Dodaj do ulubionych

która z was brała ślub w krótkiej sukni ślubnej?

19.11.10, 23:37
krótkie mi sie baaaardzo podobają. takie, żeby było widać troche uda nawet! wink
za to bez dekoltu... taki półgolfik leciutki, kojarzy mi sie z paryżanką smile

czy lubiecie krótkie i czy któraś z was sobie sprawiła taką na wesele? smile
Obserwuj wątek
    • bombastycznie Re: która z was brała ślub w krótkiej sukni ślubn 19.11.10, 23:41
      ja miałam, taką na styl Marylin Monroe którą miała na tym słynnym zdjęciu przy szybie od metra ale nie białą a kremowo-złotą
      • maly.lew Re: która z was brała ślub w krótkiej sukni ślubn 19.11.10, 23:42
        niskim i szczupłyn pasują krótkie! smile
        • izak31 Re: która z was brała ślub w krótkiej sukni ślubn 20.11.10, 04:31
          nie tylko niskim wink. Ja jestem bardzo wysoka i do slubu miałam sukienkę mini. Sukienka była biała i do tego dłuugi biały welon wink ślub był cywilny smile. komentarze o kolorze i welonie do cywilnego możecie sobie darowac, mam je gdzies ;P
    • wyssana.z.palca Re: która z was brała ślub w krótkiej sukni ślubn 20.11.10, 08:40
      Byłam na ślubie, gdzie dziewczyna z przodu miała króciutką, z tyłu robiła się dłuższa, do tego miała długie kozaki. I długaśny welon. Mi podobało się średnio, ale to chyba już kwestia samej sukienki.. Bo generalnie pomysł z krótką kiecka super smile Masz jakieś zdjęcia sukienek?
      • kali_pso Re: która z was brała ślub w krótkiej sukni ślubn 20.11.10, 09:57
        gdzie dziewczyna z przodu miała króciutką, z tyłu robiła się dłuższa, do tego miała długie kozaki. I długaśny welon

...a kozaczki były białe?winkp
    • duzeq Re: która z was brała ślub w krótkiej sukni ślubn 20.11.10, 09:52
      Ja ani krotkiej, ani bialej nie zalozylam , natomiast bylam na slubie kogos, kto mial krotka, cudna sukienke. I to mala czarna byla smile)).
    • klubgogo Re: która z was brała ślub w krótkiej sukni ślubn 20.11.10, 10:23
      Ja miałam krótką w kolorze ecru, ale ślub był cywilny, po ślubie małe przyjęcie.
    • vefa Re: która z was brała ślub w krótkiej sukni ślubn 20.11.10, 10:59
      Ja.
      Piękną princeskę i żakiet z MONNARI. Do ślubu kościelnego.

Po naszej mszy była kolejna, następna para już czekała przed kościołem i wcale pannie nie zazdrościłam tych niebieskich kwiatków poprzyczepianych do bezy.
    • magdakingaklara Re: która z was brała ślub w krótkiej sukni ślubn 20.11.10, 11:14

www.lansik.pl/7220/slub-ploszajskiego/
      • zoofka Re: która z was brała ślub w krótkiej sukni ślubn 20.11.10, 11:28
        OJEZU! big_grin
        ja nie brałam, ale gdybym teraz miała brać ślub drugi raz, to na 100% w krótkiej
        www.saltandpepper.pl/sklep/kobiety,ec/suknie-slubne-,ec/odziezowe-pole-sukienka-slubna-z-koronki;6913,prod.html
        ta mi kiedyś wpadła w oko
        • magdakingaklara Re: która z was brała ślub w krótkiej sukni ślubn 20.11.10, 11:37
          Fajna
          Mi osobiscie tez podobaja sie krotkie ale nie cierpie białych sukien jak i juz oklepanych ecru bleee
      • imasumak :D 20.11.10, 11:37
        Wyglądają jakby kamerdyner wyprowadzał na spacer pudla.
    • imasumak Re: która z was brała ślub w krótkiej sukni ślubn 20.11.10, 11:25
      Drugi ślub brałam w krótkiej sukience w kolorze bordo
      • bu-zia Re: która z was brała ślub w krótkiej sukni ślubn 20.11.10, 12:16
        ja brałam, no tyle ze juz ładnych parenascie lat temu smile. Biała, stylizowana na lata 60-te z mnóstwem sztywnych halek pod spodem i szerokim paskiem w wowczas bardzo szczuplej talii smile. Jestem niska, wtedy bardzo szczupla i kazda dluga suknia totalnie mi nie pasowala, za to w krotkiej (w zasadzie nie calkiem, bo do polowy łydki) wygladalam niezle, do tego takze idac w lata 60-te mialam biała przepaskę na włosach.........ach, gdzie te czasy......
    • 11buba Re: która z was brała ślub w krótkiej sukni ślubn 20.11.10, 12:30
      ja brałam - wąska do kolan w kolorze śmietanowymwink

ślub kościelny, potem kolacja
      • bluealabama.1 Re: która z was brała ślub w krótkiej sukni ślubn 20.11.10, 12:45
        dobre z tym pudlem,uśmiałam się - ale czego oczekiwać od gwiazdy "z łapanki"...poza tym nie znoszę go ,miałam okazję go poznać-nadęty bufon,do tego bardzo brzydki
    • i.zdrapka BOMBA :) 20.11.10, 13:11
      mi niesamowicie podoba sie ta na górze po lewej - Ernest... piękna jak marzenie smile tylko włosy raczej rozpuszczone - upięte tylko lekko z boków, bez welonu:
      www.ameliste.pl/moda-i-uroda/suknie-slubne-2011/923-krotkie-suknie-slubne-2011
      co Wy na to? smile wg mnie bardzo pasuje takiej bez cycków, małej i szczupłej wink
      • tu.sezamka Re: BOMBA :) 20.11.10, 13:20
        ernest - uniwersalna, dla młodziutkiej i nieco starszej panny młodej z w miarę prostymi nogami / ew. lekko koślawymi wink
        i ta na górze po prawej ładna - ale raczej tylko dla młodziutkiej i ślicznej... smile
        • maly.lew Re: BOMBA :) 20.11.10, 13:28
          ale sukienka nie biała-biała, tylko biała-śmietankowo-waniliowa wink i do tego super ażurowy elegancki but na baaardzo wysokim cieniutkim obcasie. a w ręku nie bukiet tylko jakiś 1 kwiat -np. orchidea fioletowo-różowa... to samo druhna wink z 1 kwiatkiem. tak to widzę właśnie u siebie - bo jestem też mała i w długiej bym sie czuła o-krop-nie wink
      • hanalui Re: BOMBA :) 21.11.10, 19:54
        i.zdrapka napisała:

> mi niesamowicie podoba sie ta na górze po lewej - Ernest... piękna jak marzenie
        > smile tylko włosy raczej rozpuszczone

Rozumiem prostote, ale ta sukienka to tak prosta jakby ten slub mialby bys za kare w niej smile. Jesli juz to ta na gorze po prawej chyba lepiej sie prezentuje chodz ciezko powiedziec bo bokiem modelka stoi.
        Z tych kolekcji to swietna jest:
        Krótka suknia ślubna Figueras, Pronovias 2011 z piórkami - przedostatni rzad, pierwsza po prawej (przynajmniej na zdjeciu, ciekawe jak te piorka w rzeczywistosci sie prezentuja), lub ostatni rzad piersza po lewej - Krótka suknia ślubna z prostym gorsetem Oscar de la Renta 2011 (tez na focie, ciekawe jak sie ma dorzeczywistosci)

• tu.sezamka Re: BOMBA :) 21.11.10, 22:56
          jak dla mnie pierwsza po prawej - śliczna! smile a pierwsza po lewej... wysmakowana. dla kuzynki - ta po prawej! dla mnie - ta po lewej! i basta! big_grin
    • cherry.coke Re: która z was brała ślub w krótkiej sukni ślubn 20.11.10, 15:41
      Ostatnio pod tym katem mierzylam taka:
      www.monsoon.co.uk/evening-dresses/florrie-dress/invt/75226741/
      Mam jednak watpliwosci do co piorek (etyczne, nie estetyczne, wygladaja fajnie).
    • izabelcia1979 Re: która z was brała ślub w krótkiej sukni ślubn 20.11.10, 18:39
      słuchaj ja byłam kiedyś na takim ślubie i laska miała krótką kieckę świetnie wyglądał ale ksiądz kazał jej wyjść i się poprostu ubrać.Pogadaj najpierw z wielebnym żebty nie było obciachu ,powodzenia
      • angazetka Re: która z was brała ślub w krótkiej sukni ślubn 20.11.10, 18:43
        Nie wierzę tongue_out
      • byki.z.pampeluny Re: która z was brała ślub w krótkiej sukni ślubn 20.11.10, 18:52
        żartujesz??? na to nigdy bym nie wpadła... z brzuszkiem może brać ślub, ale w krótkiej sukience to juz, nie? aha...
      • imasumak I co? Wyszła? 21.11.10, 17:55
        izabelcia1979 napisała:

> słuchaj ja byłam kiedyś na takim ślubie i laska miała krótką kieckę świetnie wy
        > glądał ale ksiądz kazał jej wyjść i się poprostu ubrać.Pogadaj najpierw z wiele
        > bnym żebty nie było obciachu ,powodzenia
        • tu.sezamka Re: I co? Wyszła? 22.11.10, 00:26
          no właśnie?! ... a to było w mieście czy na wsi? i naprawdę jakaś miniówa, czy króka, ale normalna. to jak odlrywaja pół biustu - to ok? a jak nogi - to juz nie można?
    • pani_kasia Re: która z was brała ślub w krótkiej sukni ślubn 20.11.10, 19:32
      Ja miałam taką do kolan. Robiliśmy skromną imprezę tylko dla najbliższych i jakoś taka "wielka" suknia mi do tego nie pasowała, a poza tym nie cierpię napuszonych kiecek w stylu bezy.
    • kroolicze Re: która z was brała ślub w krótkiej sukni ślubn 21.11.10, 16:27
      Ja miałam krótką, białą "bombkę, przepasana w pasie czerwoną kokardą. Była dosyć krótka, bo odsłaniała uda smile Ale to był ślub cywilny...
      • dzoaann Re: która z was brała ślub w krótkiej sukni ślubn 21.11.10, 16:35
        ja miałam kremową minismile
        • byki.z.pampeluny Re: która z was brała ślub w krótkiej sukni ślubn 21.11.10, 17:02
          a ja będę miała śmietankowo-waniliową (mniam! wink) - odsłaniająco delikatnie uda, o. big_grin taka właśnie będę miała, amen big_grin
          • ywwy Re: która z was brała ślub w krótkiej sukni ślubn 21.11.10, 18:35
            ja miałam do kolan - dobrze się czuję w tej długości i świetnie się bawiłam na weselu!
            Suknia prosta, bez rękawów, wąska, na ramionach delikatny szal, wszystko w ekri
    • lukas.2004 Re: która z was brała ślub w krótkiej sukni ślubn 21.11.10, 18:50
      MNie krótka suknia ślubna kojarzy się przede z teledyskiem Gun N'Roses November Rain. Ta modelka (S. Saymur czy jakoś tak jejbyło) miała właśnie krótką suknię i wtedy szalenie mi się podobała (teraz zreszą też) - takie wtedy to inne było dla mnie.
      www.forum.wesele-lodz.pl/printview.php?t=4688&start=0&sid=0bccb1851a6450b34113d0cbd02fbb00
    • hanalui Re: która z was brała ślub w krótkiej sukni ślubn 21.11.10, 19:57
      Na mnie zawsze wrazenie robila to ta sukienka:
      wybiegkary.blox.pl/tagi_b/699/vintage.html
      • tu.sezamka Re: która z was brała ślub w krótkiej sukni ślubn 21.11.10, 22:54
        wdzięczna. ale prawdę mówiąc nie gustuję w takich kieckach ślubnych retro smile wolę połączenie klasyki, współczesności i smaku... mi to sie marzy taka a la paryżanka wink
    • wuika Re: która z was brała ślub w krótkiej sukni ślubn 22.11.10, 10:03
      Ja miałam krótką kieckę, przed kolano (jak na mnie - bardzo przed kolano, ale tak naprawdę tylko trochę była, ale jednak) smile
      • izabelcia1979 Re: która z was brała ślub w krótkiej sukni ślubn 22.11.10, 10:13
        tak na [prawdę to te długie są już dość oklepane nie sądzicie?
    • truscaveczka Re: która z was brała ślub w krótkiej sukni ślubn 22.11.10, 10:57
      Nie widziałam takich sukienek w akcji smile
      Ja brałam ślub w spodniach smile
      • byki.z.pampeluny Re: która z was brała ślub w krótkiej sukni ślubn 22.11.10, 11:17
        serio!!! smile w kosciele, czy cywilny? super! big_grin
    • mara_jade73 Re: która z was brała ślub w krótkiej sukni ślubn 22.11.10, 11:27
      Ja co prawda nie w tak krótkiej ale chciałam żeby było widac kostki i buty. Co ja sie tego naszukałam.
    • olafowamama Re: która z was brała ślub w krótkiej sukni ślubn 22.11.10, 14:00
      ja miałam taką, tylko gorset inny- bardziej zakryty

slub.isu.pl/?id=pokaz_produkt&id_prod=74383

• aurita Re: która z was brała ślub w krótkiej sukni ślubn 22.11.10, 14:05
      Mialam dluga bo do szczyplych nie naleze. To co opisujesz brzmi fajnie smile
      Taka chudziutka Twiggi sobie wyobrazam

> za to bez dekoltu... taki półgolfik leciutki, kojarzy mi sie z paryżanką smile
    • lacitadelle Re: która z was brała ślub w krótkiej sukni ślubn 22.11.10, 14:08
      Ślub brałam w długiej, a na weselu przebrałam się w krótką smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka