iwoniaw 15.11.10, 12:43 Czy tylko ja tak hurtowo niszczę? Próbowałam różnych firm i grubości i ciężko mi trafić na coś naprawdę trwałego... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilly_about Re: Czy wy też wydajecie majątek na rajstopy? 15.11.10, 12:46 Tak. W kółko kupuję i w kółko się drą lub zużywają. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Czy wy też wydajecie majątek na rajstopy? 15.11.10, 12:47 ale o takich cieniutkich mowisz? czy takie 40-60-100? bo takie to ja nosze az mi zbrzydna i nic mi nie leci no chyba ze mnie mlody buciorem zahaczy jak sie 'na raczki' laduje Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: Czy wy też wydajecie majątek na rajstopy? 15.11.10, 12:50 Powyżej 60DEN jakoś się noszą, poniżej - max 2-3 prania. Nienawidzę pozaciąganych. Odpowiedz Link Zgłoś
lia.13 Re: Czy wy też wydajecie majątek na rajstopy? 28.11.10, 18:27 a pierzesz w torbie ochronnej na bieliznę? Ja 40 czasami drę, na ogół jak czymś zahaczę, np. zamkiem kozaka czy paznokciem, ale same z siebie to nigdy. Pom.pea robi dobre rajstopy. Odpowiedz Link Zgłoś
alexa0000 Re: Czy wy też wydajecie majątek na rajstopy? 15.11.10, 12:52 Od dwóch lat nie mogę nosić rajstop- dopada mnie natychmiast okropna wysyka. Męczę sie potem okrutnie z doleczaniem jej az do lata, stopy wygladaja okropnie-nie mogę nosic i już. Strasznie pomstowałam na nią, a własciwie stała sie moim wybawieniem! Juz nigdy nie załozę tego !@##$$stwa na nogi, nie będe miała uczucie włożenia kawłaka ciała w obcisły , nieprzewiewny kondom, nigdy wiecej przeszkadzajacego ucisku w talli! Co do meritum: Kiedy nosiłam, darłam jak opętana. Rajstopy kosztowały mnie duużo pieniedzy w skali miesiąca. A jesli zachciało się człowiekowi samonośnych, koszty wzrastały. A jesli samonośnych bez szwu na palcach, to w ogóle kaplica... Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw No ale z gołymi nogami chodzisz? 15.11.10, 12:57 Teraz jest pogoda akurat na jakieś 40 DEN jak na moje potrzeby termoizolacyjne. A do kwietnia w spodniach chodzić to też nie chcę... Odpowiedz Link Zgłoś
alexa0000 Re: No ale z gołymi nogami chodzisz? 15.11.10, 14:19 Chodzę w wyzszych butach i skarpetkach bawełnianych. Ewentualnie cienkich legginsach i skarpetkach do sukienek czy cyganskich spódnic-i buty z cholewką, rzecz jasna. Czółenka tylko od swięta, trudno, nie chodzę na codzień w pończochach, ołówkowych spódniczkach, garsonkach, jestem niekobieca i nieatrakcyjna. Do wiosny przeżyję Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: No ale z gołymi nogami chodzisz? 15.11.10, 15:31 alexa0000 napisała: > Chodzę w wyzszych butach i skarpetkach bawełnianych. Ewentualnie cienkich legg > insach W jaki sposób cienkie legginsy są wygodniejsze od rajstop? Odpowiedz Link Zgłoś
alexa0000 Re: No ale z gołymi nogami chodzisz? 15.11.10, 16:07 Nie są wygodniejsze, ale moje stopy są wolne od styczności ze sztuczna rajstopą. Odpowiedz Link Zgłoś
ruta.dl Re: Czy wy też wydajecie majątek na rajstopy? 29.11.10, 11:06 mysle ze to nie jest kwestia rajstopy taka alegria, ale tego w czym je pierzesz. Ja raz upralam w proszku (rajstopy i ponczochy zawsze piore recznie) - i mialam to samo. Od lat uzywam do prania mydla dzieciecego (np Bambino). Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Czy wy też wydajecie majątek na rajstopy? 15.11.10, 12:55 Też tak miałam. Rajstopy zawsze lądowały po użyciu w koszu na śmieci. Skończyło się, jak przesiadłam się na rajstopy z mikrofibry, firmy której nie podaję, żeby nie było, że krypto Przez 2 lata zniszczyłam 2 pary z czego jedną przez przypalenie papierosem, więc się nie liczy. Z drugiej strony rzeczywiście nie noszę ich często, więc może to żaden wyczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka martishia7 15.11.10, 14:22 proszę Cię, napisz mi na maila gazetowego, co to za firma, bo ja własciwie tylko z mikrofibry i właściwie tylko jednej firmy i jestem w miarę zadowolona. nie drą się, ale ja jestem przewrażliwiona na punkcie zahaczeń, o które nie trudno, jak się rajty nosi w domu, przy dwójce dzieci. chętnie wypróbuję jakieś inne. z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: Czy wy też wydajecie majątek na rajstopy? 15.11.10, 12:58 noszę tylko pończochy, min. 40 i jakoś nie zadłużam się z tego powodu Odpowiedz Link Zgłoś
arachnela Re: Czy wy też wydajecie majątek na rajstopy? 15.11.10, 13:00 Polecam obcięcie paznokci i użycie pumeksu A tak na poważnie to ja też rozwalam rajstopy, te cieńsze, bo te grube jednak wytrzymują. Najczęściej robię dziury przy wkładaniu nowych, to najbardziej wkurza. Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Czy wy też wydajecie majątek na rajstopy? 15.11.10, 13:01 Nie. Nie toleruję rajstop, więc ich nie noszę Zakładam bardzo, ale to bardzo okazjonalnie - max. 2-3 razy do roku. Sukienek i spódnic nie noszę, jeśli pogoda nie pozwala chodzić w gołych nogach Odpowiedz Link Zgłoś
lacitadelle Re: Czy wy też wydajecie majątek na rajstopy? 15.11.10, 13:02 Ja noszę wyłącznie samonośne albo bawełniane, te sztuczne do pasa są nie do zniesienia. Na samonośne rzeczywiście wydaję dużo, ale kupuję zwykle kilka takich samych par i przynajmniej wtedy jak mi pójdzie oczko w jednej, to dobieram z kolejnej pary, zawsze coś Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Czy wy też wydajecie majątek na rajstopy? 15.11.10, 13:08 Kiedyś, kiedy nosiłam - darłam masowo. Potem coś mi się porobiło takiego, że KAŻDE, nawet najdelikatniejsze, najmiększe rajstopy niesamowicie mnie drażniły, piekło, swędziało, uciskało - i tak mam do tej pory Noszę spodnie, spódnice i sukienki tylko latem, kiedy nogi można mieć gołe. Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: Czy wy też wydajecie majątek na rajstopy? 15.11.10, 13:09 ile to jest "majątek"? Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Czy wy też wydajecie majątek na rajstopy? 15.11.10, 14:05 Cytatlusitania2 napisał: > ile to jest "majątek"? Boję się policzyć Póki nie zsumuję, mogę sobie wmawiać, że to tylko parę złotych co jakiś czas A tak serio, to po 2-3 razach góra mi się drą (mam na myśli takie do 40 DEN włącznie, grubsze faktycznie trwalsze) i to - jak ktoś napisał - bywa, że przy zakładaniu oczko leci, wrr... (nie zahaczam paznokciami ani niczym!). Chyba za radą kogoś z wątku zacznę mrozić, zaszkodzić im na pewno nie zaszkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Czy wy też wydajecie majątek na rajstopy? 15.11.10, 13:31 Zauwazylam, ze ponczochy sa trwalsze niz rajstopy. Ja nosze o tej porze roku tylko takie 60 den- nie ma na nie siły.Na sezon wydaje ok 200 zl, kupuje kilka par w rozny desen, gladkie i wzorzyste. Odpowiedz Link Zgłoś
rybalon1 Re: Czy wy też wydajecie majątek na rajstopy? 15.11.10, 13:38 kupuję 60 DEN w Biedronce - akurat mają za 4,99 zł - świetne są - jeszcze mi się nie zdarzyło abym je podarła Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Czy wy też wydajecie majątek na rajstopy? 15.11.10, 13:42 W ogóle nie mam rajstop . Moja córa też ma niewiele rajstop, jakoś ich nie lubimy nosić . Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.alex Re: Czy wy też wydajecie majątek na rajstopy? 15.11.10, 14:53 A czym różnią się rajstopy od rajtuzów? Odpowiedz Link Zgłoś
count_zero Re: Czy wy też wydajecie majątek na rajstopy? 15.11.10, 13:46 Cienkich rajtek nie noszę w ogóle. Jak długo się da, chodzę z gołymi nogami, potem przesiadam się na grube albo legginsy. PS. słyszałam, że zamrożenie nowych rajstop zwiększa ich trwałość, nie próbowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Czy wy też wydajecie majątek na rajstopy? 15.11.10, 14:49 Nie. Ostatnio mialam na sobie moze 10 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Czy wy też wydajecie majątek na rajstopy? 15.11.10, 15:11 a gatta tez nie daje rady? ja w tym sezonie kupilam kilka par z gatty - od 40 do 100 i moj hit legginsy marszczone sa super i nosze teraz bardzo czesto do krotkich czarnych sukienek o tak images26.fotosik.pl/164/71500c5277017099.jpg im mocniejszy kolor tym lepiej kobaltowe, fioletowe, czerwone, rozowe bardzo lubie te grube wlasnie tych cienkich ponczochowych nie, faktycznie sa jednorazowe albo gola noga albo takie mocno kryjace Odpowiedz Link Zgłoś
pasquda77 Re: Czy wy też wydajecie majątek na rajstopy? 15.11.10, 15:40 Ja Gatty nie lubie, cienkie jakies te ichnie 40 DEN Ale te polecane wczesniej z "Biedronki" sa super, miesiac temu kupiłam 40 DEN , dzis rano wysłałam chlopa po 60 DEN-extra, grube, ładnie kryja. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Czy wy też wydajecie majątek na rajstopy? 15.11.10, 15:42 to ja dzisiaj musze do biedronki isc koniecznie jak to takei dobre a kolory jakie? Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Czy wy też wydajecie majątek na rajstopy? 15.11.10, 16:17 > i moj hit legginsy marszczone sa super Tez je mam Odpowiedz Link Zgłoś
olakociak Re: Czy wy też wydajecie majątek na rajstopy? 16.11.10, 11:58 Ja wydawałam lubiłam jakieś wzorzyste ok 15 zł za parę - czasem nawet ubrać nie zdążyłam....teraz się przerzuciłam na najtańsze 40 DEN z auchan i mam w nosie wzorki Co do Gatty ostatnio kupiłam 100 DEN do długiego swetra i przy podciąganiu mi się na szwie rozeszły:p na tyłku...ale ja to masakrycznie niszczę rajtki...drę każde i wszędzie jakaś niedelikatna kobieta jestem...żeby 100 podrzeć???toż to ja legginy było...ehhh Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Czy wy też wydajecie majątek na rajstopy? 15.11.10, 16:15 Znalazłam sklep, gdzie Gabriellę (trwalsza, niż Gatta) kupuję za ok. 3 zł (15DEN), 5 zł płacę za 40DEN. Więc nawet jednorazówki nie rujnują budżetu . Ale ostatnio wyjątkowo trwałe mam te rajstopy. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Czy wy też wydajecie majątek na rajstopy? 15.11.10, 20:24 Na cienkich sie nie znam.Nosze wyłącznie powyżej 60den.Najlepiej 80-150 i muszę przyznać, że takie to prawie nigdy mi się nie drą.Niektóre noszę 3 sezon już.Polecam marks&spencer i firmę Omsa (ja kupuje w osiedlowym sklepie). Aha i jest taki trick, który zdradziła mi sprzedawczyni - jak kupujesz rajstopy to je rozciągnij na dłoni, im drobniejszy i mniej widoczny będzie splot tym lepsza jakość i faktycznie to się sprawdza.Oczywiście mówię tutaj o "zwykłych" rajstopach nie bawełnianych czy w warkocze. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Czy wy też wydajecie majątek na rajstopy? 15.11.10, 20:40 Omsa jest nie do zdarcia Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Czy wy też wydajecie majątek na rajstopy? 15.11.10, 20:29 Majątek wydaję, ale dlatego, że lubię chodzić w rajstopach czy pończochach. Noszę różne kolory, najczęściej bez wzorów. Grybe, kryjące- 60, - 100 den, są dośc trwałe Teraz czekam na atłasowe Odpowiedz Link Zgłoś
venettina Re: Czy wy też wydajecie majątek na rajstopy? 16.11.10, 16:50 Ja nie wydaje majatku na rajstopy, choc chodze w nich bardzo czesto. Sposob? Kupuje lekko za duze. Nie duzo za duze, bo opadaja i na kostkach tworza sie obwazanki, ale jednak nieco wieksze, przynajmniej o rozmiar. Bardzo lubie cieniutkie, nawet 7 DEN i te tez sa trwale gdy nie sa mocno naciagniete. Odpowiedz Link Zgłoś
sarling Re: Czy wy też wydajecie majątek na rajstopy? 16.11.10, 17:02 Nie. Kupuję kilka par kolorowych 60 DEN, kilka czarnych - zawsze milutkich w dotyku i cały sezon rajstopowy jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: Czy wy też wydajecie majątek na rajstopy? 16.11.10, 18:57 Nie, podarte miewam tylko wtedy kiedy dziecie rzepem zaciagnie. Czesciej wywalam bo buty mi pofarbowaly stopy rajstop lub wygladaja na znoszone niz dlatego ze maja jakis defekt. Podobnie jak ktos podawal kupuje rozmiar wieksze niz moj normalny rozmiar. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Czy wy też wydajecie majątek na rajstopy? 16.11.10, 20:57 ja niestety wydaje. jakiekolwiek by nie byly, to i tak podre. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Czy wy też wydajecie majątek na rajstopy? 16.11.10, 20:58 Nie, bo chodzę w spodniach Odpowiedz Link Zgłoś
akle2 Re: Czy wy też wydajecie majątek na rajstopy? 28.11.10, 19:46 Zimą przestaw się na spodnie. Ewentualnie kryjace +40 DEN. Problem wróci dopiero za pół roku. Na wiosnę/jesień poszukaj nie 20-ek ale 30-tek, które są wytrzymalsze. Na pięty gruba wrstwa kremu. Powinno wystarczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
tia-dalma Re: Czy wy też wydajecie majątek na rajstopy? 28.11.10, 22:10 Jak dla mnie najtrwalsze są rajstopy z H&M. Nie do zdarcia u mnie. A Gatta ma jak dla mnie zbyt wysoką cenę w stosunku do jakości. Kupuję u nich tylko samonośne na jakieś mega okazje, bo tylko te mi się trzymają na nodze (niestety w przeciwieństwie do samonośnych z H&M...). Odpowiedz Link Zgłoś
venettina Re: Czy wy też wydajecie majątek na rajstopy? 29.11.10, 10:14 Tez uwazam, ze Gatta jest wyjatkowo kiepska. Doslownie rozpadaja sie na nogach. Badziewie. Odpowiedz Link Zgłoś
lia.13 Re: Czy wy też wydajecie majątek na rajstopy? 29.11.10, 10:37 najbardziej beznadziejne i tak są z Calzedonii. Cena kosmiczna a jakość beznadziejna. Cienkie drą się przy pierwszym użyciu, a na grubych b. szybko robią się kulki, zaciągają się i rozchodzą w ściegu. Kilka par miałam i z każdą stało się to samo, zatem to nie była wina jednej wadliwej sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś