Dodaj do ulubionych

do zwolenniczek PiS-u

01.10.10, 10:13
Nadal, po ostatnich "wystąpieniach" prezesa Kaczyńskiego jesteście jego gorącymi zwolenniczkami? Nic wam nie zgrzyta? Nie macie poczucia niesmaku? Nie wyczuwacie jego narastającej paranoi? No na serio mnie to ciekawi.
Obserwuj wątek
    • rosapulchra-0 Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 10:17
      nie słuchałam, więc nie mam w tym temacie zdania, bardziej mnie ciekawi fakt, że obecny rząd chce zacisnąć pasa kosztem rodziców.
      • morgen_stern Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 10:22
        Jak widać, każdy słyszy to, co chce tongue_out
        • aniela_z_gazowni Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 10:33
          > Jak widać, każdy słyszy to, co chce tongue_out

e tam
          ja np. słyszę głównie to czego nie chcę
          i obejmuje to całą przestrzeń polityczną naszego pięknego kraju
          od Kaczyńskiego począwszy, poprzez Piterę, bohaterkę ostatnich dni Radziszewską, na Napieralskim skończywszy (pomniejszych partii nie wymieniam)
          wczoraj za to przyjemnie słuchało mi się wywiadu z Oleksym
          wychodzi na to, że stary komuch ze mnie jednak

• angazetka Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 10:32
        > nie słuchałam, więc nie mam w tym temacie zdania,

Od miesiąca czy dwóch nie miałaś kontaktu z mediami?
        • zlotarybka_1 Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 10:38
          angazetka napisała:
          > Od miesiąca czy dwóch nie miałaś kontaktu z mediami?

a co innego miała napisać?
          trudno obronić czy nawet usprawiedliwić ostatnie wystąpienia Jarka, na jej miejscu też trzymałabym się wersji, że o niczym nie wiem.
          • rosapulchra-0 Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 10:50
            nie mam zamiaru oceniać wystąpienia J. Kaczyńskiego, bo go nie słuchałam, nie czytałam, nie widziałam, czy to trudno zrozumieć? suspicious
            rzadko kiedy czytam coś na tematy polityczne, polskiej telewizji nie posiadam, z netu korzystam tylko z tego, co mnie interesuje, nespa?
            • filipianka Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 10:57
              rozumiem że zgłosiłaś się w tym poście jako wywołana "zwolenniczka PIS"
              jak można być zwolennikiem jakiegoś ugrupowania politycznego i nie być zorientowanym co się w nim wyprawia?
              tak, trudno to zrozumieć
              • rosapulchra-0 Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 12:26
                kilka dni temu wrzuciłam wątek z linkiem do arta w temacie zmniejszenia ulg podatkowych,które przede wszystkim dotkną rodziny, a wprowadza obecny rząd. Żadna ze zwolenniczek PO się nie odezwała, a szkoda.

forum.gazeta.pl/forum/w,567,117024265,117024265,Masz_dzieci_Przez_wyzsze_podatki_stracisz_najwiec.html
                • emka_waw Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 14:42
                  > kilka dni temu wrzuciłam wątek z linkiem do arta w temacie zmniejszenia ulg pod
                  > atkowych,które przede wszystkim dotkną rodziny, a wprowadza obecny rząd. Żadna
                  > ze zwolenniczek PO się nie odezwała, a szkoda.

Napisz wprost: "a wy murzynów męczycie", po co tak na około...
                • gaja78 Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 20:33
                  rosapulchra-0 napisała:

> kilka dni temu wrzuciłam wątek z linkiem do arta w temacie zmniejszenia ulg pod
                  > atkowych,które przede wszystkim dotkną rodziny, a wprowadza obecny rząd. Żadna
                  > ze zwolenniczek PO się nie odezwała, a szkoda.

Ja się chętnie odezwę.

Ograniczenie ulgi rodzinnej bardzo, ale to bardzo mi się nie podoba. Nie wierzę w skuteczność cięć takie cięć pomniejszych wydatków.

Pytanie tylko, co inne partie zrobiłyby w celu ratowania budżetu. Co zrobiłby PiS.
            • zlotarybka_1 Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 11:07
              rosapulchra-0 napisała:

> nie mam zamiaru oceniać wystąpienia J. Kaczyńskiego, bo go nie słuchałam, nie c
              > zytałam, nie widziałam, czy to trudno zrozumieć? suspicious

trudno, serio.
              Też nie śledzę życia politycznego z zaprtym tchem, ale pominąć takie "kwiatki"?
              "Udzieliłam się" w wątku bo mnie też serio interesuje jak dalece można popierać kogoś, komu ewidentnie bije w dekiel, do jakiego momentu można wmawiać sobie, że tak, to ta partia, to ten człowiek. Co jeszcze musi zrobić Jarosław żeby jego zwolennicy przejrzeli na oczy?
              • filipianka Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 11:11
                > Co jeszcze musi zrobić Jarosław żeby jeg
                > o zwolennicy przejrzeli na oczy?

powiedzieć, że to co robi jest bez upośledzających lekówsmile
            • gaskama Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 12:16
              "rzadko kiedy czytam coś na tematy polityczne, polskiej telewizji nie posiadam, z netu korzystam tylko z tego, co mnie interesuje, nespa?"

Typowy przedstawiciel PiS.
            • mujer_bonita Wzorcowy wyborca PiS 01.10.10, 13:00
              rosapulchra-0 napisała:
              > nie mam zamiaru oceniać wystąpienia J. Kaczyńskiego, bo go nie słuchałam, nie c
              > zytałam, nie widziałam, czy to trudno zrozumieć? suspicious
              > rzadko kiedy czytam coś na tematy polityczne, polskiej telewizji nie posiadam,
              > z netu korzystam tylko z tego, co mnie interesuje, nespa?

Wzorcowy wyborca - niczego nie słucha, nie czyta a potem idzie i głosuje. Oczywiście na PiS smile

I w ten sposób partia ta ma jakieś 20-30% betonowego elektoratu smile
    • sanna.i Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 10:46
      Nie wiem, czy jestem zwolenniczką PISu (lubiłam Lecha), ale myślę, ze Jarosław robi wielki błąd pozbywając się swoich najlepszych ludzi. Rostkowską uważam za świetnego polityka. Poncyljusz był szanowany nawet w konkurencyjnych partiach. Myślę, że Jaro przechodzi wielką traumę. Natomiast wtrącę jeszcze swoje trzy grosze co do PO: Tusk zapunktował u mnie tym,że nie wywalił Radziszewskiej. Ale kwestie ekonomiczne w rękach obecnego rządu to katastrofa.
      • kim5 Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 10:58
        A co musiałby zrobić Tusk, żeby podobała Ci się polityka ekonomiczna rządu?
        • sanna.i Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 11:22
          Były już wątki na ten temat. Poszukaj, wypowiadałam się. Było o podatkach, o administracji rządowej, o polityce "prorodzinnej" w kontekście ekonomicznym. O długu publicznym.
          • kim5 Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 12:13
            Przykro mi, nie mam tyle czasu.
            Więc możemy zostawić ten temat.
      • angazetka Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 18:45
        A widzisz. Mnie tym, że nie wywalił Radziszewskiej po chamówie, jaką odwaliła, podpadł bardzo.
        • sanna.i Re: do zwolenniczek PiS-u 03.10.10, 09:21
          Nie zauważyłam w jej wystąpieniu niczego chamskiego.
          • angazetka Re: do zwolenniczek PiS-u 03.10.10, 09:45
            Nie żartuj? Uważasz, że kiedy minister (ds. równego statusu!) na antenie ujawnia orientację swego rozmówcy, to jest dowód taktu? "Wszyscy wiedzą, kto jest pana partnerem" - to jest nowy wzór dobrego wychowania?
            • sanna.i Re: do zwolenniczek PiS-u 03.10.10, 17:12
              Skoro wszyscy wiedzą, to co to za ujawnianie? Jeśli koleś jest aktywistą gejowskim, to można się chyba domyślać jaką ma orientację? Ja bym się nie obraziła za nazwanie mnie heteroseksualną. Swojego chłopa też się nie wstydzę.
    • karola1008 Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 12:24
      Jako zwolenniczka PIS szczerze żałuję, że Jarosław Kaczyński odsuwa od siebie ludzi takich jak Kluzik-Rostkowska, Poncyliusz, Jakubiak i Migalski-choć ten ostatni oczywiscie członkiem PIS-u nie jest. Typuję, że następni w kolejce bądą Ołdakowski, Kowal. Jak do wyboru zostanie mi Karol "Melex" Karski i Joachim "Ruska Trumna" Brudziński, to zwyczajnie przestanęna PIS głosować.
      • iuscogens Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 19:30
        karola1008 napisała:

> Jako zwolenniczka PIS szczerze żałuję, że Jarosław Kaczyński odsuwa od siebie l
        > udzi takich jak Kluzik-Rostkowska, Poncyliusz, Jakubiak i Migalski-choć ten ost
        > atni oczywiscie członkiem PIS-u nie jest. Typuję, że następni w kolejce bądą Oł
        > dakowski, Kowal. Jak do wyboru zostanie mi Karol "Melex" Karski i Joachim "Rusk
        > a Trumna" Brudziński, to zwyczajnie przestanęna PIS głosować.

przeżyję Kluzik, choć ją bardzo lubię, przeżyje Poncyliusza, ale jak pozbędzie się Kowala to chyba J.K straci mój głos wink
        uwielbiam go wink)
        Kowala rzecz jasna wink
    • meliissa Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 12:24
      A jak nie jestem zwolenniczką to mogę coś powiedziećwink
      Wypowiedzi J.K przeważnie mnie śmieszą, moim zdaniem jego największą zasługą jest stworzenie wizerunku wybitnie kabaretowego, który wspaniale się daje parodiowaćsmile
      Wiedzieli o tym już Starsi Panowie Dwaj....wink
      www.youtube.com/watch?v=vjlluR_DsDw&feature=related
      A tak poważnie... byłoby bardzo śmiesznie, gdyby nie działał w polityce, a tak jest i śmieszno i strasznouncertain
      Kiedyś pomyślałam, że jakby urodził się z bratem w Hollywood mogliby stworzyć takiego De Vito do kwadratu, wszak ich pierwszy i chyba ostatni występ w filmie nie był wcale najgorszywink

ps.off topic, morgen dostałaś pocztę?
    • triss_merigold6 Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 12:34
      Prezes coś bierze i za chwilę dostanie takiego lotu, że go w kaftanie odwiozą. TO narasta.
      Szczerze mi żal Kluzik-Rostkowskiej.
      • lusitania2 Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 13:19
        triss_merigold6 napisała:

>
        > Szczerze mi żal Kluzik-Rostkowskiej.

bo ona, taka bidusia, kajdanami do partii przykuta.

Niewolnica Isaura anno domini 2010crying.

• ewelsia Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 13:22
        Nie spodziewałam się, że na tym forum są zwolenniczki Pis-u...
        Mi Kluzikowej też trochę szkoda, bo tkwić w tym gó...e to żenada, a odejść nie ma gdzie , natomiast wcale, ale to wcale nie żal mi Jakubiakowej, która mimo poniżenia jeszcze broni swojej partii i prezesa......a on sam się po prostu stacza. Niewiem, co trzeba mieć w głowie, aby oddać głos na tego człowieka.
      • iwoniaw I tu się Triss mylisz ;-) 01.10.10, 14:22
        Prezes, jak się sam chwalił, odstawił leki, które brał w kampanii i po prostu takie są skutki. Z drugiej strony jest to widomy dowód na to, że medykamenty naprawdę są skuteczne nawet w poważnych przypadkach i wielka szkoda, że nie ma chłopina przy sobie nikogo, kto by się zatroszczył o kontynuację leczenia.
    • nutka07 Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 15:22
      To nie prezes, to filipińska choroba tropikalna.
      • 1monia4 Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 15:36
        A nie przeszkadzaly(nie rozśmieszaly) was przeprosiny Tuska za podniesienie podatku.-On nie chce ale rozumiecie Państwo musi.Ciagle wyciagaja po cos reke-wzrost podatków,planowanie zniesiena niektórych ulg.AAAA i nie podoba mi sie co wyprawia Kaczynski,ale przed wyborami tusk zapewnial o nie podnoszeniu podatków
        • kim5 Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 17:58
          Przyznam szczerze, że jak czytam wypowiedzi o podatkach (nie podnosić!!!! łolaboga), to nie dziwię się, że w Polsce, takie poparcie mają populiści, którzy mówią narodowi miłe dla ucha i kieszeni rzeczy.
          Rozumiem, że lepszy byłby taki mąż, który złego słowa nie powie żonie, która do 5. rozpirzy całą wypłatę, ale pogłaszcze ją po główce i weźmie kredyt, niż mąż, który odmówi żonie kolejnego kremu, bo oszczędzają na urlop.
          Tusk obiecywał, że nie podniesie podatków w kampanii wyborcej w expose z listopada, a kiedy zaczął się kryzys światowy? Lehman Brothers upadł w 2008 roku. Nie chcę rządu, który będzie mi słodził i obiecywał gruszki na wierzbie.
          • kim5 Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 17:58
            Expose z listopada 2007.
            • 1monia4 Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 18:07
              czyli PiS podejmuje decyzje populistyczne???Ale my tu nie piszemy o Samoobronie
              • kim5 Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 18:23
                PiS nie rządzi, więc trudno mówić dziś o decyzjach. Ale jak słyszę, że reforma KRUS wywołałaby na polskiej wsi "głód w autentycznym znaczeniu tego słowa" (z dzisiejszego wywiadu dla Radia Maryja") albo o nieporozumieniu w wyborze Komorowskiego, albo o kondominium polsko-rosyjskim to właśnie wtedy zapala mi się lampka "populizm". Populizm - czyli wygłaszanie nośnych, chwytliwych haseł bez informacji, co się za tym kryje.
                Jeden mały przykład z powyższego wywiadu: wytknięcie Hannie Gronkiewicz-Walc wynajęcia obszernych pomieszczeń przy ul. Nowy Świat, "za symboliczną cenę" - czyli za ile? Słuchacz zapamięta, że tanio. Skandalicznie tanio. A to przecież kwestia subiektywna. Dlaczego nie podał kwoty? Bo to już tak nie działa.
                Kolejny aspekt: śledztwo smoleńskie : "Mamy tutaj do czynienia z gigantycznym skandalem". Czyli co się dzieje? Nie ma śledztwa? Przyjeżdżają podstawieni świadkowie? Członkowie rodzin są trzymani w areszcie? Umorzono je? Coś wiemy z takiego stwierdzenia? Nie! Ale zapamiętamy słowo skandal - zwłaszcza gigantyczny. To są stare, sprawdzone chwyty erystyczne.
                • gaja78 Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 21:18
                  kim5 napisała:

> Jeden mały przykład z powyższego wywiadu: wytknięcie Hannie Gronkiewicz-Walc wy
                  > najęcia obszernych pomieszczeń przy ul. Nowy Świat, "za symboliczną cenę" - czy
                  > li za ile? Słuchacz zapamięta, że tanio. Skandalicznie tanio. A to przecież kwe
                  > stia subiektywna. Dlaczego nie podał kwoty? Bo to już tak nie działa.

Zarząd stowarzyszenia wynajmującego wspomnianą nieruchomość wprost nazwał wypowiedź Kaczyńskiego kłamstwem i zapowiada sprawę w sądzie

www.krytykapolityczna.pl/Aktualnosci/StowarzyszenieimStanislawaBrzozowskiegoodpowiadaJaroslawowiKaczynskiemu/menuid-1.html
    • madeleine.b Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 17:57
      Od dawna byłam elektoratem PiSu. Ostatnio bardziej dlatego, aby nie być lektoratem PO, bo to jeszcze gorzej. Ostatnie wystąpienia Jarka ignoruję świadomie, serio nie wiem co mówił, bo już same zapowiedzi w faktach mi wystarczyły.
      Bardziej mnie nurtuje takie fenomenalne zjawisko, że ani PiS ani Kaczyński nie rządzą ani nie podejmują ważnych decyzji a wszyscy wkoło nieprzerwanie roztrząsają każde ich słowo, każdy ich gest i wciąż udowadniają jakie to oni stanowią zagrożenie. Nikt natomiast nie chce podjąć dyskusji na temat obecnej sytuacji w kraju i efektów jakie przyniosą decyzje rządu. Na tym forum w szczególności.
      Obecnie jestem nie tyle elektoratem PiS, co jeszcze większym antyelektoratem PO.
      • kim5 Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 18:12
        Plecący bzdury (zwłaszcza wychodzące poza Polskę) szef głównej partii opozycyjnej to niekorzystna sytuacja.
        Rozumiem, że można nie popierać poltyki PO, zwłaszcza, że nie każdemu po drodze z liberałem.
        Ale ja jestem za inteligentną osobą, żebym przestraszyła się sloganem o katastrofalnym stanie państwa.
        Tzn. co się dzieje?
        Bezrobocie spada, inflacja daj Boże nie wyższą, PKB rośnie.,
        Na czym polega ta katastrofa?
        Jakie wskaźniki o niej świadczą?
        Jakie fakty?
        Jedyne co wiem na pewno - bo pracuję w firmie handlowej - że nastroje społeczne mają duży wpływ na chęć konsumpcji. Tylko powtarzając takie teksty - nawet bez pokrycia - możemy wywołać spadek sprzedaży. I wtedy nie będzie lepiej.

Acha, i to nie są peany na rzecz rządu.
        • sanna.i Re: do zwolenniczek PiS-u 03.10.10, 09:28
          > Tzn. co się dzieje?

Pani sroce spod ogona wypadła? Na tym forum maglowałyśmy już X wątków o podwyżkach VAT, o tym ,że to uderzy w najbiedniejszych. Przytaczałysmy słowa ekspertów - ekonomistów (niezależnych!). Ba, nawet zalinkowałam film z wywiadem. Eksperci mówili wprost - obecna polityka rządu prowadzi do katastrofy, a młodzi ludzie powinni spierniczać gdzie pieprz rośnie. Szykuje się katastrofa emerytalna,VAT nie wzrośnie tylko o 1 punkt, tylko do najwyższego możliwego poziomu. Rząd zapowiedział zabranie ulg podatkowych rodzinom (ale tak przy okazji to rozmnażajcie się ludki, bo kto nas będzie na starosć utrzymywał..). A administracja Tuska, tak jakby mimochodem, rozrosła się do niebotycznych rozmiarów (40 tys. etatów więcej). A odkąd rządzą, dług publiczny wzrósł prawie trzykrotnie. Niezłe tempo.
      • morgen_stern Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 18:13
        Kolejna sprytnie wymijająca sens mojego pytania tongue_out Kombinujcie, kombinujcie tongue_out
        • kim5 Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 18:25
          Morgen, mam nadzieję, że to nie do mnie, bom ja z wrażego PO-obozu. Jeno się wtrancam.
          • morgen_stern Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 18:34
            Ależ skąd wink
      • angazetka Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 18:44
        > Ostatnie wystąpienia Jarka ignoruję świadomie

Pewnie, jak zamkniemy oczy, to rzeczywistość zniknie wink
        BTW fascynuje mnie jedno: jakim cudem zwolenniczki PO umieją powiedzieć, co im się w partii, Tusku, rządzie nie podoba. A zwolenniczki PiS są ślepe i głuche na stan rzeczy w ulubionej partii.
        • morgen_stern Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 18:51
          Cytatjakim cudem zwolenniczki PO umieją powiedzieć, co im
          > się w partii, Tusku, rządzie nie podoba. A zwolenniczki PiS są ślepe i głuche n
          > a stan rzeczy w ulubionej partii.

o to to.
        • morgen_stern Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 18:52
          Po zastanowieniu stwierdzam, że może dlatego, że PO się popiera, a PiS WYZNAJE wink
          • angazetka Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 18:53
            A teraz przygotuj się na lincz wink
            • morgen_stern Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 19:15
              Jestem gotowa o każdej porze dnia i nocy na ematce tongue_out
              • ceide.fields Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 19:32
                Nic ci już poza ematką nie zostało.
              • kunegunda32 Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 23:07
                No uważaj morgen bo jeszcze Ci marsz z pochodniami urządzą, wiesz jakie były długofalowe skutki takich marszów albo inkwizycja albo faszyściwink
        • iuscogens Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 19:35
          angazetka napisała:

> > Ostatnie wystąpienia Jarka ignoruję świadomie
          >
          > Pewnie, jak zamkniemy oczy, to rzeczywistość zniknie wink
          > BTW fascynuje mnie jedno: jakim cudem zwolenniczki PO umieją powiedzieć, co im
          > się w partii, Tusku, rządzie nie podoba. A zwolenniczki PiS są ślepe i głuche n

upraszczasz tragicznie
          wystarczy przeczytać ten wątek, żeby zobaczyć co się zwolenniczkom Pisu nie podoba w obecnej polityce.
          Jest wyraźnie napisane, polecam wink
          • 1monia4 Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 19:37
            A nie widac co sie nie podoba wyznawcom PO
            • angazetka Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 19:41
              Może dlatego, że to wątek o PiSie? wink
          • angazetka Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 19:39
            W obecnej polityce rządu Tuska, owszem. Ale co do wystąpień Jarka - jakoś nie ma chętnych do wypowiedzi.
            • 1monia4 Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 19:44
              A co tu mówić-naprawdę licho.Ale staram sie oceniac ta partie z racji ich wczesniejszego dzialania
            • iuscogens Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 19:51
              ngazetka napisała:

> W obecnej polityce rządu Tuska, owszem. Ale co do wystąpień Jarka - jakoś nie
              > ma chętnych do wypowiedzi.

co do obecnej polityki J.K też są, ja się akurat z tymi wypowiedziami w większości zgadzam
              czytaj a też znajdziesz wink
              • angazetka Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 20:00
                Tak, całe dwie wink Bardzo łagodne. A jakby tak Tusk poleciał w takie oszołomstwo, to - uch! - miałybyście używanie. Prezes mówi, że Polska jest niemiecko-rosyjskim kondominium, że TU-154 to przerobiony bombowiec, że PO to większe chamstwo niż Samoobrona, bo ktoś kiedyś jedną posłankę podsiadł, mówi, że kazał Ziobrze krytykować własną kampanię, że nie poda ręki Komorowskiemu, prezes obraża współpracowników - a wy?
                • iuscogens Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 20:14
                  angazetka napisała:

> Tak, całe dwie wink Bardzo łagodne. A jakby tak Tusk poleciał w takie oszołomstwo
                  > , to - uch! - miałybyście używanie.

no a teraz wy macie. za to w watkach antypowskich zazwyczaj zwolenniczki PO siedza cichutko, albo udają, ze sa zachwycone tym, ze Tusk podnosi podatki i zadłuza nas jak Gierek.
                  Opcja trzecia to bluzgają na prawo i lewo.

Prezes mówi, że Polska jest niemiecko-rosyj
                  > skim kondominium, że TU-154 to przerobiony bombowiec, że PO to większe chamstwo
                  > niż Samoobrona, bo ktoś kiedyś jedną posłankę podsiadł, mówi, że kazał Ziobrze
                  > krytykować własną kampanię, że nie poda ręki Komorowskiemu, prezes obraża wspó
                  > łpracowników - a wy?

nie wiem co my, ale mogę powiedzieć co ja.
                  Mi się to nie podoba, nie wiem czemu to ma słuzyc i zaczynam watpic czy PIS jeszcze będzie się liczyło w polityce.
                  w chwili obecnej jestem bardziej antyPO niż proPIS i jak będę na PIS glosować to dlatego zeby nie wygrało PO.
                  i tyle.

• gaja78 Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 20:54
                    iuscogens napisał:

> ze Tusk podnosi podatki i zadłuza nas jak Gierek.

Co PiS w tej chwili proponuje jako opozycja, żeby ograniczyć zadłużenie ?

> w chwili obecnej jestem bardziej antyPO niż proPIS i jak będę na PIS glosować t
                    > o dlatego zeby nie wygrało PO.

Dlaczego jesteś antyPO ?

Jak twoim zdaniem powinniśmy wybrnąć ze wzrostu długu publicznego ?
          • kim5 Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 22:13
            Ale pytanie było, czy zwolenniczkom PIS podoba się nowe/stare wcielenie prezesa?
        • gaja78 Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 20:50
          angazetka napisała:

> BTW fascynuje mnie jedno: jakim cudem zwolenniczki PO umieją powiedzieć, co im

Może dlatego, że PiS niewiele ponad ten "stan rzeczy" oferuje, natomiast krytyka posunięć PO to krytyka niektórych z wielu jego działań i pomysłów.
        • sanna.i Re: do zwolenniczek PiS-u 03.10.10, 09:17
          Serio potrafią? Ja tu widzę inną tendencję. Te, które głosowały na PO, bo "nie nie za bardzo miały na kogo" i owszem, krytykują. Ale od tych, które od początku wręcz ślepo podążały za swoim "wodzem", nie ma co się spodziewać krytyki.
          • angazetka Re: do zwolenniczek PiS-u 03.10.10, 09:42
            Hm, nie znam nikogo, kto popiera PO i "podąża ślepo za swoim wodzem", to raczej cecha zwolenników innej partii wink
            • sanna.i Re: do zwolenniczek PiS-u 03.10.10, 17:13
              No błagam cię, przed wyborami były tu takie, które by Tuska w stopy całowały za to tylko, że jest tongue_out
      • iuscogens Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 19:32
        madeleine.b napisała:

> Od dawna byłam elektoratem PiSu. Ostatnio bardziej dlatego, aby nie być lektora
        > tem PO, bo to jeszcze gorzej.
        Ostatnie wystąpienia Jarka ignoruję świadomie, se
        > rio nie wiem co mówił, bo już same zapowiedzi w faktach mi wystarczyły.

mam dokładnie tak samo
        • angazetka Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 19:40
          Wiemy, wiemy tongue_out Acz totalnie nie rozumiemy <my, Angazetka>
          • iuscogens Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 19:53
            angazetka napisała:

> Wiemy, wiemy tongue_out Acz totalnie nie rozumiemy <my, Angazetka>

to do mnie??
      • gaja78 Re: do zwolenniczek PiS-u 01.10.10, 20:48
        madeleine.b napisała:

> Bardziej mnie nurtuje takie fenomenalne zjawisko, że ani PiS ani Kaczyński nie
        > rządzą ani nie podejmują ważnych decyzji a wszyscy wkoło nieprzerwanie roztrząs
        > ają każde ich słowo, każdy ich gest i wciąż udowadniają jakie to oni stanowią z
        > agrożenie. Nikt natomiast nie chce podjąć dyskusji na temat obecnej sytuacji w
        > kraju i efektów jakie przyniosą decyzje rządu.

Taka dyskusja to zadanie przede wszystkim opozycji. Kaczyński i PiS są w istocie niebezpieczni, bo zamiast spełniać się w roli konstruktywnej opozycji dzielą kraj według czarno-białych barw. Z dialogu między opozycją a rządem powinno coś wynikać, najlepiej kompromis, może nowe pomysły. Póki co opozycja jest zainteresowana wewnętrzną rozpierduchą i to w momencie, gdy prognozy mamy takie, że za kilka lat przekroczymy krytyczną wartość długu publicznego.

> Obecnie jestem nie tyle elektoratem PiS, co jeszcze większym antyelektoratem PO
        > .

Widzisz i to jest świetne podsumowanie specyfiki PiSu - trudno być elektoratem tej partii, bo w chwili obecnej jej przywódca nie jest zainteresowany czymkolwiek konstruktywnym. Zainteresowany jest natomiast bardzo byciem przeciw. Jego elektorat to antyelektorat PO i nic poza to niestety.
        • iuscogens Re: do zwolenniczek PiS-u 02.10.10, 11:27
          Jego el
          > ektorat to antyelektorat PO i nic poza to niestety.

to działa też w drugą stronę, wiele osób glosuje na PO nie dlatego, ze ich uwielbiają i są zachwyceni ich polityką, ale dlatego żeby nie wrócił Kaczyński do władzy.
    • krejzimama z ostatniej chwili 01.10.10, 19:49
      https://revelstein.blox.pl/resource/jarek_100928.jpg
      • fogito Re: z ostatniej chwili 02.10.10, 12:35
        nic dodać nic ująć. Prezes poleciał i leci dalej.
    • agulle odwrócę pytanie 02.10.10, 13:23
      Nie wydaje mi się, żeby J.K. robił z siebie chociaż w połowie takiego pajaca jakiego z siebie robi Palikot.
      Wiesz Palikot nauczył nas dużej tolerancji dla nietypowych zachowań politycznych.

PO nadało taki poziom dyskusji, to PIS się dostosował.

Bardziej przyglądam się temu co PO wyprawia z naszymi pieniędzmi.
      Jestem ciekawa czy zwolenniczki PO nadal czują się smacznie po ostatnich ich wyskokach?
      • kim5 Re: odwrócę pytanie 02.10.10, 14:31
        Palikot nie jest szefem największej opozycyjnej partii i jego (jeszcze) partyjni koledzy najczęściej odcinają się od jego zagrań.
        Jak PiS jest tak uległy, że dał się rzekomo sprowokować tonowi dyskusji PO, to dlaczego nie był w stanie narzucić prawidłowego tonu PO?
        Jarosław i Lech Kaczyńscy zawsze jechali po bandzie (weźmy choćby sprawę Andrzeja Krawczyka, koalicję z Samoobroną, doktora G. itp....), dzisiejsze zagrania to nie pierwszyzna, tylko, że dziś politycy schodzą JK z drogi ze względu na osobistą stratę, którą poniósł. Ma taryfę ulgową, choć nie rozumiem dlaczego? Przecież nie on jeden ucierpiał w wyniku katastrofy smoleńskiej.
      • angazetka Re: odwrócę pytanie 02.10.10, 14:44
        > Nie wydaje mi się, żeby J.K. robił z siebie chociaż w połowie takiego pajaca ja
        > kiego z siebie robi Palikot.

Palikot jest pajacem, bo chce być pajacem. JK jest w pajacowaniu śmiertelnie poważny - to jest kabaret dla widza, ale on to traktuje serio.

> PO nadało taki poziom dyskusji, to PIS się dostosował.

Jeszcze jakiś żart?

> Jestem ciekawa czy zwolenniczki PO nadal czują się smacznie po ostatnich ich wy
        > skokach?

No owszem, p. Radziszewska mi się nie podoba. Coś jeszcze?
        • agulle Re: odwrócę pytanie 02.10.10, 23:36
          angazetka napisała: ...Coś jeszcze?

Widzę, ze TVN nie doinformowało big_grin
          • angazetka Re: odwrócę pytanie 03.10.10, 09:41
            Oho, miszcz ciętej riposty.
    • morgen_stern Re: do zwolenniczek PiS-u 03.10.10, 09:49
      No cóż, poza "a u was biją murzynów", "popatrzcie na Palikota" nie przeczytałam ANI JEDNEJ wypowiedzi zwolenniczek PiS-u - konkretnej i na temat - dotyczącej ostatnich zachowań Kaczyńskiego. Dlaczego mnie to nie dziwi? wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka