Dodaj do ulubionych

sprzeczne odczucia - reklama hama

27.12.10, 12:01
od jakiegoś czasu oglądam reklamy h&m i przyznam, że coraz bardziej mnie drażnią.
jestem tolerancyjna, ale na zasadzie - o.k. jesteś gejem, lesbijką - spoko, nie przestaję Cię lubić, nie przeszkadza mi to.
natomiast nie przestaję uważać, że nie jest to coś absolutnie normalnego.
i tym bardziej nie jest to coś, co powinno być promowane, jako coś fajnego.
a coraz częściej tak to właśnie jest pokazywane vide reklama.
straszna jestem?
Obserwuj wątek
    • kali_pso Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 12:05
      > straszna jestem?

Nie bardziej niż znaczna częśc naszego społeczeństwa, więc nie przejmuj się..jesteś w doborowym towarzystwiewinkp
    • kropkacom Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 12:08
      Dla mnie to nie tyle straszne, co raczej niezrozumiałe. Nie kapuje takiego myślenia: niech sobie tam gdzieś jest, ale niech mi pod oczy nie podchodzi. To nowa definicja tolerancji? Czy raczej homofobia?
      • shellerka Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 12:28
        no niby tak, ale homoseksualizm to nie jest powód do dumy, tylko raczej problem.
        homoseksualizm jest sprzeczny z zasadami głoszonymi przez moją i nie tylko religię.
        to, że nie jest piętnowany przez społeczeństwo wynika raczej z faktu, że nikogo nie krzywdzi.
        ale czy np. jeśli ludzie w związku kazirodczym nikogo nie krzywdzą - nie rodzą sobie dzieci, to też należy ich promować i pokazywać w reklamach?
        ja ostatnio wogóle zauważam wiele zjawisk, jak to nazywam "naciągania i podciągania" czegoś niezbyt moralnego pod coś fajnego i modnego.
        • kropkacom Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 12:33
          > no niby tak, ale homoseksualizm to nie jest powód do dumy, tylko raczej problem
          > .
          > homoseksualizm jest sprzeczny z zasadami głoszonymi przez moją i nie tylko reli
          > gię.

Jaką religię? Tą z której wszyscy korzystają jak z supermarketu? big_grin

Tak samo nie powód do dumy jak i hetero. I skąd wiesz, że nie fajne?
        • kali_pso Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 12:38
          > no niby tak, ale homoseksualizm to nie jest powód do dumy, tylko raczej problem

Dla kogo?
          Dla ciebie? No widac, widać..myślisz, że osoby homoseksualne mają jakieś inne problemy niż podejście do nich takich pseduo nowoczesnych dam jak ty, koniecznie z fryzjerem-gejem jako strażnikiem wypieszczonej fryzury?winkp
        • araceli Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 12:48
          shellerka napisała:
          > homoseksualizm jest sprzeczny z zasadami głoszonymi przez moją i nie tylko religię.

Ojej! Bójmy się wszyscy! Niebiosa zaraz zagrzmią!

Wiele całkiem normalnych rzeczy stoi w sprzeczności z Twoją i innymi religiami. Mamy się z tego powodu cofnąć do średniowiecza?
        • gwiazdozbiory Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 13:52
          shellerka napisała:

> .
          > homoseksualizm jest sprzeczny z zasadami głoszonymi przez moją i nie tylko reli
          > gię.

Z moja religia nie ma zadnej sprzecznosci, a czy dumna jestes z powodu swojego heteroseksualizmu?
        • aniorek Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 16:28
          shellerka napisała:

> .
          > gię.

O, ale juz seks przed slubem i antykoncepcja to nie? Czy moze bylas dziewica az do slubu? Smiem watpic big_grin Zamknij dziecko pyszczek, jesli wybiorczo traktujesz zasady KK. Woz albo przewoz. Co zrobisz, jak dziecko sie okaze homoseksualne? Apostazja? big_grin
          • shellerka Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 16:35
            nie wiem co zrobię, ale napewno będzie to dla mnie problem, chociaż oczywiście do zaakceptowania i przeżycia. nie będę udawała, że ach cudownie - synuś gej - będę z nim chodziła na zakupy i kochała jego przyjaciela jak syna, choć znając swój charakter, przejdę nad tym do porządku dziennego.

nawet nie wiesz, jak wielkim dla mnie problemem jest antykoncepcja. niestety z powodu jej stosowania nie mogę przyjmować komunii np., co jest dla mnie trudne.
            nie byłam dziewicą w dniu ślubu, ale nie jestem z tego powodu dumna.
            wiesz, do pewnych spraw sie dojrzewa. nad pewnymi rzeczami warto pomyśleć.
            to, ze zastanawiam się nad problemem, który opisałam w tym wątku, nie znaczy ze jestem ciotką dewotką i stawiam sie ponad kimś, jako wzór cnót wszelakich.
            ale nie znaczy też, że nie mam racji, w tym co napisałam.
            • aniorek Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 16:58
              shellerka napisała:

> nawet nie wiesz, jak wielkim dla mnie problemem jest antykoncepcja. niestety z
              > powodu jej stosowania nie mogę przyjmować komunii np., co jest dla mnie trudne.
              > nie byłam dziewicą w dniu ślubu, ale nie jestem z tego powodu dumna.

A czemu nie bylas dziewica? Czy to tez byl dla ciebie wielki problem trzymac nogi razem do slubu?? Ktos cie zmusil? A co z miloscia do blizniego gloszona przez twoj kosciol? Jezus na pewno kochal wszystkich, rowniez homoseksualistow. A pokazywanie wlasnego tylka w internecie tez jest zgodne z nauka KK? Wiesz, nie wszystkie nauki kosciola sa tak trudne do zrealizowania, wiec nie tlumacz sie tym, ze jestes tylko czlowiekiem, bo to po prostu najlatwiejsza wymowka.

Straszna hipokrytka z ciebie - geba pelna frazesow a robisz zupelnie co innego.
              • kammik Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 19:58
                aniorek napisała:

> A czemu nie bylas dziewica?

Promocja może była...
            • kawka74 Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 17:34
              jak wielkim dla mnie problemem jest antykoncepcja. niestety z
              > powodu jej stosowania nie mogę przyjmować komunii np., co jest dla mnie trudne.

Piękne. Naprawdę piękne.
              • aga.pier :-) n/t 27.12.10, 17:40
    • moofka Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 12:10
      pokaz reklamę?
      • mamacsw Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 12:30
        być może wyjdę na niezbyt tolerancyjną, jednak uważam, że jest dużo przesady, te całe parady itp. ok, nie mam nic przeciwko gejom, lesbijkom, natomiast po co się ze swoją oriantacją " obnosić", tzn. jesteś homo, ok, bądź sobie, takie twoje prawo, ale nie musisz informować o tym całego świata. może jako hetero też wyjdziemy na ulicę z transparentami? po co to? tego nie rozumiem, społeczeństwo wie, że są ludzie o różnych orientacjach, natomisat nie widzę powodu ani sensu, żeby ujawniać się z tym tak " osobiście". niech każy robi w sowim domu co chce i z kim chce, jednakże nie ma powodu żeby wszyscy to wiedzieli, chyba, że w ten sposób chcą zwrócić na siebie uwagę reszty ludzi, a potem płakać, że społeczeństwo nietolerancyjne i ich krzywdzi.
        • kropkacom Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 12:35
          Kolejna genialna? Ty się obnosisz z hetero? Łazisz ze starym za rączkę? W reklamach pełno obściskujących półnagich hetero.
          • mamacsw Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 12:41
            twierdzę generalnie, w życiu, nie reklamie, i nie, nie obnoszę się ze swoją orientacją, czytaj ze zrozumieniem, każdy ma prawo do takiej orientacji, jaka mu odpowiada, natomiast ja nie muszę o tym wiedzieć, nie interesuje mnie czy ktoś jest homo, czy hetero, po prostu jest człowiekiem, jak inni, a te całe parady to wg.mnie nic innego jak właśnie " obnoszenie" się ze swoją orientacją i nie rozumiem ich sensu, bądź kim chcesz, ale nie muszisz inforomwać o tym reszty ludzi, bo ta wiedza ani nie pomoże, ani nie zaszkodzi, są to rzeczy zbyt intymne, żeby się nimi dzielić z ludźmi obcymi. tak uważam
            • kropkacom Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 12:45
              Jakoś myślę, że sceny z łóżkowe hetero cię tak nie gorszą big_grin I jak chłopak z dziewczyna się całują też wątpię.
              • mamacsw Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 12:51
                sceny homo też mnie nie gorszą, twierdzę, że po prostu nie ma co wykrzykiwać światu o swoich upodobaniach i tyle, nie jestem fanatyczką, żeby dziecku zakrywać oczy jak dwóch panów się całuje, po prostu fakt istnienia homo akceptuję i nie neguję ich wyboru, natomiast nie mogę pojąć sensu parad. powtarzam: jesteś homo to se bądź, ale ja nie muszę o tym wiedzieć, bo ta wiedza jest mi niepotrzebna do tego by cię lubić lub nie jako człowieka i tyle!
                • kropkacom Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 12:56
                  Bez sensu. To nie mam męża pocałować poza sypialnią bo nie daj Boże dowiesz się, że jestem hetero? big_grin
            • sanciasancia Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 13:34
              >i nie, nie obnoszę się ze swoją orientacją, czytaj ze zrozumieniem
              Nie nosisz obrączki na palcu? Nigdy nie chodzisz z mężem pod rękę? Nigdy nie całujesz publicznie męża? Nie wychodzisz ze swoimi dziećmi? Nie opowiadasz, co nowego szwagierka czy teściowa zmajstrowały? Nie chwalisz się swoim mężem w pracy?
              Naprawdę udajesz, że jesteś singielką, żeby ukryć swój szczęśliwy, heteroseksualny związek?
              • mamacsw Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 13:55
                nie rozumiem twojej wypowiedzi, co ma piernik do wiatraka, chodzi mi o to, że niech sobie geje chodzą za rączkę, ani mnie to grzeje ani ziębi, cały czas twierdzę, że nie rozumiem sensu parad i tego się czepiam. po co parady, każdy wie, że istnieją homo, hetero i bi, nie trzeba organizować pochodów, żeby to uświadomić innym.co innego kwestia akceptacji, dla niektórych są problemem, dla innych nie. jak wszystko w życiu, to inny temat. i nie udaję singielki, nie wiem, które zdanie sprawiło, że tak pomyślałaś.
                • kali_pso Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 14:00

W sumie karnawałowych parad w takim Rio tez należałoby zakazać- toż w jakim celu rozdaje się prezerwatywy podczas tych dni?winkpppp
                  Widzisz absurd goni absurd- Ty widzisz w tych paradach jedynie promocję homosekaualizmu, kwestie seksu wychodzą na pierwszy plan- skąd więc nazwa "Parada Równości"? Nic Ci to nie mówi? Piszesz o akceptacji a zapominasz o podstawowych hasłach i celach tych parad.
                  • cherry.coke Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 14:06
                    Bo to jest typowa wypowiedz umyslu, ktoremu sie wszystko z d*** kojarzy smile
                    • mamacsw Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 14:13
                      wspaniale jak ty potrafisz czytać między wierszami. zmartwię cię, bo jednak nie seks autor miał na myśli. proponuję przeczytać jeszcze raz, ew. wypunktować ile razy użyto sformułowania : nie rozumiem sensu parad, każdy wie, że homo istnieją. może to co napisano autor miał na myśli, bez podtekstów
                  • mamacsw Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 14:08
                    wiem co te parady mają uświadomić innym, że homo istnieją w społeczeństwie i mają takie prawa jak inni, i ja o tym wiem i może te parady miały sens kilka lat temu kiedy to o homo mówiło się po cichu i z zawstydzeniem, natomiast obecnie fakt ten jest znany wszystkim i nikt go nie naguje i nikt już nie myli geja z pedofilem, jak to kiedyś bywało, dlatego w dzisiejszych czasach nie rozumiem sensu parad
                    • araceli Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 14:14
                      mamacsw napisała:
                      > wiem co te parady mają uświadomić innym, że homo istnieją w społeczeństwie i ma
                      > ją takie prawa jak inni, i ja o tym wiem i może te parady miały sens kilka lat
                      > temu kiedy to o homo mówiło się po cichu i z zawstydzeniem, natomiast obecnie f
                      > akt ten jest znany wszystkim i nikt go nie naguje i nikt już nie myli geja z pe
                      > dofilem, jak to kiedyś bywało, dlatego w dzisiejszych czasach nie rozumiem sens
                      > u parad

A jakim kraju Ty żyjesz? Nikt nie nazwie geja pedofilem?? Równe prawa mają?? Naprawdę w to wierzysz?
                      • mamacsw Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 14:18
                        no każy swoją miarką mierzy, w swojej naiwności wierzę, ża jak ja komuś tak on mnie winkhttps://www.suwaczki.com/tickers/f2wl20mmd105g1lf.png
                        • cherry.coke Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 14:22
                          mamacsw napisała:

> no każy swoją miarką mierzy, w swojej naiwności wierzę, ża jak ja komuś tak on
                          > mnie wink

Ale przeciez ty nie uwazasz, ze maja rowne prawa, skoro nie dajesz im praw do demokratycznej manifestacji?
                          • mamacsw Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 14:29
                            dobrze, że ty jesteś taka tolerancyjna, pewnie pedofilię też nazywasz po prostu fetyszem zęba mlecznego, co? wybacz, ale obowiązki wzywają...ślę heteroseksualne buziaki
                            • cherry.coke Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 14:34
                              mamacsw napisała:

> dobrze, że ty jesteś taka tolerancyjna, pewnie pedofilię też nazywasz po prostu
                              > fetyszem zęba mlecznego, co? wybacz, ale obowiązki wzywają...ślę heteroseksual
                              > ne buziaki

To tak a propos niekojarzenia homeseksualizmu z pedofilia jak rozumiem? No prosze ciut zdenerwowac i ciekawe rzeczy wylaza spod spodu twojej "tolerancji".
                              • mamacsw Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 14:47
                                nie, to a propos prawa do demokratycznej manifestacji, pozwólmy pedofilom manifestować, idąc tropem twojego myślenia, że każdy ma prawo. i nie powiedziałam, że homo nie mają prawa, tylko nie rozumiem powodów. o tym że homo istnieją każdy wie, i tak gdyby to ode mne zależało mieliby te sama prawa, co hetero, np. małżeństwa itd.
                                • cherry.coke Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 14:50
                                  mamacsw napisała:

> nie, to a propos prawa do demokratycznej manifestacji, pozwólmy pedofilom manif
                                  > estować, idąc tropem twojego myślenia, że każdy ma prawo.

Yyy? Podobno nikt w Polsce nie laczy homoseksualizmu z pedofilia? Ktos ci sie zalogowal na konto?

> o tym że homo istnieją każdy
                                  > wie, i tak gdyby to ode mne zależało mieliby te sama prawa, co hetero, np. mał
                                  > żeństwa itd.

O tym, ze istnieja pielegniarki, gornicy i emeryci, tez kazdy wie. Ale pomanifestowac sobie moga.
                                • mama303 Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 18:29
                                  Nie przeszkadza Ci że istnieją, że nawet wejda w związek małżeński. To dlaczego sobie przejśc po ulicy nie mogą? Sa roześmiani, kolorowo ubrani, przyjaźnie nastawieni. Co Ci przeszkadzają?
                                  Marsz rodzin tez by Cie tak drażnił?
                    • cherry.coke Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 14:19
                      mamacsw napisała:

> wiem co te parady mają uświadomić innym, że homo istnieją w społeczeństwie i ma
                      > ją takie prawa jak inni, i ja o tym wiem i może te parady miały sens kilka lat
                      > temu kiedy to o homo mówiło się po cichu i z zawstydzeniem, natomiast obecnie f
                      > akt ten jest znany wszystkim i nikt go nie naguje i nikt już nie myli geja z pe
                      > dofilem, jak to kiedyś bywało, dlatego w dzisiejszych czasach nie rozumiem sens
                      > u parad

Sa dla shellerek (wersja lagodna homofobii) i dla dresiarzy (wersja hardcore homofobii). I dla ciebie tez, bo nie jestes wcale taka swiadoma, jak twierdzisz. Nikt w PL nie myli geja z pedofilem? Haha. Fajnie by bylo smile
                      • mamacsw Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 14:26
                        jak już napisałam, każdy swoją miarką mierzy, ja nie pomylę geja z pedofilem, ty twierdzisz,że to się zdarza, cóż gratuluję znajomych, ew. twoich własnych sądów. smile
                        • araceli Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 14:29
                          mamacsw napisała:
                          > jak już napisałam, każdy swoją miarką mierzy, ja nie pomylę geja z pedofilem, t
                          > y twierdzisz,że to się zdarza, cóż gratuluję znajomych, ew. twoich własnych sąd
                          > ów. smile

Skoro Twoja miarka taka super - jesteś za przyznaniem RÓWNYCH praw parom homoseksualnym?
                        • cherry.coke Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 14:33
                          mamacsw napisała:

> jak już napisałam, każdy swoją miarką mierzy, ja nie pomylę geja z pedofilem, t
                          > y twierdzisz,że to się zdarza, cóż gratuluję znajomych, ew. twoich własnych sąd
                          > ów. smile

Rany, jaka dziecinada.
                  • shellerka Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 14:10
                    wiesz, szczerze mówiąc jak patrzę na niektóre parady gejów i lesbijek, to wydaje mi się , ze oni sami zapominają o podstawowych hasłach i celach tych parad, przekształcając je w pokaz opiętych skórzanych gaci i liżących się prowokacyjnie okolczykowanych języków.

co do wszechobecnego w mediach kościoła, to coż - też mi to nie odpowiada. nie odpowiada mi mieszanie się kościoła w politykę, wieszanie krzyży wszędzie, czy wiele rozwiązań finansowych między innymi.
                    natomiast mówiąc religia, nie mam na myśli kościoła jako instytucji, tylko swoje wewnętrzne przekonania oparte np. na studiowaniu biblii.
                    • araceli Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 14:15
                      shellerka napisała:
                      > co do wszechobecnego w mediach kościoła, to coż - też mi to nie odpowiada. nie
                      > odpowiada mi mieszanie się kościoła w politykę, wieszanie krzyży wszędzie, czy
                      > wiele rozwiązań finansowych między innymi.

Nie odpowiada Ci się ale NIE PROTESTUJESZ. Czemu?
                      • shellerka Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 14:21
                        a skąd wiesz, ze nie?
                        • araceli Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 14:25
                          shellerka napisała:
                          > a skąd wiesz, ze nie?

To się pochwal swoimi protestami big_grin
                          • shellerka Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 14:30
                            podać ci numer do mojego proboszcza?
                            poza tym, o czym ty piszesz? ja nie protestuję przeciwko gejom, reklamie, czy czemukolwiek.
                            napisałam, że po prostu drażni mnie takie, a nie inne pokazywanie i promocja homoseksualizmu.
                            • cherry.coke Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 14:40
                              shellerka napisała:

> podać ci numer do mojego proboszcza?
                              > poza tym, o czym ty piszesz? ja nie protestuję przeciwko gejom, reklamie, czy c
                              > zemukolwiek.
                              > napisałam, że po prostu drażni mnie takie, a nie inne pokazywanie i promocja ho
                              > moseksualizmu.

To moze napisz nam, jakie pokazywanie by cie nie draznilo?
                            • araceli Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 14:42
                              shellerka napisała:
                              > napisałam, że po prostu drażni mnie takie, a nie inne pokazywanie i promocja ho
                              > moseksualizmu.

Promocja, która promocją nie jest? Jest jedynie pokazaniem, że pewne rzeczy są NORMALNE, kiedy Ty je za normalne nie uważasz?
                              • shellerka Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 14:49
                                pytanie tylko, skąd masz pewność, ze są normalne i dlaczego ja nie mam mieć racji twierdząc, że normalnymi nie są?
                                problemem jest to, że dość dużo zjawisk stało się "normalnymi" tylko dlatego, że zostały spopularyzowane.
                                w niektórych kręgach normalne jest wciąganie koksu na śniadanie, w innych normalne jest jedzenie wacików nasączonych sokiem, a jeszcze w innych wymiana partnerami w swoim gronie. czy to znaczy, że osoba nie popierająca tychże zachowań jest normalna, czy nienormalna, czy tamte zachowania są jednak normalne, czy nie?

cieniutka jest granica.

kończę niniejszym tę dyskusję i dodam, że ja sobie tak lubię pofilozofować, a od wczesnej młodości zafascynowana jestem mottem mistrza i małgorzatysmile, które w obecnych czasach nabiera coraz większej mocy.
                                • cherry.coke Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 14:53
                                  Klasyczny wykret i odwrot smile
                                • thegimel Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 14:57
                                  A jak się zapatrujesz na homoseksualne zachowania innych gatunków? Homoseksualizm występuje u wielu gatunków zwierząt. I czy to też jest efekt promocji homoseksualizmu i zgubnego wpływu otoczenia?
                                  • landora Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 15:22
                                    Masz jakieś źródła (które nie są Wikipedią względnie Daily Mail)?
                                    • iwles Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 15:24

landora napisała:

> Masz jakieś źródła (które nie są Wikipedią względnie Daily Mail)?

a co? nigdy nie widziałaś dwóch piesków na trawniku ? big_grin
                                      • morgen_stern Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 15:33
                                        Iwles, hehehehe smile

Gdybyś raczyła jednak zapoznać się z artykułem na wikipedii znalazłabyś u jego dołu obszerną bibliografię. I nie są to wycinki z daily mail.
                                    • thegimel Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 17:00
                                      Cóż, akurat było sporo artykułów w różnych gazetach chociażby o szympansach bonobo - jeden bodajże w Polityce, dostępne są opisy eksperymentu z kaczkami. Pokrótce - były dwa kaczory, które promowały homoseksualizm, kaczki-samiczki mieli w nosie. Więc jednego z kaczorów zabrano - drugi po jakimś czasie przemógł się - doczekał się potomstwa, wtedy dawnego partnera z powrotem przyprowadzono na podwórko - drugi natychmiast stracił zainteresowanie żoną i dziećmi - wrócił do promocji homoseksualizmu. Wśród sępów zdarzają się przypadki skrajnego optymizmu - dwa samce zakładają gniazdo i czekają na jajka. O pieskach bezwstydnie promujących homoseksualizm na trawnikach już nie wspomnę.
                                      Dwa pierwsze z rzędu linki:
                                      www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/nauka/homoseksualisci-wsrod-zwierzat-to-normalne,51955,1
                                      www.planete.pl/dokument-paradoksy-przyrody-zachowania-homoseksualne-wsrod-zwierzat_32780
                                      Jeśli to mało, to sama możesz sobie poszukać.
                                      • wtopek Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 17:54
                                        Tylko, że te zachowania zwierząt nie są normą.

Ja tam do zwierzęcia się nie porównuję, ale tobie pozwalam.
                            • majenkir Shellerka 27.12.10, 17:58
                              shellerka napisała:
                              > podać ci numer do mojego proboszcza?

To Twoj proboszcz bierze udzial w tych paradach "opiętych skórzanych gaci i liżących się prowokacyjnie okolczykowanych języków"? tongue_out

• cherry.coke Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 14:17
                      shellerka napisała:

> wiesz, szczerze mówiąc jak patrzę na niektóre parady gejów i lesbijek, to wydaj
                      > e mi się , ze oni sami zapominają o podstawowych hasłach i celach tych parad, p
                      > rzekształcając je w pokaz opiętych skórzanych gaci i liżących się prowokacyjnie
                      > okolczykowanych języków.

O, wiec teraz o to chodzi? Zechcialabyc podac przyklady takich parad w Polsce? Musialyby byc raczej liczne, zeby przygniesc soba te "zwykle" parady rownosci.
                    • naomi19 Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 16:22
                      przekonania oparte np. na studiowaniu biblii.
                      Oż krucafuks!
                      Nie wierzę, w to co czytam.
                      • shellerka Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 16:26
                        dlaczego? dlatego, ze napisałam to ja, czy dlatego, ze nie wierzysz, ze ktos moze czytac biblię?
                        • kropkacom Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 17:55
                          Odpowiem za siebie: bo napisałaś to TY kotku. Zamiast czytać biblię zacznij się stosować do nakazów swojej wiary.
          • lilka69 do tych co uwazaja , ze homo sa ok 27.12.10, 15:41
            jaki przekaz dajecie dzieciom- czy posiadanie dwoch ojcow czy mam jest tak samo wlsaciwe i fajne jak matki i ojca? co mowicie dzieciom jak widza calujacych sie panow czy panie?

dla wyjasnienia gejow WCALE nie gnabie, mam ustalone pogladay hetero ale problem jest jak uczyc dziecko. czy naprawde homoseksualizm jest normalny? moim zdaniem to jednak dysfunkcja.
            • mama303 Re: do tych co uwazaja , ze homo sa ok 27.12.10, 19:00
              lilka69 napisała:

> jaki przekaz dajecie dzieciom- czy posiadanie dwoch ojcow czy mam jest tak samo
              > wlsaciwe i fajne jak matki i ojca? co mowicie dzieciom jak widza calujacych si
              > e panow czy panie?

Staram się nie oceniać. Mówię poprostu że czasami bywa tak że może się np. zakochać mężczyzna w mężczyźnie. Dzieci przyjmują takie rzeczy lepiej niz dorośli.
        • araceli Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 12:50
          mamacsw napisała:
          > się ze swoją oriantacją " obnosić", tzn. jesteś homo, ok, bądź sobie, takie two
          > je prawo, ale nie musisz informować o tym całego świata.

Informowania o heteroseksualizmie też zabronisz? Obrączkę nosisz? Męża całujesz? Przytulasz czasem poza 4 ścianami własnego domu? Mówisz o nim publicznie 'mąż'? WSTYDŹ SIĘ big_grin
          • mamacsw Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 12:54
            czytaj wyżej!" obnoszeniem" nazwałam parady i nie, nie robię ze znajomymi parad hetero.
            • morgen_stern Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 14:20
              Cytati nie, nie robię ze znajomymi parad
              > hetero.

A z jakiego niby powodu mielibyście robić? Wyzywają was od zboczeńców i każą siedzieć cicho?
    • morgen_stern Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 12:24
      A reklamy Renault Twingo? smile

www.youtube.com/watch?v=FdpjM3OeLSo
      www.youtube.com/watch?v=ByMJBCwYsh8&feature=channel
      www.youtube.com/watch?v=xQd75g6N7Rg&feature=channel
      www.youtube.com/watch?v=TolvF-R0_Ac&feature=channel
      www.youtube.com/watch?v=7U9RlpTa4Eo
      też cię gorszą? wink
      • shellerka Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 12:33
        nie, są zabawnesmile

to nie chodzi o to, że mnie reklama h&m gorszy. tak nie jest.
        nie gorszyło mnie nawet, jak mi fryzjer opowiadał jakie rzeczy wyprawial w sypialni ze swoim nowym chłopakiem, było to tylko niezbyt smaczne.
        chodzi mi o to, że nie uważam żeby to było o.k. że to taki znak naszych czasów, że podkreślamy jacy jesteśmy tolerancyjni i wyrozumiali i z tego tolerowania przechodzimy do promowania pewnych zachowań.
        • morgen_stern Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 12:37
          A dlaczego tatuś jako drag queen jest zabawny i fajny, a geje w reklamie już nie? A młoda dziewczyna w rozbieranej reklamie też fajna? A lesbijki idące do sypialni na imprezie też nie promują niemoralnych, sprzecznych z religią zachowań?
          Strasznie wybiórcza ta twoja nietolerancja, zależy od tego, czy reklama fajnie nakręcona, czy nie tongue_out
          • araceli Swoją drogą... 27.12.10, 12:59
            morgen_stern napisała:
            > e? A młoda dziewczyna w rozbieranej reklamie też fajna?

No właśnie - nastoletnie rozbierane gwiazdki- lolitki (piosenkarki, aktorki, tancerki) nikogo nie szokują. Dziewczynka jako obiekt seksualny jest ok - to Ci wstrętni geje są be bo się 'obnoszą' ;
            • shellerka Re: Swoją drogą... 27.12.10, 13:05
              nie, to nie jest o.k.
              programy w mtv np. taki szał ciał.
              program pokazuje pięć dziewczyn w samej bieliznie, prezacych się i konkurujacych ktora ma najładniejsze piersi, pupę, nogi, twarz i ciało. za szybą siedzą chłopacy - przerzucający się między sobą uwagami w stylu "o jaaa.... jaka d...pa", albo "o, ta jest niezła"
              dziewczyny uhahane, kłócą się, ktora ma stanąć pierwsza, znoszą publiczne upokarzanie się nawzajem dla 1000 zł do podziału na 5.

o rozebranych fotkach nastoletnich idolek dzieciaków typu miley cyrus itp., nie wspomnę.

tak samo, jak nie mogę już patrzeć na teledyski - przodują w tym ciemnoskórzy raperzy i hipopowcy - w których najważniejsze to wyeksponowany cyc i tyłek w obcisłych gaciach oraz ocierająca się o faceta dziewczyna.

seks się dobrze sprzedaje nie od dziś, ale ostatnio jakoś mało polotu to wszystko ma i jakieś takie niskie się zrobiło.
              w wicked games np. dużo golizny, ocierania, ale wszystko ze smakiem i chce się to oglądać.
              • araceli Re: Swoją drogą... 27.12.10, 13:09
                shellerka napisała:
                > w wicked games np. dużo golizny, ocierania, ale wszystko ze smakiem i chce się
                > to oglądać.

No nieee.... Takie bezczelne OBNOSZENIE SIĘ I PROMOWANIE heteroseksualizmu!! big_grin big_grin big_grin

Achh... te podwójne standardy big_grin big_grin big_grin
              • thegimel Re: Swoją drogą... 27.12.10, 13:13
                I właśnie tego typu paści bardziej mi przeszkadzają niż ta cała "promocja homoseksualizmu".
                Bo do zmiany orientacji seksualnej nikogo nie mającego skłonności nie przekonasz - a gołe lolitki, pseudo-lesbijki na teledyskach czy filmikach porno i panowie hip hopowcy niestety popularyzują niezbyt fajne postawy.
        • kropkacom Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 12:37
          > rzechodzimy do promowania pewnych zachowań.

Te pewne zachowania zawsze były i będą. Jeśli dochodzi do nich między dwoma świadomymi dorosłymi osobami to nic ci do tego. Tak samo jak do hetero. Nikogo nie krzywdzi się. Nic w tym ZŁEGO.
          • shellerka Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 12:41
            kogo krzywdzi zatem brat uprawiający seks z siostrą, jeśli oboje tego chcą?
            • kropkacom Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 12:43
              Przyszłe ewentualne dziecko?
              • shellerka Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 12:46
                zakładając że dzieci mieć nie będą? rozumiem, ze możemy wg ciebie zacząć promować kazirodctwo bez prawa do posiadania własnych dzieci?
                • kropkacom Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 12:50
                  Wiesz, jak się uprawia seks to możliwość wpadki zawsze istnieje. Taka nowość z podstawówki big_grin Szkoda, że o pedofilii nie wspomniałaś... Byłby komplet. I jeszcze, zoofilia. tongue_out
                • thegimel Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 12:52
                  Antykoncepcji skutecznej w 100% jeszcze nie wymyślili. Zawsze jak się idzie z kimś do łóżka trzeba się liczyć, że może zakończyć się to ciążą.
                  • shellerka Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 12:57
                    zawsze można sobie jajniki podwiązać.
                    a na poważnie. dziwne, ze nie potraficie konstruktywnie przekonać mnie do swoich racji, tylko od razu ziejecie jadem i złością.
                    • kropkacom Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 13:02
                      Kochanie, homo było zawsze. To, że większość jest hetero świadczy tylko o tym, że tak jest. Nie świadczy o tym, że homo jest to zło.

Religia to druga sprawa. Ale chyba nie jesteś bardzo religijna?
                    • thegimel Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 13:03
                      W którym miejscu zieję jadem i złością? Nie zauważyłam. Odniosłam się tylko do wątku o kazirodztwie. A co do reakcji innych dziewczyn, to czego się spodziewałaś zakładając tego typu wątek? Nie pytam złośliwie, z prostej ciekawości.
                    • araceli Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 13:04
                      shellerka napisała:
                      > a na poważnie. dziwne, ze nie potraficie konstruktywnie przekonać mnie do swoic
                      > h racji, tylko od razu ziejecie jadem i złością.

No tak - jak ktoś ma inne zdanie to od razu 'zionie jadem i złością'? Ja tam tego nie widzę - Twojej postawy też nie zamierzam nazywać bo poprawne politycznie by to nie było a nie zamierzam schodzić do narzuconego teraz przez Ciebie poziomu wyzwisk.
            • thegimel Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 12:45
              Jeśli zrobią sobie dziecko, które będzie poważnie upośledzone to skrzywdzą przede wszystkim to dziecko. Poczytaj sobie o tym czym się skończyła hodowla wsobna chociażby u Habsburgów.
              • ichi51e Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 16:06
                Akurat ten problem mnie kiedys ciekawil wiec sie wypowiem. W rodzine Habsburgow trzeba zauwazyc krewni byli na siebie skazani - bo o zwiazku decydowala pozycja w stadzie. Czyli krol X mogl sie ozenic tylko z ksiezniczka Y nawet jesli bylo wiadome ze oboje badz jedno sa/jest debilami (w znaczeniu medycznym), maja te same wady genetyczne etc. Nie byla prowadzona zadna negatywna selekcja - typu odrzucanie osobnikow wadliwych. Co oczywiscie skonczylo sie jak mozna bylo przewidziec. Nie wiadomo co by bylo gdyby dokonywalo sie takiej selekcji. To nie jest tak ze wada powstaje jak sie krzyzuja pokrewne osobniki. Wada uwydatnia sie jesli uszkodzon geny sie powtarzaja - jesli uszkodzonego genu nie ma to wada sie nie pojawi. Inbreeding, czyli chow wsobny nie jest korzystny (mniejsza roznorodnosc genetyczna) ale teoretycznie jakimis strasznymi konsekwencjami skonczyc sie nie musi. Np w rodzinie Rotszyldow negatywnych skutkow nie bylo. Tak tez powstaly np gepardy. 100% natury. W swiecie zwierzat istnieje tez homoseksualizm (Lorenz, tak zwane zlo np o tym pisze) ba wiecej w naturze istnieja tez hybrydy miedzy gatunkowe - muly, ligery, tigony, zebryny, zubronie, swiniodziki..
                • thegimel Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 17:29
                  Właśnie na tym polega problem hodowli wsobnej - jeśli osobniki - nie ważne czy ludzie, czy zwierzęta są blisko spokrewnieni, jest duża szansa, że oboje mają ten sam wadliwy gen - i że przekażą go potomstwu. Jeśli potencjalni rodzice spokrewnieni nie są - jest spora szansa, że drugi rodzic wadliwego genu nie ma. U Habsburgów faktycznie wady były widoczne gołym okiem - chociażby u Karola II, króla Hiszpanii, ale dzieci spłodzone z kazirodztwa mogą dziedziczyć cechy, o których ich rodzice nie mają pojęcia - zawsze ryzyko istnieje i to ryzyko jest wystarczającym argumentem, żeby kazirodztwa zabronić.
            • mama303 Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 20:08
              shellerka napisała:

> kogo krzywdzi zatem brat uprawiający seks z siostrą, jeśli oboje tego chcą?

Nikogo, jak dla mnie moga sobie uprawiać jak sa dorośli. W niektórych państwa nawet nie jest to karalne. U nas tak, w sumie to nie wiem dlaczego może ze względu na małe pojecie o antykoncepcji wink
          • shellerka Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 12:42
            kogo krzywdzą stalińska i jej syn? nikogo, wiec czemu tyle osób wypowiada się krytykując ich duet w watku poniżej?
        • mama303 Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 19:11
          shellerka napisała:
          >i z tego tolerowania przechodzimy do promowania pewnych zachowań.

Boisz się że sie skusisz? wink

• thegimel Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 12:38
        Fajne te reklamysmile uśmiałam sięsmile
        • morgen_stern Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 12:47
          Dobra ta matka wracająca po nocnej imprezie smile
    • panna.w.paski Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 13:00
      Dla mnie w ogóle nieporozumieniem jest stwierdzenie "promocja zachowań homoseksualnych".
      To nie jest rzecz, która może być komuś narzucona; nikt nie stwierdzi na zakupach "ok, mam już nowe wypasione kozaczki, modny kolor paznokci, wyściskam osobę tej samej płci i tym samym mam zaliczone najważniejsze trendy na sezon wiosna/lato 2011".
      Za to ok. 2 lata temu niemożliwie wk...ła mnie piosenka "I kissed a girl and I liked it". Królowała na moim ówczesnym wyjeździe erasmusowym, podpite laseczki wywrzaskiwały ją w pijackim unisono i obłapiały się na parkiecie, ku uciesze rozochoconych panów. Bo, wiadomo, nic na mężczyznę tak nie działa jak dwie "lesbijki" rodem z filmów xxx, czyli obie w rozmiarze 34-36 ale z silikonowym pokaźnym cycem, nogami do ziemi, w wolnych chwilach zabawiające się wzajemnie dildo, ale gdy nagle pojawi się pan i władca na wyścigi próbujące zadowolić go oralnie ;]
      Przeszkadzało mi to, że lansuje się właśnie ten kurczę...nie wiem, jak to nazwać. Nie homoseksualizm, ale konsumpcyjny, zorientowany na mężczyznę cukierkowy homoerotyzm. Jakiś dziwny prikaz, żeby dziewczyny fascynowały się ciałem przyjaciółki w trakcie tego kawałka bo to takie kul 'postempowe i ełropejskie " (morgen, wink), a jak tego nie robisz, to jesteś cnotka-niewydymka, a już na pewno nudna.
      Uważam, że jest czas i miejsce na takie fascynacje, na określenie własnej tożsamości. Ja też mam za sobą pewne eksperymenty, ale dziękuję Bogu, że mogłam przejść tę fazę w atmosferze intymności, przy niewielkiej ilości świadków, pewnej dozie tajemnicy i niedopowiedzenia a nie w świetle dyskotekowych świateł i towarzystwie podpitych facetów.
      Takie właśnie "promowanie modnych zachowań" bardzo mnie drażni, owczy pęd podsycany przez media i internet - czy to obściskiwanie się na komendę, czy nienawiść do Justina Biebera czy promowanie anorektycznych modelek i traktowanie 40. jako kaszaloty, natomiast "promowania homoseksualizmu" nie zauważam i nie sądzę, żeby jako taki był w ogóle skuteczny. Jeśli młody człowiek ma ciągoty bi- lub homoseksualne, to odkryje je wcześniej czy później; jeśli nie - wołami się go nie zaciągnie, by "grał dla innej drużyny".
      • morgen_stern Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 13:04
        Taa, lesbijki też nie lubią tego kawałka tongue_out

Shellerka, no i mi nie napisałaś - dlaczego reklamy twingo są dla ciebie ok, a h&m już nie?
        • shellerka Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 13:15
          morgen, bo tamte reklamy są z przymrużeniem oka, a reklama hama jest na serio.
          • morgen_stern Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 13:18
            Yyyyyy aha smile potwierdza to moją teorię o wybiórczości i płytkości twoich poglądów smile
      • shellerka Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 13:18
        panna w paski - osobiście znam jednego pana, który postanowił spróbować skuszony opowieściami innego pana oraz znałam osobiście przynajmniej trzy panie, które zrobiły to z kobietą, bo to takie trendy.
        • araceli Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 13:22
          shellerka napisała:
          > panna w paski - osobiście znam jednego pana, który postanowił spróbować skuszon
          > y opowieściami innego pana oraz znałam osobiście przynajmniej trzy panie, które
          > zrobiły to z kobietą, bo to takie trendy.

Słowo klucz - SPRÓBOWAĆ. Tak samo jak wielu rzeczy w seksie. Ty oczywiście tylko po ciemku i na misjonarza i zgodnie z kalendarzykiem bo 'RELIGIA'?

Nie da się zmienić orientacji seksualnej. Niektórzy są hetero, niektórzy homo a niektórzy bi. Są też teorie, że NIKT nie jest do końca heteroseksualny.

Radzę trochę poszerzyć horyzonty.
        • kawka74 Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 13:25
          I co, zostało im to na zawsze?
        • naomi19 Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 13:26
          Jesteś przeciwniczką homoseksualistów czy osób mające sporadyczne przygody z tą sama płcią, bo już ciężko się połapać w Twoich homofobicznych, katolicko-zacofańczych wypowiedziach. Zamiast wypisywać takie głupoty to idź do kościoła i módl się o odkupienie dusz wszystkich grzeszników, w szczególnosci gejów i lesbijki, nie zapomnij też o biseksualnych.
          A tak nawiasem mówiąc, czytałam, że nikt nie jest w 100% ukierunkowany tylo na 1 płeć, np kobieta hetero jest w 85% ukierunkowana na mężczyzn, ale te 15% jest zarezerwowane dla kobiet, więc kręcić ją może np biust smile Więc nie omieszkaj pomodlić się za SIEBIE I SWEGO MĘŻA HETERYKÓW. I ZA MNIE HETERYCZKĘ.
          • shellerka Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 13:42
            naomi, nie jestem przeciwna ludziom. jestem przeciwna promowaniu niektórych ludzkich zachowań. nie jestem przeciwna samym tym zachowaniom, jeśli komuś są one potrzebne, ale jako że nie mieszczą się w normach społecznych (gdyby się mieściły, nie trzeba by było licznych walk o prawo do małżeństw, czy adopcji dla homoseksualistów) nie widzę potrzeby ich promocji.
            • araceli Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 13:54
              shellerka napisała:
              > nie widzę potrzeby ich promocji.

A ja nie widzę potrzeby promocji kościoła - procesji, ciągłych wypowiedzi, zajmowania czasu antenowego w TV, krzyży w szkołach i placówkach publicznych, kaplic w szpitalach, wtrącania się w sprawy państwa itp. Zejdziesz ze swoją wiarą do podziemia bo MNIE się widoczność kościoła nie podoba? Proszę o konkretną odpowiedź.
              • naomi19 Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 16:25
                A ja nie widzę potrzeby promocji kościoła - procesji, ciągłych wypowiedzi, zajmowania czasu antenowego w TV, krzyży w szkołach i placówkach publicznych, kaplic w szpitalach, wtrącania się w sprawy państwa
                o o o !!!
                Właśnie tak!
                • shellerka Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 16:27
                  również nie widzę takiej potrzeby, co już napisałam.
            • kawka74 Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 13:58
              jako że nie mieszczą się w normach społecznych (gdyby się mieści
              > ły, nie trzeba by było licznych walk o prawo do małżeństw, czy adopcji dla homo
              > seksualistów) nie widzę potrzeby ich promocji.

Gdybyśmy uznawali tylko to, co mieści się w normach społecznych, nie umiałabyś się nawet podpisać, a co dopiero wywnętrzać się na forach.
            • cherry.coke Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 13:58
              Ty tak na serio, czy udajesz? Rozwod tez sie kiedys nie miescil w normach spolecznych, ani praca kobiet. Czy to dlatego jestes w domu? Sluchasz norm spolecznych poprzednich pokolen?
        • katia.seitz Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 15:54
          > panna w paski - osobiście znam jednego pana, który postanowił spróbować skuszon
          > y opowieściami innego pana oraz znałam osobiście przynajmniej trzy panie, które
          > zrobiły to z kobietą, bo to takie trendy.

To rzeczywiście straszne smile

Popatrz, a w Grecji też panowie próbowali z innymi panami, a raczej młodymi chłopcami, i jakoś cywilizacja się od tego nie zawaliła. Mało tego, rozwinęła się całkiem bujnie wink
          • mamabasia Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 16:20
            To znaczy że pedofilie tez nalezy gloryfikować?
            • katia.seitz Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 17:34
              Ano właśnie, właśnie - zainteresujcie się może, czy wasze dziecko przypadkiem nie czyta Sokratesa lub Platona w szkole... Albo wierszy Safony. Pamiętam, że w liceum przerabialiśmy wiersz miłosny, który ona pisała do kobiety. Toż to zgroza!

Pedofilia to jest zainteresowanie seksualne osobami przed okresem dojrzewania. W Grecji owszem, interesowano się młodymi chłopcami, ale już będącymi w okresie dojrzewania, lub po.
              • wtopek która starożytna Grecja? bo było ich wiele 27.12.10, 18:03
                O ile w niektórych państewkach tolerowano quasi-homoseksualne związki typu efeb-patron (po osiągnięciu dojrzałości młodzieniec zakładaą normalna rodzinę) to np. w Sparcie homoseksualizm karano śmiercią.

Itąd tym trybem skoro starożytne Grecja ma być wzorem, to także niewolnictwo.
    • 18_lipcowa1 Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 13:02
      nie mam takiego problemu
    • naomi19 Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 13:09
      shellerka- jesteś typowym, książkowym przykładem homofoba.
      "ja do nic nie mam, ale byle tylko nie blisko mnie byle nie publicznie, byle bez żadnych praw, byle nie na moich oczach".
      Takie wypowiedzi powinny być karalne.
      • mamabasia Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 13:19
        To z kim się sypia to prywatna sprawa, wyciąganie tego na parady itp spędy ludności jest wg mnie mało eleganckie.
        • naomi19 Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 13:20
          Mylisz plotki (kto z kim sypia) od orientacji seksualnej.
          • naomi19 Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 13:21
            MIało być: nie odróżniasz plotki od orientacji.
          • mamabasia Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 13:27
            W celibacie zyją?
            • naomi19 Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 16:19
              hę?
              a ty żyjesz w celibacie?
              skończ już
        • araceli Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 13:23
          mamabasia napisała:
          > To z kim się sypia to prywatna sprawa, wyciąganie tego na parady itp spędy ludn
          > ości jest wg mnie mało eleganckie.

A procesje kościelne są ok? Czy też mało 'eleganckie'?
    • kawka74 Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 13:20

> i tym bardziej nie jest to coś, co powinno być promowane, jako coś fajnego.

Ale to jest fajne ;p
    • kaamilka Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 13:22
      matko, co ja mam o sobie pomyśleć, jeżeli nic takiego w tych reklamach nie widziałam...?! teraz pewnie jak je zobaczę to zauważę, ale póki co nic nie widziałam
      sama jestem nienormalna?
      • vivibon Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 13:26
        Tak. Przykro mi, ale jesteś ofiarą homoseksualnej propagandy. W razie wsadzenia sobie piór w tyłek i tańców na pace pick upa, uprasza się o zwrot homoseksualizmu do najbliższej stacji Sanepidu.
        • kaamilka Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 13:53
          o mój boże, o boże big_grin big_grin big_grin
      • thegimel Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 13:30
        A które to reklamy, bo przeglądam, przeglądam i nic mnie nie gorszywink
    • cherry.coke Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 13:56
      Niesamowite, jakich problemow mozna sie doszukac i jak sie zamartwiac cudzym lozkiem. Zostan moze przy ciuchach, samochodach i zazdrosci wszystkich dookola.

Widac nie miesci ci sie w glowie, ze zwiazek homo tez moze byc "fajny". Z masochizmu ze soba sa czy co?
    • morgen_stern Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 14:45
      Kiedy shellerka bierze się do studiowania Biblii, to jakby Paris Hilton zaczęła zajmować się biologią molekularną smile cóż się dziwić, że takie kwiatki potem wychodzą smile
    • lilka69 wszystkie takie tolerancyjne... 27.12.10, 15:45
      to zycze wam w nowym roku ziecia gejasmile to do tych, ktorych dzieci maja ponad 20 lat.
      • lusitania2 Re: wszystkie takie tolerancyjne... 27.12.10, 16:04
        > to zycze wam w nowym roku ziecia gejasmile to do tych, ktorych dzieci maja ponad
        > 20 lat.

lilka, kierując się tą samą miłością bliźniego życzę ci tego samego, co Ty mnie.

Dla mnie liczy się szczęście mojego dziecka. Jak będzie szczęśliwe z innym panem - to niech im Bóg błogosławi.
        A ty, lilka, życzysz dobrze swojemu dziecku?

• mamabasia Re: wszystkie takie tolerancyjne... 27.12.10, 16:08
          Jak problem daleko to sie mówi że najwazniejsze szczęście dziecka, byc może inaczej zaczniesz mówic jak ci dziecko z tym szczęściem do domu przyjdzie wink Mało prawdopodobne jest abym była szczęśliwa w sytuacji homosekualnego związku któregokolwiek z dzieci.
          • iwles Re: wszystkie takie tolerancyjne... 27.12.10, 17:21

a co zrobisz ?
            • mamabasia Re: wszystkie takie tolerancyjne... 27.12.10, 17:23
              Mam nadzieję że nie będę musiała stanąć w takiej sytuacji.
              • kropkacom Re: wszystkie takie tolerancyjne... 27.12.10, 17:25
                Zapytaj Grudniowej jak się szybko poglądy zmienia big_grin A nadzieja to matka marna jest. I wiesz, ta promocja homo swoje możne zrobić big_grin
          • kropkacom Re: wszystkie takie tolerancyjne... 27.12.10, 17:23
            A ja naprawdę bardzo chętnie bym patrzyła na ewentualny taki związek syna big_grin Babki to jednak są okropne.
            • mamabasia Re: wszystkie takie tolerancyjne... 27.12.10, 17:28
              Na związek córki z inna kobietą też tak chetnie patrzyłabyś?
              • iwles Re: wszystkie takie tolerancyjne... 27.12.10, 17:30

a czemu uważasz za gorszy związek dwoch kobiet od związku dwoch mężczyzn ?
                • mamabasia Re: wszystkie takie tolerancyjne... 27.12.10, 17:33
                  To było do Kropki która chetnie idziałaby syna z męzczyzną, zapytałam czy córke z kobieta równie chetnie chciałaby widziec. Ja wolałabym widziec swoje dzieci w szczęśliwych związkach hetero wink
                  • kropkacom Re: wszystkie takie tolerancyjne... 27.12.10, 17:36
                    A co to fajnego w tym hetero, że tak wolałabyś? Wszystko kwestia partnera, prawda? I związku. Orientacja seksualna to akurat sprawa drugorzędna.
                    • mamabasia Re: wszystkie takie tolerancyjne... 27.12.10, 17:39
                      Kropka a ty w jakim związku pomykasz?
                      • kropkacom Re: wszystkie takie tolerancyjne... 27.12.10, 17:44
                        W jedynie słusznym. wink

A w ogóle co to za pytanie? To jak jestem hetero to automatycznie mam mieć uprzedzenia w stronę homo?
                  • mama303 Re: wszystkie takie tolerancyjne... 27.12.10, 20:17
                    mamabasia napisała:

>Ja wolałabym widziec swoje dzieci
                    > w szczęśliwych związkach hetero wink

A nie wystarczy że w szczęśliwych?
                • kropkacom Re: wszystkie takie tolerancyjne... 27.12.10, 17:33
                  mamabasia piła pewnie do tego co napisałam. Tak myślę. tongue_out
              • kropkacom Re: wszystkie takie tolerancyjne... 27.12.10, 17:32
                Nie, no co Ty? wink

Baby są okropne ale baba mojego dziecka to jednak ma inny gatunek big_grin
      • mama303 Re: wszystkie takie tolerancyjne... 27.12.10, 20:15
        lilka69 napisała:

> to zycze wam w nowym roku ziecia gejasmile to do tych, ktorych dzieci maja ponad
        > 20 lat.

Wolałabym chyba niż córkę w klasztorze wink
    • rubia88 Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 16:03
      eee spoko, nie jesteś sama. im więcej czasu spędzam z pedałami, tym mam o nich gorsze zdaniebig_grin supertolerancyjna i wyzwolona to ja byłam w gimnazjum, z wiekiem jednak nabiera się innego spojrzenia na wiele spraw.
      • naomi19 Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 16:28
        a ja im jestem starsza tym mam gosze zanie nt heteryków.
        Jakieś wnioski? żadnych...
        • rubia88 Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 17:03
          osoby hetero to jednak nieco większy zbiór niż osoby homo. analogia nietrafiona, przykro mi.
          • naomi19 Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 17:51
            Ilość nie ma znaczenia.
    • dorota.alex Ale przecież one są siostrami 27.12.10, 16:29
      a nie lesbijkami! Nawet są podobne!
      Nie wiem na jakiej podstawie twierdzicie, że są lesbijkami?
      • shellerka Re: Ale przecież one są siostrami 27.12.10, 16:36
        teraz jest też reklama z dwoma facetami.
        • dorota.alex Re: Ale przecież one są siostrami 27.12.10, 16:54
          I co? Całują się, czy przeglądają w jednym lustrze?
          • gardenia_nowak Re: Ale przecież one są siostrami 27.12.10, 17:06
            Przyznam, nie wiem, o jakie reklamy chodzi. Ale jeśli jest tak, jak piszesz, to widzę niektórzy mają manię prześladowczą ew. chleb im na myśli ;-P

Temat iście między-świąteczno-sylwestrowy wink)))
            • naomi19 Re: Ale przecież one są siostrami 27.12.10, 17:53
              Przyznam, nie wiem, o jakie reklamy chodzi. Ale jeśli jest tak, jak piszesz, to widzę niektórzy mają manię prześladowczą ew. chleb im na myśli ;-P
              Oczywiście, shellerka jest niezadowolona, bo Panie z reklamy nie zdjęły bluzek tongue_out
              • naomi19 Re: Ale przecież one są siostrami 27.12.10, 17:55
                www.youtube.com/watch?v=wDtmVUwgptQ
                shellerka, to są 3 lesbijki, prawda? OBURZAJĄCE, a jakim namiętnym wzrokiem na siebie spogladaja! big_grin
            • ichi51e Re: Ale przecież one są siostrami 27.12.10, 17:57
              no wlasnie... ja tez nie wiem o ktore reklamy chodzi bo jedyne ktore widzialam to byly takie szaro-bezowo-czerwone zdjecia gdzie sie ludzie hmmm przytulali, szeptali sobie do ucha, pozowali blisko siebie...ja myslalam ze to taki przekaz o przyjazni... siostry... bracia... i no u nich w domu wlasnie swieta... o naiwna...
              • ichi51e Re: Ale przecież one są siostrami 27.12.10, 18:08
                obejrzalam jeszcze raz ta kampanie na stronie h&m i jestem przekonana ze przekaz byl: rodzina w swieta. Tam sa tez male dzieciaki, matki z dziecmi, pary etc a calujace/przytulajace sie dziewczyny wygladaja na siostry.
    • gardenia_nowak Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 17:03
      Podstawowym celem reklamy jest spowodować, że klient zapamięta markę, a jak będzie jeszcze o tej reklamie gadał na forum to już w ogóle gites. Szczerze mówiąc to jak dla mnie wychodzi na to, że h&m wozi się na chwytliwym, kontrowersyjnym dla niektórych jak widać temacie, jak kiedyś benetton z całującymi się księdzem i zakonnicą. Nihil novi tylko bohaterowie się zmieniają.
    • anorektycznazdzira Re: sprzeczne odczucia - reklama hama 27.12.10, 19:33
      gorzej mi robi kretyńska reklama seata leona (bożesz-ty-mój, wóz upper class, nie?)
      gdzie niemłody kolo tonem biznesmena roku na pytanie "a co na to żona" odpowiada "zależy która"
      Ło matuś moja, to jest dowcip, to jest finezja tongue_out tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka