówić ludziom którzy stracili wszystko lub prawie wszystko "Ja dałbym wam więcej" Chcą kontrolować rząd? OK, od tego jest debata w sejmie i rozmowa o KONKRETACH. Odpowiedz Link Zgłoś
marta-zs Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 19:46 zagłosuje na byle kogo, byle nie na Kaczyńskiego Odpowiedz Link Zgłoś
monika19782 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 20:29 Nie zagłosuje na Kaczyńskiego ponieważ elektorat świadczy o kandydacie, on sam w zasadzie nie musi nic dodawać. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielle76 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 21:09 NIE!! nie wyobrażam sobie zagłosowac na Kaczyńskiego, dla mnie to po prostu zły człowiek pełen nienawisci, a teksty w stylu ze PO to pieski Rosjan to normalnie żenada, az wstdy zeby dorosła osoba pisała takie bzdury. głosuje of course na Marszałka Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 07.06.10, 11:03 Ja też. Boję się kolejnych boskich koalicji z partiami typu Samoobrona i LPR. Ktoś kto brata się z kryminalistami (A. Lepper i ten drugi od gwałtów) i pozwala żeby ministrem szkolnictwa został Roman Giertych, jest po prostu niebezpieczny. Wolę już mniejsze zło. A o wiele mniejszym złem jest dla mnie PO. Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 07.06.10, 12:17 tiuia napisała: >> Wolę już mniejsze zło. A o wiele mniejszym złem jest dla mnie PO. > - Mniejsze zło !!!! to PO heheh - ale jak sie nie boisz by współpracowników WSI i kontaktów zarejstrowanych przez SB - to szczerze gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
erin7 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 21:37 Jakis czas temu, ze 3 tyg, bylam u dentysty i w poczekalni 2 starszych panow rozmawialo o wyborach. I jeden drugiego przekonywal ze na Kaczynskiego bedzie glosowal bo to prawy czlowiek, pariota, ktory z bratem razem walczyl w Powastaniu Warszawskim i przegonil z Polski ruskich i komunistow Taki mamy elektorat Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_polskiej_yntelygencji Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 07.06.10, 09:51 > Jakis czas temu, ze 3 tyg, bylam u dentysty i w poczekalni 2 > starszych panow rozmawialo o wyborach. I jeden drugiego przekonywal > ze na Kaczynskiego bedzie glosowal bo to prawy czlowiek, pariota, > ktory z bratem razem walczyl w Powastaniu Warszawskim i przegonil z > Polski ruskich i komunistow Taki mamy elektorat Ale że co? Cóż to za mięso armatnie rzuciłaś na taśme? …. że starsi panowie, sklerotycy nie wiedzą o co w życiu chodzi? Z tym udziałem Kaczyńskich w powstaniu to coś przekręciłaś albo celowo skłamałaś, niepełnosprawni umysłowo musieli by być ci starsi panowie aby tak mówić ( a tacy nie biorą udziału w wyborach). To rodzice Kaczyńskiego brali udział w Powstaniu Warszawskim: matka w Szarych Szeregach (zdaje się) ojciec w pułku "Baszta" (odznaczony Krzyżem Walecznych i Krzyżem Srebrnym Orderu Virtuti Militari). A argumenty, że Kaczyński: > pariota, i przegonil z Polski ruskich i komunistow, no cóż polityce Rosji przygląda się bacznym okiem, za komuchami też za bardzo nie przepada … rzeczywiście przeraża ta wizja, co niektórych… chyba wiedzieli Panowie co mówili…. > Taki mamy elektorat To rzeczywiście, dosadnie się przedstawiłaś; ponaginać prawdę, poprzesadzać i powyśmiewać... Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 07.06.10, 10:38 > To rodzice Kaczyńskiego brali udział w Powstaniu Warszawskim: > matka w Szarych Szeregach (zdaje się) ojciec w pułku "Baszta" > (odznaczony Krzyżem Walecznych i Krzyżem Srebrnym Orderu Virtuti > Militari). Jak to ludzie na propagandę są podatni... Jadwiga Kaczyńska w powstaniu warszawskim, wbrew temu, co niegdyś twierdzili jej synowie, udziału nie brała. Nie mogła - całą okupację spędziła w Starachowicach. Rajmund Kaczyński za to faktycznie powstańcem był, choć tego jego synowie jakoś nie eksponowali - w ogóle o ojcu dziwnie mało mówili. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_polskiej_yntelygencji Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 07.06.10, 10:50 > Jak to ludzie na propagandę są podatni... Jaką propagandę : przecież nikt nigdzie o tym nie trąbi, jakoś nie widzę spotów n/t. Co do Kaczyńskiej rzeczywiście nie byłam pewna.. dlatego w nawiasie "zdaje sie", jest? jest! Dzięki za fachowe sprostowanie. Chodziło mi przede wszystkim o uwypuklenie głupot erin a nie dorabianie bohaterstwa rodzicom Kaczyńskiego, takie rzeczy już dawno nie robią wrażenia.... czytając wątek o Muzeum Warszawskim, wszędzie jasne, chłodne, pragmatyczne podejście do świata... Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 21:49 Nie zaglosuje na Kaczynskiego poniewaz patriota NIE jest: -nie wspiera gospodarki polskiej (np posiadajac liczne potomstwo) -nie wspiera polskich bankow (np. posiadajac konto) -nie wspiera polskiej polityki: kto wprowadzl Leppera na salony? -nie wspiera polskiej dumy narodowej: klotnie z Walesa i szukanie teczek na wszystkich i wszystko -nie wspiera jednosci Polakow (wyksztalciuchy, zomo) -nie jest czlowiekiem (kazdy po takiej tragedii by sie zalamal) i nadal nie rozumiem, jakim cudem jako jedyny mial sfalszowane tezki i nie siedzial w wiezieniu PS: to tylko niektore powody Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 22:08 "-nie wspiera gospodarki polskiej (np posiadajac liczne potomstwo)"- padłam przy tym argumencie.Powiedz to licznym nierobom radośnie się rozmnażającym i żyjącym z opieki . "-nie wspiera polskiej polityki: kto wprowadzl Leppera na salony?"- a może też inaczej: kto "zeżarł" przystawki i wyautował Leppera z polskiej polityki sejmowej??? " -nie jest czlowiekiem (kazdy po takiej tragedii by sie zalamal) > "- przeżyłaś, że wiesz??? Bo ja straciłam oboje rodziców, teściowie zmarli w przeciągu miesiąca, ale musieliśmy żyć dalej, ludzie RÓŻNIE radzą sobie z tragedią. Wyjątkowo ohydne rozumowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 22:12 > a może też inaczej: kto "zeżarł" przystawki i wyautował > Leppera z polskiej polityki sejmowej??? A może jednak od początku: kto zrobił Leppera wicepremierem? Bo zanim go wyautował, to sobie z nim porządził. A próba wyautowywania za pomocą afery gruntowej... Na samą myśl mi niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 22:18 Tak, zgadzam się,mianowanie Leppera I Giertycha wicepremierami było błędem, było ....niesmaczne, jednak wyrzucenie ich na polityczny śmietnik- iście makiawelicznym zagraniem. I plus za to, że nie ujrzysz w sejmie już prawicy spod znaku endecji w postaci Giertycha czy prymitywa z seksafery Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 22:22 Za dużo wstydu było najpierw (i zbyt obrzydliwa była afera gruntowa), by się Kaczyńskiemu za to jakiś plus należał. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 22:26 Czyli najpierw prymitywna interesownosc, a potem chamska nielojalnosc. "Two wrongs don't make it right" jak to mowia koledzy Angole Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 06.06.10, 09:35 1) alez pan Kaczynski w imie swoich komunistycznych pogladow chce wlasnie dotowac te patologie: rozdawnictwo to glowny motyw Pisu: zabrac bogatym i dac biednym. Nic ci to nie przypomina? 2) To Kaczynski podal lape Lepperowi, wykorzystal i a pozniej skopal. 3) Wyjatkowo ohydne byly chore ambicje obu panow Kaczynskich, ktorzy MUSIELI sie w Katyniu pokazac przed wyborami. Zaden nic w sprawie katynskiej nie zrobil, tylko mielenie jezorem. Hucpa z meczenska smiercia, wzglednie bohaterska, Wawelwem i rzekomym poparciem przez nielubiana siostrzenice? Odpowiedz Link Zgłoś
krokre Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 22:12 aurita napisała: > -nie jest czlowiekiem (kazdy po takiej tragedii by sie zalamal) Mam podobne stanowisko co aurita z wyjątkiem powyższego. Myslę że to juz indywidualna sprawa każdy inaczej przeżywa żałobę. Pod pozostałym się podpisuję i mówię stanowcze NIE Kaczyńskiemu Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 22:29 > > -nie jest czlowiekiem (kazdy po takiej tragedii by sie zalamal) Z całym szacunkiem dla tragedii i straty, ale prezydent powinien być wolny od obciążeń jakie niesie z pewnością chodzenie śladami brata. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 22:36 Na Kaczynskiego nie zaglosuje ale i na Komorowskiego chyba tez nie. Im dluzej kampania trwa, im czesciej mozna go posluchac/poczytac, tym mniej mi sie ta kandydatura podoba. Od poczatku uwazalam, ze Sikorski byl bez porownania lepsza propozycja i zal mi, ze PO postawilo na starego walacha zamiast na mlodego ogiera. Tak czy inaczej, najbardziej mi zal, ze nie kandyduje zadna kobieta (wiem, wiem, powtarzam sie) tak wiec narazie sie jeszcze nie zarejestrowalam do glosowania. Musze to zrobic w najblizszym tygodniu, ale najpierw musze miec pomysl co z tym fantem zrobic. Nadal jestem przekonana, ze wygra BK, ale raczej nie chce do tej wygranej przykladac reki/glosu. Facet zaczal mnie lekko brzydzic i o ile wczesniej pewne jego lapsusy traktowalam jako niegrozny folklor, o tyle teraz zaczyna mnie to meczyc. Musze sie przyjzec temu Napieralskiemu - moze jemu zrobic frajde, ze ktos za woda oddal na niego glos Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 22:56 Mnie też zaczął lekko brzydzić ale chyba jednak zagłosuję na niego bo jestem zdeklarowaną niejarką. nabronka-niejarka.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 06.06.10, 20:02 aurita napisała: > Nie zaglosuje na Kaczynskiego poniewaz patriota NIE jest: > -nie wspiera gospodarki polskiej (np posiadajac liczne potomstwo) > -nie wspiera polskich bankow (np. posiadajac konto) > -nie wspiera polskiej polityki: kto wprowadzl Leppera na salony? > -nie wspiera polskiej dumy narodowej: klotnie z Walesa i szukanie teczek na > wszystkich i wszystko > -nie wspiera jednosci Polakow (wyksztalciuchy, zomo) > -nie jest czlowiekiem (kazdy po takiej tragedii by sie zalamal) > > i nadal nie rozumiem, jakim cudem jako jedyny mial sfalszowane tezki i nie > siedzial w wiezieniu > > PS: to tylko niektore powody Aurita, będę średnio miła,ale trudno. Czy ty na pewno masz mózg i jeśli tak, to czy na pewno go używasz??? Masakra naprawdę. Do Kaczyńskiego spokojnie można się przyczepić, jak zresztą do każdego, ale to co piszesz to żenada. weź napisz coś merytorycznego, bo to jest idiotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 06.06.10, 20:09 oto swietny przyklad wyznawczyni Pisu: zero merytorycznej dyskusji. Ktory punkt jest nieprawdziwy? > Aurita, będę średnio miła,ale trudno. Czy ty na pewno masz mózg i jeśli tak, to > czy na pewno go używasz??? owszem mam i dlatego na Kaczynskiego nie zaglosuje Odpowiedz Link Zgłoś
arturprzezywacz Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 06.06.10, 21:08 > weź napisz coś > merytorycznego, bo to jest idiotyzm. Uhaha, ty sie za to merytorycznie odnioslas. Typowe dla wyznawcow. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama kartofla trzeba wykopać 20.VI 05.06.10, 22:16 a nie o nim dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
laminja Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 22:44 co to znaczy być pieskiem Rosji? rozumiem, że lepiej być skłóconym z sąsiadem - światowym mocarstwem i tracić w związku z tym m.in. miliardy złotych, które moglibyśmy zarabiać na eksporcie do Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
allija Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 05.06.10, 23:07 Prezydent tak naprawdę nie ma żadnej władzy, ma tylko godnie reprezentowac państwo. Nie chcę żeby mój prezydent był pośmiewiskiem Europy i nie tylko. Sikorskiego szkoda, marnowałby swoje umiejętności, chyba bardziej przyda się tam gdzie jest teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_polskiej_yntelygencji Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 06.06.10, 00:26 Zagłosuję na niego. Z małymi wątpliwościami ale szala już przewazyła. Nie tylko z powodów patriotycznych (niedługo to słowo wyłącznie z PIS-em będzie się kojarzyć i strach będzie nazwać się patriotą) ale też innych sobie znanych najlepiej (i tak "większa większość" na emamie zna prawdę oczywistą, więc nie ma co powodów mych tłumaczyć). Wiem, że do mojej decyzji przyłożył się też mój mały chochlik, który w duszy gra... uwielbiam być w zaszczutej mniejszości, skazywana z góry na inteligencką banicję.... Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 06.06.10, 00:41 kwiat_polskiej_yntelygencji nie pisz tylko, że nie jesteś wyznawcą, to widać po licznie postów i chyba braku argumentów, skoro jedynym jest na złość mamie odmrożę sobie uszy - pamiętaj tylko, że to twoje uszy i co z nimi zrobisz, takie będą. Ten sposób rozumowania jest niestety dziecinny, aczkolwiek często prowadzi do tragedii, szczególnie Polaków. Tu kłania się historia, może lepiej zamiast marnować czas na bezsensowne pisanie, poczytaj trochę na ten temat. Kto wie, jaki będzie skutek. Poza tym po co zmiana nicka, wstydzisz się pisać pod swoim, a może jesteś silesiusmonachijski111 w lekko zmodyfikowanej formie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_polskiej_yntelygencji Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 07.06.10, 08:30 Reantko, teraz to już mi Ciebie szkoda się zrobiło, cofam co napisałam wcześniej. Żyj w swoim świecie argumentów rodem z przedszkola. „Gotujesz” się przy tej klawiaturze, jątrzysz, chciałabyś a nie umiesz, próbujesz powalczyć a tu klops. Nie wiesz co to ironia, nie widzisz swojego chamstwa i nienawiści których jawnym dowodem jest sygnaturka. Proszę Cię noś ją „na piersi” jak najdłużej…. chwal się ile możesz i jeszcze dzieciom swym pokaż. >Poza tym po co zmiana nicka, wstydzisz się pisać pod swoim, a może >jesteś silesiusmonachijski111 w lekko zmodyfikowanej formie. Zdaje się, że teorie spiskowe to tylko PIS snuje ? Ale dla Ciebie mogę być silesiuscośtam Odpowiedz Link Zgłoś
w-i-k-i Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 06.06.10, 01:57 Ja jak najbardziej popieram Pana z J. Kaczynskiego i bede na Niego glosowala - zycze mu powodzenia z calego serca. Wtedy bede wiedziala, ze w takim krju mozna zyc i byc z niego dumnym, bo teraz za oceanem wstyd mi za taki rzad i za takich polaczkow. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 06.06.10, 09:43 Wtedy bede > wiedziala, ze w takim krju mozna zyc i byc z niego dumnym, bo teraz > za oceanem wstyd mi za taki rzad i za takich polaczkow. Takich jak ty? Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 06.06.10, 11:40 w-i-k-i napisała: > Ja jak najbardziej popieram Pana z J. Kaczynskiego i bede na Niego > glosowala - zycze mu powodzenia z calego serca. Wtedy bede > wiedziala, ze w takim krju mozna zyc i byc z niego dumnym, bo teraz > za oceanem wstyd mi za taki rzad i za takich polaczkow. Mam nadzieję, że masz nieważny poszport. Siedzisz sobie za tym oceanem. Nie wiesz w ogóle o co chodzi. Nie ty tu żyjesz, a chcesz nam wybierać. A o tobie świadczy używanie słowa "polaczków", to właśnie twoja klasa i twoje wyznanie - PiS, jakie to charakterystycze. Jesteś klasycznym przykładem wyprania mózgu i to na odległość. Osobiście jestem dumna z mojego kraju, rządu, z Polaków bez względu na pochodzenie i orientację polityczną. Mogą się z nimi nie zgadzać (tak jak z tobą), krytykować, ale nie obrażać. Obrażanie to atut wyznawców PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 06.06.10, 20:08 w-i-k-i napisała: > wiedziala, ze w takim krju mozna zyc i byc z niego dumnym, bo teraz > za oceanem wstyd mi za taki rzad i za takich polaczkow. Nieodmiennie mną wstrząsa jak bardzo wyznawcy PiSu są zakompleksieni. Do psychoterapeuty, a nie na wybory! Odpowiedz Link Zgłoś
mamabasia Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 06.06.10, 08:32 Nie, nie zagłosuje. Mam jakieś dziwne przeczucie że JK ma wiele wspólnego z tragedią pod Smoleńskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
arturprzezywacz Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 06.06.10, 09:08 mamabasia napisała: > Nie, nie zagłosuje. Mam jakieś dziwne przeczucie że JK ma wiele > wspólnego z tragedią pod Smoleńskiem. Oczywiście jest to ukartowana robota określonych kół. Ja już od dawna ostrzegałem przed tym dysydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 06.06.10, 09:38 Dwa pytania do założyciela/lki wątku (który/a, jak widzę, się nie udziela, więc po co w ogóle zakładać taki wątek? Usiłowanie propagandy wśród ematek? Tu trza się bardziej postarać...), albo ew. do osób, które mają podobne przekonania: 1. W czym przejawia się patriotyzm J. Kaczyńskiego? 2. Co to znaczy "być pieskiem Rosji" i dlaczego "całe PO" nim jest? Odpowiedz Link Zgłoś
pig_news Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 06.06.10, 10:35 tez pytanie, oczywiscie, ze sa. Oszolomow wszedzie jest pelno. A tutaj to w szczegolnosci, po ciazy niektorym babom mozg sie powaznie kurczy. Odpowiedz Link Zgłoś
beata132 Re: NIE! 06.06.10, 11:18 Nie będę głosowała na kogoś, kto nie lubi ludzi i pała nienawiścią do naszych sąsiadów. Prezydent ma reprezentować Polaków (w tym mnie) na całym świecie. Nie chcę się wstydzić gdy zamiast żyć w zgodzie będzie wszystkich obrażał. Poza tym niestety nie lubię u Jaro cechy, która jest wspólna dla wielu Polaków. My/ja jesteśmy najlepsi, a inni nie są godni nam butów czyścić. Niestety nie jesteśmy mocarstwem i to nie my rozdajemy karty w tej gospodarczej grze. I to nie Rosji zależy na dobrych stosunkach z nami, lecz to Polska powinna zabiegać o zgodę. Bo jak Putin sie wkurzy to zakręci kurek z gazem, a wtedy będziemy mogli sobie poskakać i pokrzyczeć. I tylko tyle Jestem zwykłym szaraczkiem i nie zależy mi na tym, by mój prezydent unosił się honorem czy obrażał sąsiadów zza miedzy. Chcę aby mój kraj dzięki rozumnemu prezydentowi i rządowi potrafił sprawić, że będzie mi się żyło lepiej. Powinniśmy przestać żyć przeszłością (komuną, wojnami), a zacząć żyć teraz. Niestety Kaczyński ze swoją zawziętością nie zagwarantuje mi spokojnego życia. Nie chcę się wstydzić za swojego prezydenta. I jeśli patriotą jest Kaczyński to ja wysiadam. Mama uczyła mnie innej definicji patriotyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
marianczyk0 Re: NIE! 06.06.10, 11:27 no dokladnie jakim prawem wszystkich polakow ma reprezentowac taka niedojda? kit z tym jak ten koles wyglada (gruby knypek z wiecznie obrazona geba) ale bez rodziny, bez konta i bez prawa jazdy? taki ma byc wizerunek polakow? niestety w tym kraju jest wielu "patriotow" ktorzy wbrew logice i wszystkiemu innemu beda wietrzyc spiski i polowac na czarownice oraz szukac powodow do obrazy zeby inni nas mogli za cos przepraszac taki to juz glupi lud Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: NIE! 06.06.10, 11:58 Mariańczyk, jak już to Polaków, chłopcze drogi. Prezentujesz umysłowe buractwo, zadanie wykonałeś- Jarkacza obsmarowałeś, zgłoś się do jakiegoś sztabu, to dadzą ci na loda lub pączka. Mnie aż dreszcz przechodzi, że mogłabym mieć wspólnego z tobą kandydata (najgorsze, że nie mam ciągle żadnego). Odpowiedz Link Zgłoś
arturprzezywacz Re: NIE! 06.06.10, 12:24 > Mariańczyk, jak już to Polaków, chłopcze drogi. "Jeśli już", dziecko drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
marianczyk0 Re: NIE! 06.06.10, 12:27 lojezu poplacz sie, krynico obiektywizmu i dobrego wychowania obsmarowalem? i co, moze nieprawde napisalem? czy polska potrzebuje byc reprezentowana przez nieudacznika? Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Marzeka1 06.06.10, 14:47 W kwestii formalnej: komunikacja przez Internet/internet od samych jej poczatkow ksztaltowala i wciaz ksztaltuje wlasne reguly pisowni (szczegolnie widac to na forach anglojezycznych ale napolskich powoli tez), tak wiec zwracanie uwagi komus, kto KONSEKWENTNIE uzywa wylacznie malych liter we wszystkich postach swiadczy wylacznie o nie zrozumieniu medium jakim jest Internet. Czym innym jest artykul w wirtualnym wydaniu jakiegos pisma, a czym innym post na forum lub email miedzy znajomymi. Etykieta emaili tez zreszta jest zalezna od odbiorcy i bardzo wewnetrznych konwencji. Czepianie sie "polski" i "polakow" w tym akurat przypadku nie ma zadnego uzasadnienia. W ogole zwracanie uwagi na ortografie, interpunkcje, gramatyke czy styl wypowiedzi na forach internetowych to najczesciej szukanie dodatkowego sposobu na "dokopanie" adwersarzowi bez poruszania kwestii zasadniczych. Nie wnosi niczego do dyskusji, a wylacznie daje poczucie wyzszosci osobie, ktora napietnowala napisanie "wuz" zamiast "woz". Nie daj sie wciagnac w takie bagienko Odpowiedz Link Zgłoś
marianczyk0 Re: Marzeka1 06.06.10, 14:51 hehe czlowieku dobrze jej gadasz tylko uwazaj bo zaraz cie ukrzyzuje za to ze nie uzywasz polskich liter )) Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Marzeka1 06.06.10, 20:15 bi_scotti napisała: > nie zrozumieniu medium jakim jest Internet. > W ogole zwracanie uwagi na ortografie, interpunkcje, gramatyke czy > styl wypowiedzi na forach internetowych to najczesciej szukanie > dodatkowego sposobu na "dokopanie" adwersarzowi bez poruszania > kwestii zasadniczych. "Niezrozumienie" pisze się razem. Odpowiedz Link Zgłoś
arturprzezywacz Re: Marzeka1 06.06.10, 21:07 Coz z tego, ze wiesz jak sie to pisze, skoro nie pojmujesz co to znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
marianczyk0 Re: NIE! 06.06.10, 14:50 jestes w stanie zdobyc sie na jakiekolwiek merytoryczne kontrargumenty czy dalej bedziesz trollowac? Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: NIE! 06.06.10, 14:58 Nie rzuca się pereł między wieprze, chłopczyku. Popluj sobie jeszcze trochę, a potem do lekcji: słupki z matmy liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
marianczyk0 Re: NIE! 06.06.10, 15:01 > Nie rzuca się pereł między wieprze, chłopczyku. 100 procent racji dlatego tez nie odpowiadaj na moje perly, skoro jestes w stanie tylko literek sie czepiac > a potem do lekcji: słupki z matmy liczyć. o MUJ BORZE TUCHOLSKI jakie to upokarzajace doprawdy dobrze ze jest ten caly internet bo gdzie bys sie mogla tak wywyzszac krynico wszelkiego oswiecenia? )))) Odpowiedz Link Zgłoś
arturprzezywacz Re: NIE! 06.06.10, 15:06 Ja tez mysle, ze ty na te wybory nie pojdziesz. Bedziesz siedziec na tym forum i wytykac "gowniarzom" ich bledy. Odpowiedz Link Zgłoś
arturprzezywacz Re: NIE! 06.06.10, 15:10 marzeka1 napisała: > Nie znam kraju "polska", Polska- owszem. No to niezle. Nawet najprostsze edytory tekstu maja przelacznik "case insensitive" przy wyszukiwaniu. Bardziej zaawansowane narzedzia do wyszukiwania, np. (badzmy trywialni) Google potrafia sie domyslic, ze chodzilo o wielka czy mala litere. A ty gdzie masz przelacznik, poskramiaczu elokwencji? Odpowiedz Link Zgłoś
narsen Re: Czy są tu E-mamy, które zagłosują na Kaczyńsk 06.06.10, 18:54 Kaczor? Never. Nadal mam koszmary o IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś