dierra 17.09.10, 10:24 Czy ktoś tez tam ma? Jak mierzę 39 to za duże, jak 38 za małe. W przypadku sportowych wiadomo - biorce luźniejsze, no ale szpilka musi być dopasowana do stopy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiaiwona_1 Re: buty 17.09.10, 10:27 niektóre firmy mają numery połówkowe - to idealne rozwiązanie dla takich "pomiędzy". ja na szczęście nie mam tego problemu, choć w niektórych firmach kupuję rozmiar 39 a w niektórych 40. Jak widać rozmiar rozmiarowi nierowny. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: buty 17.09.10, 10:28 Znam ten ból. Ja noszę zawsze 39. Ale szpilki zawsze o tym rozmiarze są trochę za małę a 40 klapie. Połówek nie robią moje ulubione firmy (przynajmniej w Polsce ich nie sprzedają). No i mam jakieś 7 par nigdy nie noszonych szpilek. Nie mam siły nosić ich aż się rozejdą. Stoją mi pod biurkiem w pracy i ładnie wyglądają. Odpowiedz Link Zgłoś
dierra Re: buty 17.09.10, 11:53 No właśnie - połówki trudno kupić, a jak ktoś jeszcze wybredny... Próbowałam też rozbijać u szewca, i trochę pomaga w cisnących miejscach , ale z też różnie. Odpowiedz Link Zgłoś
malazabka.de Re: buty 17.09.10, 12:27 sa takie wkladki, ktore zmniejszaja but o jakies pol numeru Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: buty 17.09.10, 13:36 Zalezy od firmy. ja uwielbiam Blanco. Maja zawsze moj rozmiar ( 37 ) i zawsze sa wygodne, ladne i tanie inne firmy to juz w ogole mnie dobijaja. mierze 37 za duze, 36 za duze dobre sa 35. np.japonki na lato kupilam rozmiar 35 z kozakami mam ten problem, ze na lydkach sa za szerokie, a w szpilkach np. peep toe sa za duze dziurki na palce. jesli chce kupic buty na sezon to musze czatowac na sam poczatek sezonu bo pozniej nie kupie butow w ogole na swoja noge. a czasem to mam chec zajsc do dzialu dla dzieci albo nastolatek i tam kupic buty na moja mikro noge Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: buty 17.09.10, 13:40 Ciesz się, że nosisz rozmiar 38/39. Ja noszę 35 i nigdy nie mogę dopasować buta Sportowe noszę 36, bo są wiązane, ale eleganckie powinnam raczej w dziale dziecięcym. A tam króluje róż i kwiatki i cekiny... Odpowiedz Link Zgłoś
dierra Re: buty 17.09.10, 15:43 jkl13 napisała: > Ciesz się, że nosisz rozmiar 38/39. Ja noszę 35 i nigdy nie mogę dopasować buta > Sportowe noszę 36, bo są wiązane, ale eleganckie powinnam raczej w dziale d > ziecięcym. A tam króluje róż i kwiatki i cekiny... No niby się cieszę - ale jak jest wyprzedaż to bankowo tych numerów nie ma - a jak firma produkuje 35 to zazwyczaj zostaje i można mieć fajowe buty za niewielkie pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: buty 17.09.10, 16:12 jest kilka sposobow za male rozbijasz u szewca lub kupujesz srodek do rozbijania obuwia np mogbipel w ccc psikasz nakladasz na noge i chodzisz za duze mozesz zmniejszyc poprzez wklejenie do nich zapietek ktore rowniez zapobiegna obcieraniu stopy przez but na piecie. Odpowiedz Link Zgłoś
gwen_s Re: buty 17.09.10, 18:54 mam dokładnie identyczny rozmiar i identyczny problem Ostatnio już się tak wkurzyłam, ze wzięłam 39, mimo, że klapały, jak elza napisała kupiłam zapiętki, przykleiłam do buta i śmigam... ostatnio jak przejrzałam moje butki to kilka par oddałam mojej siostrze bo były 38, obecnie jestem w ciąży więc już w ogóle nie mam zamiaru chodzić w ciasnawych butach... Znowu jak zaczęłam przymierzać botki czy kozaczki to już czuję, że w 39 jest mi luźno... i być tu mądrym. A i jeśli jeszcze chodzi o wyprzedaże, u mnie nie muszę na nie czekać by nie było już 38 czy 39, choć ten drugi zauważyłam łatwiej dostać Odpowiedz Link Zgłoś
dierra Re: buty 19.09.10, 08:53 Racja - pomimo, że to popularny rozmiar i sprowadzą go w większych ilościach często jako pierwszy schodzi z półek. Musze wypróbować ten środek do rozbijania - może w mniejszych mękach zniosę to rozbijanie - bo ciut większe szpilki po krótkim czasie robią się niestety zdecydowanie za duże. Odpowiedz Link Zgłoś