Dodaj do ulubionych

Zmywarka. POMOCY !

07.12.10, 12:03
Mam zmywarkę Siemens od dwóch lat, w listopadzie skończyła się gwarancja. dziś po wypłukaniu zmywarka nie wypuściła wody, po włączeniu na którykolwiek program "buczy" i nie startuje. Myślicie, że to poważna usterka, czy może sama mogę coś wyczyścić (może zapchany jakiś filtr) i ją uratuję. Może któraś z Was tak miała Emamy. To jest prosty siemens, 60 cm, bez żadnych wyświetlaczy (nie zgłasza błędu).
Pomóżcie zanim zadzwonię po jakąś naprawę.
Pozdr
Obserwuj wątek
    • gabrielle76 Re: Zmywarka. POMOCY ! 07.12.10, 12:16
      tez tak miałam, wezwalismy faceta od naprawy i okazało sie ze pompa wylewajaca wode zablokowała sie przez kawałek szkła, sama tego nie zrobisza ale Twój mąż jesli troszke majsterkuje powinien sobie poradzic wink
      • ggmadzik Re: Zmywarka. POMOCY ! 07.12.10, 13:16
        Dziękuję wszystkim za odpowiedzi!!!

Gabrielle76 ! W pompie był kawałek szkła, i blokował łopatki wirnika. Mąż wyjął, oczyścił, działa jak nowa!

Jeszcze raz SERDECZNE DZIĘKI !!! smile
    • czar_bajry Re: Zmywarka. POMOCY ! 07.12.10, 12:17
      zaczęła bym od przepłukania węża odprowadzającego wodę i oczyszczenia filtra.
    • iwoniaw ja bym zaczęła od czyszczenia 07.12.10, 12:21
      samodzielnego wszystkich filtrów. Sprawdź też, czy śmigła nie są przyblokowane i czy nie mają zabrudzonych dysz. Dopiero jako kolejny krok rozważałabym rozkręcanie obudowy i sprawdzanie, czy jakiś pasek klinowy nie poszedł albo inna część mechaniczna się nie obluzowała. Jeśli to prosty model bez wymyślnych modułów elektronicznych, to jest szansa, że się da metodą chałupniczą naprawić bez dużych kosztów.
      • monika19782 Re: ja bym zaczęła od czyszczenia 07.12.10, 12:25
        U nas trzeba było wymienic pompę. tez Simensiesmile
    • rozaly Re: Zmywarka. POMOCY ! 07.12.10, 13:00
      Też miałam taką przygodę z moim Siemensem - okazało się że się przytkała rura odpływowa, filtr był czysty. Mąż odkręcił wyczyścił i działa
    • monique76 Re: Zmywarka. POMOCY ! 07.12.10, 13:15
      w moim siemensie pomaga w takim przypadku zresetowanie - naciskam 3 przyciski zgodnie z instrukcją i woda jest wypompowywana.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka