angazetka 07.07.10, 10:45 Skoro był już wątek "Messi czy Podolski" i miał się dobrze, pozwolę sobie założyć kontynuację przed dzisiejszym półfinałem, który mnie doprowadzi zapewne do zawału No więc? Za kogo trzymacie kciuki, a kto wygra? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kali_pso Re: Villa czy Podolski? 07.07.10, 10:49 Hmmmm....poziom drużyn i ich dotychczasowa droga na mundialu podpowiada, że Podolski, ale dzisiaj- dziwne- jest mi wszystko jedno. Odpowiedz Link Zgłoś
solaris31 Re: Villa czy Podolski? 07.07.10, 10:49 niestety wygrają Niemcy będę kibicować Hiszpanii Odpowiedz Link Zgłoś
bsl Re: Villa czy Podolski? 07.07.10, 10:57 "Dopóki piłka w grze wszystko jest możliwe" zobaczymy jak wynik bedzie sie miał do przepowiedni wrózki ośmiornicy Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Villa czy Podolski? 07.07.10, 10:59 Osmiornicy nie wychodzi typowanie meczów Niemcy-Hiszpania, na EURO postawiła na Niemców Odpowiedz Link Zgłoś
alexa0000 Re: Villa czy Podolski? 07.07.10, 10:58 No jak to Niemcy? Przecież osmiornica przepowiedziała ich porażkę, a ona prawie nigdy sie myli... Boski Iker Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Villa czy Podolski? 07.07.10, 15:06 Mam tak samo - chciałabym Hiszpanię, ale raczej Niemcy mają większe szanse. Ale mam nadzieję na niespodziankę. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Villa czy Podolski? 07.07.10, 20:15 Tak jakby Niemcy w finale to nie była w tym roku niespodzianka Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Villa czy Podolski? 07.07.10, 10:52 Villa całym sercem Niemcom nigdy nei kibicowłam i na razie przynajmniej nei zamierzam tego zmieniać Odpowiedz Link Zgłoś
mikas73 Re: Villa czy Podolski? 07.07.10, 11:02 Jest takie hasło; "Żadna wygrana Polaków, nie cieszy tak jak przegrana Niemców" , jednak po ostatnim meczu , jestem pod wrażeniem nowej jakości w niemieckiej piłce. Cóż jestem troche rozdarta... Statystyki mówią, że Polacy kochają Hiszpanów... także moje serce jest za nimi ale rozum podpowiada co innego... Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Villa czy Podolski? 07.07.10, 11:30 U mnie na odwrót: serce mówi, że Niemcy, rozum podpowiada Hiszpanów. Mam zresztą problem, bo to mecz dwóch drużyn, którym kibicuję - ale Niemcom bez porównania bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
kagrami Re: Villa czy Podolski? 07.07.10, 22:52 Ja też byłam za Niemcami. Jest mi smutno, no ale trudno.. Odpowiedz Link Zgłoś
cora73 Re: Villa czy Podolski? 07.07.10, 11:18 Od poczatku kibicuje niemcom, tym razem tez mocno trzymam kciuki za wygrana Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Podolski i reszta oczywiscie 07.07.10, 11:46 w ostatnim dziesiecioleciu Niemcy grali jako tako w pilke nozna, czasem grali troche lepiej, czasem gorzej. nie byli najlepsi, ale zawsze jakims cudem udalo im sie dotrzec do pierwszej 3-ki. w tym roku wierze jednak, ze moga dosc wysoko. na mundialu pokazali, ze sa super druzyna, graja pieknie w noge, ta druzyna to przyklad na niemiecka precyzje, samozaparcie... na poczatku, choc kibicowalam Niemcom, moimi faworytami byli Argentynczycy, nie ze ich lubie, ale dla mnie oni byli niezlymi graczami, chlopakami z pieprzem w pupie. z czasem okazalo, ze rzeczywistosc wyglda inaczej. Inny zespol jest faworytem. mam ndzieje i wierze gleboko, ze Niemcy wygraja, ze wygraja mundial. bardzo im tego zycze. to zrobi calemu niemieckiemu narodowi dobrze to chyba jedyn rzecz, ktora ostatnio laczy ten kraj. mam nadzieje, ze wygraja, choc uwazm, ze Hiszpanow nie mozna ignorowac, kto wie co dzis planuja i jaka maja strategie? mam nadzieje, ze Hiszpania nie wygra bo do czolowki moim zdaniem dostala sie przypadkiem i dzieki przypadkowi. nie zapracowali na polfinal. pokazali, ze graja niezbyt dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
wiesia140 Re: Villa czy Podolski? 07.07.10, 11:49 zdecydowanie Villa, choć Niemcy też mają niezłą drużynę. Odpowiedz Link Zgłoś
loganmylove Re: Villa czy Podolski? 07.07.10, 12:18 Mam nadzieję,że Niemcy Graja pięknie oprócz wpadki z Serbią oczywiście Hiszpanie wyżebrali i w kiepskim stylu dostali się do półfinału-szczerze wierzę że tym razem im sie nie uda Odpowiedz Link Zgłoś
kagrami Podolski 07.07.10, 15:26 Podolski, Klose, Neuer, Schweinsteiger, Mueller... można ich wymieniać... GWIAZDY mundialu. I jupitery na Śląsk ) A po tym co zrobiła Argentyna - nie wierzę że Hiszpania wyciągnie asa z rękawa.. Z Holandią będzie ciekawie, ale sprawa juz raczej przesądzona. Nawet polubiłam Niemców, nie przeżywam już meczów w "stary sposób" czyli nie przyprawiaja mnie o zawał W końcu to SPORT a Niemcy są obecnie NAJLEPSI. Ale nigdy nie ma 100% pewności, więc czekają nas jeszcze 3 bardzo ciekawe spotkania Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Villa czy Podolski? 07.07.10, 15:13 Trzymam kciuki za Niemców i mam ogromną nadzieję, że wygrają. Odpowiedz Link Zgłoś
ata99 Re: Villa czy Podolski? 07.07.10, 15:41 Jednak Niemcy - grają fenomenalnie, poza tym też mam w domu Lukasa- zapalonego piłkarza lat 3 Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_winobluszcz Re: Villa czy Podolski? 07.07.10, 15:46 Za Niemców z końcu w drużynie są "nasi" Wolałabym oczywiście, żeby Polacy (w sensie nasza drużyna) grali w mistrzostwach, ale jak się nie ma co się lubi... Ostatnio rozśmieszyła mnie ta informacja na temat Podolskiego i Klose: www.wiadomosci24.pl/artykul/klose_i_podolski_by_zmylic_obroncow_na_boisku_mowia_po_51507.html Odpowiedz Link Zgłoś
wespuczi Re: Villa czy Podolski? 07.07.10, 16:07 klose, kurde do czego to dzoszlo, zebym ja niemcom kibicowala, skandal... Odpowiedz Link Zgłoś
aga_rn Re: Villa czy Podolski? 07.07.10, 17:07 Podolski, od pierwszego meczu tego Mundialu kibicuje Niemcom. Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma A ośmiornica ... 07.07.10, 17:20 ... wybrała pojemnik z żarciem z flagą Hiszpani. I to by było po mojej myśli. www.eurosport.pl/pilka-nozna/m/2010/paul-wskazal-hiszpanie_sto2388873/story.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Villa czy Podolski? 07.07.10, 19:33 Villa, Villa maravilla. Stawiam na Hiszpanie. Odpowiedz Link Zgłoś
bsl moze się rozkręca 07.07.10, 21:04 bo jak na razie ,jak to powiedzial komentator wyglada to na partie szachowa a nie mecz wczoraj bylo na co popatrzec Odpowiedz Link Zgłoś
kagrami Re: moze się rozkręca 07.07.10, 21:53 Świetne widowisko ale nie takiego obrotu sprawy sie spodziewałam! nadal 0:0 Przyznacie, że jest na co popatrzeć poza meczem czyli na naprawdę fajnych chłopaków Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: moze się rozkręca 08.07.10, 23:38 kagrami napisała: > Świetne widowisko ale nie takiego obrotu sprawy sie spodziewałam! > nadal 0:0 Widowisko? Raczysz zartowac, chyba dwa rozne mecze ogladalysmy. Mecz konczacy sie 1:0, pelen niezliczonych nietrafnych podan widowiskiem byc nie moze. To juz predzej Holandia dzien wczesniej lepiej sie popisala. Odpowiedz Link Zgłoś
schiraz Re: Villa czy Podolski? 07.07.10, 22:15 Jestem całym sercem za Hiszpanią, oby im się udało! A wiele wskazuje na to, że tak będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Kończ już, panie Węgier, 07.07.10, 22:16 kończ już, Węgrze!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Kończ już, panie Węgier, 07.07.10, 23:21 Mam nadzieję, że w meczu o trzecie miejsce będzie i pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Kończ już, panie Węgier, 07.07.10, 23:34 Noooo - ja jestem za Urugwajem. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Kończ już, panie Węgier, 07.07.10, 23:36 A ja nie Klata Forlana to za mało Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: Kończ już, panie Węgier, 08.07.10, 08:09 Angazetka, a może jednak zmienisz zdanie??? Wstawiam linka na pokuszenie www.ligafutbol.net/wp-content/forlan.jpg Do tego wilczy uśmiech no i ...??? Odpowiedz Link Zgłoś
kagrami Re: Kończ już, panie Węgier, 08.07.10, 09:12 www.blogger.ba/photos/105389.jpg do tego zniewalający uśmiech i błękitne oczy ) Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: Kończ już, panie Węgier, 08.07.10, 09:38 Kagrami linki Ci się przypadkiem nie pomieszały? A Diego robi jeszcze cudowne miny na boisku Widać z daleka, że fajny z niego chłop! Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Kończ już, panie Węgier, 08.07.10, 10:13 Ależ ja Forlana doceniam - jako piłkarza oraz jako posiadacza klaty i innych przymiotów Ale Niemcom kibicuję od lat, więc Forlanowi pozwalam najwyżej na honorowego gola. Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: Kończ już, panie Węgier, 08.07.10, 10:25 Ależ on jest bardziej niemiecki od połowy drużyny Niemców! No to jak? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Kończ już, panie Węgier, 08.07.10, 10:52 Wieloetniczność Niemców bardzo sobie cenię Nie dam się skusić. Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: Kończ już, panie Węgier, 08.07.10, 11:37 Nie to nie ale pamiętaj pożałujesz, gdy pobici Niemcy bedą schodzić z boiska Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Kończ już, panie Węgier, 08.07.10, 11:45 Nawet jeśli, to będą pięknie schodzić i pięknie pobici (przez pięknego Forlana). Chyba że będzie na odwrót Grunt, że pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: Kończ już, panie Węgier, 08.07.10, 15:18 O tak! To na pewno będzie piękny mecz Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Kończ już, panie Węgier, 08.07.10, 00:03 nangaparbat3 napisała: > Noooo - ja jestem za Urugwajem. Jako i ja Germance winny dostac zdecywoane "adios" od obu kontynentow Vamos Uruguay! Vamos Espana! Odpowiedz Link Zgłoś
solaris31 Re: Villa czy Podolski? 07.07.10, 23:28 aaaaaaaaaaaaaaaaa Hiszpania! cudnie Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Villa czy Podolski? 07.07.10, 23:48 Kochana ośmiorniczka się nie myliła! Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Villa czy Podolski? 08.07.10, 00:05 angazetka napisała: > I tak skończy jako przystawka Jakas inna pewnie tak (grilled octopus u Grekow jest niewyjety!!!), ale mysle, ze Paul doczeka poznej osmiorniczej starosci w glorii wszystkowiedzacego stwora-potwora Jak ja sie ciesze, ze Hiszpania wygrala - superowy koniec srody! Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 kurde, ale mi przykro... 08.07.10, 07:01 tego sie nie spodziewalam. nie wiem co sie stalo nagle Niemcom? podejrzewam, ze niektorzy psychicznie nie wydolali.... brakowalo takze Müllera-tego sie obawialam, ze jego nieobecnosc zle wplynie na druzyne i gre. Hiszpania byla wczoraj swietna, ale nie zasluguja na pierwsze miejsce. oprocz wczorajszego meczu, pozostale mecze rozegrali w beznadziejny sposob i tylko przez szczescie i przypadek doszli tak daleko. nie zycze im wygranej bo na nia nie zasluzyli, mam nadzieje, ze wygra Holandia-Holandia od poczatku gra niezle. Odpowiedz Link Zgłoś
mikas73 Re: kurde, ale mi przykro... 08.07.10, 07:22 a ja zasnąłeam z małym i obudziłam się ... po meczu , a tak się szykowałam Odpowiedz Link Zgłoś
aga_rn Re: kurde, ale mi przykro... 08.07.10, 07:34 Ja tez bylam baaardzo rozczarowana, zyczylam Niemcom zakwalifikowania do finalu Pozostane im wierna do konca, mam nadzieje ze zdobeda brazowy medal. A w finale bede kibicowac pomaranczowym Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: kurde, ale mi przykro... 08.07.10, 09:03 Mam tak samo. Przynajmniej rozstrzygnęła mi się kwestia komu kibicować w finale, bo gdyby weszli Niemcy to naprawdę miałabym dylemat. A tak mam nadzieję, że Holendrzy przerobią tę bandę lalusiów na hiszpański dżem Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: kurde, ale mi przykro... 08.07.10, 10:16 BTW kibice holenderscy i niemieccy za sobą nie przepadają, a mecze między tymi krajami to wojna niemal równie święta jak Polska-Niemcy (z naszej perspektywy). Widzę, że u nas to nie obowiązuje Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: kurde, ale mi przykro... 08.07.10, 15:54 Niemcy faktycznie grali dziwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_winobluszcz Re: kurde, ale mi przykro... 08.07.10, 16:01 Chyba za bardzo się przejęli tym co im wywróżyła ta ośmiornica Bo to faktycznie była inna drużyna... Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: kurde, ale mi przykro... 09.07.10, 00:11 Właśnie powinni na przekór tej ośmiornicy pokazać, że się myli Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: kurde, ale mi przykro... 08.07.10, 23:45 beniusia79 napisała: > tego sie nie spodziewalam. nie wiem co sie stalo nagle Niemcom? > podejrzewam, ze niektorzy psychicznie nie wydolali.... brakowalo > takze Müllera-tego sie obawialam, ze jego nieobecnosc zle wplynie na > druzyne i gre. Hiszpania byla wczoraj swietna, ale nie zasluguja na > pierwsze miejsce. Niemcom nic sie nie stalo, Hiszpanie ich rozpracowali i tyle. Hiszpania od poczatku mundialu grala wzglednie przyzwoicie, tylko poprzedni rywale zbyt ofensywnie nie grali, w zwiazku z czym trudno bylo sie przedrzec do bramki, co skutkowalo mala iloscia goli. Niemcow Hiszpanie rozbili w srodku pola przede wszystkim. Oczywiscie wynik mogl byc wyzszy, gdyby Hiszpanie nie schrzanili tylu pieknych okazji. To pozostawia pewien niesmak, czy na pewno zasluzyli na final - aczkolwiek i tak nie pobije to poprzedniego finalu Wlochy-Francja, w ktorym obie druzyny znalazly sie niezasluzenie, szczegolnie Wlosi. Szkoda Niemcow, ale za 2 lata to oni beda mistrzami Europy, jestem pewna. To mloda druzyna ze swietnymi perspektywami. Beda rzadzic. Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Hiszpania tylko raz pieknie zagrala 09.07.10, 09:36 i to wlasnie w srode. sledzilam ich gre od samego niemal poczatku i uwazam, ze w poprzednich meczach nie popisali sie. grali przyzwoicie, ale tez nie wyrozniali sie. tak nie graja mistrowie swiata moim zdaniem. fuksem dotarli do polfinalu. nie wiem, moze teraz sie dopiero obudzili? Niemcy nie grali dobrze, to fakt. na poczatku meczu komentator wspomnial, ze ponoc kilku niemieckich zawodnikow przastaje radzic sobie psychicznie. mysle, ze to wlasnie byl ich glowny problem. ponoc na mecz o 3-cie miejsce wogole nie maja ochoty wiec kto wie jak sie potoczy? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Hiszpania tylko raz pieknie zagrala 09.07.10, 10:09 Niemcy to młoda drużyna, chłopaki mogli sobie nie poradzić ze stresem. Za dwa lata, na Euro, im przejdzie, bo nabiorą wprawy Ale widziałam wideo z ich obozu wczoraj, wyglądali już na całkiem żywych, więc jestem dobrej myśli przed sobotą. Odpowiedz Link Zgłoś